.
Затворена тема
Страница 1 от 6 12345 ... ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 130

Hybrid View

Guest

салицилов спирт и хлорнитромицин

Помагат ли срещу акне??Моля ви кажете какво знаете,има ли някой на който му е помогнало??Колко струва и как се използва??МОЛЯ ви кажете каквото знаете!!

Голям фен
    Използвах тая рецепта преди около година и мога да кажа че съм изключително доволна.В началото се мажех всеки ден,но когато се скриха пъпките,го правех само когато се сетя,а сега само като се появи някоя пъпчица си я третирам.А иначе си купуваш салицилова киселина 2 или 3%,не знам по колко се водят,но по-високия процент изсушава много кожата,за това е най-добре 2%.Хлорнитромицина се продава като антибиотик - нали се сещаш с пластмасовите капсулки.Е,разтваряш 7-8 от тея капсулки в спирта и разклащаш(дори разклащаш всеки път преди да се намажеш,защото хлорнитромицина се утаява).Ти ще си прецениш кога ще се мажеш и по колко,ама да знаеш че ако прекалиш доста ще си изсушиш кожата,а ако имаш гадже по-добре се мажи вечери и на сутринта си измивай лицето,защото ще горчиш.Успех
    When the power of love overcomes the love of power, the world will know peace

Силициловия спирт определено помага.Струва някви стотинки .Като си купиш си чистиш лицето, примерно с тоалетно мляко и след тва от силициловия спирт си сипваш малко на едно памуче и си мажеш отделни части от лицето, само там където имаш пъпки.

Голям фен
    Град
    sofia
    az su6to sum polzvala samo 4e osven hlornitromicina slagah i 7 tabletki acetizal....i pomaga6e
    Lubovta ni e kato vqtura.....Ne moga da q vidq,no moga da q po4ustvam...!!!!
    A walk to remember

И аз го ползвам.Спирта е 2 % ,а от антибиотика слагам 4 таблетки.Много съм доволна от спирта,лицето ми се е изчистило значително.
    Радвай се на този миг. Този миг е твоят живот.

Guest
    A колко струва хлорнитромицина???И още нещо-за колко време горе долу се изчиства лицето???И във ъвсяка аптека ли ще ги намеря??

Голям фен Аватара на christina_aguilera
    Град
    Burgas
    Аз също го ползвам от около година и половина. Преди си слагах сутрин и вечер, но след като ми се махнаха пъпките почнах само вечер. Спирта + таблетките струват лев и нещо-супер евтино в сравнение с някаква скъпа козметика, от която няма полза

Guest

em

az se maja s silicilov spirt ot 5-6 meseca predi bqh pulna s pupki sega ili nqmam nikolko ili 1-2 max... taka4e si pravi smetka a za drugoto ne go znam kakvo e,spirta struva 60stotinki prodava se po aptekite i zemi ot po visokiq %...az se maja sutrin i ve4e i ne polzvam toaletno mlqko,opredeleno mi pomogna oba4e...

Мега фен
    Град
    София
    Эависи.Няма гаранция...при повечете хора силициловия спирт помага,но поэнавам и такива при които ефекта е бил нулев...даже са си навлекли ядове,като например суха кожа...и все пак-опитай и ще раэбереш
    [size=7][b][u]fosse cos

Град
    СофиЯ
    Ами и аз съм много доволна. Преди още си купих силицинов спирт и 1 блистер хлорнитромицин и разтворих 6 - 7 хапчета в спирта и всеки ден се мажа и наистина адски много ми помогна! \/

Спиртът просто изсушава пъпките. Салициловото е, защото е предназначен за кожата на лицето.
    Възможно ли е да бъде по-красиво?

Преди бях използвала само салицилов спирт.Сега си взех и хлорнитромицин.Преди да се мажа със спирта и разтворените в него капсулки, трябва ли да си чистя лицето с нещо друго?

Цитирай Първоначално написано от `Death`Whore``
    Спиртът просто изсушава пъпките. Салициловото е, защото е предназначен за кожата на лицето.
    спиртът изсушава кожата заедно с пъпките и след това предизвиква засилена мастна секреция. Салициловата киселина има бактерицидно действие и може да се използва не само за лице.

