.
Отговор в тема
Страница 2 от 12 ПървиПърви 123456 ... ПоследнаПърви
Резултати от 26 до 50 от общо 279
    Цитирай Първоначално написано от моля?!
    Цитирай Първоначално написано от KiFy
    Цитирай Първоначално написано от Jesus_is_good
    откровение е последната книга света е на около 6000 години еволюция не саществува големия потоп или Ноевия ковчег има толкова док за потоп.Билията се доказва с археологиа.
    Чувала ли си за Содом и Гомор 2 града с много насилие и сякви работи и пише че Господ накарал да вали огнен дажд варху градовете и в последствие наскоро намериха град пален и разрушен от топки сияра...
    И?

И е изригнал вулкан Какво чудо, а?
    Да...
    Много добро доказателство хаха

Благодаря

моля?!
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от mid_get
    Ок, спорът е дали Библията и събитията, описани в нея, са наистина случили се или не... Ами реално няма живи, които да потвърдят или отхвърлят която и да е от двете тези, така че нека приемем вероятността за едното или другото като 50/50.
    По същия начин стои въпросът с историите на Древна Елада, Вавилон, Египет, Финикия и други древни нации и култури. Голяма част от тях може би са плод на "фолклора", но наистина повече са доказателствата в полза на това, че са съществували /множеството археологически разкопки най-вече, иначе аз, лично, приемам всички други исторически факти като полулъжа/полуистина.../.

(Малко, дори доста, се отдалечих от конкретната тема, но се сетих и за тоя въпрос)

Излишно е, мисля, да спорим и да налагаме мнението си, след като е ясно, че винаги ще има хора, които ще отхвърлят Библията, както и такива, които вярват в нея и в Бог.

А ти, авторе, наясно ли си каква е позицията ти, в крайна сметка??

Съгласна съм и аз не отричам Библията, просто ми е по интересно да гледам на нея като исторически сведения, не като разкази за "магии и чудеса"... просто мисля разумно, все пак съм козирог
    Да не говорим колко много доказателства има,именно изведени по археологически път,че половината евангелиета от Библията са заменени,редактирани,а някои дори премахнати...Така че...Мен ако питате за огормно съжаление Библията от много,много години насам не е нищо друго освен средство на Църквата(църквата като институция имам предвид)да държи хората под свой контрол...
    П.С. Аз вярвам в Бог и вярвам,че Библията наистина донякъде е пълна с много истини.Най-малко 10-те Божи заповеди...И .тн. Но просто липсва АБСОЛЮТНОТО доказателство за пълната и идентичност...Ето защо все още наука и религия са в противоречие.

леле човек, ти мислиш точно като баща ми и аз съм наследила това мислене, относно църквата в конкретния случай

моля?!
    Guest
    леле човек, ти мислиш точно като баща ми и аз съм наследила това мислене, относно църквата в конкретния случай
    хахах,не сме само ние)
    Между другото като стана въпрос за това.Освен Нострадамус има и още един пророк,който е живял преди него и двамата отделно един от друг са предсказали следното.че след еди-кой си папа(по изчисления се пада следващие след този)този,който ще го наследи ще бъде отвлечен...И тогава ще излязат всички истини на яве и за религията,и за църквата.И всичките им измами ще бъдат разкрити,след което ще има едно напълно ново отношение от страна на човека...Остава ни да чакаме,да видим дали е така...

Град
    ^In the ObscurE FuturE^
    na 15 sam.Има 1 реплика : Мнозина са призвани,малцина са избрани
    очаквах такива отговори сиа ще си формулирам вси4ко в 1 саобщение и това е от мен.Ще видите но тогава ще е тварде касно.Най големия тест е да варваш без да виждаш
    Хайде, какво стана със сАобщението?! "Ще видите, но тогава ще е твърде късно"... Явно си прав, късно ще е, 'щото ти се бавиш

Мега фен Аватара на hamilcar
    Град
    София/Банкя и на луната за Dragon Stones
    В никой не вярвам, а ти ще си поредния, който ще се опитва да докаже несъщестуващото.

Правила на форума!
    Стар ник: xaxo_xixi

моля?!
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от xaxo_xixi
    В никой не вярвам, а ти ще си поредния, който ще се опитва да докаже несъщестуващото.
    И по-лошото е,че ще е поредния...с поредните глупави доказателства...

хахах,не сме само ние)
    Между другото като стана въпрос за това.Освен Нострадамус има и още един пророк,който е живял преди него и двамата отделно един от друг са предсказали следното.че след еди-кой си папа(по изчисления се пада следващие след този)този,който ще го наследи ще бъде отвлечен...И тогава ще излязат всички истини на яве и за религията,и за църквата.И всичките им измами ще бъдат разкрити,след което ще има едно напълно ново отношение от страна на човека...Остава ни да чакаме,да видим дали е така...
    Това за папата е интересно.. ама наистина там, във Ватикана се крият много работи, ама ще се разкрият накрая тия истини... как го казах, като че ли им се заканвам

Град
    ^In the ObscurE FuturE^
    хахах,не сме само ние)
    Нещо като нов Ренесанс, а? Както тогава, когато никой не се е осмелявал да се усъмни във възвестяваната църковна истина и изведнъж се е появила жаждата за нови знания... Е, разбира се, днес нещата стоят по малко по-различен начин... Леле, леле, тая история...

