- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- салицилов спирт и хлорнитромицин
Помагат ли срещу акне??Моля ви кажете какво знаете,има ли някой на който му е помогнало??Колко струва и как се използва??МОЛЯ ви кажете каквото знаете!!
Използвах тая рецепта преди около година и мога да кажа че съм изключително доволна.В началото се мажех всеки ден,но когато се скриха пъпките,го правех само когато се сетя,а сега само като се появи някоя пъпчица си я третирам.А иначе си купуваш салицилова киселина 2 или 3%,не знам по колко се водят,но по-високия процент изсушава много кожата,за това е най-добре 2%.Хлорнитромицина се продава като антибиотик - нали се сещаш с пластмасовите капсулки.Е,разтваряш 7-8 от тея капсулки в спирта и разклащаш(дори разклащаш всеки път преди да се намажеш,защото хлорнитромицина се утаява).Ти ще си прецениш кога ще се мажеш и по колко,ама да знаеш че ако прекалиш доста ще си изсушиш кожата,а ако имаш гадже по-добре се мажи вечери и на сутринта си измивай лицето,защото ще горчиш.Успех![]()
When the power of love overcomes the love of power, the world will know peace
Силициловия спирт определено помага.Струва някви стотинки.Като си купиш си чистиш лицето, примерно с тоалетно мляко и след тва от силициловия спирт си сипваш малко на едно памуче и си мажеш отделни части от лицето, само там където имаш пъпки.
az su6to sum polzvala samo 4e osven hlornitromicina slagah i 7 tabletki acetizal....i pomaga6e![]()
Lubovta ni e kato vqtura.....Ne moga da q vidq,no moga da q po4ustvam...!!!!
A walk to remember
И аз го ползвам.Спирта е 2 % ,а от антибиотика слагам 4 таблетки.Много съм доволна от спирта,лицето ми се е изчистило значително.
Радвай се на този миг. Този миг е твоят живот.
A колко струва хлорнитромицина???И още нещо-за колко време горе долу се изчиства лицето???И във ъвсяка аптека ли ще ги намеря??
Аз също го ползвам от около година и половина. Преди си слагах сутрин и вечер, но след като ми се махнаха пъпките почнах само вечер. Спирта + таблетките струват лев и нещо-супер евтино в сравнение с някаква скъпа козметика, от която няма полза![]()
az se maja s silicilov spirt ot 5-6 meseca predi bqh pulna s pupki sega ili nqmam nikolko ili 1-2 max... taka4e si pravi smetka a za drugoto ne go znam kakvo e,spirta struva 60stotinki prodava se po aptekite i zemi ot po visokiq %...az se maja sutrin i ve4e i ne polzvam toaletno mlqko,opredeleno mi pomogna oba4e...![]()
Эависи.Няма гаранция...при повечете хора силициловия спирт помага,но поэнавам и такива при които ефекта е бил нулев...даже са си навлекли ядове,като например суха кожа...и все пак-опитай и ще раэбереш![]()
[size=7][b][u]fosse cos
Ами и аз съм много доволна. Преди още си купих силицинов спирт и 1 блистер хлорнитромицин и разтворих 6 - 7 хапчета в спирта и всеки ден се мажаи наистина адски много ми помогна!
\
/
Спиртът просто изсушава пъпките. Салициловото е, защото е предназначен за кожата на лицето.
Възможно ли е да бъде по-красиво?
Преди бях използвала само салицилов спирт.Сега си взех и хлорнитромицин.Преди да се мажа със спирта и разтворените в него капсулки, трябва ли да си чистя лицето с нещо друго?
спиртът изсушава кожата заедно с пъпките и след това предизвиква засилена мастна секреция. Салициловата киселина има бактерицидно действие и може да се използва не само за лице.Първоначално написано от `Death`Whore``
Използва се 1% салицилов спирт, защото 2% действат кератолитично (разрушават повърхностния слой на кожата; 2-3% са салициловите кремчета за премахване на мазоли). От хлорнитромицина се слагат 6-7 капсули. Добре е отгоре да се намаже и някакъв крем точно за да не изсушава прекомерно кожата. Той антибиотика пак си действа и под крема.
