- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- Проблем с тампона
 Отговор в тема
 Отговор в тема

Момичета, искам да ви питам лесно ли си поставяте тампоните? Защото аз днеска пробвах за първи път (на 17г. съм, не съм девствена от 3 год. почти) и нещо не се получи.Въобще не можа да влезе, чувствах се много сухичка отдолу и успях да го вкарам почти наполовина, но беше много болезнено и се отказах. Пробвах няколко пъти и накрая ми стана лошо, зави ми се свят, цялата пребледнях и се отказах. Но ми писна вече от тези превръзки, особено сега лятото в тези жеги, затова...не мога да разбера къде греша.

Вие изпитвали ли сте такива проблеми и как се справихте с тях? Кажете ми какво да правя, моля ви.
Ами и на мен ми е кофти с превръзките, обаче един път като си слагах тампон и при мен така се получи и оттогава не съм пробвала пак да си слагам тампон..карам си на превръзки
Какви тампони си използвала? Препоръчвам ти да пробваш с O.b Comfort mini (така мисля, че се казваха) Те са за последните дни от цикъла и са ужасно тънички. Не мисля, че ще имаш проблем при слагането. Първите дни ще ти се налага да ги сменяш на 2 часа, но след това можеш да опиташ с O.B Comfort Normal с 3 капки.

Да купи си o.b от най-малките.И при мен се получи така при първия път като си слагах тампон понеже не бях в цикъл, а исках само да пробвам, но бях прекалено суха и не се получи.Като ти дойде пробвай пак и се старай да го пъхнеш максимално навътре,защото иначе се усеща и е мн гадно, ако не е сложен правилно.При мен само последните дни се поставя трудно понеже става много сухо и натисни малко няма да ти стане нищо.
Abe mn mi sa interesni ina men tia tamponi-ne sam gi probvala,ama kato go gloji6 moje l ida se vidi ili sramnite ustni go zakrivat>

Не се вижда тампона той е навътре.Трябва да се вижда само кончето.
O.B. Normal беше тампона и беше 4-ти ден от цикъла ми.
Другия месец ще пробвам с най-малките и то към първите 1-2 дни, за да видя дали ще стане. Котарана, знам, че трябва да се пъхне максимално навътре, така че да не се усеща, проблема е как да го пъхна.
Благодаря много на всички!
Мила , по-добре не ползвай тампни защото са много вредни.Ама много!
Hey ! Mr Tambourine Man, play a song for me,
In the jingle jangle morning I'll come followin' you..
XXAxXXAXXAxXAXxaxAXxax "учените" се обадихаПървоначално написано от Jeuelle

Просто се отпусни, може да си сложиш крака на някое столче, ако искаш за да ти е по-лесно. И аз отначало не можах, тъй че спокойно. Не се отказвай още от първия път
Aveee eiii ! Selski pr1chki ! Gadna vi e trevataNe davam i edna stotinka za taQ pumiq, na tiQ na tiQ na tiQ.. Taka che i da q pluQ i da q Bogotvorq - Istinata e EDNA - vseki VTORI pushi Q !
ne si ospqla da postavi6 tampona si za6toto prosto neznae6 kak vse pak ti ne si devstvena i ne e vazmojno da te e bolqlo vse pak az sam devstvena i ne me bolq!vlez v saita-www.zaizrastvaneto-bg.com i 6te razbere6 kak da postavi6 tampona si pravilno!
Аз лично съм лекар и те съветвам не си слагай повече тампони!Те са много опасни ьа здравето ти и въобще не слагай повече!Карай си на превръзки,колкото и да е неприятно в жегите!

Мила задължително виж това! Тук е обяснено всичкоhttp://www.zaizrastvaneto-bg.com/csp...lesson=1&nav=0
Когато правиш нещо с любов, ти го правиш завинаги.
Първоначално написано от Drogiranata_
Първоначално написано от gigiii
Тампоните са само за крайни случаи! Менструацията може да предизвика сериозни инфекции, особено ако се държи повече от 2-3 часа, както правят доста момичета /например нощем/. Това са мръсотии, организмът се изчиства.

Когато е поставен правилно, тампонът не може да се усеща, тъй като той се намира в тази част на влагалището, в която няма сензорни нервни окончания. При положение, че тампонът е поставен на правилното място, той ще остане там без да се мести – за разлика от дамската превръзка. Мускулите на влагалището предпазват тампона от изпадане.

da,verno,kvo im e opasnoto?
:]

ами, относно тампоните моята гинеколожка ме предупреди, че тампоните задържат в тялото някакви бактерии (забравих им името), които обикновено си ги има в кръвта, особено менструалната. и, като се задържат над 3-4 часа от топлината и подходящата среда (кръвта в тампона) могат да почнат да се размножават. смисъл, тапоните трябва да се сменят много често, примерно на 2 часа. стават, но само понякога, примерно ако вкъщи и вечер носите превръзки, а само за излизане за определени дрехи - тампон. така опасността е по-малка. то, това защо са опасни, си го пише във всука илстовка на ОВ и Тампакс (или както там се казваха)
Оле веднъй четох един мит за тампоните,че ако го сложиш прекалено навътре ще се изгуби някъде в теб!
Оле пукнах се да се смея!
1.Имаш матка.Спокойно няма да ти отиде в стомаха!

2.Влагалищните мускули държат тампона на мястото му!
Тампоните са опасни,защото:Първоначално написано от malko mace
1.Ако си девствена има опасност от разкъсване на ципата.
2.Предизвикват инфекции и заразяване с бактерии.
3.Ако не се сменят през 1-2 часа,то кръвта остава вътре и уврежда матката и някои канали и пътища.
4.Ако не се постави тампона добре,също предизвиква остра инфекция и болка.