.
Отговор в тема
Страница 3 от 5 ПървиПърви 12345 ПоследнаПърви
Резултати от 51 до 75 от общо 114
    Най-малкото има дет метъл от 20 години...
    Възможно ли е да бъде по-красиво?

Слушал ли си първите албуми на Carcass? какъв грайнд правят...пак преди 20 години. Иначе сигурно си прав, още по-добре, че са толкова много.

Аз така и не разбрах какво е имо... освен на външен вид.

Групите от 80-те са се обличали педалски, но не са били имота. Има огромна разлика. Имотата са жени.

Знам, знам Ама той и Фреди е носел интересни костюми...има един червен с очи - много мъжествено. А блек метълите съм ги признала за педали отдавна.

Той си има прекрасен глас и без подобни визии.

Голям фен Аватара на magesniko
    Град
    Oсновател и мозък на КММ
    а бе я гяяяяяя.
    No mercy for what we are doing
    No thought to even what we have done
    We don't need to feel the sorrow
    No remorse for the helpless one

Цитирай Първоначално написано от TheNightRider
    Цитирай Първоначално написано от `Death`Whore``
    Има. Началото на хеви метъла е през '67 с проявите на The Jimi Hendrix Expirience и Led Zeppelin. Първия Хеви Метъл. Това правят колко? 40 годинки. Имото да смуче топки.

Иначе - дет метъл! \m/
    Колега, осъзнай се. Нито Джими е свирил метъл, нито Лед Цеплин... Метълът се появява чак през седемдесетте години на миналия век. Но все пак има нещо вярно в цялата работа - хора като Джими и пичовете от Лед Цеплин имат заслуга за неговото появяване, понеже те първи са просвирили по-тежки неща на електрическата китара (това важи в пълна сила за дядо ни Хендрикс).

Виж, за имото съм съгласен.

"Music, sweet music, I wish I could caress, caress, caress..."

Rock & Roll Queen
    Guest
    Ъъ абе, това с имото беше шега... Всичко пак се обърна на спор относно тея педеруги. Стига с тая имо-пропаганда.

Супер фен Аватара на Shadow_Walker
    Цитирай Първоначално написано от brain_stew
    Цитирай Първоначално написано от Забавно ми е

Относно комерса... Металика, Iron Maiden, Judas Priest, Ozyy Osbourne, Black Sabbath, Cradle of Filth, Disturbed, Korn, Sustem of a Down, Megadeth, Lacuna Coil, Slipknot, Marilyn Manson, Faith No More... Тези групи сякаш не са до една комерс. Някой ще викнат против нео-метъл, но дори и да го махнем него другите банди пак си остават комерс.
    Може да са комерс, но са велики!Пък ии не всичките албуми например на Джудас, на Сабат или Мейдън са комерс!Просто тва е риска на хубавата музика...да се превърне във вид комерс!
    Ае Шу,къв комерс ви гони бе малеее....
    Да, тези банди са популярни, но САМО сред МЕТЪЛ обществото.Ако излезеш по улицата и попиташ някой рапЕр, някой чалгар, някой фИешън, някое имо, някой хаусър, или просто някой, който слуша поп няма да знае тези банди.Може и да им е чувал имената, но надали е слушал нещо тяхно...най-много 1-2 песни.

А блек метълите съм ги признала за педали отдавна.

Вече не те обичам

И що намесихте имото в метъла Мале вече ми писна от тези Имоционални изцепки....
    хъхъ..

Цитирай Първоначално написано от Shadow_Walker
    Да, тези банди са популярни, но САМО сред МЕТЪЛ обществото.Ако излезеш по улицата и попиташ някой рапЕр, някой чалгар, някой фИешън, някое имо, някой хаусър, или просто някой, който слуша поп няма да знае тези банди.Може и да им е чувал имената, но надали е слушал нещо тяхно...най-много 1-2 песни.
    b]
    Продажбите говорят доста красноречива за това кой е комерс и кой не. Да, има песни, които стават много популярни и без да са комерсиални, но да повтаряш успеха толкова пъти. Има си причина за това.

Металика - над 90 милиона продадени копия в света
    Iron Maiden - над 80 милиона копия в света
    Judas Priest - над 35 милиона копия в света
    Ozzy Osbourne - над 75 милиона копия в света
    Black Sabbath - Не им знам точната бройка ностатутите на албумите говорят достатъмно добре - Цък тук
    Cradle of Filth - Не им знам продажбитe
    Disturbed - Над 5 милиона копия само в САЩ (само с 3 албума)
    Korn - Над 32 милиона копия в света
    System of a Down - Не знам точната бройка, но е много голяма. Те са една от най-продаваните групи изобщо (не само в метъла) напоследък.
    Megadeth - над 20 милиона копия в света
    Lacuna Coil - Е на тях продабжите съм им малки, защото са известни само в Европа. Към 1 милион копия от последните 2 албума.
    Slipknot - Над 10 милиона копия в света
    Marilyn Manson - Над 6 милиона копия само в щатите.

