- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Завидяха ли българите на освободените Медици?
А да ги носим докато умрем ли? Вече не сме им нужни. Имат си близки имат си и приятели които да им обръщат внимание.Първоначално написано от Shadow_Walker
Който е завидял си е за него..трябва да си много оганичен човек да завиждаш и то специално в тоя случай като се има предвид през какво са минали хората. Живи и здрави да са. Държавата им дължи известна помощ до там до колкото да се интегират отново. Аз не съм запознат много какво са получили но не ме и интересува. Живи и здрави пак казвам![]()
Birdy birdy in the sky dropped a poopy in my eye, I don't worry I don't cry, I'm just happy that caws can't fly!
Защо държавата да им дължи нещо?Кво им е отнела тя?Нещо хич не разбирам на къде биете.България ли е виновна,че те са били в Либия и са ги вкарали в затвор?Виновна е единствено за това ,че не успя да ги измъкне по-бързо....Първоначално написано от Momchence
И пак казвам тука няма място за завист и никой не трябва да се чувства ощетен!!
Аз май не съм казал ясно. Може и да не е хубаво, но е по-добре, отколкото да не направят нищо. На медиците определено ще им харесва да ги използват, така че аз проблем не виждам.Първоначално написано от exploitedteen
А и сега пак като помислих. Медиците до сега реално не са получили толкова много, че да говорите против това. Един апартамент и по 15 000 лева. Кажете ми дали са взели нещо повече? А това дали имат или нямат претенции да повече е друг въпрос.
Иначе е много тъпо това за правенето им като национални герой и ученето им по история, ама не мисля, че ще ги учим по история.
А аз точно на либийския съд на вярвам и повтаряйки, че това го определя съда искаш да кажеш косвено, че са виновни. Това дали са виновни или не никога няма да го разберем. Аз лично съм почти сигурен, че не са.
Леле като се има предвид че преди да се върнат ми беше адски жал за тях..сега мнението ми коренно се промени: 1-во ..държавата пръсна за тях милиони а има бедни които се нуждаят повече от тези пари
2-ро : искат още пари..тези срам нямат ли ..откъде на къде ние народа сме длъжни да даваме пари за тях като държавата няма нищо общо с ареста им:
3-то : С това ми направиха най-лошо впечатление..когато слязоха от самолета ..вместо да направят някакъв жест че им е мило тук в родината те минаха ей така високомерно ..е незнам обаче нито са ги мъчили ..1 месец най-много да са стояли в завора .., там са живеели по добре от много българи ..имали са нещо като къща , получавали са и пари и идват тук и търсят още ..какво в това безсрамие? Няма да се усъмня ако и други решат да напраят така..да искат да ги вкарат в затвора като са невинни за да осигорят семействата и блиските си с средства взети от народа!
боже дори не ме вълнува... радвам се че ги освободиха.. дали са виновни или не би ме инт.. няма да ходя при тях да ми правят изследвания..![]()
Не заслужават нищо. Не трябваше да им дават нищо. Те са просто хора, които са били в затвора. Айде да дадем на всички бивши затворници коли, апартаменти, да им признаем трудов стаж и да им платим осигуровки. равни сме били. Не сме равни. Ако бяхме равни и на мен трябва да дадат апартамент и да пуснат във вестника телефон за набиране на средства за обзавеждането му!
Аз винаги съм била за това да не с пръскат пари за тия. Смятам, че с тези средства можеше да се направи мнооооого повече тук, в България. Държавата и обществото не им дължат нищо. те са отишли да работят там напълно доброволно. Аз може утре да отивам на лекции, да влезе психопат и да изпозастреля половината ВУЗ. Това си е риск. Всеки си поема рискът. Всеки ден аз излизайки от дома поемам риск да не бъда блъсната, всеки път като паля газта поемам риск да не гръмне. Те са поели риск да отидат в тази държава, за да искарат пари. Не съм ги карала аз да вървят. Сега и работни места им пазели, ало 8 години не са практикували. По закон те не могат да практикуват. То нещо Първанов и за това пак направи. И все пак аз не бих си дала вената на някоя от тези жени.
За мен цялата история е нагласена и сичките разправии с тях бяха някакви политичеки ходове. Нямам мнение по темата, защото проблема стана прекалено голям и вече не се знае кое е истина и кое - не.
And now I make a spell,
"forget I've ever been here"!
Don't ask, I won't tell,
may all of our pain dissapear!
Ne mislq,che stava duma tochno za zavijdane. Prosto prekaleno mnogo gi natrapvaha i t.n.t i e normalno da se izdraznish.. kudeto i da pusnesh TV ti obqsnqvat kolko sa veliki i t.n.t.. preskonferencii abe.. malko go presiliha i mediite puskaha sluhove za sudilishta gluposti.. abe prekaleno presileno.
