.

Виж резултатите на анкетата: Вярвате ли в прераждането?

Гласували
52. Вие не можете да гласувате в тази анкета
  • Не

17 32,69%
  • Да

35 67,31%
Отговор в тема
Страница 3 от 8 ПървиПърви 1234567 ... ПоследнаПърви
Резултати от 51 до 75 от общо 180
    Мега фен Аватара на Disrespect
    Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от quench
    има далеч по-лоши неща, които могат да се случат на някой човек...
    да станеш емо...

бе не знам...чудно ми е кво има наистина идва след смъртта...никой от вас мисля, че е умирал и пак се е връщал за да каже...така че няма как да сте сигурни...малко неприемливо ми се струва да не става нищо...само една чернота и нищо повече... някак си...weird! O_o сори за глупостите в поста...Улигофрен съм
    Никой днес не е невинен
    избрахме бъдеще сами
    това, което ни очаква
    мъчително-жестоки дни

Цитирай Първоначално написано от bloodybaby
    А за прераждането ... може би не ми се иска всичко да свърши, затова ми е чужда идеята да умра и край!Има и много примери за хора спомнящи си предишни животи.По склонна съм да приема тази версия, отколкото червеите
    анимата ти се преражда, а не съзнанието ти - така че след смъртта ти си напълно мъртва
    само аватарите на Вишну могат да си припомнят предишните форми на анимата си, защото есенцията на Вишну е божествена
    Индра е този, който чрез своята ваджра дава атрибутите на останалите ведически богове - Чандра, Агни, Рудра, Сома, Варуна и т.н.
    Брама, Вишну и Шива (Тримурти), както и Кали, са богове от пост-ведическия период, които са донесени и наложени от арийските племена. Техните дарове са в духа на философските религии. Докато старите ведически богове даряват шампионите си и по-малковажните богове с т.нар. атрибути - например, Чандра е оригиналния ведически бог на луната и раждането - но той дарява Сома с атрибута да приготвя божествената нашитка със същото име - сома - която боговете пият, за да запазят безсмъртие и да могат да размишляват над смисъла на Вселената на друго ниво; по-късно арийския пантеон измества Чандра и го заменя изцяло със Сома
    Пантеон е набора от всички божества в дадена религия.
    Извини ме, но не мога да се съглася!В тялото на човек присъства душата - тя е ум+съзнание в едно, и свръх душата, която е страничният наблюдател на случващото се с тялото и носителя на цялата информация!Свръх душата е безсмъртна!
    Вишну е Богът поддържащ материалното творение!Той не умира и не се преражда - той е вечен, така че съпоставката ти всъщност е напълно погрешна!
    Брахма, ВИшну и Шива са боговете, отговорни за материалното творение - Брахма създава, Вишну поддържа и Шива разрушава.Всички останали са техни поданици.Индра е цар на райските плането в материалният свят, но включително и той е под контрола на Вишну.Вишну пък е инкарнация на Върховната Божествена Личност в индуските религиозни вярвания, а именно Кришна - в превод Кришна означава всепривличащ!След като Вишну е директна инкарнация на Кришна, няма Бог или полу Бог в материалният свят, който да притежава повече мистични сили, умения, таланти и тн. от него!
    Според ведите всяка душа е част от тялото на Бога, на Кришна и притежава всички негови качества, включително и безсмъртието, но в по - малък размер.Нещо като примера с капката и океана.Капката притежава качествата на окена, но в много ограничен размер, защото е просто една малка капка в един огромен океан.Иначе все е вода....Самата душа е има и изключително малък размер - 1/10000 от върха на косъма!
    Бога няма нужда от напитки, които да го правят безсмъртен, защото той е върховният контрольор на всичко, той няма начало, няма и край, въпреки, че от наша човешка гледна точка изглежда много невъзможно!Древногръцките Богове са пили, напитка, която да поддържа безсмъртието им, но ако се гледа някъква йерархия, при тях главният им Бог Зевс, е равностоен, на Св.Илия в Християнството или на Индра в индуизма.Може да се каже, че древногръцките Богове отговарят на описанието, което даваш за индуските!
    изучавам ведите повече от 10 години, последните 5 доста задълбочено и съм напълно сигурна, че в момента не описваш ведите, а вероятно други писания!
    Дано не съм те засегнала с нещо!Извини ме, ако е така

Супер фен Аватара на LunaTriCk
    Град
    Anfield
    Цитирай Първоначално написано от Muse_of_Madness
    Лунартик! О, Лунатрик? Кога ще се научиш да мислиш или да се поинтересуваш от такива въпроси и последа и зразиш мнението си? Кога ще спреш да изказваш мнението си с такава категоричност? И поне да можеше да си докажеш тезите. За Бъдуумчето важи същото.

