.
Отговор в тема
Страница 2 от 2 ПървиПърви 12
Резултати от 26 до 46 от общо 46
    Супер фен
    Град
    Другата страна на Земята (още разследвам дали е тъмната или не)
    Така, за да не говоря повече глупости, направих своето проучване.

Семеен кодекс, чл. 13, ал.2, точка 2

(2) Не могат да сключват брак помежду си:
    2. братя и сестри, техните деца и други роднини по съребрена линия до четвърта степен включително;

(източник - http://zakoni.start.bg/, търсете за "Семеен кодекс" на страницата)

Съребрена линия до четвърта степен включва първите братовчеди. Вторите братовчеди са от 6та степен.

Мисля, че няма какво да добавя тук.

edit: още един сайт - http://law.dir.bg/reference.php?f=semk-85
    По дяволите, хора! Пише се НЕ ЗНАМ, не "незнам". Пише се НЕ СЪМ, не "несъм". Не бъдете идиоти!

Guest

Re: Имам сериозна връзка с братовчедка ми

Цитирай Първоначално написано от Luciferian
    Цитирай Първоначално написано от аномим
    Такаа.. . Случи се най-накрая и на мен да ми трябва съвет.
    Нека да обясня - аз съм на 18 и имам връзка с моята втора братов4едка.
    Проблемът е там че се вземаме на сериозно. И се чудя къде ще му излезе края.
    И така.. чакам мнения. Това много лошо ли е?
    И какви могат да бъдат проблемите от родствената ни връзка.
    Всяко мнение ще ми е от полза.
    Мерси предварително.
    Ако темата не е ебавка, загазил си я.
    1. Последици от юридическа гледна точка - нарушаваш закона, забраняващ близкородствени връзки и съответно си носиш наказателна отговорност. Което означава - пипнат ли те, дупе да ти е яко!
    2. От биологична гледна точка - поколението на близки роднини най-често е изродено. Нали не искаш детето ти да е изродче?

Вземи се в ръце и не прави глупости! Има толкова много жени, точно братовчедка си ли трябваше да забиеш?
    Луцифер, НЕ си прав,
    от ЮРИДИ4ЕСКА гледна то4ка не могат само да склю4ат БРАК ,
    за връзки и сексуални контакти никой и "коп4е" не може да им каже.

От биологи4на гледна то4ка също не си съвсем прав, защото вторите братов4еди НЕ са "близки" роднини, като братята и сестрите или бащите и дъщерите например.

НО, драги Аноним, ИМА риск за евентуалните ви деца да се родят с някои гадни форми на анемия, таласемия , левкимия или други болести на кръвта.
    Възможни са също така и физи4ески малформации и уродство,
    НО това не ви пре4и да си направите деца от друг партньор или от банката за сперма например.
    Само дето няма да можете да си осиновите дете, защото няма да може да се ожените..

изобщо комай се насъбраха някои ОБЕКТИВНИ доводи "против"

Guest
    п.с апропо, закона разрешава брак между ТРЕТИ братов4еди.
    това зна4и, 4е третите братов4еди със сигурност НЕ СА "близки роднини"

най-добре отидете на лекар и питайте. Това, което правите НЕ е незаконно, няма опасност да ви арестуват.
    най-много да се намръщят, както някои тук.

аноним
    Guest
    Благодаря много за вси4ки коментаари и най-ве4е Shizzle, защото се е поровил за информация.
    Пишете, ако знаете нешто по вапроса или знаете за подобни случаи.
    Мерси

Ама вие много се отнесохте! Човека изобщо казал ли е че иска да има деца от братовчедката си?! Вероятно пита дали би трябвало да се чувства виновен от връзката си. Моят съвет е: не правите нищо гнусно или нередно, просто се е случило така, че сте по-близки роднини отколкото би ви се искало. Важното е да се обичате и... все пак много внимавайте тя да не забременее...
    http://s1.bg.bitefight.org/c.php?uid=20472
    Преувеличаването е хиляда пъти по-лошо от подценяването!

Цитирай Първоначално написано от Atika
    ММмм нали няма да се жените .. надявам се нямате и планове за деца .. така че проблема най вероятно ще дойде от това ако вашите разберат ...
    и аз така мисля
    DoNe WhAt OtHerS JusT ImAgiNed.....

Guest
    подхванал си нещо много сериозно...
    представяш ли си, ако един ден решите да си имате детенце, каква мъка ще са и за двамата 9-те месеца, през които ще се тормозите дали пък то няма да се окаже недъгаво? а представяш ли си каква мъка ще е за трима ви, ако то се окаже такова?
    така че още сега отиди при личния лекар, обясни му ситуацията и дано той ти даде адекватна информация. Ако няма изследвания, с които да се прецени риска, не прави дете, колкото и гадно да е.

