.
Отговор в тема
Страница 13 от 14 ПървиПърви ... 391011121314 ПоследнаПърви
Резултати от 301 до 325 от общо 334

Hybrid View

Съветите са смислени, но каквото и да кажа баща ми все ми се развиква и си намира причина. Аз не си мълча, защото характера ми е такъв не мога да стоя и някой да ме тъпче. И все пак тяхното оправдание, е че "Ме тресе пубертета"

Като всички ви и аз имам проблеми. Напоследък нещо с нашите не се разбирам. За всяка дреболия ми се карат. За една 4-ка по физика, която получих майка ми започна да крещи, че не трябва да допускам такива неща, че сега след 7 клас ще остана при простаци, трябвало да си знам приоритетите и т.н. Искам да вляза в хубаво училище, но чак да ми викат, крещят и т.н. ми писна. Сутринта станах малко по-рано и си хапнах един шоколад. Преди малко Ме питат за шоколада и им казах, че съм го изял. Започнаха да ми се карат, че съм бил егоист, че вече ще крият шоколада и т.н. Просто вече не издържам. Сега по химия имам 3-ка на едно домашно и не знам как ще кажа на нашите. Това са малка част от нещата. Примерно уча по някой предмет и решавам да проверя в интернет. Малко след това нашите влизат и почват да ми се карат, че не уча и ми взимат лаптопа. Преди време не можах да реша няколко задачи и майка ми изпадна в истерия. Започна да ми вика, да ме удря, започна да ми се кара за неща, чиято вина не е моя. Че тате по цял ден нищ в къщи не правел, само тя изкарвала парите, как можело да не съм прихванал нищо от нея и т.н. В моето семейство и майка ми и баща ми са един вид истрици. А ако не дай си боже им се опълча става як скандал.... Просто ви моля за съвет. Не мога да издържам повече. Иде ми да се хвърля пред някоя кола.

namerete ob6t ezik

Уф.. Писнало ми е от майка ми.. Както всички и аз си имам проблеми, с които не мога да се справя.. Понеже живея само при майка ми и всичко пада на нея, гледа все да си го искара на някой, а този някой съм аз!.. Постоянно се драчим, обиждаме се, никога не ми позволява дори и най-елементарните неща... Аз съм на 16, и мисля, че вече мога да разсъждавам правилно, и да определям сам действията си.. Когато сестра ми беше на тази възраст, постоянно я пускаше, разрешаваше, а на мен не! Ето тази вечер например: Излизам с приятели, ще се събираме да гледаме филм.. Аз се намирам през 1 блок разтояние.. Става 21:30 и майка ми звъни да се прибирам веднага в нас, защото е станало прекалено късно, и съм нямало да мога да се прибера.. Това не ми се случва за 1-ви път.. По принцип, вечерният ми час е 23:00, но за майка ми е прекалено късно, и ме иска в 21:30 да съм в нас, а то е още светло навън?! Таа.. След като се прибрах се започнаха караниците, че постоянно седя пред компютъра, или че съм навън и изкарвам мн лоши оценки..! А извинявайте, ама да завърша 1-вият срок с точно 5,50 лошо ли е?! Да вземам стипендия лошо ли е?! Нямам ли право и аз да излезя?! Та аз дори не бях на улицата, а бях в един приятел..! Постоянно се гледаме на кръв с майка и винаги съм в готовност да ми се развика за щяло и нещяло.. Винаги когато я попитам за нещо, каквото и да е било ми вика - о не ме занимавай с глупусти!.. Когато спорим за нещо, и се окажа аз прав, ми вика: Прави каквото искаш, мен не ме интересува.. Когато отида на село или на екскурзия, винаги ме прави за смях пред другите - идва да ме изпраща, а др. деца идат сами.. През 45-50 мин. ми звъни.. Да де, но аз съм в края на 9-ти клас.. Не мога ли сам да се оправям?! И най-важното: НЯМАМ ЛИ ПРАВО НА ИЗБОР И СОБСТВЕН ЖИВОТ БЕ МАМКАМУ!

