.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 22 от общо 22

Изпити за американските университети...!!!

Знам, че има много такива теми, но все не мога да намеря точно онова, което ме интересува. Въпросът ми е следният - за да може след 12ти клас да кандидатствам в някой американски университет, какви изпити и сертификати трябва да имам и кога се взимат. Благодаря на един от потребителите, който в една друга тема ми разясни как стоят нещата с извънкласните дейности и спортовете, както и необходимостта да се взимат отличия (забравих му ника, ще извинява). Въпросът ми е следният - някой, който знае, да каже всички, абсолютно всички изпити и сертификати, които трябва да се вземат. Ако е възможно да ми каже дори и такива, които не са задължителни, но няма да е зле да се минат. Имам предвид, който е наясно да го напиша по горе-долу такъв начин:

Cambridge FCE - взима след 8 клас
    CAE - взима се след 11 клас
    SAT I - взима се... там когато се взима
    и т.н.

По този начин всички необходими изпити и кога се взимат. А ако не ставам много нахална, бих помолила някой по-наясно да ми обясни и всеки един от тях за какво е и каква подготовка трябва.

Много моля модераторите да не трият темата, за мен е изключително важно да получа задоволителен отговор. След това я заключете.

Надявам се някой да помогне и благодаря предварително!

Zdrasti!Ami TOEFL e mnogo dobre da go vzeme6 ! S tozi izpit kandidatsva6 v 4400 universiteta v cqlata strana!Ima 60 vuprosa na nego i edna tema za ese !Est. stava vupros za angl.ezik!Ima ujasno mnogo kursove za podgotovka po TOEFL!Ne6tata moje bi sa su6tite i za SAT!Mislq,4e za Amerika SAT e po-podhodq6t!Ami potursi v internet ima mnogo info za kursove po angl, za kandidastvane v 4ujbins!Pojelaam ti uspeh!Ето и няколко линка ,дано да ти помогна...

http://edcenter.elsys.bg/edperspecti...k-kursove.html
    http://www.ed-cmfnd.org/
    http://www.solid-k.com/toefl.htm
    http://www.uspehcenter.com/english.html
    Ако искаш повече може да се разровиш!Успех!

Мерси много За тях съм чувала, че се взимат 11-12ти клас нали така? Значи имам доста време. Ами за други такива? CAE, FCE и тн?

За тези не знам! Кой клас си? Аз съм се насочила към ТОEFL!И за мен е рано ,но по-добре е да се подготвя от по-рано,ако искам да постигна целта си! Ми изпита по TOEFL тази година се проведе на 16-ти юни!Да след 12-ти клас се държат и резултатът важи 2 години!

Аз тая година съм осми, и от миналата година ми е мерак да следвам в САЩ, като чух, че Кембриджския сертификат се взима в края на 8 клас, ми се изправиха косите - сравнително скоро е, а и имах късмет, че пак разбрах. Та правя всевъзможни опити да издиря всички изпити, които се държат. И да те питам - кога се почва подготовката за сат и тойфел? Гледала съм по книжарници примерни тестове - тухли от хиляди сраници, наблъскани само с тестове...

OO tozi sertifikat sled 8-mi klas nai-veroqtno e bil za priemane v gimnaziq v USA ili pone taka si mislq!Az sega smqtam da se zapi6a prosto na kurs po angliiski i na TOEFL da se zapi6a v na4aloto na 11-ti klas i 1 edna godina da u4kam po nego!Ne moga da ti kaja kolko vreme e nujno,za6toto ne znam nivoto ti!Po-dobre sega se zapi6i na kurs po angliiski prosto za da go nau4i6 po-dobre,o6te ti e rano za TOEFL ili SAT!Pri tqh purvo pravi6 vhoden test,s koito opredelqt nivoto ti na znaniq i po nego ve4e te podgotvqt za izpita!Te ne sa eftini ne6tata tam,za tova po-dobre se zapi6i na po-eftino kurs4e sega ,a po-natatuk ve4e moje da se zanimava6 s tuhlite! Ima vreme mnogo za tqh! No vse pak bez specializiran kurs ne moje6 da vzeme6 izpita!Max to4ki,koito trqbva da izkara6 sa 120! ,taka,4e ... ne e 4ak tolkova prosta rabotata iska golqm trud! I mn mu4enie i potene i nervi!

