- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Завидяха ли българите на освободените Медици?
Пич,тука съм съглаен с теб.Първоначално написано от ATAKABG
Choose life. Choose a job. Choose a starter home. Choose dental insurance, leisure wear and matching luggage. Choose your future. But why would anyone want to do a thing like that?
Охо, Ловеч...тез факли на мача с нас ли е бе? Не бяха ли 16 или 18? Или вие толкова успяхте тук да извадите?
ако са виновни,най-големият им дар е свободата,едва ли ги интересуват апартаментите на ем тел..
междудругото зависливи сте,а това не е хубаво..
самата тема е смешна и жалка..
за какво да им завиждам че ще идат на море безплатно за 7 дена на разноските на държавата ли?или че ще получвават безплатни здравна помощ..
какво ви бърка вас не мога да разбера..
Plans are nothing; planning is everything.
Dwight D. Eisenhower
Медиците от много време насам не ме интересуват. Дадоха им доста неща, а има хора, които са изтърпяли много повече от тях и нищо не им се дава. Не им завиждам, няма за какво. Нека си харчат парите и да си живеят в апартаментите.
Толкова шум е невъзможно да се вдигне заради нечия загриженост за медицинските сестри или за заразените деца.
Има политическа цел.
Заразяването според мен е било умишлено, но не от страна на медиците /на своя глава е нереално да са го направили, а иначе 'шефът' не би рискувал да се разприказват/, и още тогава за запланувани сегашните събития. Суматоха от шум, пари, политика и неясноти. И някой печели от всичко това.
Колкото до българските сестри - те са единствено пионки. Не се заблуждавайте, че на организаторите на кампанията "Не сте сами", на французите, с чието самолетче пристигнаха, на българските политици, които обсипват хвалебствени слова по техен адрес.. на който и да е, му пука за тия сестри. Всеки си гони интереса. Те лично са прави да искат някаква компенсация заради това, което са преживели заради чуждите интереси. И в момента едва ли ги интересува от кого и откъде ще дойдат тези компенсации. Не им завиждам. Не ме засяга пряко.
А като цяло народът, който доскоро си въобразяваше, че спасява сънародници (да, хубава кампания беше..), сега е вече разколебан. 'щото до толкова сме станали материалисти, че стане ли въпрос за пари, всичко друго е без значение. Преди да се заговори за компенсации - "О, горките хора, пропиляха им 8 години, здравето им съсипаха..'', а сега - ''Толкова са алчни - искат пари от народа!", а доскоро повтаряното е забравено. Никой няма нищо против да носи лентичка, да скандира на стадиона 'Не сте сами!' и да претендира, че е състрадателен и така се опитва да помогне, но когато се стига до възможност реално да помогне финансово, дори не пряко той, а държавата - край, оттегля се. Това е. Всеки си гони интереса. Жалко само че е така лицемерно.
Още мога да си говоря, но смисъл няма. Съжалявам, че постът ми е хаотичен, а сигурно и грешки съм допуснала, но ме мързи да редактирам.
Ще оставя другото на пак ще попитам. Няма ги възрастните и тях да ги попитам. Защо ги подкрепяхте, подписвахте се в подписки, ходехте по митинги, не се съмнявахте в невиността им, а сега се държите по този начин? Нима не беше ясно, че ще се дават пари? Нима не беше ясно, че ще ги обезщетят? Че това ми беше ясно още от началото. Не знам защо сте такива... мхм да ви наречем путки. Но не мога да приема хората да се държат по този начин заради 10 000 лева и някакъв шибан апартамент.