Мега фен Аватара на Amore-Mio*
    Цитирай Първоначално написано от CrazyTo96 Виж мнението
    Уф.. Писнало ми е от майка ми.. Както всички и аз си имам проблеми, с които не мога да се справя.. Понеже живея само при майка ми и всичко пада на нея, гледа все да си го искара на някой, а този някой съм аз!.. Постоянно се драчим, обиждаме се, никога не ми позволява дори и най-елементарните неща... Аз съм на 16, и мисля, че вече мога да разсъждавам правилно, и да определям сам действията си.. Когато сестра ми беше на тази възраст, постоянно я пускаше, разрешаваше, а на мен не! Ето тази вечер например: Излизам с приятели, ще се събираме да гледаме филм.. Аз се намирам през 1 блок разтояние.. Става 21:30 и майка ми звъни да се прибирам веднага в нас, защото е станало прекалено късно, и съм нямало да мога да се прибера.. Това не ми се случва за 1-ви път.. По принцип, вечерният ми час е 23:00, но за майка ми е прекалено късно, и ме иска в 21:30 да съм в нас, а то е още светло навън?! Таа.. След като се прибрах се започнаха караниците, че постоянно седя пред компютъра, или че съм навън и изкарвам мн лоши оценки..! А извинявайте, ама да завърша 1-вият срок с точно 5,50 лошо ли е?! Да вземам стипендия лошо ли е?! Нямам ли право и аз да излезя?! Та аз дори не бях на улицата, а бях в един приятел..! Постоянно се гледаме на кръв с майка и винаги съм в готовност да ми се развика за щяло и нещяло.. Винаги когато я попитам за нещо, каквото и да е било ми вика - о не ме занимавай с глупусти!.. Когато спорим за нещо, и се окажа аз прав, ми вика: Прави каквото искаш, мен не ме интересува.. Когато отида на село или на екскурзия, винаги ме прави за смях пред другите - идва да ме изпраща, а др. деца идат сами.. През 45-50 мин. ми звъни.. Да де, но аз съм в края на 9-ти клас.. Не мога ли сам да се оправям?! И най-важното: НЯМАМ ЛИ ПРАВО НА ИЗБОР И СОБСТВЕН ЖИВОТ БЕ МАМКАМУ!
    Говори с нея, бе човек.
    Не знам какво е станало, че се държи така, но определено това оправдание пада върху нея, не ми се струва правилни, а безсмислено. Възможно е да има проблеми, а ти вместо да дигаш скандали - седни и поговори с нея. Обясни й как се чувстваш. Накарай я да разбере.

досега винаги обвинявах родителите ми за кавгите помежду ни, но очевидно проблемите идва от мен
    иначе мн готина темичка, трябва една такава