Цитирай Първоначално написано от Dr. Kazimbutt
    Има. Началото на хеви метъла е през '67 с проявите на The Jimi Hendrix Expirience и Led Zeppelin. Първия Хеви Метъл. Това правят колко? 40 годинки. Имото да смуче топки.

Иначе - дет метъл! \m/
    Колега, осъзнай се. Нито Джими е свирил метъл, нито Лед Цеплин... Метълът се появява чак през седемдесетте години на миналия век. Но все пак има нещо вярно в цялата работа - хора като Джими и пичовете от Лед Цеплин имат заслуга за неговото появяване, понеже те първи са просвирили по-тежки неща на електрическата китара (това важи в пълна сила за дядо ни Хендрикс).

Виж, за имото съм съгласен.
    Не, колега, точно така си е. Точно Purple Haze на Дядо ни е почнала хеви метъл движението. Заедно с една на Led Zeppelin, но не помня коя беше. Съдържаше класическия похват на хеви метъл китарата - Palm Mute + Power Chord. На този похват са изградени 50% от метъл песните. Не съм сигурен, че се казва похват, де. Нека някой по-висш музикант да каже. =) (Joey Tempest)
    В Purple Haze няма пауър акорди... Пък и самата песен си е чист хард рок, защото хем звучи по-тежко, хем звучи блусово.

"Music, sweet music, I wish I could caress, caress, caress..."

Цитирай Първоначално написано от Shadow_Walker
    b]
    Продажбите говорят доста красноречива за това кой е комерс и кой не. Да, има песни, които стават много популярни и без да са комерсиални, но да повтаряш успеха толкова пъти. Има си причина за това.

Металика - над 90 милиона продадени копия в света
    Iron Maiden - над 80 милиона копия в света
    Judas Priest - над 35 милиона копия в света
    Ozzy Osbourne - над 75 милиона копия в света
    Black Sabbath - Не им знам точната бройка ностатутите на албумите говорят достатъмно добре - Цък тук
    Cradle of Filth - Не им знам продажбитe
    Disturbed - Над 5 милиона копия само в САЩ (само с 3 албума)
    Korn - Над 32 милиона копия в света
    System of a Down - Не знам точната бройка, но е много голяма. Те са една от най-продаваните групи изобщо (не само в метъла) напоследък.
    Megadeth - над 20 милиона копия в света
    Lacuna Coil - Е на тях продабжите съм им малки, защото са известни само в Европа. Към 1 милион копия от последните 2 албума.
    Slipknot - Над 10 милиона копия в света
    Marilyn Manson - Над 6 милиона копия само в щатите.
    Имат големи продажби-нещо лошо?Но пак ти казвам-само сред слушащите метъл.Комерс са банди като black eyed peas и pussycat dolls.
    хъхъ..

Senior Member Фен Аватара на PlamenMEN
    Град
    В онзи тъмен ъгъл на гардероба ти...
    ЪЪЪ...извинете, от колко време има метъл? Да кажем, че от 30 години. А от колко време има имо? Място за сравнение няма.
    Всъщност с какво маркираш началото на метъла, за да кажеш, че са 30 години? И Emocore съществува от 20, но в последните години стана доста известен .. както и неговите "ваирации".
    Доста "местни" теми прегледах и останах "очарован" от туземците, но и ми е доста забавно. Четох как метъла е комерсиална музика ( хахахах, няма да се майтапя, буквлно се въргалях пред компютъра от смях), как произлизал от Имо (май за някои хора рока и блуса не съществуват). Но това мнение (цитираното)ме накара да прекъсна четенето на следващите и направо да дам отговор. И не го правя, за да се заяждам, а за да няма грешки и обърквания. Първата метЪл банда в света е небезизвестната Black Sabath с великия Ози. Някъде четох нещо за Deep Purple, WhiteSnake, Motorhead... братя мои, това е хард - рок. Айде с мир...
    Не се обръщай...
    Знаеш че е там... Усещаш дъха му... То те дебне... Идва от мрака... Води в мрака...
    Не се обръщай...

Ами комерс си е метъла, както и всяка друга музика.

Комерс е когато тръгнеш да павиш нещо с ясната идея да печелиш пари, когато правиш нещо от любов към него, а в последсвие се окаже, че то е много добро и го харесват много хора - изкуство.

Изкуство може да е и ако не го харесват милиони просто защото никой не те е подкрепил със средства. За мен изкуство е всичко, което идва от сърцето.

