- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Ромският проблем в България
Според вас как можем да решим проблема с циганите в нашата страна?
Трябва да се отървем от тях по някакъв начин ... Те се разрастват с нечовешки бързи темпове.. Не искам България да става родина на циганите ...И аз съм за Индия
![]()
Internet,Football,Friendship,Travel,Cinema,Animals ,Movies,Music,Horror movies,Love
Според мен вече е късно да приобщаваме циганите, защото след като ги приобщим има две алтернативи или ще станат повече от българите или ще се смесят с българите(което е също толкова лошо, аз лично не искам моите внуци да са с мургав тен а вие?),така че единственото решение е приобщените вече цигани да останат в България, а по с по голямата част от другите да се разделим по взаимно съгласие като им платим и осигурим работа и жилища в някоя друга държава нуждаеща се от работна ръка.Това е решението за тях.
Така мисля аз, това го бях написал в една друга теме.
Не знам как можем да разрешим проблема,но знам,че ги мразя и че изпитвам ужасен страх от тях.Знам,че расизма не води до нищо хубаво,НО това не са хора,тва са някакви изроди.Знам,че те не са си избрали да се родят като такива,НО ги мразя.Толкова неприятни случки съм имала с цигани,че само като само сама дори и по сред бял ден и умирам от страх.Да не гворим колко е неприятно някакъв черен,грозен,брадясал,мръс н,смрадлив,гнусен,ужасен,п дхилващ се мангал на каруца да мине покрай теб и да почне да ти посвриква и да ти вика нещо.Направооо нз...един съученик на една сикусия предложи ефтаназия(малко грубо звучи...).Абе нз квот искат да ги правят обаче не ги ща повече.То е хубаво да си толерантен ама те кат живеят в тея гета и въобще не вдяват кое може и кое не...
6to ne si napravyat sobstvena durjava, kato evreite i da ni ostavyat namira? neka sami si se kradat,iznasilvat i t.n.,6toto na men naistina mi pisna ot tyah!
Според мен, по-разумния начин е да останат в България, но да ги оградим в гета в които ще нощуват, а през деня ще бъдат използвани в огромните полета да преработват земята, ще строят, ще работят в заводи (безплатен робски труд разбира се). Който не иска - куршум.
Индия - тея ще станат повече от българите след време.
да и аз съм за ИНДИЯПървоначално написано от miloto_girl-4e
или пък да ги изолираме в гетото
![]()
с найлони отгоре
![]()
![]()
![]()
да не разнасят селянията си
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
abe hora kadeto i da se otidat shte e dobre smao da se mahnat ot nashata syrjavichka pisna mi ot tiq predi nekolko godini zashtoto ot tam deto podavat tok(soory v momenta ne moga da se setq kak se kazvashe) bqha ptishli da im sprat toka che imaha smetka za nqkolko hilqdo na semeistvoii te molq ti se mangalite reshili da slojat decata si pred kamionote s koito otivat da im sprat toka E tova ne e prostashtina shte jertvat jivota na decata si za da imat tok e tova e ciganiqta te sa myrzeli i ne se zahvashatat na rabota,kradyt i ne ese interesuvat za jivota na blizkite i te sa na principa ne e vanjo dali na men mi e dobre vajnoto na teb da ti e zle e razbira se tova ne se otnasq za vsichki i ma i takiva deto sa normalni v smisal rabotat i ne karadat mislq che shte e dore da gi mahnat nz tova e moe mnenie
Живеи живота има смисал
живеи във всеки изминал ден
живеи защото те обичам
живеи но заедно със мен
в гета! оградени! никакъв контакт с нормалните хора! и постепенно ще измрът от самосебе си..
Само след като изгубим всичко сме свободни да направим каквото и да е.
разбира се,че М, защото той е виновен, че се е родил такъв, а Д е просто грешка на обществото, която може да се поправи за детето му
докато сина на М ще е пак М
![]()
Аз гласувах за гетата![]()
Според мен за цяла Б-я ще е най добре да се изпратят в Индия!
Те в големите градове си живеят в гета ма пак си се оплакваме от тях!
Ам.. Качваме ги на първия "влак" за Луната....![]()
Не... Тя е много близо...![]()
![]()
Офф само глупости пишете...А циганите са си сериозен проблем, който трябва да се разреши по начин, приемлив за 21 век и за факта, че сме европейска и цивилизована държава. Според мен обаче засега никой от управляващите не проявява отговорност и ангажимент за намиране на изходЯсно е, че неможем да ги изпратим на Луната, или в Индия, но поне можем да ги образоваме и третираме като всеки един гражданин - който не работи и не си плаща данъци и тн
няма пари; който краде и убива и тн - в затвора и обществено-полезен труд.....Но някой сигурно се сеща, че законът в милото ни отечество не струва и пукната пара и всеки си прави каквото си ще. Независимо дали е циганин или българин.Тъй че, и да няма цигани пак ще има такива, живеещи като тях, прсто няма да са мургави....
![]()
"Модата се купува. Стилът се притежава" Коко Шанел
Може би и аз първия отговор.![]()
И все пак е хубаво да се правят образоветелни програми, за да се информират за предпазни средства и такива работи.Болести и т.н.
Гласувах за "Да ги интегрираме в обществото", въпреки че не е възможно. Според мен, само 10% от тях са способни да се интегрират в нашето общество. Другите трябва да ги оградим и изолираме в гета, въпреки че това е някакво времено решаване на проблема, което ще го задълбочи в дългосрочен план, но така или иначе този проблем не може да се реши, така че това е най-доброто временно решение на проблема.
