.
Отговор в тема
Страница 2 от 3 ПървиПърви 123 ПоследнаПърви
Резултати от 26 до 50 от общо 55
    Цитирай Първоначално написано от machoka
    _donna_, знаеш ли за какво се сещам всеки път, като мерна ника ти из форума?! за това:

"Requiem - aeternam, aeternam - dona - eis, dona, dona - eis - Domine.... et lux perpetua, et lux perpetua - luceat, luceat eis" ... и т.н. ) /цитирам по памет/..звучи така:

http://miladonna.data.bg/Mozart%20Re...20aeternam.mp3

ето тези хора пеят с думи /макар и на мъртъв език/, свирят с ръцете си, но мислят със сърцето и емоцията си

а аз се сещам за кремвиршите дона........
    Неподходящ размер на снимка в подпис!

Мега фен Аватара на quench
    мачо, тва, коет5о свириш, е емоция, но тя пак описва смисъла - и не можеш да го предадеш, а можеш да предадеш само описанието, което съответства на несъвъшенството ни

затова и тази тема е безсмислена, защото да кажеш нещо с 1 дума и с 5, все е тая, все губиш смисъла - а това колко да си многословен, си е твой избор, който не влияе на действителността
    Be proud in your arrogance

http://vbox7.com/play:eca29fe0

Мега фен Аватара на machoka
    Куенч, тука става въпрос за едно по-високо ниво на изразяване.. не чрез речта..

представи си, че музиката която чуваш от своят любим изпълнител или група е една сфера. Още с първите признаци на звукосъчетания тази сфера се оформя и се приближава към всеки един от слушателите, като всеки индивид вижда собственото си отражение и фантазия в нея.. всеки си го представя по различен начин..

дали ще е музика или реч - винаги е така.. каквото и да описваш и както и да го правиш - всеки си представя това, което собственото му съзнание чертае.. нормално, все пак всеки е уникален сам по себе си.

Мега фен Аватара на quench
    да, но ти претворяваш своите емоции и същността, до която си стигнал в сетивна информация - по какво се различават за чуващият звуците от пианото ти от моите думи, например?
    но когато стигнат до аудиторията ти, тази аудитория не може да отвори съзнанието си, за да приеме същността, хората не медитират върху посланието, а го превеждат на език, като отново губят смисъла

всяка форма на комуникация, която изнамериш, ще бъде изправена пред същия проблем, незвисимо за колко възвишена я смяташ ти или аз
    Be proud in your arrogance

http://vbox7.com/play:eca29fe0

Мега фен Аватара на koalka
    Не ме дразнят, ако наистина са по-умни, по-начетени и знаят повече.Можеш само да взимаш за пример такива хора.Но ме дразнят тези, които са заучили две-три неща и после ги разправят наляво и надясно.

Супер фен Аватара на _donna_
    мачок,самата възможност една песен да се повтори два пъти,еднаква веднага включва участието на мисъл,отработеност и целенасоченост.

Град
    Село.София
    Не ме дразнят умните хора а тези където се правят на умници а същтност нищо не знаят....
    h1
    asl?
    wanna Fuck ?
    E незнаех , че съм толкова известен че в форума фейк профили да ми правят... това е единсвения и оригинален профил мой тук : Митко Рацов . Благодаря за "Ф"ниманието ...

Цитирай Първоначално написано от _donna_
    мачок,самата възможност една песен да се повтори два пъти,еднаква веднага включва участието на мисъл,отработеност и целенасоченост.
    ..и точно за това една песен никога не звучи еднакво при повторенията си. /така де, освен като е на запис /

Мега фен Аватара на malka_sladuranka
    Град
    София
    Ако виждам, че са заучени фразите и че човек се прави на такъв какъвто не е, прави всичко възможно за да изпъкне по някакъв начин, чрез образ който сам си е създал, но той не отговатя на него. Тогава по скоро ми става смешно.

machoka,знаеш какво искам да кажа с ЕДНАКВА,няма нужда да си толкова остроумен.

machoka,знаеш какво искам да кажа с ЕДНАКВА,няма нужда да си толкова остроумен.
    знам, и се изказах съвсем сериозно... едно музикално произведение се изпълнява всеки път по различен начин.. всеки е уникален сам по себе си и не може да бъде повторен )

но в лайтмотива си и общото си звучене музикалните произведения СА еднакви.един музикант,който иска да изсвири дадена песен излиза и свири ТОЧНО ТАЗИ ПЕСЕН въз основа на усвоеното и наученето,а не коя да е песен..

Не е така Дона, всеки излиза и свири според емоцията си в момента... много изпълнители, които имат записани произведения през няколко години - в единият случай звучат по един начин, в другия по съвсем друг..

ти можеш да извайваш дадена мелодия както си искаш..и преценката ти за това, как всъщност трябва да звучи и какво искаш да постигнеш може да се мени често

дадена мелодия
    хайде стига..емоционална освободеност и драматични обрати.