Тази вечер тръгвам на лов...
Като хищник доближавам те
Ти си жертва - подчини се
и прави каквото искам аз...
Хайде, драскай и хапи ме!
Да...у някои хора наистина се събуди глупава завист.В Либийския затвор-зле..На свобода-зле..Само дето ние сме свикнали да оплакваме нещо и когато извоюваме свободата "му" или нещо в полза на определена кауза..ТОгава вече у нас се събужда тая завист ,че някой друг може да има повече от нас в материално отношение,повече слава,известност,привилеги и..и се чувстваме ощетени,защото го искаме за себе си .Много тъпи изказвания чух по телевизията по адрес на медиците,пенсионери ревностно бранеха твърдението ,че за медиците се похарчиха толкова пари..а пък за горките стари хора няма нищоПовод само да оплачеш своите несгоди,но не и да проявиш малко човещина и да се направиш дори ,че се радваш на свободата на тия хора,чиито живот мина в мъчения и глупави обвинения. Така се получи и със загиналите в Ирак войници..Повишиха длъжностите им посмъртно..Защо беше нужно това? Да покажат,че България обича своите...да..тогава защо не ги нарекоха герои преди да загинат.И извинявам се ,ако обиждам някой като говоря така общо ..Защото има и хора ,които наистина ги е грижа за това ,което става в България..Но те са тези хора,които взимат по 200 лв на месец,едвам свързват двата края....А тези от които се изисква най-мн ..те си траят х_х И едва когато нещата се влошат -излизат навън ,за да покажат коолко съжаляват,пробутват пари на всеки само да замажат положението..и отново всички са герои..
пак забравих да се логна 0_оПървоначално написано от Анонимко
![]()
Krem4e съгласна съм с тебе и аз това повтарям от 100 години в тая тема ,ама повечето си знаят своето и дрънкат пълни безсмилици.Със Fluffy^;pp също сме на едно мнение.Още като пуснаха темата бях против това ,което получих все едно са извършили някакво геройствоПървоначално написано от krem4et0
,а сега като заламтяха за още съм направо адски разочарована и от държавата и от тях ,защото имат нахалството едва ли не да обвиняват държавата за тяхната участ искайки още и още......
Не мисля, че са им завидяли.Първоначално написано от Shadow_Walker
Определено са им много привилегиите.Отиват в друга държава за да изкарат пари осъзнавайки риска-това не ги превръща в национални герои, в каквито ги превърнаха.
Разбирам това, че ги помилваха и че им осигуриха жилища, но останалото е прекалено и ненужно...
Надписите "Не сте сами" мсиля, че бяха за да подкрепими идеята за освобождаването им,след като вече е реалност-не виждам причина да ги носим...
Аз не бях разочаована от поведението на българите,бях буквално потресена!Как може ,след като направихме толкова много кампании ,отправихме толкова много апели за свобода ,песен зазвуча по всяка телевизия,песен ,в която се пееше за страданието и нечовешките мъки,които тези изтерзани жени изпитаха на собствен гръб........и след всичко това се появиха шепа хора ,които имаха наглостта и нетрезвото мислене да кажат ,че не са заслужавали ,това което получиха ,след като ги освободиха от оковите на стаданието и мъката???Не знам за кой път вече се убеждавам ,че българинът не носи сърце ,а камък в гърдите си (нямам предвид всички хора).Всички искахме свобода за медиците ,получихме я!И какво?Намери се някоя изкуфяла бабушкера да си даде "компетентното мнение"???Ооооо,всичко ми е пределно ясно!Нима на всички не ни беше ясно ,че след освобождаването започва и помощ от наша старана!Не стига ,че некадърната ни старана не успя да направи нищо по въпроса за помилването ,а и сега някои не са доволи от това ,което се случва!Сори ,ама това за мен са хора ,в които не е заложена и капчица човечност!Нима ако това бяха наши близки ,роднини ,майки и т.н щяхме да мислим по този начин!???Не,не е така!Нашата държава няма да се оправи ,докато всеки не спре да мисли само за себе си и мирният си и жалък животец!Бългъринът е способен да угаси една свещ,като плюе по нея!Хей,българи,ние угавсаме ,преди да сме засветили!Това е от мен!
не ви ли писна да говорите за тия ?
Не,не ни е писнало и няма да ни писне!И не са "тия",а са нашите медици,които заслужаваха свободата си!Първоначално написано от OtherDimension
А Сергей Антонов с какво заслужи тази смърт?! без никой да го погледне, извивял последните години от живота си сам, в мизерия и с психични отклонения ????!!!!Първоначално написано от $ Angel $
![]()
НЕ!