Да, така е в началото. Но после като станат известни и видят какво е да се печелят пари и фенове или си оставят същия стил, въпреки че имат други идеи, просто защото печелят добре от него. Или го сменят с някой по-лесно купуваем. Така е с доста групи. И това не значи, че не правят музика и не им излиза все нещо от сърцето.

А че аз съм комерс. Комерс съм си. Само пари са ми в главата.

Да, така е в началото. Но после като станат известни и видят какво е да се печелят пари и фенове или си оставят същия стил, въпреки че имат други идеи, просто защото печелят добре от него. Или го сменят с някой по-лесно купуваем. Така е с доста групи. И това не значи, че не правят музика и не им излиза все нещо от сърцето.

А че аз съм комерс. Комерс съм си. Само пари са ми в главата.
    И така да е, метълът си остава ъндърграунд колкото и популярни да са станали някои банди
    Да виждаш метъл по Сити ? Или плакати с метъл звезди по списанията?Или метъли под път и над път? Аз - не.
    хъхъ..

Виждал съм...

ох какъв як и голям плакат е имало на Алис Купър в "хай клуб", ама съм го изпуснал. Останах с това да го видя в една чуждо атилие.

Град
    Виждал съм...

ох какъв як и голям плакат е имало на Алис Купър в "хай клуб", ама съм го изпуснал. Останах с това да го видя в една чуждо атилие.
    Алис Купър е минал покрай метъла, поне според мен. А и като става дума за метъл изпълнители на кориците, предполагам, че не се говори за Linkin Park или Slip Knot, а за истински метъл. Обади ми се като сложат Manowar на корицата на ХайКлуб или като пуснат Judas Priest по СитиТВ...
    Не се обръщай...
    Знаеш че е там... Усещаш дъха му... То те дебне... Идва от мрака... Води в мрака...
    Не се обръщай...

Цитирай Първоначално написано от exploitedteen
    Алис Купър е шок рок (пак почнахме с тъпите стилови определения), но пак е много по-добър от всичките му там блЯк метълчета, които се гримират и пият много повервин...
    Шок рок са всички рок,метъл и пънк банди, които имат екстравагантна визия и шокират с присъствието си на сцената.
    Шок рок са Мисфитс, шок рок е и Менсън, шок рок са и Крейдъл, да и Алис Купър.
    И не обиждай блЯк метъла
    Immortal forever !
    хъхъ..

Много добре знам какъв е Алис Купър. Все пак ми е на първо място в last.fm-а. Но любимите ми два негови албума са си точно метъл (Brutal Planet и Dragontown).

Иначе това да си анти- на всичко също е комерс. Доста хора обичат да са анти и да се правят на бунтари. Мисля, че такива са и доста от пънкчетата, които първо прослушват пънк (за експлойтед това може и да е псевдо-пънк) правят се 5 години на бунтари и след това си продължават нормалния живот. Такива са и метъл групите. Поддържат имидж интересни са и печелят добре.

Град
    Много добре знам какъв е Алис Купър. Все пак ми е на първо място в last.fm-а. Но любимите ми два негови албума са си точно метъл (Brutal Planet и Dragontown).

Иначе това да си анти- на всичко също е комерс. Доста хора обичат да са анти и да се правят на бунтари. Мисля, че такива са и доста от пънкчетата, които първо прослушват пънк (за експлойтед това може и да е псевдо-пънк) правят се 5 години на бунтари и след това си продължават нормалния живот. Такива са и метъл групите. Поддържат имидж интересни са и печелят добре.
    Абсолютно си прав, че се навъдиха доста псевдо метълчета и пънкарчета, които просто го правят, за да различни от останалите. Но знаеш ли каква е основната черта на комерса? Изтърква се. LP са комерс и да ти кажа аз вече не знам какво става с тая банда, издадоха нов албум, но никой вече не говори за тях. А да правиш нещо 40години (Purple) хич не е комерсялно, това е любов. Защото рока/метъла е любов, поне за мен...
    Не се обръщай...
    Не се обръщай...

В грешка си за ЛП. 3-тата по големина тема за група, след тези на Red Hot Chilip Peppers и Iron Maiden, с около 45 страници говорилня във форума на Зи-рок са те. И виж кой е на второ място в българският last.fm - http://www.last.fm/place/Bulgaria

Не съм съгласен, че комерса са изтърква и може да се дадат много примери за това, например Metallica. Иначе, че Deep Purple съм съгласен.

exploitedteen - Последният албум на Пърпъл е страхотен. Може и да не е велик, но е доста добър и съм го слушал доста пъти. бтв поздрав с тамошната песен - MTV.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си