- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Секс
- Имам сериозна връзка с братовчедка ми
Така, за да не говоря повече глупости, направих своето проучване.
Семеен кодекс, чл. 13, ал.2, точка 2
(2) Не могат да сключват брак помежду си:
2. братя и сестри, техните деца и други роднини по съребрена линия до четвърта степен включително;
(източник - http://zakoni.start.bg/, търсете за "Семеен кодекс" на страницата)
Съребрена линия до четвърта степен включва първите братовчеди. Вторите братовчеди са от 6та степен.
Мисля, че няма какво да добавя тук.
edit: още един сайт - http://law.dir.bg/reference.php?f=semk-85
По дяволите, хора! Пише се НЕ ЗНАМ, не "незнам". Пише се НЕ СЪМ, не "несъм". Не бъдете идиоти!
Луцифер, НЕ си прав,Първоначално написано от Luciferian
от ЮРИДИ4ЕСКА гледна то4ка не могат само да склю4ат БРАК ,
за връзки и сексуални контакти никой и "коп4е" не може да им каже.
От биологи4на гледна то4ка също не си съвсем прав, защото вторите братов4еди НЕ са "близки" роднини, като братята и сестрите или бащите и дъщерите например.
НО, драги Аноним, ИМА риск за евентуалните ви деца да се родят с някои гадни форми на анемия, таласемия , левкимия или други болести на кръвта.
Възможни са също така и физи4ески малформации и уродство,
НО това не ви пре4и да си направите деца от друг партньор или от банката за сперма например.
Само дето няма да можете да си осиновите дете, защото няма да може да се ожените..
изобщо комай се насъбраха някои ОБЕКТИВНИ доводи "против"
![]()
п.с апропо, закона разрешава брак между ТРЕТИ братов4еди.
това зна4и, 4е третите братов4еди със сигурност НЕ СА "близки роднини"
най-добре отидете на лекар и питайте. Това, което правите НЕ е незаконно, няма опасност да ви арестуват.
най-много да се намръщят, както някои тук.
Благодаря много за вси4ки коментаари и най-ве4е Shizzle, защото се е поровил за информация.![]()
Пишете, ако знаете нешто по вапроса или знаете за подобни случаи.
Мерси
Ама вие много се отнесохте! Човека изобщо казал ли е че иска да има деца от братовчедката си?! Вероятно пита дали би трябвало да се чувства виновен от връзката си. Моят съвет е: не правите нищо гнусно или нередно, просто се е случило така, че сте по-близки роднини отколкото би ви се искало. Важното е да се обичате и... все пак много внимавайте тя да не забременее...![]()
http://s1.bg.bitefight.org/c.php?uid=20472
Преувеличаването е хиляда пъти по-лошо от подценяването!
и аз така мисляПървоначално написано от Atika
![]()
DoNe WhAt OtHerS JusT ImAgiNed.....
подхванал си нещо много сериозно...
представяш ли си, ако един ден решите да си имате детенце, каква мъка ще са и за двамата 9-те месеца, през които ще се тормозите дали пък то няма да се окаже недъгаво? а представяш ли си каква мъка ще е за трима ви, ако то се окаже такова?
така че още сега отиди при личния лекар, обясни му ситуацията и дано той ти даде адекватна информация. Ако няма изследвания, с които да се прецени риска, не прави дете, колкото и гадно да е.
ako ne e neudobno moje li da popitam KAK tochno stana rabotata 4e da se haresate da se zaribite 4e i da trygnete ... s rodnina ??
според мен тези 9 месеца важат и за останалите двойки никога неможе да си 100% сигурен че отрочетото ти ще бъде здраво и читавоПървоначално написано от Анонимко
Kazva se kruvosme6enie i e 6IBANO !.....deteto vi 6te budeПървоначално написано от аномим
(
)
I never eat a pig cuz a pig is a cop
Ти ЛУД ЛИ СИ?!Вие сте с една кръв...как може изобщо да ходиш с нея?!!?![]()
![]()
![]()
Let the beats control your soul...
Тва е много тъпо!В мойто село има едни хора кадето са женени,а са първи братовчеди и да не ви казвам детето им какво е....горкото!!!Това е подигравка и гавра с природата!Толкоз ли няма момичета да си хванеш гадже?!
Не съм надута,а просто съм разглезена
Законите и моралът са на последно място. Но да изложите бъдещите си деца на такъв риск ; да го направите въпреки вероятността те да бъдат изродчета и да живеят като някакви... ненормални... Трябва да сте напълно безмозъчни и безчовечни! Да, има риск за децата ви! Да, ненормално е! И освен това много хора ще ви гледат странно.. но ваш е избора.
...Its just one of those days
Feelin' like a freight train
First one to complain
Leaves with a blood stain
Damn right I'm a maniac
You better watch your back
Cuz I'm fuckin' up your program...
епа пробвай с леля ти може и да ти хареса![]()
![]()
![]()
kАк Да Те ЗабраВаА кат немоа тА запомнА ?
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
bratov4edka ?!?!?!?!??!?!!??!
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
ti kvo o4akva6 da mislime?mi mn qsno 4e ne e redno i ne mi izlizaite s nomera obi4am q 6toto seki moje da zabrai daden 4ovek stiga da iska i da si go naloji tui 4e priklu4vai s taq vruzka
![]()
stranna i razli4na,luda a ne romanti4na tova sam az i ne mi puka za VAS!!
Аз пък намирам втори братовчеди за много по-нормално от разлика 10 години. Но може би съм само аз?
По дяволите, хора! Пише се НЕ ЗНАМ, не "незнам". Пише се НЕ СЪМ, не "несъм". Не бъдете идиоти!
Само да уточня - невинаги става така. Някои мутации се предават чрез доминантен алел, не рецЕсивен (извинявай за малкото неудобство от корекцията).Мутациите не се предават по доминантния алел, а по рецисивния
Ъмм... какво щях да кажа друго... а, да - при хора от различен род шансът да се роди здраво дете е 96%, а между роднини - 90%. Основният проблем при децата на роднини е правен, не генетичен - защото бащата също се оказва чичо и пр.
с генетиката не съм много на ти и приемам поправката. Просто казвам това, което чух от моя приятелка.
хмм кефите ме![]()
Ами принципно не е много добре това,което правите,но пък нищо не може да ви спре.Но има голям риск да родите бебе с увреждания,защото сте от един род и 99 на 100 се получава така.Разбира се,ако смятате да се жените.
не е "99 на сто"
вероятността от мутации при втори братов4еди не е пове4е от 5 или 10 на сто.
такава вероятност има и при хора от разли4ни роди, но под 1%