Според мен би било добре, ако можеше (но то е невъзможно) да се въведе правило според, което ако нямат средно образование да не могат да напускат гетата и да не се дават каквито и да е помощи, ако детето не посещава и учи реално училището.
Не съм расист или националист и не смятам, че циганите са генетично по-лоши хора от нас. Такива ги прави средата на родителите им. Един успешен модел за интеграция е да се отделят от смотаните си родители и да бъдат образовани и възпитани както трябва, което пак е невъзможно де.
КОНСТИТУЦИЯ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
ПРЕАМБЮЛ
Ние, народните представители от Седмото Велико Народно събрание, в стремежа си да изразим волята на българския народ,
като обявяваме верността си към общочовешките ценности: свобода, мир, хуманизъм, равенство, справедливост и търпимост;
като издигаме във върховен принцип правата на личността, нейното достойнство и сигурност;
като съзнаваме неотменимия си дълг да пазим националното и държавното единство на България,
прогласяваме своята решимост да създадем демократична, правова и социална държава, за което приемаме тази
КОНСТИТУЦИЯ
Чл 1 (3)
Никоя част от народа, политическа партия или друга организация, държавна институция или отделна личност не може да си присвоява осъществяването на народния суверенитет.
Чл. 4. (1) Република България е правова държава. Тя се управлява според Конституцията и законите на страната.
(2) Република България гарантира живота, достойнството и правата на личността и създава условия за свободно развитие на човека и на гражданското общество.
Чл. 6. (1) Всички хора се раждат свободни и равни по достойнство и права.
(2) Всички граждани са равни пред закона. Не се допускат никакви ограничения на правата или привилегии, основани на раса, народност, етническа принадлежност, пол, произход, религия, образование, убеждения, политическа принадлежност, лично и обществено положение или имуществено състояние.
Чл. 13. (1) Вероизповеданията са свободни.
(2) Религиозните институции са отделени от държавата.
(3) Традиционна религия в Република България е източноправославното вероизповедание.
(4) Религиозните общности и институции, както и верските убеждения не могат да се използват за политически цели.
Чл. 14. Семейството, майчинството и децата са под закрила на държавата и обществото.
Чл. 25. (1) Български гражданин е всеки, на когото поне единият родител е български гражданин, или който е роден на територията на Република България, ако не придобива друго гражданство по произход. Българско гражданство може да се придобие и по натурализация.
(2) Лицата от български произход придобиват българско гражданство по облекчен ред.
(3) Български гражданин по рождение не може да бъде лишен от българско гражданство.
Чл. 28. Всеки има право на живот. Посегателството върху човешкия живот се наказва като най-тежко престъпление.
Чл. 29. (1) Никой не може да бъде подлаган на мъчение, на жестоко, безчовечно или унижаващо отношение, както и на насилствена асимилация.
Чл. 30. (1) Всеки има право на лична свобода и неприкосновеност.
(2) Никой не може да бъде задържан, подлаган на оглед, обиск или на друго посегателство върху личната му неприкосновеност освен при условията и по реда, определени със закон.
Чл. 32. (1) Личният живот на гражданите е неприкосновен. Всеки има право на защита срещу незаконна намеса в личния и семейния му живот и срещу посегателство върху неговата чест, достойнство и добро име.
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани.
(2) Гражданите, за които българският език не е майчин, имат право наред със задължителното изучаване на българския език да изучават и ползват своя език.
(3) Случаите, в които се използва само официалният език, се посочват в закона.
Чл. 37. (1) Свободата на съвестта, свободата на мисълта и изборът на вероизповедание и на религиозни или атеистични възгледи са ненакърними. Държавата съдейства за поддържане на търпимост и уважение между вярващите от различните вероизповедания, както и между вярващи и невярващи.
Чл. 51. (1) Гражданите имат право на обществено осигуряване и социално подпомагане.
(2) Лицата, останали временно без работа, се осигуряват социално при условия и по ред, определени със закон.
Чл. 52. (1) Гражданите имат право на здравно осигуряване, гарантиращо им достъпна медицинска помощ, и на безплатно ползване на медицинско обслужване при условия и по ред, определени със закон.
Чл. 54. (1) Всеки има право да се ползва от националните и общочовешките културни ценности, както и да развива своята култура в съответствие с етническата си принадлежност, което се признава и гарантира от закона.
Чл. 57. (1) Основните права на гражданите са неотменими.
.. 4e nali ako gi integrirame ,sled vreme te 6te ni se `ka4at` na glavite i 6te stanem romskata republika na balkanite ..
мисля, че нормите на институциите в момента са достатъчно сегрегационниПървоначално написано от 136179
освен това, 3/4 от съфорумниците ни са вече цигани, защото циганите завладяват с културата на етноса си, а не институционално, политически, икономически или юридически
поздрав:
Азис - Как боли
![]()
мързелувай и кради!културата на етноса си
удобна култура за всекиго.
не, дарлинг, чалга и кючек, въртене на гъз и безразборен йебън, липса на перспектива за бъдещетоПървоначално написано от _donna_
ами,така,както са тръгнали да се размножават,ние ще станем малцинството.![]()
трябва да има ограничения колко деца могат да имат.мах по 2.
не мисля че е добра идея да ги убивате,защото не можете да сложите всички хора от една раса под общ знаменател.следователно много невинни хора ще умрат,това не е хуманно.
гетата са временно решение,пък и тези гета мисля ще заемат доста място.
а за индия...не съм сигурна че там ще ги искат...