- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Какво мислите за униформите в даскало?
Мислите ли, че униформите са нужни? В нашето училище ще ги наложат задължително от следващата учебна година (2008/2009г.) За момичетата ще е пола с ниска талия, до коляното, риза, и късо сакенце. За момчетата сигурно някакъв костюм. Как мислите? Добра ли е идеята да се виведат умиформи?
Обоснови се ...Първоначално написано от Verminaard
Тоест защо да е тъпо ?
![]()
Аз мисля, че ще е добре добре, щото в даскало имаме "дрехова" дискриминация. Т.е. "Ако, не носиш Бенетон, не съм ти приятелка!" или "Ако не носиш Бенетон, значи си тъпа!" . Това е причината да мисля, че ще е добре! От друга страна. отиваш петък след дакало на кино със съученици и хората ви гледат все едно сте паднали от Марс! С ембемата на даскалото и всички досущ едни и същи...Абе...нз...ще видим като си ги сложим!!!
1. Всички еднакви в училищата... незнам глупово е, може би и ако учителите са с униформи... но против униформите съм !
2. Мисля, че униформите са комунистически, дайте да върнем червените и сини връзки, манифистациите и да си викаме "другарю". Наистина е глупаво. Да си избиваш комплексите с униформите Защо всички да са еднакви, а не всеки да покаже своята същност ?! Нали всеки е различен, единсвен и неповторим... ?!
Гледаш по коридора на училището 700 еднакви, като пингвини. Смешно е !
идеята, че униформите ще сложат край на разделението м/у богати и бедни, е абсолютно невярна... остават телефончетата, айподите, бла-бла...
с други думи - яко тъпо.
Ще ти подаря ядрена глава,
влажен динамит, тротил, цветя!
Ако бях това, което си сега,
мой приятелю, бих се взривил...
Зависи какви ще са униформите...Пола и риза не са най-удобното облекло за всеки ден, а и зимата на -10градуса с тая пола до коленете...Съгласна съм да има униформи, стига да са малко по-практични и удобни, примерно някакъв по-спортен панталон(не анцуг) и пуловер с емблемата на училището(или без нея).
А "дрехова дискриминация" не съм забелязала и според мен малко се пресилват тези изказвания.А пък и който иска да покаже колко пари има ще го направи и с марков часовник, скъп GSM и т.н.Униформите не рещават този проблем
...That we are sharing the same bed, we're not sharing the same dreams anymore...
чесно да ти кажа в моето имаме формат на облеклоото (не е униформа ами определени неща които можем да носим........ списака е дълъг 3 листа)та... предпочитам да имаме ... мн мразя да се ограничавам.. или да има или да няма .. какво е това ссредно положение?!така че само можеш да се радваш че ще слагат а и 1 униформа говори за даскалото в което си
така че яко ще да ти е
![]()
това е просто ужасно и немислимо.. не знам как може някой за вижда каквото и да било хубаво в това (виждам там 1 глас за в анкетата)..
не осъзнавате ли, че цялата системата е насочена към уеднаквяване - стериотипи на поведение, налагане на еднакво мислене, превръщане на хората в безлично стадо, което може да се манипулира без проблем.. искате да бъдете еднакви? бих изкрещяла: НОРМАЛНИ ЛИ СТЕ Е, ХОРА?!!? всеки трябва да се бори срещу това, срещу системата, която ни подтиска.. само така можем да се преборим с обществото, което ни задушава и обезличава.. ама айде, по-бързо, навличайте униформите! я какви сте еднакви, послушни, подчинени, вътре в системата.. като армия от безхарактерни роботи.. оооо, но може би си мислите: "ами не, не искам униформа, ама като го въведат и какво да направя" какво ли? ами просто никой няма да я носи, ама НИКОЙ (особено е насочено към подмазвачите), бойкот на системата и това е, и не само учениците, а и родителите, и учителите трябва да се подкрепят.. както стана в нашето даскало (преди 2 години искаха да въвеждат, даже имаше "ревю", за да си изберем аххаха) и точно по ей тоя начин (ученици, родители и учители) и край, никога повече не се спомена дори за униформи.. аре успех ви желая, аз поне завърших хахах
Само след като изгубим всичко сме свободни да направим каквото и да е.
