.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 42
    чесън
    Guest

За или Против брака сте?

Въпроса е ясен.Ако да защо,ако не пак защо?

Мега фен Аватара на malka_sladuranka
    Град
    София
    За! Искам да съм булка със секси бяла рокляяяяя.... \/

Мега фен Аватара на RoyTheReaper
    Заемам неутрална позиция. Просто един подпис.

Брака май вече е отживелица и старомодно,доста млади хора само живеят заедно и не искат брак ,защото искат свобода а като се оженят вече имат повече задължения. Но дали съм против ,не бих казала ..

Тайната на музиката е че тя започва там, където думите
    свършват.

Супер фен Аватара на Shadow_Walker
    Ми за...не ми се обяснява защо...
    хъхъ..

Повече от фен
    Определено съм за !!

човече...

кого го ебе!?!1? Оо

Супер фен Аватара на HopeLesss
    Град
    В. Търново/София
    За. Какво означава, че било отживелица? Това да не е някаква модна тенденция или храна с изтекъл срок на годност?!?

Мега фен Аватара на Disrespect
    Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от CooL^GirL^^^
    За. Какво означава, че било отживелица? Това да не е някаква модна тенденция или храна с изтекъл срок на годност?!?
    е да ама вече страшно много от хората се женят и даже те не знаят за кво се женят...след няколко месеца или година-две се развеждат и ако имат дете...горкото

ще кажа ЗА, но говоря за истинските бракове, а не за тези, в които няма смисъл
    Никой днес не е невинен
    избрахме бъдеще сами
    това, което ни очаква
    мъчително-жестоки дни

Ами, като нямат брак какво става, когато искат да се разделят /нека сложим и едно дете и едно общо жилище в цялата картинка/? Всеки си наляга парцалките и си тръгва ли? Толкова ли е просто?

не виждам особен смисъл. любовта между двама души няма да стане по-силна след сключването на брак... абе, не знам, глупаво ми е. но, ако тръгнат да се развеждат, самата процедура трае с векове. от тази гледна точка е по-добре без сватба.

П.П. и ми звучи старчески - женена съм/омъжен съм. имам си сериозна приятелка е по-така някак. пък и много обвързващо.
    Ще ти подаря ядрена глава,
    влажен динамит, тротил, цветя!
    Ако бях това, което си сега,
    мой приятелю, бих се взривил...

Мега фен Аватара на quench
    Цитирай Първоначално написано от пор
    не виждам особен смисъл. любовта между двама души няма да стане по-силна след сключването на брак.
    ти искаш ли да имаш дете един ден?

бракът е нужен, за да може детето да бъде отгледано - иначе няма смисъл да съществува такава институция

но без сключен брак един от родителите може да си тръгне безотговорно, нарушавайки финансовия баланс на семейството и обичайки детето на мизерно съществуване - или обратното - ако оставащият родител се отдаде на работа, тогава кой ще отгледа детето? а бащинство/майчинство се доказва трудно и струва скъпо
    Be proud in your arrogance

http://vbox7.com/play:eca29fe0

Мега фен Аватара на quench
    Цитирай Първоначално написано от exploitedteen
    абе ти и за мъж да се ожениш, няма да ти обърнат внимание, защото си Черната оФца на семейството
    Be proud in your arrogance

http://vbox7.com/play:eca29fe0

Брак трябва да има когато има дете. Не може като ви хрумне и да се разделите и да вкарате сериозно психическа травма у детето (когато е по-малко). И това само, защото не сте се обичали. Обичта е преходно понятие и до максимум 3 години изчезва. Други неща са по-важни.

Забавно, много Бегбеде си чел май, но все пак и при брак е лесна раздялата...
    Лесна е, но е по-трудна и (не съм запознат точно ти ще кажеш) май следват някакви законни последствия, които са в полза на родителя, които гледа децата.

А и кой е Бегбеде?

Брака е отживелица, ако си решил само да се ебеш, но ако си решил да имаш деца, не е. Поне според мен е така.

Цитирай Първоначално написано от quench
    Цитирай Първоначално написано от пор
    не виждам особен смисъл. любовта между двама души няма да стане по-силна след сключването на брак.
    ти искаш ли да имаш дете един ден?
    за момента не, така че бракът си остава безмислен за мен. деца, бракове... не е за мен.
    Ще ти подаря ядрена глава,
    влажен динамит, тротил, цветя!
    Ако бях това, което си сега,
    мой приятелю, бих се взривил...

Цитирай Първоначално написано от ^npocTo^a3^f^
    Ами, като нямат брак какво става, когато искат да се разделят /нека сложим и едно дете и едно общо жилище в цялата картинка/? Всеки си наляга парцалките и си тръгва ли? Толкова ли е просто?
    Никога не е просто да напуснеш някого.

Иначе ако двама души толкова искат да се разделят, няма да ги спрат няколко законови процедури. Не мисля, че бракът е чак такава пречка за раздялата.

Връзката без брак е непо-малко обвързваща емоционално, просто не е юридически легална...