Аз мразех лентичките "Не сте сами" и не подкрепях кампаниата, а тези които най-много е подкрепяха накрая на какво мнение излязоха? Да си имам и народа![]()
А на теб не ти ли беше ясно, че ще се стигне до това, защото родителите ме бяха казали доста отдавна подобен сценарии? И по-добре евтин реваншизъм, отколкото никакъв. Споменахте Сергей Антонов, толкова го хвалите, защото нищо не е получил от държавата. Това, че навремето е било така не значи, че сега трябва да е. Прекалявало се с "помощите".. какво са им дали? Не вярвам да осъдят държавата за още пари.Първоначално написано от exploitedteen
Просто някои завиждат за това, което се случва с медиците в момента. Не говоря дали е правилно или не, но хората виждат как някои става едва ли не национален герой, получава дадени облаги и му завиждат. Е да, ама те не са били в затвора по политически процес, които е следян от целия свят...
И мен ме дразни начина, по които реагираха българите и ме дразни далеч повече от този, по който реагират медиите и политиците. Защото едните са малка част, на които попринцип работите не са им чисти, а другото е масовия народ, които се видя колко е тъп, но в случая не по-образование, а по манталитет. Което е далеч по-лошо от това да си нямаш по-образование.
Айде лека нощ.
Пфффф,естествено,че привилегиите са прекалено малко!Аз лично не мога да си преставя,че един апартамент и някви данъчни облекчения(или нещо подобно) могат да компенсират 8 години мъчения и затвор(дори и да са били затворени в къща),като единственото развлечение през тия 8 години да е било да те откарат до съдя и да ти съобщят,че си осъден на смърт!Аз ако бях на тяхно място бих бил истински щастлив само ако изгорят всичките ни посланници и министри през тия 8 години на клада!Това ще е най-добрият подарък за тях!Първоначално написано от Shadow_Walker
Мошно,най-после и аз да съм съгласен с теб!Народът ни е мърша!Както и да е,всички си плащат....
ПП:Интересно ми е дали някой би могъл да ми обясни в какво точно се състои този заговор,за който се говори напоследък...Кой го организира,кои участват,защо го правят.....
2, 3 и 13 т. системно / неподходящ подпис/ !
медиците трябва да влязът в Биг Брадър!
Ако влязат трябва палестинския лекар да влезе заедно с новата си жена с която да изпълнят следната мисия:
Влизат като двойка, обаче разделена. Жената ще трябва да върти любов с българския доктор, а палестинеца с някоя от сестрите (може би онази с червената коса). Идеята на мисията ще бъде в това да види уважаемата публика дали ще може да задържи влюбената двойка така красивата си любов при тези тежки условия, подкопавана допълнително от сексуалните изкушения предлагани от псевдопартньорите. Другите сестри ще изпълняват с подобен драматизъм други мисии.
Парите от изпратените СМС-и при гласуването ще бъдат дарени във фонда за заразените либийски деца, които така и никой не разбра кой ги зарази и които станаха жертва на игрите (политически, финансови и прочие...) на всеки, даже и на техните родители (които се отказаха от възмездието подкупени с пари).
Ще стане страшен ВИП Брадър. Може би май успешния до сега!
Освен това тотално ще закопае льохмана Трифонов.