Според мен категоричност по тези въпроси е напълно невъзможна. Който иска да оборва тази теза, да го направи АРГУМЕНТИРАНО, Лунатрик.
    Кое от твърденията ми трябва да аргументирам ? Че човека се състои от органи, тъкани, кости и т.н. или че свещенниците нямат редовен полов живот ? Много ми е интересно как ти ще се аргументираш "категорично" за нещо, което се основава само на догадки и хипотези... и то не от кой да е, а от древни източни философи...хора без работа.

Вишну е Богът поддържащ материалното творение!Той не умира и не се преражда - той е вечен, така че съпоставката ти всъщност е напълно погрешна!
    Брахма, ВИшну и Шива са боговете, отговорни за материалното творение - Брахма създава, Вишну поддържа и Шива разрушава.Всички останали са техни поданици.Индра е цар на райските плането в материалният свят, но включително и той е под контрола на Вишну.Вишну пък е инкарнация на Върховната Божествена Личност в индуските религиозни вярвания, а именно Кришна - в превод Кришна означава всепривличащ!След като Вишну е директна инкарнация на Кришна, няма Бог или полу Бог в материалният свят, който да притежава повече мистични сили, умения, таланти и тн. от него!
    Според ведите всяка душа е част от тялото на Бога, на Кришна и притежава всички негови качества, включително и безсмъртието, но в по - малък размер.Нещо като примера с капката и океана.Капката притежава качествата на окена, но в много ограничен размер, защото е просто една малка капка в един огромен океан.Иначе все е вода....Самата душа е има и изключително малък размер - 1/10000 от върха на косъма!
    Бога няма нужда от напитки, които да го правят безсмъртен, защото той е върховният контрольор на всичко, той няма начало, няма и край, въпреки, че от наша човешка гледна точка изглежда много невъзможно!Древногръцките Богове са пили, напитка, която да поддържа безсмъртието им, но ако се гледа някъква йерархия, при тях главният им Бог Зевс, е равностоен, на Св.Илия в Християнството или на Индра в индуизма.Може да се каже, че древногръцките Богове отговарят на описанието, което даваш за индуските!
    И в края на филма какво стана, че заспах ? Убиха ли го ?

Цитирай Първоначално написано от Lake_bodom
    Цитирай Първоначално написано от пор
    някои сте толкова скучни...

не може просто да пукнеш. физически - да, но душевно - тц! както обичам да казвам - искам да вярвам. трябва да има нещо след това. иначе не е интересно.
    Ако трябва да избирам между това да живея в измислен свят и да ми е интересно и да живея в реален свят и да не ми е интересно, определено бих избрал второто. Да, не е интересно да умреш. Но кой ни пита? Това просто се случва.

Смъртта е страшна, но това не означава, че трябва да си измисляме някакви абсурдни теории, за да успокоим този страх.
    Бих искала да те попитам - любовта нещо реално ли е според теб и какво преставлява, как точно успяваме да разберем кой е точният човек, в който да се влюбим, по какво нашето тяло ум съзнание правят своята преценка?
    Какво представлява късмета?Опиши от къде идват мислите ти - къде се генерират?
    Толкова много неща в реалният ни свят не могат да бъдат измерени или доказани, но въпреки това не подлагаме на съмнение съществуването им!
    Ако някой от невярващите в прераждането, успее да ми обясни как Моцарт на 5 години е пишел музиката си, без образование, без предварителна подготовка.Просто дете на 5...Талант?А защо аз и вие нямаме този талант?
    За да стане диригент, някой трябва да учи 5 години музикално училище и след това още толкова академия.Това прави 10 години, а Моцарт е бил само на 5 когато вече е знаел тези неща.талантите, така мисля аз са нещата, които сме правили в предишен живот и които продължаваме да правим от там където сме спрели в мига на смъртта.Ние вече ги знаем тези неща, просто ги наричаме с други имена.казваме примерно "отдава ми се","бива ме за това", но всъщност аз не мога да обясня, защо по литература съм изключително добра, а по математика кръгла нула, а ако имаше под нулата сигурно там някъде щях да съм!наричаме тези необясними влечения наклонности, таланти и тн., но всъщност това са знанията придобити от нас в предишен живот!Така мисля аз!

