malko glupav vupros moje da se stori na nqkoi...no moje li nqkoi da mi obqsni kakvo e cvetnata bremennost i kakvo e izvunmatochnata bremennost.
p.s . nadqvam se tezi koito otgovarqt da sa naistina kompetentni po vuprosa.
защо не вземеш малко да се поровиш из форума преди да пускаш тема,която е коментирана доста пъти и има достатъчно информация .... научи се да четеш темите на другите преди да пускаш нещо,което вече го има !!!
Цветна бременност е, когато жената е бременна (нормално, т.е. зародишът се развива в матката, за разлика от извънматочната бременност), но все още има "менструация" - доколкото знам тя е доста по-различна от нормалното кръвотечение, така че би трябвало жената да може да познае, че нещо не е съвсем наред. Също така може да има такива "менструации" само до определен момент от бременността. Докато извънматочната бременност е нещо опасно и може да се получи при непроходимост на тръбите следствие от прекарани заболявания. Тогава оплодената яйцеклетка засяда буквално в тръбата и зародишът се развива там. Но тъй като за разлика от матката, тръбите не са особено разтегливи, това (колко повече нараства) предизвиква болки и ако навреме не се оперира жената зародишът пука тръбата и има сериозен риск за бременната. При извънматочната бременност няма никакъв шанс да се роди това дете. Мисля, че достатъчно изчерпателно обясних, а и повечето теми, доколкото съм виждала са "дали е цветна бременност?" и т.н. и де факто не дават информация по въпроса.