Не се чуваш май!Дали се опитваш е интересно.....Малко са компенсацийте ,а?Бе вие прости ли сте какви сте.Как ще са малко?Някой виновен ли йм е ,че са се набутали между шамарите.Вие нали до сега бяхте големи родолюбци,глупости ала бала.Ами те драги са едни емигранти отишли за пари да бачкат.Какво стана със "вече няма истински българи в България,всички ламтята за пари и напускат родината"?Като отиваш някъде и ти дават пари на ръка поемаш отговорност.Майка ми е мед.сестра и хич няма да ми е приятно да се случи нещо такова с нея.Обаче тя е достатъчно умна,че да знае ,че по-безопастно от домашното няма(та даже и в Бг става същото).А поредното е ,че това са деца.Това е живот!Живот оставен в ръцете на няколко жени и мъже.Като не са се погрижили както трябва и са ходили от стая в стая с една игла какво искате?Дайте да йм направим паметници в тяхна чест,химн да йм напишем.Вече ми писва да се разправям.100000% не им е чиста работата,ако ще да има друг дето дърпа конците,те са вършили черната работа.Толкова ли са глупави ,че да не знаят как да си вършат собствената работа.Като са видели ,че ще искат нещо нередно от тях защо не са се махнали?Може ли някой да ми отговори?ПАРИИИ е за това е всичко.После ние сме били алчни. Не ЗАВИЖДАМ просто мисля по друг начин.За мен са виновни дори и малко да е не заслужават чак такива почести.Къде се е чуло и видяло да хранят затворници със лъжичка.Ако щете ме мислете за злобна мен ми е жал за ДЕЦАТА повече отколкото за сестрите.Като порастна (АКО пораснат) как ще обяснят на тия деца ,че еди кой/я си йм е съсипал/а живота,а сега си пече гъза за чужда сметка й техните здрави деца живеят в подарени апартаменти на чужд гръб?Като сте толкова умни направете гоПървоначално написано от Ziezi
=D> =D> =D> +1Първоначално написано от find_m3
Не завиждаш,но си докачлив..Първоначално написано от find_m3
"Логиката" ти е рационална само ако те са виновни,а това не можеш да го докажеш.
Колкото до това,че са се набутали между шамарите като са излезнали в чужбина си много в грешка,повечето хора отишли в чужбита емигрират и намират по-добри условия от тези в България.И да не съм родолюбка,но поне съм здраво мислеща.Прекаленият шовинизъм е заслепяващ..
Plans are nothing; planning is everything.
Dwight D. Eisenhower
Със сигурност завидяха доста хора за привилегиите. Особено доста от тези които работят в тази сфета. Нали някакви сестри от тези които ги преглеждали казваха, че 5те сестри изглеждали по-добре от тях и едва ли не преглеждащите заслужавали медицински грижи и подаръците. Което ми се вижда абсурдно..
Преди половин година всички викаха по митинги "Не сте сами" като роботи, а сега същите реват, че им били много привилегиите. Интересно как конспиративните теории цъфнаха едва след като ги освободиха.
Аз поне през годините не се интересувах изобщо от случая с медиците, който медиите преекспонираха, нито от тъпите им кампании. Беше ми много интересно само откъде всички са толкова убедени, че са невинни. От новините по БиТиВи-ту?Може и да са невинни, може и да не са, но мен това не ме интересува и не ме засяга. Не се отнася до мен!
И да, не са направили нещо кой знае какво, за да харчат парите на данъкоплатците, които могат да отидат за нещо, което всъщност е необходимо и ПОЛЕЗНО. Това вече ме засяга.
Офф бе виновни са бе.Казах го милион пъти.Не ми пука кво правят.Не завиждам!Не съм участвала в никакви кампании!Дори не съм помисляла за това ,което им дадоха преди темата.Политическа игра-хубаво само,че е абсурдно твърдението ,че още преди да отидат в Либия е било планувано това да се случи.Аз не мога да докажа ,че са виновни нито невинни ,но не беше справедливо спрямо децата сега те да се чудят как да си продължат живота с още 1 година,а медиците да си живеят спокойно.Не съм само съгласна с това ,че са били малтретирани.Ако не беше боя и мъченията хич нямаше да обърна внимание,защото за това са измислени законите -за да се спазват и ,който ги нарушава (още повече застрашавайки друг човек даже много други) трябва да си търпи последсвията.Това ,което трябваше да се направи е да ги прехвърлят в Бг и да утихне всичко.Не почести,медали за храброст,улици на тяхно име и глупости.Бруталната реалност....боли!А пък това ,че били ревали тия с митингите от завист е ПЪЛНАТА ГЛУПОСТ.Надали някой е обърнал внимание.Тука ЗАВИСТ е най-неточната думичка.За какво да йм завиждам?За парите ,за апартаментите или за това ,че са били в затвора?
Всъщност това за използването на едни и същи игли е известно отдавна, но по това обвинение са виновни абсолютно всички в болницата, а не само сестрите ни.
