- Форум
- По малко от всичко
- Музика и ТВ
- Всякакви мнения за музикалният стил Метъл.
Най-малкото има дет метъл от 20 години...
Възможно ли е да бъде по-красиво?
Слушал ли си първите албуми на Carcass? какъв грайнд правят...пак преди 20 години. Иначе сигурно си прав, още по-добре, че са толкова много.![]()
Аз така и не разбрах какво е имо... освен на външен вид.
Групите от 80-те са се обличали педалски, но не са били имота. Има огромна разлика. Имотата са жени.
Знам, знамАма той и Фреди е носел интересни костюми...има един червен с очи - много мъжествено. А блек метълите съм ги признала за педали отдавна.
![]()
Той си има прекрасен глас и без подобни визии.![]()
а бе я гяяяяяя.
No mercy for what we are doing
No thought to even what we have done
We don't need to feel the sorrow
No remorse for the helpless one
Колега, осъзнай се. Нито Джими е свирил метъл, нито Лед Цеплин... Метълът се появява чак през седемдесетте години на миналия век. Но все пак има нещо вярно в цялата работа - хора като Джими и пичовете от Лед Цеплин имат заслуга за неговото появяване, понеже те първи са просвирили по-тежки неща на електрическата китара (това важи в пълна сила за дядо ни Хендрикс).Първоначално написано от TheNightRider
Виж, за имото съм съгласен.![]()
"Music, sweet music, I wish I could caress, caress, caress..."
Ъъ абе, това с имото беше шега... Всичко пак се обърна на спор относно тея педеруги. Стига с тая имо-пропаганда.
Ае Шу,къв комерс ви гони беПървоначално написано от brain_stew
малеее....
Да, тези банди са популярни, но САМО сред МЕТЪЛ обществото.Ако излезеш по улицата и попиташ някой рапЕр, някой чалгар, някой фИешън, някое имо, някой хаусър, или просто някой, който слуша поп няма да знае тези банди.Може и да им е чувал имената, но надали е слушал нещо тяхно...най-много 1-2 песни.
Първоначално написано от `Death`Whore``
Вече не те обичам![]()
И що намесихте имото в метълаМале вече ми писна от тези Имоционални изцепки....
хъхъ..
Продажбите говорят доста красноречива за това кой е комерс и кой не. Да, има песни, които стават много популярни и без да са комерсиални, но да повтаряш успеха толкова пъти. Има си причина за това.Първоначално написано от Shadow_Walker
Металика - над 90 милиона продадени копия в света
Iron Maiden - над 80 милиона копия в света
Judas Priest - над 35 милиона копия в света
Ozzy Osbourne - над 75 милиона копия в света
Black Sabbath - Не им знам точната бройка ностатутите на албумите говорят достатъмно добре - Цък тук
Cradle of Filth - Не им знам продажбитe
Disturbed - Над 5 милиона копия само в САЩ (само с 3 албума)
Korn - Над 32 милиона копия в света
System of a Down - Не знам точната бройка, но е много голяма. Те са една от най-продаваните групи изобщо (не само в метъла) напоследък.
Megadeth - над 20 милиона копия в света
Lacuna Coil - Е на тях продабжите съм им малки, защото са известни само в Европа. Към 1 милион копия от последните 2 албума.
Slipknot - Над 10 милиона копия в света
Marilyn Manson - Над 6 милиона копия само в щатите.
В Purple Haze няма пауър акорди...Първоначално написано от TheNightRider
Пък и самата песен си е чист хард рок, защото хем звучи по-тежко, хем звучи блусово.
"Music, sweet music, I wish I could caress, caress, caress..."
Имат големи продажби-нещо лошо?Но пак ти казвам-само сред слушащите метъл.Комерс са банди като black eyed peas и pussycat dolls.Първоначално написано от Забавно ми е
хъхъ..
Доста "местни" теми прегледах и останах "очарован" от туземците, но и ми е доста забавно. Четох как метъла е комерсиална музика ( хахахах, няма да се майтапя, буквлно се въргалях пред компютъра от смях), как произлизал от Имо (май за някои хора рока и блуса не съществуват). Но това мнение (цитираното)ме накара да прекъсна четенето на следващите и направо да дам отговор. И не го правя, за да се заяждам, а за да няма грешки и обърквания. Първата метЪл банда в света е небезизвестната Black Sabath с великия Ози. Някъде четох нещо за Deep Purple, WhiteSnake, Motorhead... братя мои, това е хард - рок. Айде с мир...Първоначално написано от TheNightRider
Не се обръщай...
