- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Относно "Шифърът на Леонардо"
Естествено за който е чел книгата или е гледал филмът. Достоверна ли ви се струва информацията която ни представя Дан Браун ? Какво мислите вие?
Редактирано от ^npocTo^a3^f^
Заглавието на темата трябва да е написано на кирилица!
Да. Книгата ми беше по вълнуваща.. е може би заради лошите субтитри на филмът, но си струва да се прочете !
Тази книга я почнах и нещо не ми се видя интересна, но с приятел я коментирах преди да я започна и думите му бгяха "Увлекателна е, но това са пълни измишльотини, прочети я, ще ти е интересна."
Трябва наистина да си я дочета..![]()
повечето неща са факти, но са извъртяни по странен начин, за да паснат на сюжета на книгата
Това е болест да съм влюбен в теб,
това е болест, вярвам на приятел.
Това е корист - целият живот,
това е грешка, но тя не се повтаря....
Темата,която е засегната е доста интересна , идеите които са изложени за християнството изглеждат напълно възможни... ? Що си мислите , че християнството наистина е това , което ни е представено на нас ...( ? ) , всичко което знаем за него е от книги писани от ДРУГИ ХОРА , одобрявани и редактирани от ДРУГИ ХОРА както на тях им е изгодно , в рамките на 2 хилядолетия ... ?
Достоверна?! Как ли пък не...въпреки че е възможно някои неща да са действително така, нали съдиха Дан Браун, че е откраднал информация от "Светата кръв и срещениат граал" на Майкъл Бейджънт, Ричарт Лий и Хенри Линкълн, която си е доста сериозно четивоДаже се говореше,че идеите в бестселъра на Браун са 1 към 1 с тези в "Светата кръв..."Обаче така и не я прочетох тази книга, прекалено е сложна, Шифърът поне е увлекателна
![]()
"Модата се купува. Стилът се притежава" Коко Шанел
Гледах филма, интересен е, но не съм чела книата. Повечето неща са измислици според мен,з ащото ако не бяха до сега някой учен да ги е доказал, а не някой писател да прави романче. Евала обаче на тоя Браун, определено мн талант се иска за това! Все пак не му вярвам, то сигурно и той не си вярва...![]()
It's like I can't breathe
It's like I can't see anything
Nothing but you
I'm addicted to you...
Аргументите изложени в книгата са силни. В действителност преди да гледам филмът и да прочета книгата не съм се замисляла и съответно съмнявала за представата на Христянството.. Но сега съм със съмнения. Поне е логичноПонеже в мен се приплита рационалното обяснение на нещата с нерационалното
съм раздвоена и допускам двата варианта
![]()
книгата спада към художествена измислица,преплетена с факти
ако Иисус имаще връзка(което е невъзможно)щеше да е споменато в Новият завет на Библията
you should kill yourself >=D
филмът е бозава работа!останах супер разочарована от него.очаквах да е интересен,а то...
книгата я имам и съм я чела.увлекателна е и лично на мен много ми хареса.но не вярвам,че са истина нещата в книгата.може би има някои верни неща,но не всичко е истина.единствено реални са описаните сгради,градове и пейзажи.![]()
♥ Усмихвай се - това кара хората да се чудят какво мислиш ♥
не разбрахте ли , че в Библията е писано това , което е ИЗГОДНО на църквата и монарсите ? Толкова ли е трудно човек да се досети ?Първоначално написано от EMILY the strange
не вярвайте на всичко,което пише и се филмира...това са просто съмнения,а не факти.никога няма да си сигурен дали и истина или лъжа.Първоначално написано от Анонимко
♥ Усмихвай се - това кара хората да се чудят какво мислиш ♥