- Форум
- По малко от всичко
- Музика и ТВ
- Хората си приличат (и) по музиката, която слушат
ПРизнавам си, заглавието най-безцеремонно го свих от една статия от 1998. Не знам защо, но съм я запомнила и днес тя добре се вписва в това, което минава през ума ми, през слуха, през мислите, през сърцето... Хайде, ще се въздържам от безсмислени словоизлияния с надеждата поне някой да дочете това.
От къде се взима пълната липса на такт и уважение? Защо в момента, когато някой сподели каква музика харесва, се намират поне дузина "същества", който да го нападнат? Не е ли по-логично да си помислим, че хората опитват да споделят любимата си музика, защото им носи удоволствие и искат да споделят това с другите? * И щеше да е добре, ако това беше само проблем в нет-а, но уви не е. За кой ли пореден път излизам из града и виждам отвратителни сценки, как две групички (явно на различна музикална вълна) си крещят, защото не им харесват другите...обидно е. за всички. защото е удар по честта ни като хора да не можем да си ухапем езиците, вместо за пореден път да заявим "баси, това не е музика", "ти си идиот" и така нататък.
Хората си приличат (и) по музиката, която слушат. Но в крайна сметка това ли е най-важното? Не е ли обидно сами да си избираме да сме такива лаици? Все ми се струва, че не е кой знае какво презизвикателство да има нормални отношения и уважение между хора, които си приличат...Свършат ли приликите, започва изпитанието. Уви, повечето от нас (включително и аз, от което естествено не съм никак горда) се проваляме още на стартовата линия.
*Разбира се, казвам това в контекста на форума и на дискусиите въобще. Няма никакво "споделяне на радост" когато шибаните съседи си надуят музиката в 3 след полунощ. Това е въпрос на съвсем друго...
Първоначално написано от exploitedteen
мда, лесно е да се мрази, нали....
сорка че съм почнала да мрънкам на всяка втора крачка, напоследък се дразня много на такива ..... глупости.
mii to ne ti e lo6a temi4kata ama na praktika vsi4ki gre6im ...no prostto 6tom na nqkoi 1 stil ne mu haresva prosto da ne go slu6a i da ne mu obesnqvat kolko e hubav 6tom toi e obeden v obratnoto eto ot takiva ne6ta se polu4aat scenki i razpravii
shtom nqkoi ne mi prechi da slusham moqta si muzika az sushto ne mu precha da slusha svoqta!
Wouldn't life be perfect if mondays were fun, junk food didn't make you fat, girls didn't cause so much drama, guys weren't so confusing and all alcohol was free...
hhh
Ако когато човека с/у теб каже каква музика слуша и ти не го нападнеш, това не е гаранция, че когато ти кажеш каква музика слушаш той няма да те нападне.
Иначе вярно, че не тряа е така, ма кво да се прави![]()
eh to da beshe taka.Най-популярен пример за България- меъл с/у чалга...
az sym stavala svidetelka kak edna grupichka ot metyli otivat pri edna metylka i pochvat da q obijdat da i kazvat che ne e nikakva metylka da hvyrlqt razni predmeti po neq.
ne samo chalga vs metyl ami i metylite vodqt voina tip "koi e poveche metyl" i "koi e po tru" ... za chalgata ne znam i ne me interesuva.
Ама не можем да отречем, че музиката наистина доста влияе на държанието, на интелекта, на интересите...Те и затова се проявяват толкова големи разлики и вражди между феновете на различните стилове.Ей затова казвам най-много евала на тия,дето няма начин да ги познаеш каква музика харесват или не, освен ако не ги питаш - те най-лесно пращат на майната си предразсъдъците, като просто се развиват като личности, а не като фенове на даден тип музика, които гледат само в една посока напред.
Аз лично мога да слушам всичко... е без чалга... признавам си чалгарите трудно ги понасям... и напоследък мн мрънкам... и се оплаквам що хората са такива или онакива.... големия ми проблем е че не мога да приемам интересите на другите... а много ми се иска да можех...![]()