- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Завидяха ли българите на освободените Медици?
Въпросът е ясен.
Прекалено много ли са дадените им привилегии?А заслужават ли ги?
Завижда ли им българина за вниманието?Заради парите ли е всичко?
Къде отидоха надписите "не сте сами" ...
Темата е вдъхновена от репортажа на БТВ Новините.Аз ще се изкажа по-късно.
хъхъ..
Да.
Народа ни е мърша. Какво повече да коментирам?
След като 8 години страдаха и България почти нищо не направи за тях мисля, че привилегиите, които им се дават са заслужени.
Българите обаче им завидяха - помните злобните коментарчета в другите теми за тях...
Убийци на деца- пф световни експерти доказаха, че е било вътрешноболнична инфекция.
Имам чувството, че някои предпочитат медиците да си стояха в затвора...пък иначе преди всички викаха "не сте сами"
хъхъ..
на мен лично не ми пука за тая работа...
върнаха се - хубаво
дали са виновни или не - само те знаят
Никой днес не е невинен
избрахме бъдеще сами
това, което ни очаква
мъчително-жестоки дни
То това не е само във форумите, а и в реалния свят.Първоначално написано от Shadow_Walker
Интересното е, че 8 години всички страдаха с тях, почти никой не се съмняваше в това, че са вършели нещо лошо. Аз се съмнявах и имам доза съмнения и сега, и тогава ми се караха тези, които сега смятат, че са виновни. Освен това на мен като 13 годишно дете още преди 4 години ми беше ясно, че накрая ще се стигне до пари. А на възрастните хора не им ли беше ясно? То беше ясно, че трябва да се плащат пари накрая, но преди не се говореше нищо затова, а сега - имало по-полезни неща. Либийският заем не сме го получили за 25 години и нямаше да си го получим никога. Целия свят ще плаща пари, арабска държава като Катар поема парите при евентуално неизплащане. Щеше да е срам България да не плаща.
Относно предявените искания за обезщетения. Това също можеше да се очаква. Българската държава им дължи не 10 000 лева, а минимум парите които щяха да получат ако работят в България за 7 години, а те са повече. Апартаментите им ги даде Мтел и още предварително са бии заделени за PR и реклама и аз предпочитам да се дадат 7 изстрадали хора, отколкото на НОВА ТВ, БТВ или за някои билборд.
А българите са завистници и за пареден път се доказахме като тъп народ.
Аз се радвам, че ги освободиха, не мисля, че те са заразили децата, не мисля и че не заслужават привилегии след всички мъки, които са изтърпяли.
8 години могат да са ужасно много време, ако си далече от семейството си и непрекъснато си жертва на физически или емоционален тормоз. Тези хора преживята ужасни неща, заслужават свободата си и обезщетение...
Ако ме прогониш, ще изгасна.
Ала доближиш ли се, ще се стопя.
Да те имам е така опасно!
(Да те нямам значи да умра.)
+1.И за рисковете съм съгласна.Затова трябва да се внимава.Дори и да е инфекция имат винаПървоначално написано от Novkov
Каква вина имат?Първоначално написано от find_m3
Инфекцията се е развила мнгоо преди те да идат там. Какво са виновни тогава?
Ти изобщо осъзнаваш ли какви глупости си написал?Какъв интерес ще имат Монтание и Колици от цялата тая работа?Първоначално написано от ATAKABG
Доказването на невинността било подобрение на отношенията!?ЕС подкрепяха сестрите, Либия ги плюеше...ЕС казваха, че са невинни, Либия - че не са.Та доказателството за невинността по-скоро влоши отношенията.
Пускането на сестрите от Либия ги подобри.
Щели да потекът пари.Ами и медиците ни да не бяха там,пак щяха да потекът, заради болните деца, които така или иначе пак щяха да са заразени със СПИН.
Пф..големи лицемери се извъдиха всички."Не сте сами" ама друг път...
хъхъ..
Изкупителкна жертва...само дето оня Кадафи забрави врмето когато България му даваше парички и че има сега да ни връща доста...мислите че е случайно, че задържаните в Либия са българи?
Аз не вярвах че ще ги пуснат, даже вече като си бяха тук някакси не го вярвах. Либия спечели много, българите до някаква степен се обединиха покрай кампанията "не сте сами".
Не мисля че някой им завижда за мъченията и 8 години прекарани в затвор в чужда страна
Ако всичко беше толкова сигурно нямаше да седят 8 години и да ги мъчат.Можеш ли да си сигурна кога в възникнала тая инфекция и дали изобщо е било така?Абе то и аз не съм сигурна и никога не съм заявявала ,че са невинни.Всички познати знаят позицията ми така ,че не съм никаква лицемерка.Не бяха прави да ги държат толкова и да ги мъчат,но кой знае до колко са невинни.А и имаше една теза дето са били ползвали повторно игли щото така йм било наредено.Еми понасят си го и това е.Първоначално написано от sherry
Даже да е 100% сигурно и доказано, че са невинни, пак могат да стоят там заради политически интереси. Защо ги пуснаха сега? Ако вярваха, че са виновни, едва ли щяха да ги пуснат, просто измислиха 1 камара условия, за да си дойдат в България и в крайна сметка Либия покри истинските си виновници за заразата на децата, прехвърли омразата на родителите към чужди граждани и хоп - даже се възползва от условията, които постави на България. С един куршум няколко заекаПървоначално написано от find_m3
![]()
Аз съм БЪЛГАРЧЕ, става дума за парите, апартаментете от Мтел и т.н., които им бяха предоставени.
find_m3 мисля, че това показва защо са седели там...
