- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Отговори на теста по Бел за 7ми клас- ТУК
Аз съм го карала в изявителноПървоначално написано от jumaji
![]()
az imam 10 gre6ki i sum mn dovolna ,a prerazkaza si go prerazkazah podrobno samo4e zabravih kak se kazvaha geroite![]()
Nikoga ne se otkazvai da presledva6 me4tite si!
Ot kade si?Първоначално написано от ice_cream_f
i az taka po4nah iztarval sym neshtata koito toi nemoje da znae i daje kato go chetoha taq deto go chete mi e 4astna u4itelka i sled twa s neq govorih i tq kaza che netrqbva da se pisheПървоначално написано от jumaji
![]()
Чакайте,чакайте,ЧАКАЙТЕЕЕ!! !Върнете малко!!Как така минало свършено!!??!Значи ако е в сегашно историческо е грешно, така ли?Аре ве да го еба,никъде не го пишеше в помагалото ми,никъде не съм го чела,а тъпата пача дет чете текста каза,че "аз трябвало да знам"...и аз си помислих,че е логично да е в сегашно историческо,защото самият текст е в минало свършено.КАК Е ВЪЗМОЖНО БЕ ДА ГО ЕБА!?!?!?Оле ся ше имам двойка!!!никъде няма да вляза....![]()
![]()
![]()
Е цялото ли си го прайла в сегашно историческо ? ..![]()
То и аз така де, ама не вярвам да е двойка, щото нали се сещаш, че се дават точки и за други неща.. няма да е двойка,споковсе ще вържеш някви точки.. пък и теста е по-важен
![]()
100% me. Sorry!
I can't remember how this got started,
But I can tell you exactly how it will end. (:
Свърталище на Луди
Да...Винаги съм знаела,че по-голям карък от мен просто няма и ето го поредното доказателство.Да,дават се...Ама като сложим, че:
-Съм забравила да напиша,че е черен и че го наричат Нешко Татарчето
-Забравила съм да напиша,че в същност се казва Найденчо
-Забравих името на каруцаря и съм го замествала със "бащата на Трайчо","мъжът" и некви такива
-Вместо "годините и се ронеха като зърна от скъсана бреница" съм писала "годините и се редят като зърна на бореница"Да,в тва има извествен смисъл,но в текста е казано по различен начин...
И колко точки остават?Дали ще успея изобщо да хвана четворка??![]()
![]()
Да..теста..там имам седем грешки,вече казах на първата страница.Което би трябвало да е накъде към 5+,6- според една приятелка...А и не всички ще са оценени с по 2 точки...
Но не мога да повярвам,че съм се издънила така гадно на шибания преразказ.А тоя министър не можа ли да даде нещо изучавано бе ,мамичката му???Кви са тия трансформиращи преразкази,поне да беше предвиден поне един учебен час в цяяялата учебна програма,за да се говори за шибания преразказ.А то кво?Грънци,баце...
Мда бе, абсолютно съм съгласна и те подкрепям, амаа бОли го министъра,че е шибано и абсолютно неприемливо.. нали ние го правим ? той само издава неква заповед и тва е ...
Аз още като чух, че ще има преразказ на изпита си казах че ще е голяма простотия,мамка му тва сме го учили в 3ти клас![]()
Относно тва което си пропуснала..
1. Не е грешка, защото той от къде да знае, аджеба, че му викат Нешко защото е черен?! просто е знаел, че така са му викали.. даже ако питаш мене и е нелогично да знае как са го кръстили /въпреки че съм го писала/
2. Тва за каруцярат е кофти,да.. ама тва да ти е грешката, пък и си използвала синоними...
3. абе кви години бе, момчето откъде да знае на колко е бабата и как и текат годинитеспоред мен, тва тряя да се пропусне ..
А до колкото точките от теста, да, аз имам около 4-5 грешки, но ме притеснява, че скалата още не е излязла..![]()
100% me. Sorry!
