- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Задължителна литература след седми клас
Знам, темата не е за тук, но тука пишат най-много хора. Значи, проблема е следния, утре заминавам за морето, а чак сега се сетих за задължителната литература, която трябва да се чете през лятото след седми клас.(В училището, в което влязах, казаха, че траа да ги изчета сичките.) Потърсих във тетрадките ми - няма. Във чичко гугъл - няма (или поне не намерих). В търсачката на форума ..... и там не намерих. Реших да се обърна към вас. Моля ви, който знае да каже. [-o<
Одеве пуснах 1 тема тука, 1 тема в Училище и приятели, ама те изчезнаха мистериозно.
Вие сте ми последната надежда!![]()
Clip for our country -> http://www.image.bg/show.php?id=22
Николай Хайтов - Дервишово семе
Ивайло Петров - Преди да се родя
Димчо Дебелянов - Скрити вопли
Елисавета Багряна - Потомка
Николай Лилиев - Тихият пролетен дъжд
Христо Смирненски - Зимни вечери
Христо Смирненски - Приказка за стълбата
Христо Смирненски - Цветарка
Христо Смирненски - Братчетата на Гаврош
Светослав Минков - Дамата с рентгеновите очи
Никола Вапцаров - Песен за човека
Никола Вапцаров - Прощално
Никола Вапцаров - Борбата е безмилостно жестока
Емилиян Станев - Крадецът на праскови
Йордан Радичкова - Нежната спирала
Валери Петров - Тавански спомен
Блага Димитрова - Жена
Павел Вежинов - В един есенен ден по шосето
Всички написани така са задължителни, а написаните по този начин или няма да ги разглеждате или ще ги споменете само.
wsi4ki sum gi 4el po 4 puti batko .I pose za6to sum bil taakava inteligentno kopelence...........
тва за кой клас е? освен тва препоръчвам Лилиев силно
Toi e v 11 klasПървоначално написано от quench
![]()
Тази вечер тръгвам на лов...
Като хищник доближавам те
Ти си жертва - подчини се
и прави каквото искам аз...
Хайде, драскай и хапи ме!
tui kato gledam go ima i sled 7Първоначално написано от DjBaloon
ama az sum go 4el nai malko 4 puti i bez tova
![]()
Тия всичките се четат за 1 седмица. Баси скучното. Не е ли то Граф Монте Кристо или Война и мир, не ми го хвали![]()
Иначе Крадецът на праскови е много приятен, Вапцаров се чете лесно, а Преди да се родя честно казано ми беше тъпо![]()
Мн начетен, ейПървоначално написано от dunapren
![]()
What you give is what you get!
izkliu4itelno mnogo v 3-ti klas bqh regionalen 6ampion po geografiq i matematikaПървоначално написано от Desi_etnies
i sum izklui4itelno intiligentno kopolence
![]()
Ахахаах...а аз се гордея с трето място по литератураПървоначално написано от dunapren
....
![]()
![]()
What you give is what you get!
Az puk sum nai-dobur turgovski predstavitel na panaira na uchebnite firmi za 2007 godina proveden na 23 aprilVie tuka za literatura mi govorite
![]()
Тази вечер тръгвам на лов...
Като хищник доближавам те
Ти си жертва - подчини се
и прави каквото искам аз...
Хайде, драскай и хапи ме!
eeee batko ti si druga klasa prostoПървоначално написано от DjBaloon
az tuka kat maluk znaeh geografiq pa da se pohvalim
![]()
Вапцаров не се чете лесно, той се минава отгоре лесно, без прилагане на рефлексия върху прочетеното
иначе отде да знам по новите програми кое къде са им сложили? (и в този смисъл,да)
Mоляяяяяяяяя???? Госпожата си спомням, че продиктува нещо, нямаше ги тия. Имаше някои от тях, де. Но имаше и диви разкази на Хайтов и крадецът на праскови.Първоначално написано от drebosy4eto
![]()
Се пак миси
Clip for our country -> http://www.image.bg/show.php?id=22
Дервишово семе е един от разказите в "Диви разкази". "Крадецът на праскови" съм го написала. А щом г-жата ви ги е диктувала ти защо не си ги записала?Първоначално написано от k0tencet0
P.S. "Се пак" моля.
На мен са ми тези:
Николай Хайтов - Дервишово семе
Ивайло Петров - Преди да се родя
Димчо Дебелянов - Поезия
Елисавета Багряна - Поезия
Николай Лилиев - Поезия
Христо Смирненски - Поезия
Емилиян Станев - Крадецът на праскови
Светослав Минков - Дамата с рентгеновите очи
Йордан Радичков - Нежната спирала
Валери Петров - Поезия
Блага Димитрова - Поезия
Павел Вежинов - В един есенен ден по шосето
Никола Вапцаров - Поезия
Тоест са ми същите като на drebosy4eto, само че не са ми дали отделни произведения от някои автори.
Zna4i,книгите са то4но като тия,написани в 1 коментар..
Не знам по каква система у4ите,ама "Джеп4ията на праскови"го у4ихме тая год.(8 кл.)
Ина4е задължително няма.Аз никога не си 4ета вс. книги през ваканцията.най -много 2,3 и пак си имам само 6тици,а уж у4илището ми е елитно.Тя нашата Цоцила(даскалката)си знае класа и в даскало разработваме темите и слушам от там.
СЪВЕТ4Е:
-Не 4ети книгите,а си вземи у4ебника от библиотеката и го про4ети него.Има вс.необходимо,а което ти е интересно-вземи да му про4ете6 пълната версия!
Ъ, тия пък ваште учители колко книги са ви дали!?
Нашата даже не ни продиктува списък, а една друга, която даваше частни уроци на 2 приятелки им направи . Те ми го дадоха после.
Ето го и него:
1. Н Хайтов - "Дервишово семе"
2. И. Петров -"Преди да се родя"
3. С. Минков - "Дамата с рентгеновите очи"
4. Е. Станев - "Крадецът на праскови"
5. Й. Радичков - "Нежната спирала"
6. П. Вежинов - "Един есенен дан по шосето"
А почти ги свърших. Сега съм си взела "Нежната спирала" и едни дет не са от списъка, а иначе ми остава "Преди да се родя".
Аз само тях ще чета...
Cherry_girl@_@ -> mtg1992bg