Град
    in_the_middle_of_nowhere
    Ето част от една статия, която смятам ще ви бъде полезна:

- За да кандидатствате за пълна стипендия е необходимо да положите TOEFL, SATI и SATII. Трябва да представите резултати от SATII поне по три предмета – по избор математика (IC и IIC), биология, химия, история (американска и световна), езици и други, като единият от тях е задължително да бъде SATII Writing.

Първоначално започнете подготовката си за стандартизираните текстове самостоятелно, а след като се запознаете с материала и установите къде имате пропуски, се запишете на курсове. Направете пробни тестове, за да установите на какво равнище са знанията ви. Наблегнете на SATI и по-специално на езиковата част, защото за кратко време е необходимо да научите над 3500 думи.

- Започнете да проучвате учебните заведения, изберете най-подходящите и разгледайте уебсайтовете им, за да се уверите, че отпускат финансова помощ.

- Използвайте свободното си време, за да участвате в извънучебни дейности, спортни мероприятия и олимпиади, защото те играят съществена роля за получаването на стипендия.

Регистрирайте се за TOEFL и SAT и се явете на тестовете възможно най-рано (препоръчително е веднъж в края на 11 клас и веднъж – в началото на 12 клас), но само ако се чувствате достатъчно добре подготвени. Имайте предвид, че резултатите от TOEFL са валидни само две години.
    Зачем живешь на свете этом?
    Какая у тебя мечта?
    Задумался - ли над ответом?
    А есть ли у тебя она?

Град
    in_the_middle_of_nowhere
    И още нещо. Първо, щом сте решили да кандидатствате в САЩ изпитите TOEFL и SAT вървят ръка за ръка, т.е. двете са задължителни. А за другите, които споменахте- FCE, CAE и т.н.- с тях се кандидатства в Англия (най-добре със CAE или CPE, евентуално TOEFL). Те не ви трябват за САЩ. И най-добре не се разконцентрирайте да се явявате на всички възможни изпити. Ако наистина много ви се учи, след Toefl-а, се захванете със SAT-а. Обемисто четиво е
    Какая у тебя мечта?
    А есть ли у тебя она?

Голям фен
    Град
    София
    Такаа
    1. Желателно е до края на 11ти клас да имаш взети Тойфел и САТ. САТа е абсолютно задължителен. Ако кандидатстваш с някакъв спорт ще ти трябва не толкова висок резултат, но ако си без се изисква много висок резултат.
    2. В САЩ се кандидатства след завършен 11ти клас. Пращаш всички оценки от 8ми, 9ти, 10ти и 11ти клас плюс резултати от САТ и Тойфел и в зависимост от това къде и с какво кандидатстваш се пращат и други документи.
    3. Писането на университетите се състои началото на 12ти клас.
    4. Подготвителни курсове за САТ и Тойфел се провеждат в Кирил и Методи http://www.cmfnd.org/index_bg/index2_bg.htm
    там ще ти кажат кога има изпити, какви са таксите и тн. Тойфела се провежда по-начесто, докато САТа е по нарядко.

Друго не се сещам за момента. Питай още ако те интересува!
    "Гордост?Да,гордостта е нещо ужасно вкусно,особено когато коричката е разпукана и покрита с глазура" Скарлет О`Хара

Град
    in_the_middle_of_nowhere
    На тази фондация Кирил и Методий и нямам мн вяра (беше станал сериозен гаф при записването на един познат). Най-добре си действайте сами. На официалните сайтове на TOEFL и SAT всичко си е обяснено мн ясно и няма какво да объркате (пък и фондациите понякога не предлагат пълния списък с дати, знам го от опит + това, че вземат допълнителни такси).
    Какая у тебя мечта?
    А есть ли у тебя она?

