- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- За или Против брака сте?
Въпроса е ясен.Ако да защо,ако не пак защо?
За! Искам да съм булка със секси бяла рокляяяяя.... \/
Брака май вече е отживелица и старомодно,доста млади хора само живеят заедно и не искат брак ,защото искат свобода а като се оженят вече имат повече задължения.Но дали съм против ,не бих казала ..
Тайната на музиката е че тя започва там, където думите
свършват.
човече...
кого го ебе!?!1? Оо
За. Какво означава, че било отживелица? Това да не е някаква модна тенденция или храна с изтекъл срок на годност?!?
е да ама вече страшно много от хората се женят и даже те не знаят за кво се женят...след няколко месеца или година-две се развеждат и ако имат дете...горкотоПървоначално написано от CooL^GirL^^^
ще кажа ЗА, но говоря за истинските бракове, а не за тези, в които няма смисъл
Никой днес не е невинен
избрахме бъдеще сами
това, което ни очаква
мъчително-жестоки дни
не виждам особен смисъл. любовта между двама души няма да стане по-силна след сключването на брак... абе, не знам, глупаво ми е. но, ако тръгнат да се развеждат, самата процедура трае с векове. от тази гледна точка е по-добре без сватба.
П.П. и ми звучи старчески - женена съм/омъжен съм. имам си сериозна приятелка е по-така някак. пък и много обвързващо.![]()
Ще ти подаря ядрена глава,
влажен динамит, тротил, цветя!
Ако бях това, което си сега,
мой приятелю, бих се взривил...
ти искаш ли да имаш дете един ден?Първоначално написано от пор
бракът е нужен, за да може детето да бъде отгледано - иначе няма смисъл да съществува такава институция
но без сключен брак един от родителите може да си тръгне безотговорно, нарушавайки финансовия баланс на семейството и обичайки детето на мизерно съществуване - или обратното - ако оставащият родител се отдаде на работа, тогава кой ще отгледа детето? а бащинство/майчинство се доказва трудно и струва скъпо
абе ти и за мъж да се ожениш, няма да ти обърнат внимание, защото си Черната оФца на семействотоПървоначално написано от exploitedteen
Брак трябва да има когато има дете. Не може като ви хрумне и да се разделите и да вкарате сериозно психическа травма у детето (когато е по-малко). И това само, защото не сте се обичали. Обичта е преходно понятие и до максимум 3 години изчезва. Други неща са по-важни.
Лесна е, но е по-трудна и (не съм запознат точно ти ще кажеш) май следват някакви законни последствия, които са в полза на родителя, които гледа децата.Първоначално написано от exploitedteen
А и кой е Бегбеде?
Брака е отживелица, ако си решил само да се ебеш, но ако си решил да имаш деца, не е. Поне според мен е така.
за момента не, така че бракът си остава безмислен за мен.Първоначално написано от quench
деца, бракове... не е за мен.
![]()
Ще ти подаря ядрена глава,
влажен динамит, тротил, цветя!
Ако бях това, което си сега,
мой приятелю, бих се взривил...
Никога не е просто да напуснеш някого.Първоначално написано от ^npocTo^a3^f^
Иначе ако двама души толкова искат да се разделят, няма да ги спрат няколко законови процедури. Не мисля, че бракът е чак такава пречка за раздялата.
Връзката без брак е непо-малко обвързваща емоционално, просто не е юридически легална...![]()
Защо да не е лесно? Аз познавам един (забележете че е метълПървоначално написано от Lake_bodom
), които има 3 деца от три различни жени и много просто ги е напуснал след като са се появнили децата. Целта в живота му е да ебе. Ся като последна се ожени ца последната, но това защото тя е от някакво село, родителите са с по-старо мислене и за да не би дъщеря им да стане мръсницата на селото тоя тъпак са го оженили за 15 години по-млада, купили са му хубава нова кола, уредили работа като таксиджия и дет се вика са му уредили живота, ама той пак скитосва. Така че не е трудно за някой хора, че дори си и живеят добре от това, че правят хората на маймуни.
Това доказва колко е незначителен брака. Женен е, но продължава да кръшка.
Има един цитат от Фр. Ницше, който показвам във всяка такава тема. Мошно, аз пък познавам чалгар, който е прехвърлил трийсетте, женен е и където и да отиде, все разправя за любовниците си. Ето го и цитатчето:
Първоначално написано от Фридрих Ницше
http://images.encyclopediadramatica.com/images/c/cd/Chris_Hansen_Says_Hi.gif[/img]
Идеята на брака е, че не би следвало да го има. Само че на този човек това не му пречи и това показва неефективността на брака като спирачка.Първоначално написано от exploitedteen
Това е отделен пример. Но при много други брака действа. Освен това, няма статистика, но то е сигурно. Какъв процент от живеещи заедно от млади без брак и имащи дете са доживяли заедно до 60 годишна възраст и какъв процент от женените като млади с дете са доживяли заедно? Това ще отговори ясно дали има или няма нужда от брака.Първоначално написано от Lake_bodom
Аз не съм против брака, защото не се сещам за недостатъци. Но е факт, че старите порядки вече ги няма и брака не е това, което е било.
Не е точно така. Аз не мога да си представя следните хипотетични ситуации:Но при много други брака действа.
"Тоя/тая ме дразни, но трябва да остана с него/нея, защото сме женени"
"Обичам друг/друга, но не мога да съм с него/нея, защото съм омъжена/женен."
Звучи твърде абсурдно някой да си каже такова нещо в днешно време.
Освен това има статистики, че в по-заможните общества (Западна Европа и САЩ) повечето от браковете се разтрогват. Тук засега може да не е така, но неминуемо ще стане. Какъв е смисъла от брака, след като има 50% и повече шанс той да свърши преждевременно?
Това се опитвам да внуша и аз. Защото защитниците на брака го определиха основно като спирачка.Първоначално написано от exploitedteen
П.П. Да имаш сериозна връзка, също е доброволно себеотдаване, не е ли?
Уф... поне от теб очаквах да хвърлиш едно око на цитатчето в поста ми.Първоначално написано от exploitedteen
http://images.encyclopediadramatica.com/images/c/cd/Chris_Hansen_Says_Hi.gif[/img]