- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Хубаво ли е лицето да се мие със сапун?
Или някой пъпки от акнето дали е добре да си мият със сапун това помага ли или точно обратното?Как да си мия лицето правилно?
Да, според мен е хубаво да се мие лицето със сапун. Защото сапуна изсушава кожата, а акнето се получава от прекалено много отделен себум (това е някакъв секрет, който запушва порите). Само че на мен не ми е много приятно да го правя, защото кожата изсъхва прекалено много и даже ми се бели или се опъва по лицето ми болезнено. Така че препоръчвам сапун Dove, не изсушава чак толкова много.
I KnOw yOuR HeArT WiLL FLy AwAy SoMeDaY So FaR FrOm Me... tHeN I WiLL DiE... BuT AnYwAy. tHe iMpOrTaNt`s yOu`LL Be FrEe!
ami vij mili4ka poprincip sanyna izso6ava kojata nz tvoita kva e ako e mazna moi da ti se otrazi dobre no ne i ako e syxa 6te stane mn zle no za akne ima sekvi kremove na avon primerno sa mn xybavi
Значи с Dove и Camey :P
Но аз мисля че като си мия лицето със сапун ми излизат повече пъпки това вярно ли е?
Ne e preporu4itelno ako kojata ti e suha. Su6to taka nqkoi sapuni mogat da razdraznqt kojata, po-dobre izpolzvai kremove ili losioni![]()
You only see what your eyes want to see
How can life be what you want it to be?
You're frozen, when your heart's not open!!!
ако ти е мазна не е хубаво,защото прекомерното изсушаване ще доведе до повече отделен себум
ако е суха пак не полезно,защото ще ти стане по суха
за лицето само продукти с неутрално РН!!
ami spred men ne e hubavo,za6toto izsu6ava kojata puk i naru6ava ph balansa i-bez zna4enie kakuv e tipa na kojata!!!bih ti preporu4ala da si vzeme6 nqkakuv izmiva6t krem za lice,koito da ne naru6ava ph balansa ida e prednazna4en to4no za tvoq tip koja-mazna,suha ili kombinirana!
незнама да ли това със сапуна е много удачно, но продават такива като гелчета специално за лице(отмиващи се) Те са на принципа на сапуна, само че не изсушават толкова кожата![]()
Както казаха, за лице си има специални гелчета. Сапуна изсушава кожата, а когато ти е мазна, започва да отделя повече себум, което може да доведе до повече пъпки.
Da,dobre e liceto ponqkoga da se izmiva sas sapun,no tova ne trqbva da se pravi chesto,zashtoto kojata se izsushava mnogo.
А бе отдавна, беше тъжна вечер.
Поредната... Да знаех само аз,
че в утрото не ще те видя вече,
че ще бъдеш мъничка звезда...
Ако ти е суха кожата след сапуна може да сложиш малко крем (както правя аз, не, че по принцип ми е суха, ама след сапуна понякога ми става гадно).
Your worst enemy is your self
Will you fight, or give in?
много се обърках..препоръчайте нещо
Ами ако си мия лицето със сапун а челото само с вода?
От както почнах да си търкам лицето с мрежеста гъба и сапун не ми излизат пъпки, само преди и повреме на цикъл и то много малко...
значи става ли?
az znam,che izibshto ne e preporachitelno da si miesh liceto sas sapun,kazvala mi go e kozmetichkata.poneje izsushava liceto,sled tova nai-veroqtno kojata shte se opita da si vazvarne zagubenoto i shte pochnat da ti izlizat mnogo cherni tochki.
ne razbrax - vseki mi kazva razli4no...
az slagam sapun i sled tova dobre go izmivam , za da mi se oflajni kojata.
И аз съм така,само че трябва да слагам по 1 тон крем,защото ми е много суха кожатаПървоначално написано от koalka
oo mnogo e vredno,izsu6ava kojata,osobenno ako e i 4uvstvitelna,a za akneto moje6 da si polzva6 tonik-primerno![]()
А ако се мие по-често с вода по-добре ли ще се отрази на кожата?
Хубаво е,ако сапуна е качествен,а и има специални сапуни за лице.![]()
Аз години не си мия лицето със сапун.Даже от половин година използвам и душ-гел.Кожата ми е мн.суха и така се 4увствам мн.добре.Лицето ми е мн 4исто и рядко ми излизат пъпки.Даже сутрин си го мия само с вода,без някакви гелове и съм си доволна от резултатите.
Dori da iskam az nemoga da buda Angel.....
ами зависи от сапуна и от типа ти кожа..по принцип ако е обикновен сапун изсошава кожата,но ако е като dave например можеби риска от изсошаване е по-малък.Ако имаш суха кожа не е препорачително