Голям фен
    Град
    София
    Аз оплаквания от Кирил и Методий не съм срещала.
    А и не съм чувала къде другаде могат да се държат тези изпити!?
    "Гордост?Да,гордостта е нещо ужасно вкусно,особено когато коричката е разпукана и покрита с глазура" Скарлет О`Хара

Мега фен Аватара на RoyTheReaper
    Няма причина да се ходи на курсове за SAT. Може би само един Writing курс би свършил добра работа. Другото е самоподготовка.

Ами аз отивам в Англия стига ми да държа TOEFL и дай Боже да се справя съм там!Много скъпичко ще ми излезе да държа всички възможни изпити!Ами успех пожелавам на всички,който смятат да бягат да следват навън!

Град
    in_the_middle_of_nowhere
    В интерес на истината за София нямам и представа как стоят нещата. Но при положение, че във Варна са поне 6 центъра за провеждане на TOEFL, предположих, че положението ще е същото и в столицата. Трябва да се провери. [/quote]
    Какая у тебя мечта?
    А есть ли у тебя она?

Голям фен
    Град
    София
    Lake_bodom според мен има тънкости, които най-добре разбираш от хора запознати много добре с изпита. При желание естествено и сам може да се подготвиш

beyond_transience наистина във Варна сигурно има повече възможности от тук. Тъй като аз общо взето само за Кирил и Методий знам и повечето мои познати на там се ориентират, но може и друга възможност да има. Ако някой знае, да пише!

Мега фен Аватара на RoyTheReaper
    Цитирай Първоначално написано от vra4ka
    Lake_bodom според мен има тънкости, които най-добре разбираш от хора запознати много добре с изпита. При желание естествено и сам може да се подготвиш

Това си го пише в учебниците и е доста добре обяснено там. Препоръчвам учебниците на CollegeBoard(абсолютно задължително), Princeton Review и Barrons.

И аз съм ходил на курс. Беше забавно - нещо като седянка. Ама май само това. Отивам там, правим примерни упражнения, гледаме си грешките, вадим новите думи. Като се прибера - познай. Правя абсолютно същото.

1nsub0rd1nA73
    Guest
    О, боже! Научете се, че умствения багаж не се измерва в класове...

Guest
    zdraveyte
    ami o6te sam za deveti klas no v grada mi ma amerikanski centar izpitite sa toefol i moje da razu4i6 ne6ty za tqh az 6te kandidastvam sled 12 klas sa6to
    YSPEH!!!
    PS nz to4no dali taka se pi6e TOEFOL

Guest
    Цитирай Първоначално написано от beyond_transience
    На тази фондация Кирил и Методий и нямам мн вяра (беше станал сериозен гаф при записването на един познат). Най-добре си действайте сами. На официалните сайтове на TOEFL и SAT всичко си е обяснено мн ясно и няма какво да объркате (пък и фондациите понякога не предлагат пълния списък с дати, знам го от опит + това, че вземат допълнителни такси).
    znam 4e e mn dobra i edno momi4e koeto be6e tam sega q priemat po4ti an vsqkade v Amerika

Град
    in_the_middle_of_nowhere
    Разберете, че всичко е мн относително. На някои им се отдава да учат сами, на други- в група. Строго индивидуално е. Ако става въпрос имам приятелка, която беше приета с президентска стипедния в известен унивеситет и която не е ходила нито на курсове за Toefl, нито на такива за SAT. Просто тя имаше страхотно ниво по английски. Преценете си. Да ходиш на курсове е също толкова отговорно, колкото и това да се готвиш сам. И най-добрата организация сама по себе си не гарантира успех.
    Какая у тебя мечта?
    А есть ли у тебя она?

vvizzard
    Guest
    a slu4aino nqkoi da ima nqkade po hard diska primerni testove za sat,

Супер фен Аватара на BrokenInnocence
    Е, чак пък 875765764 теста не са. Просто си избираш университетите, разглеждаш сайтовете и разбираш какви са им test requirements и след това си държиш каквото ти трябва. Всъщност цялата тая работа с кандидатстването в Щатите звучи по- страшна отколкото реално е.
    No man for any considerable period can wear one face to himself and another to the multitude, without finally getting bewildered as to which may be the true.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си