Използва се 1% салицилов спирт, защото 2% действат кератолитично (разрушават повърхностния слой на кожата; 2-3% са салициловите кремчета за премахване на мазоли). От хлорнитромицина се слагат 6-7 капсули. Добре е отгоре да се намаже и някакъв крем точно за да не изсушава прекомерно кожата. Той антибиотика пак си действа и под крема.
    Хубаво е да се правят почивки след всяко флаконче. Като цяло ефекта наистина е супер

Цитирай Първоначално написано от sladku_bebzi
    Преди бях използвала само салицилов спирт.Сега си взех и хлорнитромицин.Преди да се мажа със спирта и разтворените в него капсулки, трябва ли да си чистя лицето с нещо друго?
    Хубаво е преди това да си почистила лицето с тоалетно мляко. Така ще си махнала грима и останалите неща и няма да се налага със спирта да чистиш и двете

Аз съм ползвала и само спирт, и комбинацията. Определено като се комбинират. При мен имаше ефект. След спирта, обаче задължително се мажете с някакъв мазен крем (като Здраве например), за да може да не се изсушава кожата.

Мерси, много ми помогна

Guest
    A kolko to4no struvat dvete ne6ta zaedno??

matematic
    Guest
    И да се мажете и да не се мажете срещу хормоните се върви само с хормони. Ако наистина положението е извън контрол при жените/момичетата проблема е що годе лесно разрешим. Съвременната фармацевтика е измислила хапчета против забременяване симулиращи естроген (женски полов хормон) и съдържащи дроспиринон. Резултата върху кожата, косата и ЦИЦИТЕ )) ще бъде очевиден. Първо обаче задължително се консултирайте с гинеколог.

az sa6to izpolzvam silicilov spirt 2% i sam mn dovolna.....takmo predi 2 dni si kupih pak i cenata mu e okolo lev4e[/b]
    The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams ...

помагат, ама изсушават кожата

Моят силицилов спирт е 1%

Guest
    Pomaga no vremenn sled tova gkojata se izshsava i moje da se stigne dori do inhekcia. Nai dobre si e Vichy

Guest
    А след колко време се забелязва ефекта???

Сигурно помага.Ще пробвам само спирта,защото ми излязоха малко пъпчици

Dezire
    Guest
    На 31 години съм и получих някакъв обрив на челото, изчетох доста съвети в интернет и се заех да третирам пъпките, защото гледката не ми харесваше въобще.
    Случайно изпробвах розовята пяна с помпа на Джонсън усетих лекота на лицето за разлика от всякакви други почистващи нещица и си купих, от тогава редовно си мия лицето с нея.
    Салициловия спирт е за почистване и дезинфекция на лицето, но в комбинация с хлорнитомицин е лекарство срещу акне, което се маже с памук /не се пие/. За тези които казват че това лекарство изсушава кожата - да това е вярно, и аз имах същия проблем използвах какви ли не кремове, но те разваляха лечението или бяха твърде мазни и блестях. Пак случайно ми попадна тубичка крем ПИВИЗОН - лекарство което се използва за екземи и кожни обриви, ползват го за бебета, попива веднага, не е мазно /за да лъщиш/ в същото време успокоява кожата, овлажнява я за да не се изсуши и довършва лечебния процес. Упорито за около 2 седмици третиране обрива просто изчезна. Важното е и да не се концентрираш върху този си проблем. Лекувай го и мисли позитивно за нещо друго. Иначе нещата ще стават бавно и досадно.
    Така че стъпките ги сведох до три:
    1. РЕДОВНО измиване с пяна на Джонсън - около 5лв.
    2.1. Едно шишенце само салицилов спирт за почистване лице, което няма акне. - около 1лв.
    2.2. В случай на поява на пъпки второ шишенце салицилов спирт с хлорнитомицин. Съотношението е 1 шишенце салицилов спирт с 10 капсули хлорнитомицин. - спирт + хлорнитомицин - около 4лв.
    3. За да не изсушава кожата и същевременно да я успокои и довърши лечебния процес кремче ПИВИЗОН. - това е скъпо 15мл. около 15 лв.
    Но се използва по много малко на мазане. Така че стига за доста време.

На мен това ми помогна, надявам се и на вас да ви помогне. Заслужава си да видите истинското си лице в огледалото и да придобиете друго самочувствие.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си