- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Секс
- Секса и училището
Според мен такива часове трябва да има,но не съм сигурна дали децата ще ги приемат сериозно...Всички предпочитат да си блъскат тиквите,отколкото да се поучат от опита на другите и не знаят колко скъпо би могло да им струва това. Хубаво е все пак да има такива часове. Може поне малка част от глупавите дечица да бъде спасена ... [-o<
Неква 70-годишна да ми говори за е*ане...не мерси![]()
Не ми трябва нещо,което няма да го използвам през живота си...
Да мисля че ще е много полезно
92% [ 50 ]
Не няма смисал
3% [ 2 ]
Празен вот искам просто да видя гласовете
3% [ 2 ]
Общо гласове : 54
Мисля,че тряя да има зада се образооаме малко повече в секса![]()
polezno shte e no ako se vodqt ot da kajem 9- 01 klas
Никога не спори с тъпак,хората може да не забележат разликата
Ако щете отричайте,но смисъл ще има голям!!!Всеки ще може да научи нещо в повече,а пък по-малките по-добре да го научат от даскало отколкото на улицата.То има такива "уроци",ама са по 1-2 пъти в годината.И все пак смятам,че колкото добра и полезна да е идеята,тя няма да се осъществи скоро.За жалост.
Първоначално написано от charlotte^
Мисля да ги наритам или да падна върху тях, но този път нарочно Mad Surprised
разбира се, че има смисъл... всеки има нужда да научи още нещо... но смятам че тези часове трябва да почват от 7-8 клас... от по-рано просто децата ги е срам да питат и да казват какво знаят или не знаят... пък и не ги интересува чак толкова нещата около секса и няма нужда да им объркват съзнанието...
докато, ако часовете по сексуална култура започнат примерно от 7 клас, момичетата вече няма да питат как се слага тампон и как може да се отворят, а момчетата - дали им е малък и защо 14-годишната им приятелка не им пуска...
твърдо за.
...Its just one of those days
Feelin' like a freight train
First one to complain
Leaves with a blood stain
Damn right I'm a maniac
You better watch your back
Cuz I'm fuckin' up your program...
7-8 клас е късно. Според мен трябва от 5-ти клас да се почне с неща от рода на менструацията, спермата и тн, да се говори за промените, които ще настъпят в организма на всеки от тях.Първоначално написано от krem4et0
мне, трябва от 4-ти клас да им говорят за СПИН и забременяването и да им показват как се слага гума, щото след 1-2 години ще започнат да се чукат![]()
в смисъл, хей - на 12!!!!!
![]()
Да, напълно подкрепям,смятам,че трябва да се въведе задължително ...даже от 5 клас трябва да започне, като гледам на колко се чукат вече..
hubavo 6te e,no vsi4ki 6te si klatqt krakata i nqma da slu6a edva li ne ot gordost s misalta "abe kvo 6e mi obqsnqvat kak 6ese eba,nema da mi e za prav pat vse pak" ina4e tova e dosta neobhodimo
axaxa i az iskam takiva 4asove s nqkoi sladuk sex u4itel axaxax 4asovete 6te gi oburnem na **** smqh i grqh![]()
{!!!!!!}Бъди си кyрва в леглото на твоя любим, не бъди кyрва в обществото {!!!!!!}
Da nqma da se pi6at tolko mn glupavi temi za nevuzmojni bremenosti ?!
И понеже повечето мислят по този тъп начин като тебе и излиза,че от цялата тази работа няма да има смисъл.... !!!! Ама ще се чудите дали сте бременни или болни от нещо,но иначе,смейте се да,забавлявайте се ....Първоначално написано от bebito0o
![]()
Първоначално написано от _Cuddly_
И аз мисля, че от такива часове има полза.
На нас в училище за 1 път в 5-ти клас ни проведаха подобен урок.. в учебника по биология имаше за мъжкото и женското тяло, учителя покани училищния лекар и той разказа.. вече не помня какво говори, но имаше полза.. вече съм 11 клас и до сега всяка година поне по веднъж (не е достатъчно, но все пак) провеждаме такива часове по сексуална култура, говорим за венерическите болести, предпазване от бременност...
Поне за мен има ефект- преди да започна да водя полов живот знаех достатъчно, е не само от даскало но и от там- така че има ефект- а и ако са по редовни часовете, да се говори по- често, да не се срамуват да задават въпроси, а и да им отговарят- ще се повиши сексуалната култура на нашето поколение- убедена съм![]()
D0n`T cRy F0r Th0s3 Wh0 n3v3R cRi3D f0R Y0u {F}
ДА трябва да има такива часове,за да им добият главиците с малко информация,защото иначе няма да има разрешение на проблема да задават тъпи въпроси от рода на :"Аз правих свирки и ми се изпразниха в устата,а сега бременна ли съм?!?!??!?!"
Of empty lies I know your heart broken a long time. Only only only the body will give you all night to stay there.Everything is a lie and deception deception deception is all a lie again I used to know but burn, burn, let but I'm with you again.
Виждам че към анкетата има голям интерес радвам се ще бъде наистина добре ще се намалят значително абортите на момичета от 13-17 годишна възраст защото много хора си мислят , че когато са правили повече от 5-6 пати секс и знаят всичко а всъшност нищо не знаят.
Хмм, наистина ми се струва добра идея. НО!!! Мислите ли, че някой ще се осмели да попита непознат човек нещо толкова лично? Освен ако не е крайно наложително...
Аз съм имала такива часове и определено си зависи от преподавателя, които ги води. През по-голямата част от времето на нас ни говореха някакви простотии, които никои не слушаше. Просто преподавателя трябва да представи нещата по някакъв интересен начин, за да привлече и задържи вниманието.
Да 100% съм съгласен, нооооо
кой ще ги води тез занятия - най-често дакала/ката по биология - а'ре нема нужда!![]()
ЛЕктора трябва хем да е сексолог, хем педагог хем и малко псохолог - е те такова животно да отида да се занимава за 300 кинта не вервам![]()
Нашата беше медицинска сестра и мъжът й беше психолог и малко или много беше прихванала. Но не можеше да ни привлече вниманието. Постоянно говореше някакви медицински простотии или пък го обесняваше по някакъв страшно елементарен начин, с които все едно на първолаци говори. Някакви примери с червейчета и кученца.Първоначално написано от Анонимко
Най-успешни бяха лекциите "Връстници обучават връстници". Просто, защото ти влизат под кожата. Знаят какво и как да ти кажат, какво те интересува и го казват с думи, които не са нито прекалено сложни, нито елементарни. А по някакъв прост и смислен начин ти обесняват лекцията, която сте дъвкали цяла седмица и си проспал![]()
...именно....