Знаете ли, че средностатистическата инструкторка по аеробика в САЩ има близо 20% подкожни мазнини.

Знаете ли, че над 95% от безалкохолните напитки ни привличат заради съдържанието на захар и/или изкуствени подлсладители в тях. Кола без захар/аспартам би била непродаваема поради отвратителния си вкус.

Знаете ли, че през 1900 година над 80% от практикуващите лекари нямат висше медицинско образование. МЕдицината е народна, леченията са главно с билки. През 1910 немски учен за първи път представя електрокардиографа (ЕКГ), с чиято помощ може да се диагностицира в ранен стадии инфаркт. Съветът на американските му колеги е да се насочи към по-перспективен дял на медицината. По това време умрелите от инфаркт са горе-долу толкова, колкото ударените от гръмотевица и са смятанеи за извънредно редки случай. По това време човека познава две мазнини за готвене. Богатите използват масло, бедните използват мас.

Знаете ли, че човек активно изменя физиологията на животните. Животните хранени с естествени за тях храни като трева имат по-малко от 10% наситени мазнини в телата си. Хранените с жито и фуражни смески животни имат над 50% наситени мазнини.

Знаете ли, че плодовата захар (фруктозата) се разгражда 4 пъти по-бавно от рафинираната захар (глюкоза). Фруктозата засища за по-дълго и по-трудно се отлага като телесни мазнини. Ягодите например са много подходящ плод за малка закуска. За храносмилането им се отделя повече енергия, отколкото те сами ви дават. Естествено не е хубаво да се прекалява с тях, особено с третирани с различни отрови за боболечките.

Знаете ли, че повечето плодови сокове съдържат повече калории отколкото същото количество мляко.

Знаете ли, че от 2008/9 в САЩ се забранява производството на транс-мазнини като маргарина, поради доказаните им вредни последици за здравето.

Знаете ли, че преди 2 години раковите заболявание изместиха сърдечно-съдовите заболявания като водеща причина за преждевременна смърт в САЩ.

Знаете ли, че достатъчно и правилно излагане на слънчева светлина (плаж, море) е достатъчна да оптимизирате нивата на Витамин Д в тялото си и да намалите риска (не вероятността, а риска - има голяма разлика) от рак до 50%! Витамин Д също помага за превенция на множествена склероза, ревматоиден артрит и други автоимнни болести.