I can't remember how this got started,
But I can tell you exactly how it will end. (:
Свърталище на Луди
Според мен,цялата работа идва от ръката.Тя(бабката) остарява(годините...бла бла),ръката и се втвърдява и загрубява,но за мен тя е като пухена възглавничка...3. абе кви години бе, момчето откъде да знае на колко е бабата и как и текат годините според мен, тва тряя да се пропусне ..
Ъъъ в трети клас ние изучавахме всичко друго,но не и трансформиращ преразказ.
Заповед,заповед...да седне той да прави тест да го видим.А по математика какво ще е просто не ми се мисли...По цял ден решавам тестове и пак имам страшно много пропуски![]()
Нз...много се разстроих.А то само на себе си трябва да се сърдя.Ако бях прочела тъпите въпроси като хората,нямаше да имам грешки.А колкото до преразказа...ако бях потърсила още малко информация,щях да знам в какво време да го преразкажа.
ПП.Винаги съм обичала и ще обичам да го казвам:майната му на министъра!
Съгласна съм с всичко казано тоз министър на къв ми се праи а и аз забраих как се казва бащата на Трайчо и го замествах мисля че няма да вземат много точки
Че те за такова нещо едва ли ще ти вземат даже, не виждам логика. Не е грешка. И аз го писах бащата на Трайчо...Първоначално написано от Анонимко
Колкото до времето - Е, не ви ли казаха, че когато е от името на герой е в минало свършено, а когато е от името на неутрален разказвач е в сегашно историческо.
2-ка няма да имате само заради времето. До колкото знам се отнем 5 точки.
А..то в началото и аз го писах друго време, но няма как да стане иначе.
"Come and take a walk on the wild side,
let me kiss you hard in the pouring rain
you like your girls insane..."
Първоначално написано от Under_my_skin
а в текста споменато ли е, има ли поддатка, че нешко знае това???![]()
![]()
Първоначално написано от Анонимко
![]()
Изчислих си точките от преразказа и са горе-долу и са 21-5,50.Което "леко"ме озадачава...Пет и педесе....със сбъркано време...и разни попуски в описанията...Епа весело.
Е да де,ама тъй като интелекта ми е подобен на този на галош,аз съм преразказвала в сегашно историческо.Според мен,цялата работа идва от ръката.Тя(бабката) остарява(годините...бла бла),ръката и се втвърдява и загрубява,но за мен тя БЕШЕ като пухена възглавничка...
А как по дяволите няма да знае,че е сирак и че се казва Найден?а в текста споменато ли е, има ли поддатка, че нешко знае това???А за това къде са го намерили...има известна логика да знае,нали?Яяя,значи не съм единствената,която мрази министъра?Този факт ме кара да се чувствам част от едно голямо цяло.
![]()
за това, че е сирак и че се казва найден не съм казала нищо.
в това, че би трябвало да знае, че намерен преди шест години може да има логика, но не можем да се позоваваме само на предположения, защото в текста трябва да е споменато, че той знае, за да го пишем.
п.п. и аз съм включила това в преразказа си![]()
И аз съм писала, че е сирачи и че са го намерили на гробището.Може би са му казали къде и кога е намерен, въпреки че не е споменато в текста.![]()
имам 5-6 грешни и много се радвам![]()
Преразказа...горе долу,ама не е много подробен ,но всичко си е там само че не чак толкова с подробности![]()
Е и аз писах "преди шест години ме намериха...." надявам се,не е грешка
Натанаил Хаутърн някога е написал: ”Нито един човек за каквото и да е продължително време,не може да е с едно лице за себе си друго пред околните без накрая да се обърка кой образ е истинския.”
Естествено е, че всяко начало си има и край. Но краят идва по различно време. Всички сме виждали влюбени двойки, държащи се за ръка, а с другата ръка държат бастуни.
някой може ли да ми каже колко са кандидадстващите и колко свободни места има в Бургас ?
Що да не е свидетел, се пак той е бил там...мисля, че няма значение според мен трябва в изявителноПървоначално написано от jumaji
![]()
БебЕтатаа мииии![]()
![]()
Аз доколкото знам 26 точки от теста е за тройкаА по добре да не казвам колко грешни имам на теста
![]()
Разговорите по темата можете да продължите тукhttp://teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=103064 !
![]()