Знаеш че е там... Усещаш дъха му... То те дебне... Идва от мрака... Води в мрака...
Не се обръщай...
Ами комерс си е метъла, както и всяка друга музика.
Комерс е когато тръгнеш да павиш нещо с ясната идея да печелиш пари, когато правиш нещо от любов към него, а в последсвие се окаже, че то е много добро и го харесват много хора - изкуство.
Изкуство може да е и ако не го харесват милиони просто защото никой не те е подкрепил със средства. За мен изкуство е всичко, което идва от сърцето.
Да, така е в началото. Но после като станат известни и видят какво е да се печелят пари и фенове или си оставят същия стил, въпреки че имат други идеи, просто защото печелят добре от него. Или го сменят с някой по-лесно купуваем. Така е с доста групи. И това не значи, че не правят музика и не им излиза все нещо от сърцето.
А че аз съм комерс. Комерс съм си. Само пари са ми в главата.![]()
И така да е, метълът си остава ъндърграунд колкото и популярни да са станали някои бандиПървоначално написано от Забавно ми е
Да виждаш метъл по Сити? Или плакати с метъл звезди по списанията?Или метъли под път и над път? Аз - не.
хъхъ..
Виждал съм...
ох какъв як и голям плакат е имало на Алис Купър в "хай клуб", ама съм го изпуснал. Останах с това да го видя в една чуждо атилие.![]()
Алис Купър е минал покрай метъла, поне според мен. А и като става дума за метъл изпълнители на кориците, предполагам, че не се говори за Linkin Park или Slip Knot, а за истински метъл. Обади ми се като сложат Manowar на корицата на ХайКлуб или като пуснат Judas Priest по СитиТВ...Първоначално написано от Забавно ми е
Не се обръщай...
Знаеш че е там... Усещаш дъха му... То те дебне... Идва от мрака... Води в мрака...
Не се обръщай...
Шок рок са всички рок,метъл и пънк банди, които имат екстравагантна визия и шокират с присъствието си на сцената.Първоначално написано от exploitedteen
Шок рок са Мисфитс, шок рок е и Менсън, шок рок са и Крейдъл, да и Алис Купър.
И не обиждай блЯк метъла![]()
Immortal forever !
хъхъ..
Много добре знам какъв е Алис Купър. Все пак ми е на първо място в last.fm-а.Но любимите ми два негови албума са си точно метъл (Brutal Planet и Dragontown).
Иначе това да си анти- на всичко също е комерс. Доста хора обичат да са анти и да се правят на бунтари. Мисля, че такива са и доста от пънкчетата, които първо прослушват пънк (за експлойтед това може и да е псевдо-пънк) правят се 5 години на бунтари и след това си продължават нормалния живот. Такива са и метъл групите. Поддържат имидж интересни са и печелят добре.![]()
Абсолютно си прав, че се навъдиха доста псевдо метълчета и пънкарчета, които просто го правят, за да различни от останалите. Но знаеш ли каква е основната черта на комерса? Изтърква се. LP са комерс и да ти кажа аз вече не знам какво става с тая банда, издадоха нов албум, но никой вече не говори за тях. А да правиш нещо 40години (Purple) хич не е комерсялно, това е любов. Защото рока/метъла е любов, поне за мен...Първоначално написано от Забавно ми е
Не се обръщай...
Не се обръщай...
В грешка си за ЛП. 3-тата по големина тема за група, след тези на Red Hot Chilip Peppers и Iron Maiden, с около 45 страници говорилня във форума на Зи-рок са те.И виж кой е на второ място в българският last.fm - http://www.last.fm/place/Bulgaria
Не съм съгласен, че комерса са изтърква и може да се дадат много примери за това, например Metallica. Иначе, че Deep Purple съм съгласен.
exploitedteen - Последният албум на Пърпъл е страхотен. Може и да не е велик, но е доста добър и съм го слушал доста пъти. бтв поздрав с тамошната песен - MTV.