.
Отговор в тема
Страница 4 от 12 ПървиПърви 12345678 ... ПоследнаПърви
Резултати от 76 до 100 от общо 279
    Супер фен
    Град
    HeLL ..
    ами не не вярвам ...

Don`t tell me what to do and who the fuck are you?!..Don`t tell me how to live or what the fuck to wear..I`ve got my own idea ....And I don`t give a care....

crew
    Guest

awe pi4

Vqrvam 4e tam nqkade ima dobra i lo6a svetlina no se pak malko mi e trudno da razbera za kfo ako ima gospod za kfo stavat si4ki teq zlini 4ovek sam si e gospod na sebesi

Супер фен
    Град
    МОНПРЪЧОН (Ориндж Княжево)
    вярвам в много неща, мога да кажа, че съм религиозен. Откровението най - много ме е заинтригувало от библейските книги, които съм прочел.
    Планирам в скоро време да татуирам върху лявата си гърда Исус разпнат на кръста..

Re: Вярвате ли в Господ Исус

Цитирай Първоначално написано от Jesus_is_good
    Ако не вярвате моля дайте ми шанс да докажа че Исус е жив.Знам че малко хора като нас teen се интересуват от това но моля не ме отхварляите нека поне обясня.
    Аз вярвам.Знам че го има и че някой ден ще го видя.
    Never let the fear of
    striking out keep you
    from the plating the game!

Град
    някъде между рози и романтика,някъде близо до единствения...
    аз вярвам и то много и се надявам хората които ни вярват да си променят мнението браво за темата и на автора бравос \/ \/ \/
    Because all I want is u ....

Град
    zoo york
    твърдо не вярвам само в Jah вярвам хаха базик
    Pet zaredeni pistoleta pravqt ra-ta-ta-ta ednovremenno i padash nazad broq do pet i kato pet pr1sta stisnati v iumruk chupim kr1sta i uhoto ti s1s zvuk

Супер фен Аватара на monityY
    Град
    Sofia, Bulgaria
    Цитирай Първоначално написано от Анонимко
    wqrwam, i w towa, 4e e nadruswal horata s trewa sa6to wqrwam
    6to ne si meri6 prikazkite we? btw az li4no vqvrvam v bog i v si4ko koeto pi6e v bibliqta!
    Smiling does not necessarily mean you're happy, sometimes it just means you're strong.

Guest
    Цитирай Първоначално написано от monityY
    wqrwam, i w towa, 4e e nadruswal horata s trewa sa6to wqrwam
    6to ne si meri6 prikazkite we? btw az li4no vqvrvam v bog i v si4ko koeto pi6e v bibliqta!
    щото нещем

Guest
    Еваларката! А осъзнаваш ли, че си грешница и че ще гориш в ада, ако си права и наистина има такова животно като христианския бог?

`KiNgSizE`
    Guest
    Абе модератори няма ли вече да я заклучите или поне преместите тази тема какво общо има с тревата и наркотиците????
    А за въпросът НЕ ВЯРВАМ!

Guest
    az sam saglasen 4e ima vis6a sila no ne bix q narekal to4no gospod
    tq e kato zbor ot mnogo po malki sili koito kontrolirat vsi4ko

ThunderGoddess
    Guest

Много възражения имам.

Та .. от къде да започнем, за да докажа, че не си прав и че Исус не е добър. Може би от вече доста изтърканото изречение: Много добри хора, които го почитат страдат от него, а много хора - неверници си живеятдобър и охолен живот. Тогава е редно да се запитаме дали бог е така всесилен? Явно графика му е доста натоверен и няма място за всички добри хора. Не знам дали знаеш, но в Русе има един много интересен случай свързан с една черква. Някога на мястото на Пантеона на Възрожденците в центъра на Русе се е извисявала църква: Всех Светих, ако не се лъжа и не бъркам самото име. По време на комунизма, когато са искали да накарат хората да не вярват в нищо са сринали църквата и са построили сегашния пантеон. От тигава в Русе се шепне, че Бог прокълнал града ни и затова той не се равивал добре в икономиката и все повече запустявал. В Русе има поне още 20 църкви. Значи излиза, че Бог е доста дребнав и злобен, щом наказва невинните русенци и всички страдаме заради постъпката на една партия в миналото. Сега, за да си възвърнем уж благоволението му, възтановяваме църквата. Как намираш това? Смяташ ли го за много божествено? Не мислиш ли, че някак е човепко. И както е казано в Библията "Бог създаде човека по свой образ и подобие - тоест хората са силни като бог или бог е слаб като тях. Ти избираш

Супер фен Аватара на b0Nb0n
    ne bog nito e slab kato nas nito silen kato nas toi e egoist kato nas iska da po4ita6 samo nego i nikoi drug a na bog moga da mu kaja da mi lapa huqq
    If you can hear me, I need help I'm caught and
    I'm stuck and I'm trapped in me self don't understand
    This fucked off hand that G. delt lazarus help
    Me cause he's hazardous to T's health.
    I'm a psycho baby
    It's about to drive me crazy

ThunderGoddess
    Guest

Що се отнася до създаването на света ....

