.

Виж резултатите на анкетата: Бихте ли станал(а) вегетарианец?

Гласували
124. Вие не можете да гласувате в тази анкета
  • Да

40 32,26%
  • Не

84 67,74%
Отговор в тема
Страница 6 от 12 ПървиПърви ... 2345678910 ... ПоследнаПърви
Резултати от 126 до 150 от общо 291
    Супер фен Аватара на Shadow_Walker
    Вегетарианството може да е здравословно, може да е етично спрямо животните...ама аз не мога да се откажа от месото...
    хъхъ..

Мега фен
    Град
    София, Лозенец
    Цитирай Първоначално написано от Shadow_Walker
    Вегетарианството може да е здравословно...
    Тц...

Супер фен Аватара на Shadow_Walker
    Цитирай Първоначално написано от p4elata_brumze
    Тц...

Абе знам, че месото е доста важна част от менюто и че не е добре да се лишаваме от него, но доста хора пък твърдят, че вегетарианството било по-полезно и здравословно
    хъхъ..

Мега фен
    Град
    София, Лозенец
    Тц...

Абе знам, че месото е доста важна част от менюто и че не е добре да се лишаваме от него, но доста хора пък твърдят, че вегетарианството било по-полезно и здравословно
    То много хора говорят какво ли не, но ако се погледне реално на нещата, месото е изключително важна част от диетата на човек- състав.

Какво мислиш за следната причина, поради която много хора минават на безмесен режим- като ядеш месо едва ли не ти си убил животното...а за "блестящата" логика- като не ям месо, ще спомогна за намаляването на броят на избитите животни.

Мега фен
    Град
    София, Лозенец
    Цитирай Първоначално написано от TheNightRider
    Тц...

То много хора говорят какво ли не, но ако се погледне реално на нещата, месото е изключително важна част от диетата на човек- състав.

Какво мислиш за следната причина, поради която много хора минават на безмесен режим- като ядеш месо едва ли не ти си убил животното...а за "блестящата" логика- като не ям месо, ще спомогна за намаляването на броят на избитите животни.
    А животните продължават да бъдат избивани и ако месото им не изчезне от рафтовете, то бива изгаряно.
    Именно...заблудени хора.

Ниго Гост добре, разбрах, за ползата от месото!Бих искала да те попитам, според медицината има ли въобще някъква вреда от него Ако знаеш положителните черти, би трябвало да си запознат и с отрицателните!И да ти спомена - изследванията, които си представил са ужасно стари - от преди 15 тина години Не са актуални вече Ако искаш да доказваш нещо, медицината се развива постоянно, дай нещо от вчера да кажем
    И още нещо - животински мазнини, месни продукти ли означава?Защото маслото също е животинска мазнина...
    Италианското ти изследване също не важи - 1994 ехееееееееее това е миналия век!Дай нещо актуално
    Витамин Д, ако не знаеш дори киселото мляко съдържа в не малко количество!
    Много са ти стари източниците на информация и изследванията на разни учени!Вече започнах да се повтарям
    Ако ще обсъждаме медицина, нека да е съвременната медицина - 2- 3 -5 години назад...какви са тия работи от миналия век...Цял век - това не е шега работа, медицината много се е променила за цял век

Ето няколко човека, които скоро са си правили изследвания, въпреки "ужаса" на вегетарианството!Не са изследвания на учени, но са медицински и са на не повече от няколко месеца!
    http://forum.bg-mamma.com/index.php?...818#msg3782818
    Ето тук, пък малко или много притеснение майки споделят
    http://forum.bg-mamma.com/index.php?...367#msg2580367
    Много лоши резултати, нали Ужас, как могат тия хора да не ядат месо...И децата ще си поболеят и те самите, няма да доживеят...
    Тук пък даже и бебетата вкараха в това проклето вегетарианство брей
    http://forum.bg-mamma.com/index.php?...seen#msg340683
    На лошо отива света, на много лошо

Ниго
    Guest
    bloodybaby, като качество на храната и проценти преработена храна няма големи изменения от 1990 досега. Твойте са на по 40 години, мойрт са направо пресни, пресни.

