- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Въпрос за метаболизма.
До колко време стомахът и коремът ми ще усетят, че ги храня редовно по точен час и ще свикнат с това?
Не знам дали зададох правилно въпроса..
2-3 седмици горе-долу.
Защо питаш??? Искаш периодично да сменяш часовете, за да стресираш постоянно организма ли? Няма смисъл.
of boje ti si ebati prostiq vij kvo pita momi4eto До колко време стомахът и коремът ми ще усетят, че ги храня редовно по точен час и ще свикнат с това?Първоначално написано от Ниго
kak taka kato gi hrani redovno po to4en 4as 6a gi stresira?????aman ot profesori det daje edin reg gi marzi da napraqt![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Написал съм още в първото изречение 2-3 седмици! НЕщо не можеш ли да четеш? А да пишеш на кирилица?Първоначално написано от Анонимко
Става въпрос, че ако сменя на известен период от време часовете, за да подържа организма в лека форма на стрес, която би могла да спомогне за намаляване на теглото. Нещо подобно на Carb Cycling.
Умнивите, които не могат да четат както трябва да мълчат, а не да правят безмислени коментари! (Емотиконите са мноого важни!!!)
Ниго извинявай,че ще те накарам пак да се повториш,но какво искаш да кажеш,че е вредно да се излага организма на стрес ,защото се свалят килограми или,че е добре да се подложи на стрес,за да се свалят килограми?Просто не разбрах какво искаш да кажеш...
Животът е всичко онова,което ни се случва,докато правим планове за бъдещето.
Ами, попринцип, от стрес се дебелее.Първоначално написано от ^BAD_GIRL^
Иначе това, което питаш ти, от леко стресиране на организма няма да се отслабне така, както ако не е стресиран.
Иначе, много ми е чудно защо всички искат бърз резултат за минимално време, а на мен ми е все тая дали резултат ще имам след месец, или два, че дори ако ще и след половин година да е..
Това не е този прословут стрес, който кара хората да се самоубиват и какви ли не други неща. Стреса в тозу случай е да не даваш организма ти напълно да се адаптира към начина ти на хранене.Първоначално написано от ^BAD_GIRL^
Мисля, че на всички е известно, че с много рестриктивна диета (под 1000) калории ирганизма изпада в кризисна ситуация и бързо се адпатриа към малкото количество храна. Тогава спирате да свалята килограми и за да продължите трябва още да намалите храната, което става вече супер опасно.
Диетата написа във важнта тема горе не дава възможност на организма да се адпатира напълно към много мазнини в диетата, или много въглехидрати в диетата. Тоест принуден е винаги да си взима липсващите му 200-300 калории от складираните подкожни мазнини.
Същият ефект се постига отчасти и с промяната на часовете на хранене. Промяната пречи на организма да се настрои наприем на храна в твърди часове и да спре горенето на мазнини.
Естествено това с часовете не е от голяма значение. ПРосто е вариант. Ако си излязла в събота вечерта и се прибереш в 4 сутринта примерно трябва да си луда да се събудиш в 8:00 за закуска. Наспиваш се и тогава закусваш, пък било то и в 12:00. Не е неодбходимо храненето да е в твърди часове. нека е според режима. Кога ставате, кога си лягате.
Стреса вслучая съм имал предвид да не се дава на организма да се адпатира към определен прием на определени храни в определено време. Разнообразие.
От "истинския" стрес страдат повече мениджъри и хора от високи позиции, които изпълняват по много и различни (някои нови) задачи на един път. Някой, койот работи на поточна линия и цял ден завива гайки не страда от стрес, а от скука!
Даз,разбира се,разбирам за какъв тип стрес говориш,но просто не и стана ясно какво точно искаш да кажеш.Аз съм се уверила лично,че не се отслабва толкова лесно и че трябват много усилия и с диетите и с упражненията,но никога не успях да си махна паласките.Сваляла съм до 10 килограма и ги задържам,но паласките седят,вече съм отчаяна.Чела съм много твои постове и коментари по тази тема,сега видях и новата,която си пуснал,мисля да се хвана сериозно,но не пречи ли по някакъв начин горещината на тези диети?Или е по донре да се спазват лятото?
Сезона не пречи на диетите. Дори сега предлага супер изобилие от пресни зеленчуци и възможности за спорт на открито (плуване). Лятото предполага по-голяма физическа кативност и затова горим повече калории през деня. Зимата много хора качват, понеже си ядат по същия начин, а се движат много по-малкоПървоначално написано от ^BAD_GIRL^
Относно паласките - много хора имат така наречената Stubborn Fat. Мазнина, която стой на определено място и не ще и не ще да се махне. Тя последна ще се махне. Просто загубата ма мазнини от точно определно място на тялото не е възможна. Мазнини се свлаят от целото тяло. Мазниниата над даден мускул (примерно корема) не е предвидена за него, а за цялото тяло. Ако ставаше с упражнжния би било възможно да тренираме само дясната ръка на 140 кг човек и тя да няма никакви мазнини, а лявата да е само сланина. Те такова нещо няма.
Не виждам как може да ти пречи горещината. Просто пии повече вода (литър на двадесет килограма тегло, приемрно 60 кг - 3 литра. 65 кг - 3 литра и 250 милилитра)
Благодаря ти много за съветите