Абе нашия Исусозащитник изчезна някъде... (базикам се естествено )

Библията казва че Исус е божият син и 4е ще ни съди всички според делата ни.Много неща различават билията от всички други митове и легенди,само в библията има пророчества които се збъдват казва се че земята е кръгла и че е в космоса вав врвмв в което повечето хора са си мислели че земята е плоска и се даржи на гарба на слонове.
    Каде библията пише за динозаври????:

Ето сега речния кон който съм направил както и тебе; Яде трева като вол.
    16 Ето сега, силата му е в чреслата му, И якостта му в мускулите на корема му.
    17 Клати опашката си като кедър; Жилите на бедрата му са сплотени.
    18 Костите му са като медни цеви; Ребрата му са като железни лостове.
    19 Той е изящното дело Божие; Оня, Който го е направил, го е снабдил с меча Си.
    20 Наистина планините промишляват за него храна. Гдето играят всичките полски зверове.
    21 Ляга под сенчестите дървета, В скривалището на тръстиката, и в блатата;
    22 Сенчестите дървета го покриват със сянката си; Върбите на потоците го обкръжават.
    23 Ето, ако би придошла река, той не трепери; Не се смущава, ако би се и Иордан устремил по устата му.
    24 Може ли някой да го хване когато е на щрек. Или да прободе носа му с примка?

каде в Билията се говори за еволюцията??:

Понеже, това, което е възможно да се знае за Бога, на тях е известно, защото Бог им го изяви.
    20 Понеже от създанието на света това, което е невидимо у Него, сиреч вечната Му сила и божественост, се вижда ясно, разбираемо чрез творенията; така щото, човеците остават без извинение.
    21 Защото, като познаха Бога, не Го прославиха като Бог, нито Му благодариха; но извратиха се чрез своите мъдрувания, и несмисленото им сърце се помрачи.
    22 Като се представяха за мъдри, те глупееха,
    23 и славата на нетленния Бог размениха срещу подобие на образ на смъртен човек, на птици, на четвероноги и на гадини.
    24 Затова, според страстите на сърцата им, Бог и ги предаде на нечистота, щото да се обезчестят телата им между сами тях, -
    25 те които замениха истинския Бог с лъжлив, и предпочетоха да се покланят и да служат на тварта, а не на Твореца, Който е благословен до века. Амин.

Мислите си 4е като са намерени други евангелиета тези 4 са лажа??
    ами тези 4 се потварждават с пророчества за Исус от 1500години П.Н.Е.
    Дори сатана може да се появи като ангел на светлината.

А змията беше най-хитра от всички полски зверове, които Господ Бог беше създал. И тя рече на жената: Истина ли каза Бог да не ядете от всяко дърво в градината? -парвите думи от устата на дявола са за да се осамни човекът в думата на Бог

моля?!
    Guest
    Абе нашия Исусозащитник изчезна някъде... (базикам се естествено )

Ама той наистина изчезна хаха.Или може би пък пише твърде дълго сАобщение..

моля?!
    Guest
    Библията казва че Исус е божият син и 4е ще ни съди всички според делата ни.Много неща различават билията от всички други митове и легенди,само в библията има пророчества които се збъдват казва се че земята е кръгла и че е в космоса вав врвмв в което повечето хора са си мислели че земята е плоска и се даржи на гарба на слонове.
    Каде библията пише за динозаври????:

Ето сега речния кон който съм направил както и тебе; Яде трева като вол.
    16 Ето сега, силата му е в чреслата му, И якостта му в мускулите на корема му.
    17 Клати опашката си като кедър; Жилите на бедрата му са сплотени.
    18 Костите му са като медни цеви; Ребрата му са като железни лостове.
    19 Той е изящното дело Божие; Оня, Който го е направил, го е снабдил с меча Си.
    20 Наистина планините промишляват за него храна. Гдето играят всичките полски зверове.
    21 Ляга под сенчестите дървета, В скривалището на тръстиката, и в блатата;
    22 Сенчестите дървета го покриват със сянката си; Върбите на потоците го обкръжават.
    23 Ето, ако би придошла река, той не трепери; Не се смущава, ако би се и Иордан устремил по устата му.
    24 Може ли някой да го хване когато е на щрек. Или да прободе носа му с примка?

