- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Вегетарианство...
Ако не си разбрала авторката си има дете, което може би в момента отглежда. Така че не говори кой какво има и какво няма да прави, защото нейното е найстина отговорно (не я знам как го върши де), за разлика от твое или моето.Първоначално написано от sineoka_kukla
бтв невярно е според теб, но официално може би е по-различно. Не съм чел и нямам намерение да чета конкретно тази статия, но Уикипедия обикновено се поовава на официални факти. Обикновено българската версия е тази с грешна, а в английската е вярната информация.
Ям месо! Обичам месо, но само иситинско. Не някакви буламачи като кремвирши, салами, пастети.Пък и баща ми като е бил по-млад -към 20 е работил за кратко в месокомбинат и знае какви лайна слагат навсякъде. Който иска да става вегитарианец, още по-хубаво, ама аз обичам животните на фурна.
"Отидох в горите, защото исках да живея смислено. Исках да живея задълбочено и да изсмуча целия костен мозък на живота..."
Точно за това, че си има дете..Първоначално написано от Забавно ми е
Просто сте ми странни...на 23години какво въобще правите тук???
Е на мен не ми пречитеСтойте си - за мен тук е губене на време...
Спирам да пиша!
^помагат.
Аз познавам хора, които на 23 са с мозъка на 14 годишни. Не е ли логично кфо правят в подобен форум?![]()
Saatana vittu perkele hate crew!
деята за вегетарианството е доста здравословна и полезна , но все пак малко месце неможе и без него то също носи минерали и разни раобти които в зеленчуците ги няма ..
Да бих станала ама ми е малко трудно без месо![]()
malka_sladurankaНе натрапвам нищо на никого!Ако на някой не му харесва обсъждането на нещо в темата за това, може просто да не влиза в темата.Тези, които четат са до някъква степен заинтересовани - или като опоненти или като поддръжници, на даденият спор!
Ниго
Гост казах да, че не чета всичко, което е изписано тук или там, че не ме интересуват поредните теории на науката, както и казах, че щом се дискутира с официален български език, трябва нещата да се излагат на този език!Никъде не съм казала, че не разбирам английски,казах че с мед. английски бих се затруднила, и мисля, че и ти би се затруднил, ако ти предоставя материали на испански, обаче ти не си запознат с мед. искапнският!Ако искаш медицинските ти изследвания да имат малко тежест, трябва да ги предложиш в вариант, разбираем за всички!Бих искала да попитам, колко от пишещите по тази тема, влезнаха и се кьоравиха да четат медицинските журнали на Ниго
Гост
Не знам, дали спрямо медицинската култура и осведоменост, за която претендираш се смята за медицинско изследване, структурата на тялото, която явно дядо Иван и баба Пена от село, са направили, за да разберат разликата между тревопасните, месоядните животни и човека!
Дадох също, няколко престарели заключения на медицински лица, както и няколко на съвременни.Общо взето съм дала научни заключения, на 2 и 3 страница от кавгата(защото това не беше дискусия), включих в материалите, дадени от мен включително и експеримент!
В отговор на това, което дадох като информация, ти написа че си на 21 и си в перфектно здраве!Добре, но сега и ти и аз сме в младостта си!Майка ми претърпя тежка катастрофа с трамвай преди 2 години и правеки и изследвания и тн., се наложи два пъти да и правят кръвна картина - лекарите решиха, че са и объркали излседванията, защото на 49(беше) майка ми имаше кръвна картина като на 20 годишен човек!Като започнеш да минаваш и преминаваш средна възраст, тогава се фукай, колко си здрав и как всички зъби са ти на място и без пломби!Сега голяма част сме такива!Факта, че дори не знаеш източниците на белтъци, витамини и тн., говори
Има ли някой друг в този форум, освен уважаемият гост медик, който да не знае как тялото си набавя витамини?
Според твоите научни изследвания, както казах над милиард души по света са едва ли не ходещи трупове!Е не знам ти къде си бил и какво си видял, но аз съм била насам натам по света и съм виждала живота на много хора!Много от хората са били и продължават да са вегетарианци!Ти колко вегетарианеца познаваш или въобще си виждал от далече!И всичките са болнави, с ъмнителни обриви по кожата, с разклатено здраве и тн.Фактите който предлагаш, са най - малкото в абсолютен разрез с реалноста!Значи нещо куца - или фактите или реалноста!
quench напълно възможно е да съм твърдяла, че нещо е глупаво, но къде съм нападнала някой открито "глупав си", без разбира се вече да съм била обидена по - този начин?