Знаете ли колко митове има за създаването на света? Седнали, чели ми Библията и аййдеее вече знаем всичко. Нищо не знаете. Всеки народ си има своя мит: древните гръци, шумери, египтяни - всички! Казвате, че Бог е създал света ... добре ... а кой е създал бог или от какво той се е самосъздал? Не може да кажете, а питате хората на науката защо вярват, че първичната частица е атома. На мен ми се струва по-правдоподобно света да е създаен от атома. намерете си гръцки легенди и митове и четете внимателно митовете за създаването на света, а после един научен текст, също. Ще откриете прилики

Да,Вярвам
    I`m busy..you`re ugly..Have a nice day [!] [:

Супер фен Аватара на monityY
    Град
    Sofia, Bulgaria
    Еваларката! А осъзнаваш ли, че си грешница и че ще гориш в ада, ако си права и наистина има такова животно като христианския бог?
    xax 6e vidim koi 6e otide v ada
    Smiling does not necessarily mean you're happy, sometimes it just means you're strong.

shiban sektant. qj mi kura

Офф хора
    1защо хората които вярват живеят по зле?защото повечето удоволсвия в живота са греховни.Пак как мислите че е живал Исус???
    Бил е божии син което го прави равен ба Бог.
    Колко пъти да казвам че библията е най-уникалната книга на цялата античност и има неща които не могат да бъдат написани от хора.
    Бог е създал перфектен за нас свят но човекът е искал повече и товя е първородният грях.Изрично пише в Билбията че животът на вярващия че е много по труден от атеиста.И ако си представяте създаването на света така:нищото е грамнало и се създало сичко.....
    Чел съм тия глопости и ми звучат като : имало едно време един атом и тои е станал на принцеса.Ако искате да се сърдите на някои не се сърдете на Господ защото той е справедлив.Най силното уръжие на дявола е да те убеди че не съществува.Хора няма да ги пиша тия работи ако не ми пука за вас,не искам да горите в ада,няма никои перфектен на земята,всички се нуждаем от покаяние.Ако не вярвате и искате да науите малко повече пишете ми лични съобшения.

Guest
    xax 6e vidim koi 6e otide v ada
    Най-учудващото в цялата християнска идея за рая и ада е, че някой може да живее във вечно щастие на небето, ако е бил по-малко грешен от другите. Как, да го еба, може на човек да не му пука за това, че останалите грешници горят в ада и страдат вечно? А те, в случай, че християнството е правилната религия, са милиярди (все пак аз съм на мнението, че "правилна религия" е оксиморон). Това е в абсолютен разрез не само с общоприетите, но и дори с християнските етически норми - тотална липса на състрадание.

Ами ако не е правилната религия? К'во ще стане? Ти си живееш праведно (съмнявам се, както и за 99% от хората по принцип) и един ден предаваш богу дух и се оказва, че те посреща не Св. Петър ами някой друг и ти казва: "Браво, браво, ама сбърка религията!" Само като си го представя това ме избива на смях.

Мога да пиша за глупостта на религията като цяло колкото си искам, и дори теолози трудно биха оспорили логиката ми, защото, в крайна сметка, спорът се свежда до човешката психика и нуждата ни да вярваме в нещо и да си обясняваме необяснимото. Аз вярвам в еволюцията, законите на физиката и, най-вече, в собствените си възможности. Други предпочитат да вярват в Бог, Аллах, Кришна и т. н.

Моят проблем с религията е следният: от една страна, много хора я използуват не за да правят живота си и този на другите по-добър и да се осланят на вярата си в трудни моменти, а за да прехвърлят своята отговорност за нещо върху висшата сила, в която вярват (разбира се, не всички религии и/или вярващи са такива), много други пък я използуват за лична облага и за да контролират другите - демек като политически инструмент... Начините за буквално експлоатация на религията са твърде много и примерите - също - няма да се занимавам да правя списъци. От друга страна, въпреки че нямам нищо против вярващите, мразя когато някой ми обяснява как аз живея в грях, ще горя в ада, трябва да се разкая или нещо от тоя род. Колкото и да ме плашат шантавите вярващи с огън и жупел, няма да си променя вижданията! В контраст на тяхното невежество и агресията им към мен и останалите атеисти, аз ги приемам, а не ги заклеймявам и им казвам само голата истина, в която аз вярвам, без да ги убеждавам в друго.