Сестрите не са взели засега кой знае колко пари, че толкова да ви ощетяват. Има суматии проекти, по които се усвояват пари и хората найстина се ощетяват, но на вас ви се привлича вниманието със сестрите, за които си е съвсем естествено да получат някакви обезщетения от държавата... и казах го по-ранно най-малко сумата, която щяфа да получат като медицински сестри в България за 8 години. То това май са не 10 000 лева, а някъде около 30 000 лева...
В целия случай не ме интересува това колко пари са им дали, ако ще и 10 милиона лева да им дадат общо пак не е такъв проблеч, колкото друго което видях в българите и по-този начин се разочаровах страшно от народа ни. То е найстина голям проблем. Тези пари ще минат и ще заминат, ама българите ще си останем тъпи шибаняци.
Иначе община Каварна отново стана супер интересна. След като цялата държава даде по 10 000 лева, община Каварна даде по 5000 лева на медиците за почти безплатна реклама по телевизиите. И не казвайте, че Цонко ощетявал Каварненци. По време на мандата му бюджета на общината май се качи 4 пъти и Каварна се съживи.
Ти не си в час по въпроса явно така,че извини ме....То това беше една от главните причини в обвинението.И кое му е наивното.Нима не може да се заразят при условие ,че примерно 1 седмица се боцкат едни и същи деца.Дори и на 5 човека да се сменя иглата реда на инжекцийте се променя.Ако днеска една игла мине пред 1,4,6,11 и 9-та стая ,( 1-ва да речем е със спин),а на другия ден мине през 1,3,5,10, и 8 какво ще стане?Абе има много начини да пламне цялата болница.Според теб не могат да се заразят така толкова деца.А как могат питам аз?Първоначално написано от ^npocTo^a3^f^
Айде време е да почвате с абсурда от сорта на "ама те децата и преди са били заразени и са напълнили болницата за да могат като дойдат медиците от Бг да ги затворят и да ги мъчат"![]()
Могат да се заразят УМИШЛЕНО, а не от нехайство и използване на едни и същи игли от немотия. И това е дело само на либийци, българските медици са си вършели работата, както всички останали.
Незнам на кой свят живеете с розовите очила, но се върнете в реалността - няма нищо случайно, всичко е нагласено и планирано отдавна.
Хмм не говори за розови очила ,щото точно ти си мислиш ,че като са българи значи са невинни.Абе божее какви глупости
извинявай ама на колко си.Кой ще зарази сумати невинни деца умишлено?????Не не побърках се просто много филми гледате и това е масов проблем
Как така кой?![]()
За пари хората са готови на всичко. И моля, ако бяха виновни отдавна щяха да са на 2м. под земята, това е арабска държава. Много ли те очудва, че Кадафи е способен да зарази либийски деца със СПИН? Либия многократно е обвинявана в неспазване на човешките права и държавно подпомаган тероризъм. Признава си и, че притежава програма за оръжия за масово унищожение. На такива ли хора да вярвам? Не, мерси.
И да те попитам аз нещо - българските медици са обвинени в УМИШЛЕНО заразаване с цел покушение срещу сигурността на държавата, участие в заговор и колективно извършване на злодеянията. Какъв им е келепира от цялата работа?
Тоя разговор стана много частен ,но още не съм изгубила интерес...както и да е.
Та какво значение има в какво са обвинени.Дори и да не беше умишлено какво значение щеше да има освен ,че (МОЖЕ БИ-казвам може би ,защото поне по въпроса ,че либийците не са от най-толерантните съм съглана) щяха да са по-меки условията и присъдите?) щяха да са по меки условията и присъдите.Дори и да не са виновни поне мааалко ми е много трудно да повярвам на това ,което казваш, а съм адски черногледа и не си мисля ,че животът е прекрасен даже никак (изпитала съм го).
Ок хубвао заразени са били с ХИВ айде писна ми да въртя едно и също като развален грамофон