Това, че някой има много информация, независимо дали е правилна или погрешна, автоматично го изключва от лоното на глупаците, според мен!НИкъде не съм ти писала, че си глупав,тъп или някое животно, за определение на същноста ти!
sineoka_kuklaНикой не те е задължил да седиш и да четеш или пък въобще да обърнеш внимание, кои, какво и къде пише!След като не ти харесва тази тема, аз ли насила те карам да седиш и да ми четеш писанията?И за разлика от теб, която явно седиш и четеш, пък после и се обясняваш, по времето когато ти се обясняваш,аз се забавлявам![]()
Вероятно си мислиш, че на 23 човек е престарял, само бачка, прибира се, сяда с вестника пред телевизора,яде,спи и на следващият ден същотоНе е така!
exploitedteenОтносно избора на детето ми - моето дете има толкова избор, колкото и детето на всеки друг!Мисля, че няма да срещнеш родител, който да пита 6 месечното си бебе, с какво предпочита да го захрани!Всеки сам преценява, каква храна да му даде и дефакто прави избора вместо детето си!До определена възраст родителите са тези, които избират вместо нас, след това всеки сам си прави избора!Синът ми е на година и половина и просто не виждам как може сам да си прави избора!
Иначе и аз съм за свобода на избора и на информацията![]()
Boot напълно подкрепям exploitedteen - търсим помощ в подобен форум!
Днеска ядох велики пилешки пържоли!![]()
Доста интересно...Първоначално написано от exploitedteen
Темата за здравословното хранене и за хранителните навици въобще е необятна.
Еее, ама аз...такова...на барбекюто...Първоначално написано от exploitedteen
![]()
Марината, в която ги бях праснах беше просто... ВЕЛИКА!![]()
Що те е страх бре?![]()
Вегетарианка съм от 1 година и се чувствам доста добре. Минах през какви ли не препятствия, за да отстоя решението си, тъй като всички, а най-вече майка ми, бяха против това и смятаха, че ще се разболея от нещо... Понякога е доста трудно да обясниш на някой "месояден", че нямаш нижда от месо и че така се чувстваш по-добре. Гадно ми е, защото аз не ги карам да спрат месото, а те при всяка удобна възможност ми го тикат в устатаПоследното нещо, което направиха, беше да ми предложат 500 лв ако изям 1 риба... Е, не успяха да ме подкупят
Мисля, че вегетарианството, както всяко друго нещо, е въпрос на личен избор...
Бутчетата им са по-големи, защото американците ядат само тях. Пилетата им са специална порода, която трупа само там, а гърдите им стоят доста малки. Тук в България е обратното - повече гърди и не толкова големи бутчетаПървоначално написано от exploitedteen
![]()
Родителите ми се занимават с това - производство и пласмент на пилешки продукти... мисля, че знам за какво става на въпрос...Първоначално написано от TheNightRider
Аз му влияя толкова, колкото и родител месоядец.Аз съм убедена, че вегетарианството е най - доброто и затова се опитвам да дам най - доброто на детето си!Както всеки родител се старае!Родителят месоядец е убеден в обратното и затова храни детето си с месо!Първоначално написано от exploitedteen
Какъв ще е неговият избор, след години, си е негова работа!Моите родители не бяха вегетарианци, когато станах такава!Баща ми никога не пожела, да приеме факта, че не ям месо, майка ми ми даде право на избор, въпреки, че бях на 6!Смятам да постъпя както майка ми с мен, и аз със своя син!Аз не втълпявам нищо на сина си, показвам му само личният си пример, най - вече защото смятам, че това е най - добрият начин да разбере, нещата, на който бих искала да го науча...
Смятам, че ролята на родителя в живота на детето е, да го насочи към най - доброто!Кое е най - доброто, всеки сам решава за себе си!Колкото повече информация получим обаче, толкова по - правилен може да бъде избора ни!Ако мога така да се изразя!
Трябваше да снимат моята маса - освен месо и яйца друго няма.