Оф, писна ми. После може още, ако някой реши да прочете всичкото това и измисли с какво да отговори. На тъпи постове не ми се отговаря. Кервана си върви, а кучетата си лаят.

Кака' ми е любимият футболист,а той е мнг вярващ...даже любимата му книга е Библията затова реших да започна да разсъждавам по нея..по казаното от Исус и ми се стори мнг правилно....но има неща,които не разбирам...защо Исус ни кара да обичаме повече него от майките си?И казва,че ако не го послушаме ще отидем ада

Библията е плагиатство! Долу плагиатите!

Свещената книга на християните и евреите се оказа пълна плагиатщина. Библейския потоп е дословно преписан от 'Епоса за Гилгамеш' - шумерски регои. Тук трябва да отбележем факта, обаче, че при шумерите поне археолозите намират добри доказателства, че там е имало потоп.
    з Епос За Гилгамеш който според древните писари бил в 12 части.
    За „Библейският потоп”се говори в 11-та част.
    Тук е първоизточникът най-вероятно

В планината Ницир* своя кораб закотвих.
    Ден първи и втори планината Ницир
    държи кораба здраво – не се и полюшва...
    Ден пети и шести планината Ницир
    държи кораба здраво – не се и полюшва.

Когато проблесна седмото утро,
    гълъб изнесох и го пуснах да хвръкне.
    Отлетя и изчезна, но скоро се върна:
    не намери суша,на която да кацне.

Утнапищим(Ной) към Гилгамеш:

Добре, послушай откровените думи,
    божествени тайни ще разкрия пред тебе.
    Добре познаваш града Шуруппак –
    край брега на Ефрат се простира.
    Това е град древен, боговете го тачат.
    Пожелаха в сърцата си боговете велики
    да отприщят потопа.....

Боговете начело със страшният Енлил се събират и решават да изпратят унищожение на човешкият род.Един от тях – Еа открива насън Утнапищим решението на боговете и му повелява:

Ти,шукпариецо,син на Убар-Туту,
    събори колибите,построй кораб!
    Презри богатствотвото!Живота спасявай!
    Остави имота си!Душите спасявай!
    Вземи по седмина зад всяка преграда –
    корабът, който ще сглобиш,нека има
    четири ъгъла и четири борда,
    ширината да бъде на дължината мъ равна
    и като Океана – покрий го със стряха!

по нататък,Утнапищим:

Натоварих го с всичко,каквото имах.
    Натоварих го с всичкото сребро,което имах.
    Натоварих го с всичкото злато,което имах.
    Натоварих го с всичките мои домашни животни.
    Качих на кораба и мойто семейство,
    рода си – целия, и зверовете степни,
    качих на кораба ив всичките майтори.
    Потопа
    И всичко светло в мрак се превърна,
    земята се пропука,сякаш бе стомна.
    Зафуча отначало южният вяртър –
    връхлетя бързо,планините удави,
    с вълни като воини догонваше хората.

След седем дни и седем нощи,на осмият на ‘кораборкушенците’ им се явява бог Уту(Слънцето):

Всички бури с небивала сила се разбушуваха едновременно
    и в същият миг потопът заля главните светилища.
    Седем дни и седем нощи потопът залива земята.
    И огромен кораб ветровете носеха по бурни води.
    Най-после се показа Уту – този който озарява със светлината си небе и земя.
    Тогава иусудра отвори прозорец на големия си кораб.
    И Уту,героят,проникна с лъчите си в големият кораб.
    Сиусудра,царят,
    падна ничком пред Уту
    и уби за него бик,закла овца.

В края на поемата Сиусудра е дарен с ‘живот богоравен’ и ‘вечно дихание;което дължи на всемогъщите богове Ан и Енлил.
    В Библията Ева е създадена от реброто на Адам.
    В поемата за Гилгамеш ключова е думата ‘ти’,която имала две значения – ‘ребро’ и ‘да дадеш живот’.