Първоначално написано от Аз Съм БЪЛГАРЧЕ
хъхъ..
Това е ясно и все пак имат вина според мен дори и да е МИНИМАЛНА.Не може ти да се занимаваш с това непрекъснато и по цял ден да се грижиш за деца и изведнъж да се окажат заразени ,ама видиш ли ,винивни няма щото е "вътре болнична инфекция"Първоначално написано от Shadow_Walker
каквото и да си говорим е смешно да ги обявят са национални герои, да ги отрупат с подаръци, пари и т.н.
а някой сети ли се за Сергей Антонов, чийто живот бе променен завинаги..
реално погледнато на жените нищо им няма, но Сергей Антонов се върна в България с психични отклонения
каква ирония на съдбата
няколко дена след връщането на медиците той почина, намерен след няколко дена
на неговото погребение не присъства НИТО ЕДИН представител на държавата
Инфекцията е вътре болнична, но имаш ли си на идея колко други хора присъстват в тая болница, освен тея медицински сестри? Всеки може да е...ЛИЧНО МОЕТО мнение е, че са набедили българките, за да скрият лошите условия в болницата, много по-лесно и хитро е да набедиш чужденци и то от малка държава...
Причината, както казаха, била лошите условия, повторното ползване на игли, абокати и всичкото му там. Дори и да не нарочно заразяването, ти си лекар, как може да си позволиш да поставят под опасност живота на някой свой пациент? Но така е...ако не го правиш няма да ти плащат, пък и като няма други игли как пацинета да приеме инжекцията си?
Според мен всичко това е от политически интереси. Но защо пък българките не са се махнали от там, както са направили други чуждостранно лекари, след като са видяли на къде отива раотата...пак парите. Ирак е същата табота
Естествено, че не заслужават чак толкова, пък и претенции да им дават пари, да им осигуряват семействата и т.н.Не стават ли малко нахални?Наистина им съчувствам, че са преживели това, но бяха похарчени милиони, стотици, а кой ги плаща?Държавата и още по-точно ние, но кой ни дава право на избор.За тия пари можеха да се направят много по-важни неща.
И се дразня на кампанията да помогнем на хората от гр.Калоян.Вместо Първанов да апелира към това НИЕ да помагаме, да беше дал тия луди пари, които дадоха, на тези изстрадали хора, които са загубили всичко, а не на медиците, които получила какви ли не привилегии, а и всъщност въобще не се знае колко им е била чиста работата.Отново сме дупедавци, но какво да се прави...
Все едно тея пари дето уж* ние ги даваме на медиците наистина щяха да отидат за такива цели...
* защото аз не знам случай някой да е минавал и да е искал на хората да събират пари за медиците!Не знам как така ние ги даваме...да парите са от данъци, но данъците винаги ги е имало!!
хъхъ..
според мен не заслужават чак толкова екстри.И толкова мн хиляди дето им дадоха пък и апартаменти, абе кво да говорим..
Да, съгласна съм, но за много по-важни неща държавата не дава пари, но това какъв е смисъла да го обсъждаме?Просто това е моето мнение, относно сестрите, не заслужават чак толкова.Наречете го завист, все едно.Но това са милиони, стотици, съзнавате ли го???Адски много пари, а сега тези хора остават без домове...Нека държавата да отдели и за тях.Много ми е интересно как за едно има пари, а за друго няма...За едно има милиони, а за друго държавата с нищо не помага.Първоначално написано от Shadow_Walker
така еПървоначално написано от exploitedteen
и пак ще кажа, колко е несправедливо отношението към С. Антонов
Това се опитвам да кажа и аз.Не завиждам просто са много екстрите.Глупаво е да даваш толкова пари за някой ,който дори не знаеш колко ги заслужава.За тия пари можеха да спасят стотици хора или поне да йм помогнат.Тука обаче има и друга работа.Първо това една реклама и второ играят роля имената (колкото и глупаво да звучи).Имам в предвид като знаеш на кой точно помагаш правиш всичко възможно,а като сложиш светофар (примерно) пред някое училище не можеш да си сигурен ,че спасяваш някой ,нали?Като слагаш 100 000 болни под общ знаменател не звучи така страшно.Болници,трансплант аций,лекарства ето това си заслужава.За това трябва да се използват средствата.Абе с 2 думи имаше и по-ефикасни начини да се похарчат парите!Първоначално написано от koalka