И според мен е голяма идиотщина. Вярно, няма да се разхождат момиченца, които да се чудиш учителки ли са, ученички ли... Но въпреки това е тъпо. А цялата идея е да се опитаме да подражаваме на организацията в американските и западноевропейските училища, макар че е очевадна голямата дистанция между нашата и чуждите образователни системи![]()
Аз пък съм За...ама ми е малко късно:/...
Униформи -Ужасссссссссс! Никога! Дори не искам да си го представям! Това би било едно от най-тъпите изпълнения на директорите и т.н. Всеки човек е с различна фигура, не на всеки всчко му стои добре, не не всеки му отива даден цвят, не на всяко момиче му отива пола или му е удобно с нея. Ще е истински ад за някои. Освен това не искам да съм еднаква с още 1200 човека, че и повече!!! Пък и какви ли торби ще ни карат да носим ако ги наложат наистина. И да не излизат с номера за деленето на бедни и богати -всички се знаят и без това. И колко ли пари ще исакт пак от горкире родители за тя униформи - ще трябват поне по 2 за всеки сезон. Освен тях ще се купуват и др дрехи за нормалния живот който водим. Не искам униформи! Остават ми 3 годинки в училище - да ме оставят да ги прекарам на спокойствие.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
It's like I can't breathe
It's like I can't see anything
Nothing but you
I'm addicted to you...
Не знам..От една страна е добре, за да не е на показ социалното положение на учениците. Ако родителите на един ученик имат пари да купуват маркови дрешки, но на друг нямат - и се получава нещо като надпревара... А от друга страна не - не искам да ме бъркат из коридорите на даскало, защото униформите са еднакви съответно за всички момичета, и за момчетата отделно. А както и да ме затормозяват да нося дрехи, които не мога и не обичам да нося ..
![]()
Things will never be the same again
И аз съм за, ама и при мен вече е късно.
Може и от една страна да е глупаво всички да са облечи еднакво. Обаче ще се ограничи това разделение и вече няма да може да се парадира с дрехите и цената им.
И преди да те срещна... пак теб ОБИЧАХ!
И дори един ден да не съм до теб... пак теб ще обичам!
Az sym ZA, mnogo e qko, ako sa hybavi yniformite.. v moeto y4ili6te imame i gi haresvam mnogo![]()
Be FREE!!! And feel the love...
От една маааалка страна е хубаво...НО от другата УЖАС! Тъпо е да те задължават да носиш нещо, което не ти харесва...нз не искам![]()
Еми според мене е тъпо абсолютно всички да носят едно и също нещо! За какво си купувам дрехи като няма да ги носяТаа-против съм
![]()
What you give is what you get!
Леле тва са униформите хич не ми допада,всички да сме напълно еднакви... а и ми е интересно в час по физкултура как ще тичкаш с поличките (стаа на въпрос за момичетата) а и аз много много не обичам да нося пола (в някой случай се налага),но тва ще е ужасно леле
![]()
Ами според мен всеки трябва да си е индивидуален.Да носи тва, което иска.Ако някой иска да си носи униформа, браво на него.Ама къв му е смисъла всички да се уеднаквяват.
В моето училище има униформи....носиш ги когато си заек ..и след това забравяш ,4е ги има![]()
![]()
![]()
Kакво ли си пожелават звездите,когато видят падащи хора...?
Е така по-ставаПървоначално написано от *Damianita*
Ама иначе...
What you give is what you get!
Не знам дали ще ме накарат да нося униформа в 13-и клас. Но преди година/две се говореше, че може да ги наложат във всички училища. Мнението ми от тогава не се е променило. Не обичам някой да ми казва какво да правя, камоли как да се обличам. Нямаше да нося униформата и това не можеше, и все още не може да се промени.
Определено ЗА.
За съжаление аз няма да мога да ги хвана щото завършвам, но когато се въведат ще се радвам за вас с цялото си сърце.