Unhappy

Цитирай Първоначално написано от Seducti0n Виж мнението
    С настоящата тема,целя да бъда полезна за по-голямата част от тийнейджърите,които имат проблеми със семейството си,в частност с родителите.От лични наблюдения съм забелязала,че не е никак малък броя на тийнейджърите,които са се озлобили към родителите си,заради така наречената-,,Дупка между поколенията,,която пречи в общуването.Тийнейджърите,ч есто пъти се чувстват пренебрегнати и неразбрани от по-възрастните-не визирам единствено родителското тяло.Потиска ги факта,че по-големите не възприемат на сериозно тяхното лично мнение или пък се отнасят с тях,като с малки деца,неспособни да взимат самостоятелни решения.Склонни са да навлизат в излишни спорове,защото родителите не винаги ги разбират или просто не са в състояние да погледнат на обстоятелства през техните очи.Често пъти са пускани теми в,които открито се изразява недовлство от неразбирателстовото между родители-деца .Изчитала съм множество редове,пропити с очевидно озлобление,границещо с омраза,заради перманентната наличност на проблеми от семейно или битово естество.
    Родителите от своя страна също не отстъпват,а отдават всичко на възрастта,бощуващите хормони и прекомерната емоционалност в децата си.Улисани в ежедневието си,те не успяват да отделят,необходимото време,а после недоволстват,че децата им допускат основни и възлови грешки.
    В следващите редове,Ви представям,част от най-често срещаните пробеми и малко съвети как да ги преодолеете.
    1.Вечер час-Ядосвате се понеже родителите не позволяват да стоите до късно навън,а това ви кара да се чувсвате малки...Спокойно,има време да осъмвате по купони,нощни дискотеки и т.нНормално е ваще да се притисняват,още повече,ако сте от голям град.
    2.Не ме пускат по купони,дискотеки и други подобни мероприятия-Ако не познават нито един човек от компанията ви,са до някъде в правото си да не ви позволят или да го правят с предварителни уговорки и безкрайни молби.Погрижете се нещата да се променят,запознай ги с приятелското си обкръжение,така ще бъдат по-спокойни.
    3.Домашните задължения-На родителите също не им е леко,достатъчно са напрегнати в службата.Нищо няма да ти стане,ако помогнеш малко вкъщи,да пуснеш прахосмукачка,да измиеш чиниите или пък да изгладиш прането са чудесни поводи да зарадваш ваще.
    4.Не ми гласуват достатъчно доверие-Погрижи се да го спечелиш и да го доказваш,когато е необходимо.Винаги дръж мобилния си телефон включен и се постарай да е със заредена батерия.Ако предварително знаеш,че ще си на място,където няма да можеш да говориш,уведоми ги,така те ще са спокйни всичко ще е на ред.Също така,когато те помолят да направиш нещо го изпълни,а когато дадеш обещание,отстоявай до край думите си.
    5.Противоречия заради музиката и стила на обличане-покажи на родителите си,че имаш своя индивидуален вкус.Дори той да не сходен с техния не е коректно да ти създават проблеми за това.Не говорим за твърде оскъдно или фрапиращо облекло в конкретни случай.За музикато важи обощо взето същото-важното е на теб да ти оставя удоволствие.Хубаво би било,ако родителите са широко скорени хора и разберат това.Ти от своя страна също бъди коректен,като не изразяваш твърде високи претенции към музикалните им предпочитания и стилистически усет.
    6.Дребнава работа-Някои родители имат склоността да се захващат,на пръв поглед за съвсем дребни неща.Като това,че не си изхвълил боклука,не си изтупал покривката или не си измил добре чиниите.За да избегнеш подобни глупави поводи за кавги,се постарай да бъдеш изряден.Така те няма да имат основателен повод да ти правят заБележки.
    7.Ученето-Вашите изискват от теб това да си отличник и да се ползваш сздобро име в училището.Е реално погледнато в това няма нищо лошо.Научи се се успешно да съчетавате обрзованието с удоволствията,ще бъде чудесно да си добър ученик и същевременно,душата на компанията.Отделяй време и за книгите.Сега може да не осъзнаваш тяхната полза,но с времето,ще разберетш колко добре ще повлияят на речника ти и колко врати ще ти отворят.
    8.Консервативни родители-Е и това го има.Просто хората с а с по-остарели възгледи към живота и общо взето не пропускат взможност да не идзкажат негативно мнение към съвременната младеж.Покажи им,че ти избираш сам как да живееш,те могат единствено да ти помогат и да те напътстват към това да не излизаш от правия път.
    9.Тривиалната фраза-,,Ех,едно време беше...,,-Да,но ти живееш тук и сега,а не в миналто,колкото и прекрасно да е било то,за твоите родители.Научи се да си гъвкав,лесно да се адаптираш към ситуацията и да си способен да взимаш своевременни иотговорни решения.Само так,с тези възможности,ще можеш да си осигуриш едно перспективно и обещаващо бъдеще.
    Надявам се да съм помогнала поне малко да се подобрят отношенията между родители-тийнейджъри.Знам,че понякога е трудно да се сдържат натрупалите се емоции,но това може би единствения начин да се избегнат излишни скандали,които не водят до нищо добро.Научете се да се поставяте на мястото на родителите си и да погледнете на нещата от тяхната позиця.Раздавайте го по-спокойно и се радвайте на живота.Стремете се към това да сте в нормални отношения с родителите се,защото те винаги искат най-добро за вас.

Важна!
    .: machoka :.
    Това е много полезно за тийнеджърите, но аз имам въпрос в последната година успехът ми се понижи, а съм 7-ми клас и всичко започна със това.Карам се с родителите ми постоянно, заради помощта вкъщи, която НЕправя, заради ниските ми оценки и т.н.
    Съветвала съм се с баба ми най-добрата ми приятелка(8-ми клас) и т.н., и всички ми казваха :"просто трябва да се стегнеш','хвани се в ръце' и т.н., и аз го осъзнавам,Но просто не мога да преодолея ск***ния мързел! ПОМОГНЕТЕ мИ

Цитирай Първоначално написано от nirvanalover Виж мнението
    Това е много полезно за тийнеджърите, но аз имам въпрос в последната година успехът ми се понижи, а съм 7-ми клас и всичко започна със това.Карам се с родителите ми постоянно, заради помощта вкъщи, която НЕправя, заради ниските ми оценки и т.н.
    Съветвала съм се с баба ми най-добрата ми приятелка(8-ми клас) и т.н., и всички ми казваха :"просто трябва да се стегнеш','хвани се в ръце' и т.н., и аз го осъзнавам,Но просто не мога да преодолея ск***ния мързел! ПОМОГНЕТЕ мИ
    Как ние да ти помогнем да спре да те мързи??? 7ми клас не е толкова труден, то ясно, че не може винаги да си отличничка по всичко и да имаш само 6, ама предполагам ще кандидатстваш и трябва да имаш добри резултати на изпитите.
    Ходи редовно на даскало, слушай внимателно в час и така няма да ти се налага да учиш вкъщи. Пиши си домашните.
    Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.

http://www.vbox7.com/play:21a70aa5

Мега фен Аватара на Баща Ти
    Намери му работа.