а тия са излезнали да си правят кефа, да спят с тоя и ония
от какъв зор ще плащат милииоооооони за тях, милиони, които ще вземат от мен, теб и другите чрез данъци!
аз ако излезна от тая държава ще ме погледне ли някой?
не!
така са решили - така са направили
не заслужават НИТО една от привилегиите, които получиха, камо ли милионите, които се платиха за тяхната свобода
Не мисля,че хората в България са лицемерни.Да вярно имаше много кампании от рода "Не сте сами"и почти всички българи я подкрепяха,но не мисля,че тези,които роптаят в момента имат нещо срещу медиците и тяхното освобождаване...Завист!?Да може би точно това изпитват,когато наблюдават развоя на събитията-нови апартаменти,пари,работа и т.н. Но като се замисли човек медиците са преживели прекалено много и за тях тези неща едва ли са нужната компенсация,защото първите 2 години са спели в килии с по един раздърпан матрак,би ли са изтезавани,не са виждали близките си дълги години...Е кои и какви са тези "завистници" в България тогава...?Или може би ние забравяме факта,че не сме богата държава,че липсата на храна и каквито и да било средства всъщност са ежедневие за някои българи,че да спиш на раздърпаният матрак е нещо неизбежно за някои,че те гледат как децата им гладуват без да можат да направят нещо или да се чудят какво ще е бъдеще им?Нима всички в България имат жилища,домове,където да спят ( някои от хората пострадали от наводнения през 2005 все още нямат жилища и спят по каравани),нима няма повече нуждаещи се,които се надяват всекидневно за помощ от държавата!А когато тази помощ липсва,а тези хора наблюдават развоя на събитията с медиците и се питат защо за едни има апартаменти,а за други нуждаещи се нищо?С какво те са по-различни...нямат ли право и те да забравят страданията,да подобрят живота си,да зарадват себе си и децата си?Едва ли тези хора ненавиждат нашите медици и истината е,че нямат причина,но за наше нещастие завист винаги ще има докато управляващите не го променят,но както знаем това едва ли ще стане...
Абе я си замислете наистина по въпроса кой заслужава и кой не.Дай да раздаваме пари на всички затворници ,щото видиш ли не било справедливо!Ти от къде знаеш ,че не е бе майка му д*ба писна ми от глупости.Съжалявам за грубия език ,ама има хора дето наистина с нищо не са заслужили бедите дето са ги сполетяли и ,както казаха преди мене за тях няма кой да се погрижи,а дори за тези ,за които се погрижиха нямаше толкова привилегий...дадоха йм по 1 "къща" дето всъщност е беседка с 1 стаяПървоначално написано от $ Angel $
.Жалка работа ...направо ме потресоха и медиците и управниците ни....Кажете ми какво йм е отнела държавата за да йм връща в милиони?????Като ми отговорите подобаващо няма да пиша повече в тая тема!Не ,че можете....и познайте защо?!
Аз направо съм отвратен от тези " изтормозени души ", но от всичко най-много се учудих защо не се разплакаха, когато слязоха от самолета а плакаха, когато им подариха апартаменти ?
Jebem te u usta, jebem te u oko
Точно това казах и аз..просто нямам думи как може да искат и още пари..какво им е виновна държвата ? Пък и тези пари ги взимат от хората в държавата ни ..все пак това са важни средства които могат да послужат за много болни деца или сираци вместо за удобствата на медиците ни които в затвора почти не са стояли даже! Нямам думи колко паднаха в очите на зрдраво мислещите хораПървоначално написано от find_m3
всичко това точно и ясно предва и моите мислиПървоначално написано от VaNicHkaa
+1
АЗ не съм искала свобода за тях. Напротив-исках да ги обесят там и да харчат държавнит пари за нещо по-смислено!Първоначално написано от $ Angel $
Пфффф... на мен ми писна на слушам за тях вече!Не казвам 4е са виновни ама те са само 6 човека,а тук имаме толкова мн хора които страдат(малки деца,които са изоставени или болни,толкова мн бедни семеиства,възрастни хора...).Не мислите ли че те не искат да чуят че не са сами..и да има кампании за тях...Но ние сме смотан народ със смотани политици..абе не искам да пиша вече че........
''Ние толкова привикваме да се преструваме пред другите,че в крайна сметка започваме да го правим и пред себе себе си''
Е чак да го обесят е прекалено все пак не живеем в 19 век ,но свобадата също е пресиленате са престъпници това ,че са българи не ги оневинява...