Знаете ли, че млечните продукти не са жизнено важни за костите. В Китай и страните от югоизточна Азия не са консумирали млечни продукти, но не са имали проблеми с ниски нива на калции. Ядките са достатъчно добър източник на калции.
Знаетели, че Ескимосите не страдат от авитаминоза, въпреки че не консумират плодов. Просто те консумират всичко от убитите животни и риби. Очите на животните са многго богати на витамин Ц.
Знаете ли, че честото хранене 4-5 пъти на ден не е задължително за отслабване. Отслабването е просто контрол на приетите и изразходвани калории. ЧЕстото хранене обаче предполага по-малки порции. Това ознвачава намаляване на обема на стомаха- по-малко сантиметри в талията.
Знаете ли, че преди 10 години 50% от лекарствата, които сега са на пазара, не са съществували.
Знаете ли, че 1 грам омега 3 мастни киселини дневно намалява значително риска от инфарк и сърдечно съдови заболявания, като дори спомага за горене на мазнините.
Знаете ли, че скумрията, цацата и шарана не могат да служат за източник на рибено масло с омега 3 мастни киселини. Рибеното масло се извлича от дълбоководни океански риби като сьомгата.
Знаете ли, че преди 25 години рапичното масло, което днес се използва за готвене, е било познато единствено като машинна смазка. Филтрирано и рафинирано то няма вкус и мирис и се използва в много кухни днес.
Знаете ли, че канелата е чудесен източник на фибри.