Цитирай Първоначално написано от LunaTriCk
    Цитирай Първоначално написано от пор
    някои сте толкова скучни...

не може просто да пукнеш. физически - да, но душевно - тц! както обичам да казвам - искам да вярвам. трябва да има нещо след това. иначе не е интересно.
    някои сте толкова наивни...

Човек има органи, няма душа. А органите имат срок на годност без гаранция или право на рекламация. А когато годноста им свърши, свършваш и ти. Живота ти минава на кинолента малко преди да затвориш за последно очите си и толкова. Край.
    Простичко е. Незнам защо хората си усложнавят живота с богове, рай, ад, карми и други подобни. От скука, от липса на секс ли от какво ?
    ми, не ми харесва така пък! тъпо ми е ... ако всичко си има обяснение, не е интригуващо. просто не мога да го приема, а дори да е така, както казваш, аз продължавам да си вярвам... дори вярвам в дядо Коледа, за какво си говорим... ?

Lake_bodom, да живееш в измислен сят е глупаво, да, но пък и да не приемаш друго, освен това, което виждаш, също е такова.
    Ще ти подаря ядрена глава,
    влажен динамит, тротил, цветя!
    Ако бях това, което си сега,
    мой приятелю, бих се взривил...

когато някой заговори за душата и нейните измерения, това автоматично означава, че:
    А. е опитен манипулатор, който се стреми към завладяване на най-долните страхове и опасения на хората и експлоатиране на комплексираните им домогвания до това да са значими
    Б. е ментално болен, който търси сепцифично изразяване на халюцинациите си (звездите ми го говорят), или пък търси просто подкрепа всред подобните нему
    В. съчетава по специфичен начин увереността си в собствените си болни фантазии с вродените си манипулативани способности, харизма или социален нюх
    как ще отговориш на това?
    Това е напълно абсурдно!
    Трябва ли, говорейки за душата, задължително нещо да ни куца?

След като не можеш да ги усетиш със сетивата си, откъде знаеш, че ги има?
    Докосни любовта в сърцето си!Докосни любовта, която изпитваш към нещо скъпо за теб, независимо какво е то!Докосни я и кажи след това, че след като не можеш да я докоснеш тя не съществува...

Град
    В шоколадовите долини :)
    когато някой заговори за душата и нейните измерения, това автоматично означава, че:
    А. е опитен манипулатор, който се стреми към завладяване на най-долните страхове и опасения на хората и експлоатиране на комплексираните им домогвания до това да са значими
    Б. е ментално болен, който търси сепцифично изразяване на халюцинациите си (звездите ми го говорят), или пък търси просто подкрепа всред подобните нему
    В. съчетава по специфичен начин увереността си в собствените си болни фантазии с вродените си манипулативани способности, харизма или социален нюх
    как ще отговориш на това?
    Това е напълно абсурдно!
    Трябва ли, говорейки за душата, задължително нещо да ни куца?
    И този младеж един ден ще се извиси
    Неподходящ размер на снимка в подпис!
    Неподходящо съдържание на снимка в подпис!

Мда преродих се от кретен в олигофрен

Цитирай Първоначално написано от TheNightRider
    Да! А мозъка идентифицира сигнала, който получава. И кво?
    Само не ми се карай!

Не, не миришеш с носа си, не вкусваш с езика си! Всичко е базирано на идеята на ума ти! Когато видиш нещо, ти не виждаш отражението на светлината от него, а виждаш думата, която го дефинира в съзнанието ти! Ако ти вържа очите и ти защипя носа, като ти подам да хапнеш нещо няма дори да знаеш какво е ако не ти кажа! И дори ако те излъжа ще ми повярваш. Ти не знаеш как осъзнаваш нещата, а си тръгнал да ми говориш за материи.. на атеистите им се вика глупаци, не друго.

Мега фен Аватара на RoyTheReaper
    Любовта също има своя материален носител - хормоните. За таланта не мога да ти кажа точно, но сигурно е до развитие на мозъка. Ама със сигурност не е някаква магия.