на слушателите им е нужно да ПОЗНАЯТ песента,те са обвързани с нея и искат да я чуят.тя се изменя,но не до неузнаваемост.

дадена мелодия
    хайде стига..емоционална освободеност и драматични обрати.

на слушателите им е нужно да ПОЗНАЯТ песента,те са обвързани с нея и искат да я чуят.тя се изменя,но не до неузнаваемост.
    .. и аз това казвам..

Голям фен Аватара на pathetic
    Ей,всезнайковци,вземете се в ръце! :Р
    „Иронията е необходим естетически компонент на мисленето.“

Цитирай Първоначално написано от thefreak
    Дали ме дразнят интелигентните хора ?
    Те дразнят само глупавите.
    Наистина много точно казано Обичам да нервя един тъп скинар от моя клас по този начин
    Impossible is Nothing...

Guest
    Ами такива дето се правят на умни ги има бол в 23 СОУ София.

^ аз там учих и съм всезнайко - знам какво е парадигма

Супер фен Аватара на rosskata
    Град
    Варна, Морето, Сините Вълни...
    Откога :позиция е сложна дума??
    Аз че съм проста проста съм , ама баш :позиция: )
    Освен това е много добре да имаш богат речник и богата обща култура. Ако някого това го дразни, говори много лошо за него...
    1. Човек се ражда изморен и живее за да си почине.
    2. Ако видиш някой да си почива помогни му.
    3. Работата е свещена. Не я докосвай!
    4. Когато изпиташ желание да работиш,седни и чакай да ти мине.

Guest
    Ами може би някои хора са по-начетени от други и въртят в речника си повечко думи.Или интересите им се простират по-далечко от 1 сфера.Били ви говорили какво са чели, ами може би искат да обсъдите темите, да проведат свестен разговор, да ви научат на нещо.Вие решавате , че се хвалят.Избивали комплекси, а има ли минимален шанс( ) да са интелегентни?!Значи е по-добре да си говорим за глупости и да убиваме мозъка си с ежедневни глупости, потопени в умряла реч?!Много интересна логика.Това, че се чувставате по-глупави и засенчени, не означава, че трябва да казвате, че ви дразнят хора, които са по-еродирани от вас, капиш?

Голям фен Аватара на Skullbreaker
    Град
    Национално Музикално Училище
    Омг Котарака тука не е модерирал баси кефа .
    Ако някой се прави на ЕнтЕлЕгЕнтЕн веднага ше си проличи...
    Ако някой който разбира повече от теб и е по-умен те дразни , начи си злобар или някой тъпак (сърбят ме ръцете да напиша чалгар ама нали спазваме някакво благоприличие..).
    Богатия речник няма нищо общо с интелигентността.

Guest
    (ауч )
    Сигурно съм ужасно неинтелигиентна, но така и не разбрах какво точно обсъждате тука.Какво значи да си интелигентен ли?Значи да имаш богата обща култура и да умееш да правиш изводи.

Guest
    Цитирай Първоначално написано от Анонимко
    Ами може би някои хора са по-начетени от други и въртят в речника си повечко думи.Или интересите им се простират по-далечко от 1 сфера.Били ви говорили какво са чели, ами може би искат да обсъдите темите, да проведат свестен разговор, да ви научат на нещо.Вие решавате , че се хвалят.Избивали комплекси, а има ли минимален шанс( ) да са интелегентни?!Значи е по-добре да си говорим за глупости и да убиваме мозъка си с ежедневни глупости, потопени в умряла реч?!Много интересна логика.Това, че се чувставате по-глупави и засенчени, не означава, че трябва да казвате, че ви дразнят хора, които са по-еродирани от вас, капиш?
    Абе по-добре да си говорим кой къде бил и какво правил, от колкото за политика. А "позиция" не е чак толкова сложна дума, но познавам една свиня, която постоянно я повтаря. Хора, които постоянно повтарят едно и също искат да изпъкнат. Също ме дразнят хора, които казват "Какво ти става?", без да познават. Да, бившия ми клас са дървени философи.

Guest
    Цитирай Първоначално написано от Анонимко
    (ауч )
    Сигурно съм ужасно неинтелигиентна, но така и не разбрах какво точно обсъждате тука.Какво значи да си интелигентен ли?Значи да имаш богата обща култура и да умееш да правиш изводи.
    Общата културя не значи интелигентност. Може да знаеш малко информация от различни сфери, но да не си достатъчно добър в нищо. Това се казва разпиляване. По-добре да си добър в поне в едно нещо, но да го правиш като хората, не да се правиш на супер умен, защото трябва да се отдадеш в определена област. Ако се отдаваш на много неща, то ти не го правиш пълноценно, а повърхностно. Не мисля, че тези, които се интересуват от глупави подробности печелят нещо.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си