Смята, се че легендата за потопа може да е много по стара, защото преди шумерите по техните земи е живеело племе, наречено Убаиди. Но със сигурност това не е измислено ор еврейския народ и вдъновено от Бога дело, камо ли да е християнска идея. За жалост, това не е единственото copy/paste проявяване на богоизбрания народ ( евреите), а да не забравяме, че християнството е нищо повече от секта на юдаизма, която евреите обявяват за ерес. Честито, християни! Що се отнася до христиняската идея за непорочното зачатие, тя не е много християнска, защото първоизточника й е гръцки мит за Атина Палада и Хефест. В древен Рим голяма част от войниците са изповядвали т.нар митицизъм, който се смята за религия, която е възникнала горе-долу по времето на християнството, но все пак е по-стара. На бог Митра можело да се кланят само мъже, а за жените било забранено. Интересен факт - Митра е роден на 25 Декември от девица. Доста неприятен е факта, че тези икони, които са били подчинени на доста канони по отношение на рисуването, също не са християнски. Всъщност първоизточника им е в египеткста митология, където богиня Изида държи невръстния си син. Поставям под въпрос съществуването на християнския бог. Че има горе нещо, има. Но една релгия, която е взела от тук -оттам и прилича на компилация с денс хитове за мен не е истинска религия. В нея я няма оригиналната идея и тя не се отличава с нищо от останалите, може би с това, че заслепява хората и ги прави на глупаци. В какво вярват християните, които уж са монотеисти? Във всички езически богове, които са пренесени в Библията и олицетворени с един човек? Или в божия син, който Дан Браун много добре доказа, че не е никакъв Божи син, а е човек...

Надявам се да го прочетете, интересно е!
    Memento moriendum esse!

Ok щом иаскаш се клани на дърво но искам да ти кайа нещо:
    1Дан браун написа най-големиат болук които някога е съществувал
    2Само в библията има предсказания,като ми намерсиш аборигенски книги с предсказания (които са се збъднали) и се збъдват.
    3Господ ми е помагал много пъти и ми е спасявал живота както и на мои познати когато лекарите са казвали:няма никаква надежда за него.
    щом искаш мисли че от нищото е станало нещо(големият взрив)
    исляма е от сатаната и пак е сбъднато се предсказание.
    В името на Исус слепи проглеждат,сакати прохождат,не в името на някаф измислен идол като китайските примерно.Дявола е на всякаде и сега повече от всякога се опитва да ни заблуди защото знае че идва краят му.Дано Господ ти даде разум да разбереш какво правиш и кой отричаш,защото когато го видиш вече ще е твърде късно.

Guest
    iskam da popitam ne6to avtora da se pravi sex gre6no li?!?

Не е само ако си женен,ако си както повечето на нашата възраст-демек,бичи аиляк и тва е и като ти се доебе си фащаш поредната "кучка на махалата",да тва е грях.Се пак sexа е за създаване на поколение,на нов живот.Ако правиш sex без да си женен за момичето (жената) се нарича прилюбодейсво.

Евангелиста, трети път повртаряш един и същ пост. Искам доказателства, които да опровергаят мнението ми и на много хора, че Дан Браун създаде един прекрасен световен бестселър. Прочете ли това, което написах? Писано е 2000 години преди да е създадена Библията. Искам да кажа, че то го предшества и че не може старото да е заето от новото, попринцип новото заема от старото. Трябва ли да казвам подобно нещо? Смятам, че човек като вярва в себе си е достатъчно слен, за да постигне всичко, което пожелае, та дори да оздравее от болест и не отричам, че с вяра се стига много далеч, но нека да не вярваме на нещо, което не съществува. Нещо друго, че пантеона на трите световни митологии е много добре развит. Всеки бог там си има собствена характеристика, а епоса е много по-обемен от библията. Само "Илиада е поне два пъти по-голяма от Библията, а какво остава за целия епос на гърците, египтяните и скандинавците? Предсказания има много в гръцкия епос, но просто не си го чел и не знаеш. Седни прочети и после ще говорим. Езичниците не са кланят на дървета, дарги, а във страхотни храмове, където има величествени статуи на които хората се възхищават до ден днешен - пример е Акропола в Атина. Втълпяваш си, че Господ ти помага - другото,което е, трябва да ти липсва какъв да е късмет, щом ми говориш за достатъчен брой случаи, когато лекарите са ти казали, че няма надежда. Начи твоя господ нещо не те пази както трябва Четох за някакви проглеждащи слепи преди две хиляди години, знам за някакъв бог, на който се кланяш, но да ти кажа честно не съм особено впечтлена. Искам да видя с очите си как свещеник ще накара сляп да прогледа
    ПС: Лъже за секса! Християните отричат и заплюват всякакъв секс!
    Memento moriendum esse!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си