каде в Билията се говори за еволюцията??:

Понеже, това, което е възможно да се знае за Бога, на тях е известно, защото Бог им го изяви.
    20 Понеже от създанието на света това, което е невидимо у Него, сиреч вечната Му сила и божественост, се вижда ясно, разбираемо чрез творенията; така щото, човеците остават без извинение.
    21 Защото, като познаха Бога, не Го прославиха като Бог, нито Му благодариха; но извратиха се чрез своите мъдрувания, и несмисленото им сърце се помрачи.
    22 Като се представяха за мъдри, те глупееха,
    23 и славата на нетленния Бог размениха срещу подобие на образ на смъртен човек, на птици, на четвероноги и на гадини.
    24 Затова, според страстите на сърцата им, Бог и ги предаде на нечистота, щото да се обезчестят телата им между сами тях, -
    25 те които замениха истинския Бог с лъжлив, и предпочетоха да се покланят и да служат на тварта, а не на Твореца, Който е благословен до века. Амин.

Мислите си 4е като са намерени други евангелиета тези 4 са лажа??
    ами тези 4 се потварждават с пророчества за Исус от 1500години П.Н.Е.
    Дори сатана може да се появи като ангел на светлината.

А змията беше най-хитра от всички полски зверове, които Господ Бог беше създал. И тя рече на жената: Истина ли каза Бог да не ядете от всяко дърво в градината? -парвите думи от устата на дявола са за да се осамни човекът в думата на Бог
    Истината е,че няма да коментирам написаното от теб,защото си много малък и не си ми равностоен партньор в спора,защотото боравиш с неща,които не разбираш и защото няма смисъл изобщо да ти опонирам.Желая ти лека вечер и запомни,че всеки има правото да вярва в каквото си пожелае.Щом ти вярваш в това и това е твоят начин за доказване,бравоХубаво е,че по някакъв начин защитаваш някакво мнение.
    Това е

http://www.youtube.com/profile_videos?user=VenomFangX
    лека нощ на всички всеки има свободна воля да избира
    bb

Град
    OUT OF SPACE
    Цитирай Първоначално написано от xaxo_xixi
    Вярвам само в себе си........

Дали се е предал вече? А дано.. лека и мека и от мене на всички

Град
    ^In the ObscurE FuturE^
    Лека и от мен

А, между другото, сега се сетих да попитам - защо темата е в тоя раздел?

Явно се е напушил преди да я пусне

Guest
    oleee ama ti si na 15 i si pro4el cqlata bibliq stiga veee az s1m na 15 i s1m 4el samo pipi dulgoto 4orap4e ama ne pomnq za kvo se razkazva6e

Guest
    =D> seki si re6ava za sebe si

Guest
    1 Наистина еволюцията е лъжа.Щом сме еволюирали от маймуните,защо те не еволюират поне малко след хиляди години?Само човек може да еволюира умствено и духовно,защото му е заложено в самият него от Бог
    2 В библията (по-точно Старият завет) се казва,че Земята е кръгла и се върти в нищото.
    3 Чарлс Дарвин сам казва,че ако не се намерят изчезнали звена между видовете теорията му за еволюцията е НАПЪЛНО ГРЕЩНА.
    4 Последната част от Библията са предсказанията.
    5 Пример за едно от тях, не мога да цитирам правилно е,че хората ще видят,но няма да повярват,ще чуят,но няма да разберат.
    6 Как може един взрив да създаде всичко(големият взрив).Това е все едно да хвърлиш граната и да чакаш да ти се появи къща.

Не трябва да се дават доказателства за съществуването на Господ.Аз ги дадах,защото нямах друг избор.
    Почувствайте сами неговото присъствие и имайте вяра,защото Той обича всички и всички имате шанс да се покаете каквото и да сте направили и както и да сте живяли.

Мега фен Аватара на RoyTheReaper
    Вярвам, че джизъс е копеле, а майка му е курва и лапа пишки за пари. Чакам мълнията.

Guest
    Хулиш Бога.Добре,ти сам избираш дали да живееш вечно или да станеш
    жертва на

Голям фен Аватара на pathetic
    Джиййзъъъс.

не,не вярвам,че ще ме спаси или избави от квото и да е.

Вярвам само в твъдрия КУРс на партията.
    „Иронията е необходим естетически компонент на мисленето.“

Супер фен Аватара на naMy4Ho_KoTe
    Град
    Захарен памук
    дарвин е казал че ако теорията му за еволюцията е вярна трабвада се намерят милиони форми на живот които са преход между видовете
    демек: щом на гущера са му пораснали крила и е полетял каде има полу гущери полу птици????
    дарвин се е отказал от теорията си преди смърта си и е казал 4е ако тези изгубени звена не са намерени еволюцията е ГРЕШКА!
    а за около 200 години археолгия няма 1 скелет на изгубено звено оркрито!
    А ти да си чувал за архиоптерикс?

RAWRR, я си е*и майката. Ходи се занимавай с нещо полезно, не с клевети. Де*ба и пиклата.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си