ами аз не съм нито ПРОТИВ, нито ЗА...донякъде е правилно да си вегетарианец, зашото така не се избиват животни, но не бих казала, 4е е много по-здравословно, защото в месото също има позелни вещества, които не могат да се набават от другаде!
Витамин А, пурини, аминокиселини, есенциални мастни киселини.Първоначално написано от exploitedteen
Ти си правиш майтап, но това е интересно. Това, че растенията са неподвижни, не са сладки на въшнен вид и не можеш да разбереш дали ги боли не значи, че не ги боли много повече от животните. Трябва дда потърся нещо по този въпрос - дали растенията изпитват болка.Първоначално написано от TheNightRider
Изпитват даже и удоволствие, оргазъм. Като почеша кактуса ми на терасата, потреперва малко и пръска тичинки навсякъде...Първоначално написано от Забавно ми е
Едно сравнение на две групи хора, живеещи при еднакви условия, но имащи напълно различни хранителни навици:
В Кения живеят две племена: масай и кикую. и двете живеят в една и съща страна, при еднакъв климат, същата политическа система и околна среда. Масайте са изцяло месоядни. пият само кръв и мляко от техния добитък. масайте са много високи, силни, имат малко подкожни мазнини и живеят дълго. Гледали сте ги пофилмите. Известни са като най-добрите африкански воини. Кикую са пълни вегетарианци. Те са дребни, болнави, шкембести и имат ниска продължителност на живота.
От 1960 до сега масайте са намалили чувствително месото в диетата си и са започнали да ядат царевица и боб. здравето и добрият им външен вид са само спомен.
От своя страна Кикую започват да консумират месо и от тогава здравето им се подобрява непрекъснато.
Повече четете в McCormick J., Elmore-Meegan M.. Maasai diet. Lancet 1992; 340: 1042-3.
За жени над 50 е доказано, че приемането на месо намалява риска от рак на гърдата. При жените неприемащи достатчно месо имаме 70% повече случай на рак на гърдата. Това се дължи на свързаната линолеумна киселина, която е силен антиоксидант и се среща само в животински мазнини. (1), (2), (3)
КОнтролирано изследване на над 5000 жени в Италия проведено между 1991 и 1994 наблюдава влиянието от високия прием на мазнини и въглехидрати върху риска от рак на гърдата. Резултата: Риска от рака на гърдата намалява с увеличеното поемане на манзини, но се увличава при висок прием на въглехидрати.
Храните от растителен произход са богати на въглехидрати. (4)
Витамин Д е жизненоважен за имунната система. Като се има предив, че той се набавя главно от месо можете да се сетите за последствията от една лишена от месо диета върху имунната система. (5)
1. Holmberg L., Ohlander E. M., Byers T., Zack M., Wolk A., Bergstrom R., et al . Diet and breast cancer risk. Arch Intern Med 1994; 154: 1805-11.
2. Shultz T. D., Chew B. P., Seaman W. R.. Differential stimulatory and inhibitory responses of human MCF-7 breast cancer cells to linoleic acid and conjugated linoleic acid in culture. Anticancer Res . 1992; 12: 2143-5
3. Ip C, Scimeca J. A., Thompson H. J.. Conjugated linoleic acid. A powerful anticarcinogen from animal fat sources. Cancer. 1994; 74(3 Suppl): 1050-4
4. Lutz W.J. The Colonisation of Europe and Our Western Diseases. Medical Hypotheses 1995; 45: 115-120
5. Strachan D. P., Powell K. J., Thaker A., Millard F. J. C., Maxwell J. D.. Vegetarian diet as a risk factor for tuberculosis in immigrant south London Asians. Thorax 1995; 50: 175-80
![]()
Strachan D. P., Powell K. J., Thaker A., Millard F. J. C., Maxwell J. D.. Vegetarian diet as a risk factor for tuberculosis in immigrant south London Asians. Thorax 1995
Тая я нямам, Ниго - ще ми кажеш ли, има ли начин да се снабдя с нея free?
thorax.bmj. com/cgi/content/abstract/50/2/175
Само abstrakt, цялата я има май само на хартия.
Сега, като се замисля, май наистина са по-големи.Първоначално написано от exploitedteen
![]()