Супер фен
    ЦвЕтИтО....или по точно seducti0n...стана модератор и заряза темата си

Не става .. Намира си и още на 1 ден се е отказал

kak da obqsnq na na6ite 4e ne s1m perfekna i ne moga vinagi da izkarvam hubavi oceki i az s1m 4ove vse pak ama te ne me razbirat nikooga ne sa me razbiralii samo vrqkat i krqkat ... ;s;ss;;s;s;

Мега фен Аватара на an7raks
    Цитирай Първоначално написано от ani4ka_0808 Виж мнението
    kak da obqsnq na na6ite 4e ne s1m perfekna i ne moga vinagi da izkarvam hubavi oceki i az s1m 4ove vse pak ama te ne me razbirat nikooga ne sa me razbiralii samo vrqkat i krqkat ... ;s;ss;;s;s;
    С оръжие и добра дума се постига повече, отколкото само с добра дума.

Аз и двамата си родители !!!!!.....................

Имах много големи проблеми с родителите си, докато живеех при тях. След години осъзнах, че всичко, което са правили е било, защото са се страхували за мен и моето бъдеще. След време всичко се оправи, сега се смеем над нещата, които са се случвали и т.н. и т.н.

zdraveite iskam da popitam kak da zapochna nova tema

Преди да започнеш нова тема се научи как да пишеш на кирилица и грамотно.

Цитирай Първоначално написано от hristiqna.s.hristova Виж мнението
    zdraveite iskam da popitam kak da zapochna nova tema
    най-отгоре, над списъка с темите има един голям червен бутон, на който пише "публикуване на нова тема"... и така...

anonymous962872
    Guest
    Хора може ли малко помощ? Значи ситуацията е следната с майка ми се разбирам горе долу добре но с баща ми се разбирсм ужасно. Значи когатонсе прибере отработа почти винаги е ядосан и се опитвам да не го дразня, но той просто е ужасен. Хем иска да не се ядосва хем ме пита неща, че каквото и да му отговоря ще се развика и ще стане сксндал който не е нужен. Друг случай, когато играя на компютъра примерно 6-7 часа (аз почти всеки ден играя по толкова де) и той ми каже примерно до няколко минути хайде например до 10 мин, като днес, да съм излязъл от компютъра му казвам добре. След 40 секунди пак идва да ме провери и това почва фа ме нерви, след около минута пак идва да ме провери дали дъм излязъл по предлог че си търси нещо в шкафчето на бюрото до мен. Това което е на върха е че дойде на четвъртата минута и ми се разкрещя че още не съм излязъл (а помните че ми беше казал до 10 мин да съм излязъл, аз попринцип щях да изляза на седмата или осмата минута) стана скандал и ми слага паролата на компютъра и тва вече преля чашата. Аз си говорех и с един приятел по скайп и след ксто свърши сичко си излях гнева по скайпа. Най смотаното е че след като ме изкара от компютъра му казах че дори и пет минути не са минали а той ми вика че са минали 10. И после ми вика че 10 мин ми били много………! Проблемът е че много лесно се пали и винаги ме заплашва с паролстс на компютъра или с това че ще ми спре интернета на таблета и телефона (става дума за Wi-Fi-а). Не съм добър ученик но се пак съм момче и не съм от тези които "изяждат учебниците заедно с кориците" и просто той сигурно се дразни за това но не го разбирам, имам приятели чийто родители са хиляда пъти по добри смисъл не се карат с децата си нито нищо, а повечето от тях са почти със същия успех като моя. Сигурно наще не разбират но може би ако бяха като другите и аз можеше да съм по добър ученик от 9-10 годишен почти всичко се разправя с викове и спорове и просто е много гадно . Може ли моля ви някой дс ми помогне.

П.С.
    Забравих да кажа че съм на 14 и съм за осми клас, но това не значи да ме стресират като за световно родителите ми ! Също понякога въобще не ме разбират и също така като стане дума за оценки, когато има хора с по добри оценки от мойте веднага ме сравняват с тях а когато пък аз се сравня с някой или пък тях ги сравня с някой, ми казват че другите не ги интересуват, а само аз . В същото време ми казват да не се сравнявам с другите. Адски тъпо!

abe na kolko si nikoi ne mu puka otivash kupuvash pistolet i ako vashte ti se karat zimash pistoleta i aide aplahvash gi te se plashat i spirat da govoriat i gotovo mogesh da pravish kakvoto!!!!!!!!!!!! iskash u vas u vas u vas !!!!!!!

Не се ядосвайте на родителите ви. Те ви желаят щастието!

Супер фен Аватара на skate
    brosli q kaji pak kvi kosmi bqha

родители всякакви.... дано да не ставаме като тях и все като тях ставаме

изкупуване на коли за скрап Изкупуване на коли за скрап за софия. Изкупуване на коли за скрап

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си