От вчера - иди виж ескимосите, който ядат само месо и мазнини. Опитай се да им обясниш какво е рак, какво е инфаркт, какво е безплодие, понеже не знаят.

Ето ти нещо от преди 1 седмица. Мойте кръвни изследвания:

CHOL 4.52
    TRIGL 0.6
    HDL 1.6
    LDL 3.03

Ям само месо, яйца и по малко млечни и зеленчуци. Не съм боледувал от повече от 3 години, кръвното ми е 120/80, пулса ми е 65.

Не съм запознат с отрицателните страни на месото. АЗ не съм срещнал такива в месоядното ми ежедненивие. При мен мазнините са ~60% от дневния прием на калории. Премино сланинка са, маслото идва с яйцата на закуска и евентуално още мазнини от някоя заквасена сметана.

Месото е единствено вредно за бюджета, много скъпо. Да се навъждат повече вегетарианци, че да поевтинее.

Я обясни сега и за Витамин Б-12, как го има в морковите. Щото аз знам него да го има само в месо и животински продукти. Най-вече в черния дроб.

Вземи представи и ти някое изследване, дето да е поне връстник, а не дядо на моите, моля!

Ето ти още няколко:

Ness A R, Powles J W. Dietary habits and mortality in vegetarians and health conscious people: Several uncertainties still exist. Br Med J 1997; 314: 148.

Holmberg L., Ohlander E. M., Byers T., Zack M., Wolk A., Bergstrom R., et al . Diet and breast cancer risk. Arch Intern Med 1994; 154: 1805-11.

Мега фен Аватара на quench
    bloodybaby, за 15-те години, през които тези изследвания са загубили актуалността си, вероятно ще потвърдиш, че хората са извършили еволюционен скок и коренно са променили телесната си структура, както и биохимичните връзки в тялото си? Хм, от 120 на 45 ккал - това ще е доста масивен скок! Не знаех, че факторите на средата могат да повлияят по толкова радикален начин на генотипа на хомо сапиенсите.

Основната отрицателна черта на месото е, че при неправилно отглеждане/приготвяне, в тялото постъпват допълнителни количества хормони, които, след разграждането си, преминават в стабилни мастни образувания - макар и едва около 1/5 от поетите в/ва - което е около няколко грама на килограм обезкостено месо. Естествено, говорим за холестерола - толквоа известен и толкова често дъвкан по разни треторазрядни програми (визирам Канал 2001 - "виждам, че имате проблеми с черния дроб и с холестерола").

Но! Холестерола бива бавно разграждан от тялото. Проблемът е,че всички животни в масовите ферми биват тъпкани целодневно с хормони на растежа, които синтезират вторични хормони, които пък, дори и след най-старателна обработка, достигат до организма. Тоест - ядене в McDonalds = билет за гробищата на 50.

Самите животински мазнини са строго препоръчителни за един активен индивид - ако сте повлекани и повлеканчовци, изобщо не яжте такива!!!

Самата структура на животинските и растителните вещества е коренно различна. Освен това, тялото ви не е генератор за ядрен синтез - не можете да ядете въглища и да ги превръщате в "чиста енергия" (хм ). 100 ккал растителни въглехидрати не са равни на 100 ккал животински, защото не можете да накарате тялото ви да насочи например разградената скорбяла към съвсем различен биохимичен рецептор и така, със силата на волята си и с положителна нагласа да не тъпчете в гъзъ и корема, а в ръцете и краката.
    Be proud in your arrogance

http://vbox7.com/play:eca29fe0

Ниго Гост честно казано наистина ми омръзна!
    Ето ти витамин Б12, http://free.bol.bg/fitness/vitb12.htm който се намира, само в месото!Ето още една статия - ти обичаш английския вярвам няма да се затрудниш! http://en.wikipedia.org/wiki/Vitamin_B12#Sources
    Би ли споменал, каква е средната продължителност живота на ескимосите, моля?
    Всяко нещо в този свят има както положителни, така и отрицателни черти!След като не си запознат с отрицателните, значи си само на половина запознат!
    И ако смяташ, че да си вегетарианец е много евтино, в грешка си Не питай, колко струват, много от нещата, които поне аз обичам да ям!
    От кръвните ти изследвания, честно, нищо не разбрах!