Хубаво е да се правят почивки след всяко флаконче. Като цяло ефекта наистина е супер![]()
Хубаво е преди това да си почистила лицето с тоалетно мляко. Така ще си махнала грима и останалите неща и няма да се налага със спирта да чистиш и дветеПървоначално написано от sladku_bebzi
![]()
Аз съм ползвала и само спирт, и комбинацията. Определено като се комбинират. При мен имаше ефект. След спирта, обаче задължително се мажете с някакъв мазен крем (като Здраве например), за да може да не се изсушава кожата.![]()
Мерси, много ми помогна![]()
A kolko to4no struvat dvete ne6ta zaedno??
3,90![]()
И да се мажете и да не се мажете срещу хормоните се върви само с хормони. Ако наистина положението е извън контрол при жените/момичетата проблема е що годе лесно разрешим. Съвременната фармацевтика е измислила хапчета против забременяване симулиращи естроген (женски полов хормон) и съдържащи дроспиринон. Резултата върху кожата, косата и ЦИЦИТЕ)) ще бъде очевиден. Първо обаче задължително се консултирайте с гинеколог.
az sa6to izpolzvam silicilov spirt 2% i sam mn dovolna.....takmo predi 2 dni si kupih pak i cenata mu e okolo lev4e[/b]
The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams ...
Моят силицилов спирт е 1%
Pomaga no vremenn sled tova gkojata se izshsava i moje da se stigne dori do inhekcia. Nai dobre si e Vichy
А след колко време се забелязва ефекта???
Сигурно помага.Ще пробвам само спирта,защото ми излязоха малко пъпчици![]()
На 31 години съм и получих някакъв обрив на челото, изчетох доста съвети в интернет и се заех да третирам пъпките, защото гледката не ми харесваше въобще.
Случайно изпробвах розовята пяна с помпа на Джонсън усетих лекота на лицето за разлика от всякакви други почистващи нещица и си купих, от тогава редовно си мия лицето с нея.
Салициловия спирт е за почистване и дезинфекция на лицето, но в комбинация с хлорнитомицин е лекарство срещу акне, което се маже с памук /не се пие/. За тези които казват че това лекарство изсушава кожата - да това е вярно, и аз имах същия проблем използвах какви ли не кремове, но те разваляха лечението или бяха твърде мазни и блестях. Пак случайно ми попадна тубичка крем ПИВИЗОН - лекарство което се използва за екземи и кожни обриви, ползват го за бебета, попива веднага, не е мазно /за да лъщиш/ в същото време успокоява кожата, овлажнява я за да не се изсуши и довършва лечебния процес. Упорито за около 2 седмици третиране обрива просто изчезна. Важното е и да не се концентрираш върху този си проблем. Лекувай го и мисли позитивно за нещо друго. Иначе нещата ще стават бавно и досадно.
Така че стъпките ги сведох до три:
1. РЕДОВНО измиване с пяна на Джонсън - около 5лв.
2.1. Едно шишенце само салицилов спирт за почистване лице, което няма акне. - около 1лв.
2.2. В случай на поява на пъпки второ шишенце салицилов спирт с хлорнитомицин. Съотношението е 1 шишенце салицилов спирт с 10 капсули хлорнитомицин. - спирт + хлорнитомицин - около 4лв.
3. За да не изсушава кожата и същевременно да я успокои и довърши лечебния процес кремче ПИВИЗОН. - това е скъпо 15мл. около 15 лв.
Но се използва по много малко на мазане. Така че стига за доста време.
На мен това ми помогна, надявам се и на вас да ви помогне. Заслужава си да видите истинското си лице в огледалото и да придобиете друго самочувствие.