Guest
    ako ne e neudobno moje li da popitam KAK tochno stana rabotata 4e da se haresate da se zaribite 4e i da trygnete ... s rodnina ??

Guest
    Цитирай Първоначално написано от Анонимко
    подхванал си нещо много сериозно...
    представяш ли си, ако един ден решите да си имате детенце, каква мъка ще са и за двамата 9-те месеца, през които ще се тормозите дали пък то няма да се окаже недъгаво? а представяш ли си каква мъка ще е за трима ви, ако то се окаже такова?
    според мен тези 9 месеца важат и за останалите двойки никога неможе да си 100% сигурен че отрочетото ти ще бъде здраво и читаво

Голям фен Аватара на RhytmiX
    Град
    Sofia

Re: Имам сериозна връзка с братовчедка ми

Цитирай Първоначално написано от аномим
    Такаа.. . Случи се най-накрая и на мен да ми трябва съвет.
    Нека да обясня - аз съм на 18 и имам връзка с моята втора братов4едка.
    Проблемът е там че се вземаме на сериозно. И се чудя къде ще му излезе края.
    И така.. чакам мнения. Това много лошо ли е?
    И какви могат да бъдат проблемите от родствената ни връзка.
    Всяко мнение ще ми е от полза.
    Мерси предварително.
    Kazva se kruvosme6enie i e 6IBANO !.....deteto vi 6te bude ( )
    I never eat a pig cuz a pig is a cop

Ти ЛУД ЛИ СИ?!Вие сте с една кръв...как може изобщо да ходиш с нея?!!?
    Let the beats control your soul...

Тва е много тъпо!В мойто село има едни хора кадето са женени,а са първи братовчеди и да не ви казвам детето им какво е....горкото!!!Това е подигравка и гавра с природата!Толкоз ли няма момичета да си хванеш гадже?!
    Не съм надута,а просто съм разглезена

Град
    Пловдив
    Законите и моралът са на последно място. Но да изложите бъдещите си деца на такъв риск ; да го направите въпреки вероятността те да бъдат изродчета и да живеят като някакви... ненормални... Трябва да сте напълно безмозъчни и безчовечни! Да, има риск за децата ви! Да, ненормално е! И освен това много хора ще ви гледат странно.. но ваш е избора.
    ...Its just one of those days
    Feelin' like a freight train
    First one to complain
    Leaves with a blood stain
    Damn right I'm a maniac
    You better watch your back
    Cuz I'm fuckin' up your program...

епа пробвай с леля ти може и да ти хареса
    kАк Да Те ЗабраВаА кат немоа тА запомнА ?

bratov4edka ?!?!?!?!??!?!!??! ti kvo o4akva6 da mislime?mi mn qsno 4e ne e redno i ne mi izlizaite s nomera obi4am q 6toto seki moje da zabrai daden 4ovek stiga da iska i da si go naloji tui 4e priklu4vai s taq vruzka
    stranna i razli4na,luda a ne romanti4na tova sam az i ne mi puka za VAS!!

Супер фен
    Град
    Другата страна на Земята (още разследвам дали е тъмната или не)
    Аз пък намирам втори братовчеди за много по-нормално от разлика 10 години. Но може би съм само аз?
    По дяволите, хора! Пише се НЕ ЗНАМ, не "незнам". Пише се НЕ СЪМ, не "несъм". Не бъдете идиоти!

Мутациите не се предават по доминантния алел, а по рецисивния
    Само да уточня - невинаги става така. Някои мутации се предават чрез доминантен алел, не рецЕсивен (извинявай за малкото неудобство от корекцията).
    Ъмм... какво щях да кажа друго... а, да - при хора от различен род шансът да се роди здраво дете е 96%, а между роднини - 90%. Основният проблем при децата на роднини е правен, не генетичен - защото бащата също се оказва чичо и пр.

Мега фен Аватара на krem4et0
    Град
    Свищов
    с генетиката не съм много на ти и приемам поправката. Просто казвам това, което чух от моя приятелка.

хмм кефите ме

Ами принципно не е много добре това,което правите,но пък нищо не може да ви спре.Но има голям риск да родите бебе с увреждания,защото сте от един род и 99 на 100 се получава така.Разбира се,ако смятате да се жените.

Guest
    не е "99 на сто"
    вероятността от мутации при втори братов4еди не е пове4е от 5 или 10 на сто.
    такава вероятност има и при хора от разли4ни роди, но под 1%

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си