Цитирай Първоначално написано от bloodybaby
    Ето няколко човека, които скоро са си правили изследвания, въпреки "ужаса" на вегетарианството!Не са изследвания на учени, но са медицински и са на не повече от няколко месеца!
    http://forum.bg-mamma.com/index.php?...818#msg3782818
    Ето тук, пък малко или много притеснение майки споделят
    http://forum.bg-mamma.com/index.php?...367#msg2580367
    Много лоши резултати, нали Ужас, как могат тия хора да не ядат месо...И децата ще си поболеят и те самите, няма да доживеят...
    Тук пък даже и бебетата вкараха в това проклето вегетарианство брей
    http://forum.bg-mamma.com/index.php?...seen#msg340683
    На лошо отива света, на много лошо
    и анитдепресанти!!!

резултатите ще се проявят след 10-15 години

Цитирай Първоначално написано от quench

и анитдепресанти!!!

резултатите ще се проявят след 10-15 години
    Дали?
    Ще поживеем, ще видим
    При мен още не са се появили всички ужасни неща, следващи вегетарианството по петите...а са минали 17 години...и още продължават да се точат

добре бе, ще те викна след 15 години на моето погребение, за да кажеш над гроба ми мъдри слова - за това как заради ужасното месо съм си отишъл млад и зелен....

ще бъде въздействащо, особено, след като опреш пистолет в лицето на опечалените и игнорираш протестите им, принуждавайки ги да ядат зеленила, за да пречистят кармата си

Ниго
    Guest
    bloodybaby, 19237486239462384 пъти казах, че искам научни източници!
    При екстремните условия в които живеят ескимосите имат доста добра средна продължителност на живота. Освен това различните раси имат и различна продължителност на живота. Индианците имат по-ниска такава и столетниците сред тях са рядкост. Плюс това средната продължителност е за всички ескимоси, включително тези, които цивилизацията е запознала с хляба, картофите и захарта и е прецакала тотално.

Очаквах нищо да не разбереш от изследванията, все пак много пъти каза, че не разбираш, обаче упорстваш. Хем не разбираш, хем си вреш гагата, където не й е мястото.

Да ти го кажа на чист български - наститените мазнини и холестерола от храната не повишават холестерола в кръвта и не повишават риска от заболявания на сърдечно съдовата система.

Рафинираните растителни мазнини, транс мазнините и голямото количество Омега-6 (които са растителни мазнини) го повишават!

Цитирай Първоначално написано от quench
    добре бе, ще те викна след 15 години на моето погребение, за да кажеш над гроба ми мъдри слова - за това как заради ужасното месо съм си отишъл млад и зелен....

ще бъде въздействащо, особено, след като опреш пистолет в лицето на опечалените и игнорираш протестите им, принуждавайки ги да ядат зеленила, за да пречистят кармата си

АХаххахаххаххахахахаххаха хаха
    Не смесвай "прераждане" и "вегетарианство"!
    Не се знае, кой пръв ще си отиде...Може пък сега като отида да си взема кафе, да ме повали някой заблуден, полупиян шофьор
    Няма сигурност в този свят брей...лоша работа...
    Много черен ми се вижда днес света хахахаххахахаха

Ниго
    Guest
    Е, аз преработена храна не ям. В менюто ми няма никакви Е-та.

И за bloodybaby малко оресни медицински изследвния:

Mercola, Joseph. Mercola. com: Dangers of a Vegetarian Diet in Teens. (2005).

Mercola, Joseph. Mercola. com: Strict Vegetarians can Develop Blindness and Brain Damage. (2005).

Mercola, Joseph. Mercola. com: Vegetarian Diet Increases Alzheimer's Risk. (2005).

Mercola, Joseph. Mercola. com: Is Being a Vegetarian Part of Living Healthy and Longer? (2005).

Wang, H. X. Neurology. org: Vitamin B12 and Folate in Relation to the elopment of Alzheimer's Disease. AAN Enterprises, Inc. (2001).

