- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Прераждането...
да станеш емо...Първоначално написано от quench
![]()
бе не знам...чудно ми е кво има наистина идва след смъртта...никой от вас мисля, че е умирал и пак се е връщал за да каже...така че няма как да сте сигурни...малко неприемливо ми се струва да не става нищо...само една чернота и нищо повече...някак си...weird! O_o сори за глупостите в поста...Улигофрен съм
![]()
Никой днес не е невинен
избрахме бъдеще сами
това, което ни очаква
мъчително-жестоки дни
Извини ме, но не мога да се съглася!В тялото на човек присъства душата - тя е ум+съзнание в едно, и свръх душата, която е страничният наблюдател на случващото се с тялото и носителя на цялата информация!Свръх душата е безсмъртна!Първоначално написано от quench
Вишну е Богът поддържащ материалното творение!Той не умира и не се преражда - той е вечен, така че съпоставката ти всъщност е напълно погрешна!
Брахма, ВИшну и Шива са боговете, отговорни за материалното творение - Брахма създава, Вишну поддържа и Шива разрушава.Всички останали са техни поданици.Индра е цар на райските плането в материалният свят, но включително и той е под контрола на Вишну.Вишну пък е инкарнация на Върховната Божествена Личност в индуските религиозни вярвания, а именно Кришна - в превод Кришна означава всепривличащ!След като Вишну е директна инкарнация на Кришна, няма Бог или полу Бог в материалният свят, който да притежава повече мистични сили, умения, таланти и тн. от него!
Според ведите всяка душа е част от тялото на Бога, на Кришна и притежава всички негови качества, включително и безсмъртието, но в по - малък размер.Нещо като примера с капката и океана.Капката притежава качествата на окена, но в много ограничен размер, защото е просто една малка капка в един огромен океан.Иначе все е вода....Самата душа е има и изключително малък размер - 1/10000 от върха на косъма!
Бога няма нужда от напитки, които да го правят безсмъртен, защото той е върховният контрольор на всичко, той няма начало, няма и край, въпреки, че от наша човешка гледна точка изглежда много невъзможно!Древногръцките Богове са пили, напитка, която да поддържа безсмъртието им, но ако се гледа някъква йерархия, при тях главният им Бог Зевс, е равностоен, на Св.Илия в Християнството или на Индра в индуизма.Може да се каже, че древногръцките Богове отговарят на описанието, което даваш за индуските!
изучавам ведите повече от 10 години, последните 5 доста задълбочено и съм напълно сигурна, че в момента не описваш ведите, а вероятно други писания!
Дано не съм те засегнала с нещо!Извини ме, ако е така
Кое от твърденията ми трябва да аргументирам ? Че човека се състои от органи, тъкани, кости и т.н. или че свещенниците нямат редовен полов живот ? Много ми е интересно как ти ще се аргументираш "категорично" за нещо, което се основава само на догадки и хипотези...Първоначално написано от Muse_of_Madness
и то не от кой да е, а от древни източни философи...хора без работа.
И в края на филма какво стана, че заспах ? Убиха ли го ?Вишну е Богът поддържащ материалното творение!Той не умира и не се преражда - той е вечен, така че съпоставката ти всъщност е напълно погрешна!
Брахма, ВИшну и Шива са боговете, отговорни за материалното творение - Брахма създава, Вишну поддържа и Шива разрушава.Всички останали са техни поданици.Индра е цар на райските плането в материалният свят, но включително и той е под контрола на Вишну.Вишну пък е инкарнация на Върховната Божествена Личност в индуските религиозни вярвания, а именно Кришна - в превод Кришна означава всепривличащ!След като Вишну е директна инкарнация на Кришна, няма Бог или полу Бог в материалният свят, който да притежава повече мистични сили, умения, таланти и тн. от него!
Според ведите всяка душа е част от тялото на Бога, на Кришна и притежава всички негови качества, включително и безсмъртието, но в по - малък размер.Нещо като примера с капката и океана.Капката притежава качествата на окена, но в много ограничен размер, защото е просто една малка капка в един огромен океан.Иначе все е вода....Самата душа е има и изключително малък размер - 1/10000 от върха на косъма!