Цитирай Първоначално написано от mysi
    Сещам се и за още нещо важно и ДОКАЗАНО.....
    психолози са доказали,че децата до 3 годинки имат изцепки,казват неща,които може да ги каже само възрастен човек за минали неща....това ще рече коже би от минал живот.
    Вярно е!Подкрепям
    Всъщност, когато започнат да проговарят, децата започват да забравят предишният си живот1Преди да го забравят обаче освен, че сетивата им са супер изострени, те са започнали да изгреждат и своят характер въз основа на предишни преживявания - имам в предвид страхове, предпочитания и тн.
    Подкрепям

Любовта също има своя материален носител - хормоните. За таланта не мога да ти кажа точно, но сигурно е до развитие на мозъка. Ама със сигурност не е някаква магия.
    Любовта няма материален носител!Какви хормони определят да кажем любовта на майката към детето.Назови ги по име и качества!
    При положение, че всички сме заченати, развивали сме се в утробата на майката, родени сме по един и същи начин, би трябвало всички да имаме еднакви качества и едно и също развитие на мозъка!Сега ще кажеш - различни гени!А от къде идват тези различни гени?Кое ги прави различни?
    Брат и сестра, толкова различни, а родителите им са едни и същи, съответно и гените им са едни и същи!От къде идват различията в способностите им в една или друга насока?Израстват под един покрив, получават от родителите си в общи линии еднакви насоки, но са твърде различни!От къде идва тази строга индивидуалност, която всеки от нас притежава?
    Аз мога да дам отговор на всички тези въпроси с няколко думи, недоказани от науката, но изписани на много места, в много религии и в много вярвания!Душата е тази, която ни прави уникални и строго индивидуални!Как науката и развитието на човечеството ще даде отговори на тези въпроси?

Град
    Anfield
    Бих искала да те попитам - любовта нещо реално ли е според теб и какво преставлява, как точно успяваме да разберем кой е точният човек, в който да се влюбим, по какво нашето тяло ум съзнание правят своята преценка?
    Какво представлява късмета?Опиши от къде идват мислите ти - къде се генерират?
    Толкова много неща в реалният ни свят не могат да бъдат измерени или доказани, но въпреки това не подлагаме на съмнение съществуването им!
    Ако някой от невярващите в прераждането, успее да ми обясни как Моцарт на 5 години е пишел музиката си, без образование, без предварителна подготовка.Просто дете на 5...Талант?А защо аз и вие нямаме този талант?
    За да стане диригент, някой трябва да учи 5 години музикално училище и след това още толкова академия.Това прави 10 години, а Моцарт е бил само на 5 когато вече е знаел тези неща.талантите, така мисля аз са нещата, които сме правили в предишен живот и които продължаваме да правим от там където сме спрели в мига на смъртта.Ние вече ги знаем тези неща, просто ги наричаме с други имена.казваме примерно "отдава ми се","бива ме за това", но всъщност аз не мога да обясня, защо по литература съм изключително добра, а по математика кръгла нула, а ако имаше под нулата сигурно там някъде щях да съм!наричаме тези необясними влечения наклонности, таланти и тн., но всъщност това са знанията придобити от нас в предишен живот!Така мисля аз!
    Има може би 100, ако не и повече "Моцатовци" на света, раждат се и умрат непрекъснато,просто не всеки от тях има достъп до пияно
    За любовта. Любовта е дума.
    Отначало е страст, превръща се в привързаност и завършва като навик.

За любовта. Любовта е дума.
    Отначало е страст, превръща се в привързаност и завършва като навик.
    Тук ти не говориш за любов!Говориш за секс!

Град
    Anfield
    Баш за онова чувство, което много хора надценяват, а някой даже го възпяват, че и пари печелят от него говоря Чувствата, които изпитваш, когато си "влюбена" са причинени от химични вещества стимулиращи части от мозъка ти, които мноооого лесно могат се симулират изкуствено, коооолкото и да ти е неприятно

Баш за онова чувство, което много хора надценяват, а някой даже го възпяват, че и пари печелят от него говоря Чувствата, които изпитваш, когато си "влюбена" са причинени от химични вещества стимулиращи части от мозъка ти, които мноооого лесно могат се симулират изкуствено, коооолкото и да ти е неприятно
    Да ти обяснявам каквото и да било би било напълно безполезно!
    Ще спомена само, че не можеш да избереш в кой да се влюбиш - това просто се случва, защото по закона на кармата, който включва прераждането в себе си, ти просто следваш своята карма(съдба)!
    Не избираш сам и когато почувстваш любов от пръв поглед!Тя просто идва без да те попита, колкото и изтъркано да звучи!Избора ти е нулев!
    Имаше една поговорка "Хубавите ябълки, прасетата ги ядат!"Дали е материален закон, случайност или нещо подобно няма значение!Защото никоя хубава ябълка не би избрала умишлено свинската кочина, вместо царската трапеза!Явно има нещо и извън възможностите на нашият мозък!
    Би ли ми обяснил, кои химични вещества стимулират мозъка ми, когато се влюбвам?Поименно моля!