Цитирай Първоначално написано от Lake_bodom
    Никога не е просто да напуснеш някого.
    Защо да не е лесно? Аз познавам един (забележете че е метъл ), които има 3 деца от три различни жени и много просто ги е напуснал след като са се появнили децата. Целта в живота му е да ебе. Ся като последна се ожени ца последната, но това защото тя е от някакво село, родителите са с по-старо мислене и за да не би дъщеря им да стане мръсницата на селото тоя тъпак са го оженили за 15 години по-млада, купили са му хубава нова кола, уредили работа като таксиджия и дет се вика са му уредили живота, ама той пак скитосва. Така че не е трудно за някой хора, че дори си и живеят добре от това, че правят хората на маймуни.

Това доказва колко е незначителен брака. Женен е, но продължава да кръшка.

Голям фен
    Град
    The halls of Lorien.
    Има един цитат от Фр. Ницше, който показвам във всяка такава тема. Мошно, аз пък познавам чалгар, който е прехвърлил трийсетте, женен е и където и да отиде, все разправя за любовниците си. Ето го и цитатчето:
    Цитирай Първоначално написано от Фридрих Ницше
    Имам един въпрос само за тебе, брате мой:като отвес спускам този въпрос в душата ти, за да узная колко дълбока е тя.
    Ти си млад и желаеш да имаш дете и брак. Ала аз те питам:дали си ти човек, който може да желае дете?
    Дали си победителят, себепокорителят, повелителят на сетивата, господарят на добродетелите си? Тъй те питам аз.
    Или от твоето желание говори скотът и нуждата? Или може би самотността? Или враждата със самия себе си?
    Аз искам твоята победа и твоята свобода да копнеят по дете. Живи паметници ти трябва да издигнеш на победата и на освобождението си.
    Над себе си трябва да градиш. Ала по-напред трябва да изградиш себе си-хармоничен тялом и духом.
    Не само трябва да се размножаваш, а и на ръст да растеш! За това нека ти помогне градината на брака!
    Трябва да си създадеш едно по-висше тяло, изначално движение, самозадвижващо се колело-един създател трябва да създадеш.
    "Брак"-тъй наричам аз волята на една човешка двойка да създаде едно същество, което е повече от своите създатели. Взаимна страхопочит зова аз брака, страхопочит като пред люде, обладани от една и съща воля.
    Нека това бъде смисълът на твоя брак. Ала това, което многолюдието, тези лишни люде, зоват брак-ах, как да го назова аз?
    Ах, тази духован нищета на такава двойка! Ах, тази кал в душата на двойката! Ах, това жалко удоволствие на двойката!
    Брак назовават те всичко това и отгоре на всичко твърдят, че браковете им уж били сключени на небето.
    Не, аз не го желая, не ми трябва това небе на лишните люде. Не, не ги обичам, не обичам тези вплетени в небесна мрежа скотове.
    Далеч от мене и богът, който, накуцвайки, идва, за да благослови тези, които не е съединил.
    ......................
    Много краткотрайни лудории-това се нарича у вас "любов". А бракът ви слага край на всички краткотрайни лудории, край, който означава дълготрайна глупост.
    ..................
    Ала дори и вашата най-дълбока любов е само възторжен символ и мъчителна жарка страст. Факел е тя, който трябва да осветява пътищата ви към висината.
    http://images.encyclopediadramatica.com/images/c/cd/Chris_Hansen_Says_Hi.gif[/img]

кръшкането какво общо има с брака...
    Идеята на брака е, че не би следвало да го има. Само че на този човек това не му пречи и това показва неефективността на брака като спирачка.

Идеята на брака е, че не би следвало да го има. Само че на този човек това не му пречи и това показва неефективността на брака като спирачка.
    Това е отделен пример. Но при много други брака действа. Освен това, няма статистика, но то е сигурно. Какъв процент от живеещи заедно от млади без брак и имащи дете са доживяли заедно до 60 годишна възраст и какъв процент от женените като млади с дете са доживяли заедно? Това ще отговори ясно дали има или няма нужда от брака.

Аз не съм против брака, защото не се сещам за недостатъци. Но е факт, че старите порядки вече ги няма и брака не е това, което е било.

Но при много други брака действа.
    Не е точно така. Аз не мога да си представя следните хипотетични ситуации:
    "Тоя/тая ме дразни, но трябва да остана с него/нея, защото сме женени"
    "Обичам друг/друга, но не мога да съм с него/нея, защото съм омъжена/женен."
    Звучи твърде абсурдно някой да си каже такова нещо в днешно време.

Освен това има статистики, че в по-заможните общества (Западна Европа и САЩ) повечето от браковете се разтрогват. Тук засега може да не е така, но неминуемо ще стане. Какъв е смисъла от брака, след като има 50% и повече шанс той да свърши преждевременно?

брака не е спирачка...
    това да вържеш говедо, което не иска с брак... няма да го спре...

брака е доброволно себеотдаване, а не продаване или принуда...
    Това се опитвам да внуша и аз. Защото защитниците на брака го определиха основно като спирачка.

П.П. Да имаш сериозна връзка, също е доброволно себеотдаване, не е ли?

Голям фен
    Град
    The halls of Lorien.
    брака не е спирачка...
    това да вържеш говедо, което не иска с брак... няма да го спре...

брака е доброволно себеотдаване, а не продаване или принуда...
    Уф... поне от теб очаквах да хвърлиш едно око на цитатчето в поста ми.
    http://images.encyclopediadramatica.com/images/c/cd/Chris_Hansen_Says_Hi.gif[/img]

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си