Бога няма нужда от напитки, които да го правят безсмъртен, защото той е върховният контрольор на всичко, той няма начало, няма и край, въпреки, че от наша човешка гледна точка изглежда много невъзможно!Древногръцките Богове са пили, напитка, която да поддържа безсмъртието им, но ако се гледа някъква йерархия, при тях главният им Бог Зевс, е равностоен, на Св.Илия в Християнството или на Индра в индуизма.Може да се каже, че древногръцките Богове отговарят на описанието, което даваш за индуските!
Бих искала да те попитам - любовта нещо реално ли е според теб и какво преставлява, как точно успяваме да разберем кой е точният човек, в който да се влюбим, по какво нашето тяло ум съзнание правят своята преценка?Първоначално написано от Lake_bodom
Какво представлява късмета?Опиши от къде идват мислите ти - къде се генерират?
Толкова много неща в реалният ни свят не могат да бъдат измерени или доказани, но въпреки това не подлагаме на съмнение съществуването им!
Ако някой от невярващите в прераждането, успее да ми обясни как Моцарт на 5 години е пишел музиката си, без образование, без предварителна подготовка.Просто дете на 5...Талант?А защо аз и вие нямаме този талант?
За да стане диригент, някой трябва да учи 5 години музикално училище и след това още толкова академия.Това прави 10 години, а Моцарт е бил само на 5 когато вече е знаел тези неща.талантите, така мисля аз са нещата, които сме правили в предишен живот и които продължаваме да правим от там където сме спрели в мига на смъртта.Ние вече ги знаем тези неща, просто ги наричаме с други имена.казваме примерно "отдава ми се","бива ме за това", но всъщност аз не мога да обясня, защо по литература съм изключително добра, а по математика кръгла нула, а ако имаше под нулата сигурно там някъде щях да съм!наричаме тези необясними влечения наклонности, таланти и тн., но всъщност това са знанията придобити от нас в предишен живот!Така мисля аз!
ми, не ми харесва така пък! тъпо ми е ... ако всичко си има обяснение, не е интригуващо.Първоначално написано от LunaTriCk
просто не мога да го приема, а дори да е така, както казваш, аз продължавам да си вярвам... дори вярвам в дядо Коледа, за какво си говорим... ?
Lake_bodom, да живееш в измислен сят е глупаво, да, но пък и да не приемаш друго, освен това, което виждаш, също е такова.![]()
Ще ти подаря ядрена глава,
влажен динамит, тротил, цветя!
Ако бях това, което си сега,
мой приятелю, бих се взривил...
И този младеж един ден ще се извисиПървоначално написано от bloodybaby
![]()
Неподходящ размер на снимка в подпис!
Неподходящо съдържание на снимка в подпис!
Любовта също има своя материален носител - хормоните. За таланта не мога да ти кажа точно, но сигурно е до развитие на мозъка. Ама със сигурност не е някаква магия.
Вярно е!ПодкрепямПървоначално написано от mysi
![]()
Всъщност, когато започнат да проговарят, децата започват да забравят предишният си живот1Преди да го забравят обаче освен, че сетивата им са супер изострени, те са започнали да изгреждат и своят характер въз основа на предишни преживявания - имам в предвид страхове, предпочитания и тн.
Подкрепям![]()
Любовта няма материален носител!Какви хормони определят да кажем любовта на майката към детето.Назови ги по име и качества!Първоначално написано от Lake_bodom
При положение, че всички сме заченати, развивали сме се в утробата на майката, родени сме по един и същи начин, би трябвало всички да имаме еднакви качества и едно и също развитие на мозъка!Сега ще кажеш - различни гени!А от къде идват тези различни гени?Кое ги прави различни?
Брат и сестра, толкова различни, а родителите им са едни и същи, съответно и гените им са едни и същи!От къде идват различията в способностите им в една или друга насока?Израстват под един покрив, получават от родителите си в общи линии еднакви насоки, но са твърде различни!От къде идва тази строга индивидуалност, която всеки от нас притежава?
Аз мога да дам отговор на всички тези въпроси с няколко думи, недоказани от науката, но изписани на много места, в много религии и в много вярвания!Душата е тази, която ни прави уникални и строго индивидуални!Как науката и развитието на човечеството ще даде отговори на тези въпроси?