Точно гените са доста определящи в развитието на човека. Защо са такива? Ами вероятност. Има хиляди възможни комбинации. Оттам нататък индивидуалността се изгражда въз основа на преживяното, което е различно за всеки човек. Други въпроси?

И веществата може да си ги погледнеш сама. Не всички сме биохимици.

Точно гените са доста определящи в развитието на човека. Защо са такива? Ами вероятност. Има хиляди възможни комбинации. Оттам нататък индивидуалността се изгражда въз основа на преживяното, което е различно за всеки човек. Други въпроси?
    Гените на близнаците са особено "уеднаквени" от природата, но обикновенно единият е водеща фигура над другия!Защо и как се определя, кой от двамата да е това?
    Би ли отговорил и на другите ми въпроси, от няколко поста преди този?
    Аз защитавам тезите си, с точни източници на информация и мога да дам източниците си, на всеки поискал тази информация!След като така убедено убеждаваш, в своята теза, би трябвало и ти да можеш да дадеш точни отговори на въпросите!Иначе тезата ти остава просто недовършена и половинчата!

Супер фен Аватара на Glezanka
    Град
    Sunny Beach
    Ne wqrwam ... prosto sum mnogo skeptichno nastroena kum tezi wqrwaniq ... edno neshto ako ne go widq s ochite si ne go priemam za realno.

Това се определя от преживяното, както вече казах. Близнаците и те са различни хора.

Гените на близнаците са особено "уеднаквени" от природата, но обикновенно единият е водеща фигура над другия!Защо и как се определя, кой от двамата да е това?
    Аз защитавам тезите си, с точни източници на информация и мога да дам източниците си, на всеки поискал тази информация!След като така убедено убеждаваш, в своята теза, би трябвало и ти да можеш да дадеш точни отговори на въпросите!Иначе тезата ти остава просто недовършена и половинчата!
    Факта, че емоциите се определят от хормони е достатъчен за да подкрепи тезата ми. Поименното им изброяване не е необходимо.

А за половинчатост - моята теза е половинчата в основата си. Както и твоята. Вече обясних защо.

Мега фен Аватара на quench
    хаха

Нека да се изразя така.

1. Индийската митология и философия на религията е далеч повече от това, което пише в трактатите на учени, живели преди 1000 години. Но не ми се обяснява защо Вишну умира или кой командва парада. Това е ирелевантно на посоката, която пое разговора.

2. Когато търсиш духовното израстване, явно нещо ти куца - според мен най-често това е нежеланието ти да обърнеш внимание и да намериш собствената си занчимост в скучния тривиален живот

3. Когато някой ми заговори за Бог, явно той се опитва да изкара на бял свят слабостите ми и да ги използва за негова лична облага, а това на мен не ми харесва. Затова винаги трябва да се има предвид, че това са измислени съчинения на някой хитрец.

4. Емоциите и разумът могат да се обяснят без присъствието на термини като душа и дух. Те са функция на работата на ЦНС + ендокринните жлези
    Be proud in your arrogance

http://vbox7.com/play:eca29fe0

Факта, че емоциите се определят от хормони е достатъчен за да подкрепи тезата ми. Поименното им изброяване не е необходимо.
    С последното си изречение, доказваш само своята неосведоменост дори по въпросите, които се опитваш да защитиш!
    Това на прост български език, се нарича "Чесане на езика без никаква стойност" или с други думи "Пълнене на пространството с думи"!
    Смисъл от това няма!
    Аргументите ти са напълно безпочвени!
    Извини ме ако съм те засегнала с нещо!
    Лека нощ на всички
    До утре

Мега фен Аватара на quench
    ахааа

ти как си представяш близнаците? семпер фиделис, винаги заедно и с копи-пейстнати емоции ли?

или единия се е преродил?
    Be proud in your arrogance

http://vbox7.com/play:eca29fe0

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си