Няма някое на повече от 3 години.

^Да, а растенията изобщо не ги наторяват с изкуствени торове, не са генно модифицирани и няма вредни вещества в тях

Ниго Гост колко е тази доста добра средна продължителност на живота?Както студа е екстремно условие на живот, така и жегата!
    Къде си вра "гагата", където не и е мястото - в темата за вегетарианството, обсъждам по въпросите свързани с темата!

exploitedteen за съжаление хранителните добавка са дълбоко навлезнали в храненето на всички по света!
    Аз лично, не мога като Ниго Гост да се похваля, че в храната, която консумирам няма никъкви Е-та, но обикновенно избягвам нещата, които ги съдържат!По навик от години, чета внимателно, абсолютно всичко, което слагам в кошничката си с продукти в магазина, и бих казала, че 95% от нещата в кошничката ми са без нито едно Е - поне без нито едно изписано на опаковката!Смятам, че дори "безвредните" Е-та носят своите отражения върху организма!

Ниго
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от exploitedteen
    последната е от 2001-ва, но ще се радвам, ако все пак дадеш и линк, защото в България трудно се намират такива книги...
    Всички ги има в интернет питай гугъл. Сайта е Mercola dot com.

bloodybaby, казах, че проблема е нвъзможноста да се определи средната продължителност на живота на ескимосите, които нямат контакт с цивилизацията и са на чисто местна диета.

Искам медицински изследвания!!!!!!!!
    Покажи миподкрепено с изседвния, какво е вредно на месото. Не ми говори за химиалите, с които тъпчат животните. С такива тъпчат и растенията. такива пиете с кола лайт. Кажи ми за пурините.

Единственото нещо без което не мога - хляб , а това за Е-тата не го знаех и ми беше много интересно, ще почна да се заглеждам какво си купувам

Цитирай Първоначално написано от Ниго
    Е, аз преработена храна не ям. В менюто ми няма никакви Е-та.

И за bloodybaby малко оресни медицински изследвния:

Mercola, Joseph. Mercola. com: Dangers of a Vegetarian Diet in Teens. (2005).

Mercola, Joseph. Mercola. com: Strict Vegetarians can Develop Blindness and Brain Damage. (2005).

Mercola, Joseph. Mercola. com: Vegetarian Diet Increases Alzheimer's Risk. (2005).

Mercola, Joseph. Mercola. com: Is Being a Vegetarian Part of Living Healthy and Longer? (2005).

Wang, H. X. Neurology. org: Vitamin B12 and Folate in Relation to the elopment of Alzheimer's Disease. AAN Enterprises, Inc. (2001).

Няма някое на повече от 3 години.
    Ето да Дори в самите заглавия на твоите медицински изследвания присъства "вегетарианците","вегетариа нство", което вече само по себе си говори, че това не са безпристрастни медицински изследвания, а насочени точно към вегетарианците!
    Изкопал си ги от някъкви сайтове със съмнителна репутация, меко казано, нали
    Дай медицински изследвания, които напълно безпристрастно(без да присъстват в тях "вегетарианци" , "месоядци" и тн.) да анализират тази или онази храна!
    Не, не, не мога да се доверя на твоите източници!Наистина, новички са, но са твърде пристрастни!!!

Цитирай Първоначално написано от exploitedteen
    Аз пък ви казах отдавна, че не трябва да се прекалява с никаква храна, както и да се впускаш в крайности...

Винаги са ми били интересни хората, които не сядали на маса без месо, без месо все едно не са яли...

Но са ми любопитни и хората, които през зимата дъвчат пластмасови домати и всякакви подобни парникови боклуци...
    На мен също винаги са ми били любопитни този тип хора!Радвам се, че зимата дъвча, само нещата, които през зимата могат да се консумират, без да се налага да се отглеждат в оранжерии, да се внасят отвън или тем подобни глупости!

Цитирай Първоначално написано от Fuckin'Hostile
    ^Да, а растенията изобщо не ги наторяват с изкуствени торове, не са генно модифицирани и няма вредни вещества в тях
    За жалост, права си, много права

Ей, аз съм момче

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си