Има може би 100, ако не и повече "Моцатовци" на света, раждат се и умрат непрекъснато,просто не всеки от тях има достъп до пияноПървоначално написано от bloodybaby
![]()
За любовта. Любовта е дума. Отначало е страст, превръща се в привързаност и завършва като навик.
Баш за онова чувство, което много хора надценяват, а някой даже го възпяват, че и пари печелят от него говоряЧувствата, които изпитваш, когато си "влюбена" са причинени от химични вещества стимулиращи части от мозъка ти, които мноооого лесно могат се симулират изкуствено, коооолкото и да ти е неприятно
![]()
Да ти обяснявам каквото и да било би било напълно безполезно!Първоначално написано от LunaTriCk
Ще спомена само, че не можеш да избереш в кой да се влюбиш - това просто се случва, защото по закона на кармата, който включва прераждането в себе си, ти просто следваш своята карма(съдба)!
Не избираш сам и когато почувстваш любов от пръв поглед!Тя просто идва без да те попита, колкото и изтъркано да звучи!Избора ти е нулев!
Имаше една поговорка "Хубавите ябълки, прасетата ги ядат!"Дали е материален закон, случайност или нещо подобно няма значение!Защото никоя хубава ябълка не би избрала умишлено свинската кочина, вместо царската трапеза!Явно има нещо и извън възможностите на нашият мозък!
Би ли ми обяснил, кои химични вещества стимулират мозъка ми, когато се влюбвам?Поименно моля!
Точно гените са доста определящи в развитието на човека. Защо са такива? Ами вероятност. Има хиляди възможни комбинации. Оттам нататък индивидуалността се изгражда въз основа на преживяното, което е различно за всеки човек. Други въпроси?
И веществата може да си ги погледнеш сама. Не всички сме биохимици.
Гените на близнаците са особено "уеднаквени" от природата, но обикновенно единият е водеща фигура над другия!Защо и как се определя, кой от двамата да е това?Първоначално написано от Lake_bodom
Би ли отговорил и на другите ми въпроси, от няколко поста преди този?
Аз защитавам тезите си, с точни източници на информация и мога да дам източниците си, на всеки поискал тази информация!След като така убедено убеждаваш, в своята теза, би трябвало и ти да можеш да дадеш точни отговори на въпросите!Иначе тезата ти остава просто недовършена и половинчата!
Ne wqrwam ... prosto sum mnogo skeptichno nastroena kum tezi wqrwaniq ... edno neshto ako ne go widq s ochite si ne go priemam za realno.
Това се определя от преживяното, както вече казах. Близнаците и те са различни хора.
Факта, че емоциите се определят от хормони е достатъчен за да подкрепи тезата ми. Поименното им изброяване не е необходимо.Първоначално написано от bloodybaby
А за половинчатост - моята теза е половинчата в основата си. Както и твоята. Вече обясних защо.
хаха
Нека да се изразя така.
1. Индийската митология и философия на религията е далеч повече от това, което пише в трактатите на учени, живели преди 1000 години. Но не ми се обяснява защо Вишну умира или кой командва парада. Това е ирелевантно на посоката, която пое разговора.
2. Когато търсиш духовното израстване, явно нещо ти куца - според мен най-често това е нежеланието ти да обърнеш внимание и да намериш собствената си занчимост в скучния тривиален живот
3. Когато някой ми заговори за Бог, явно той се опитва да изкара на бял свят слабостите ми и да ги използва за негова лична облага, а това на мен не ми харесва. Затова винаги трябва да се има предвид, че това са измислени съчинения на някой хитрец.
4. Емоциите и разумът могат да се обяснят без присъствието на термини като душа и дух. Те са функция на работата на ЦНС + ендокринните жлези
С последното си изречение, доказваш само своята неосведоменост дори по въпросите, които се опитваш да защитиш!Първоначално написано от Lake_bodom
Това на прост български език, се нарича "Чесане на езика без никаква стойност" или с други думи "Пълнене на пространството с думи"!
Смисъл от това няма!
Аргументите ти са напълно безпочвени!
Извини ме ако съм те засегнала с нещо!
Лека нощ на всички![]()
До утре![]()
ахаааПървоначално написано от bloodybaby
ти как си представяш близнаците? семпер фиделис, винаги заедно и с копи-пейстнати емоции ли?
или единия се е преродил?![]()