- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Завидяха ли българите на освободените Медици?
Явно не си гледал доста внимателно!Разплакаха се ,когато слязоха на българска земя ,и аз плаках с тях ,защото смятам ,че си заслужаваха свободата!Да,вярно в България има много деца ,които се нуждаят от помоща на държавата ,състояща се в тези пари ,но вие не разбрахте ли ,че нашата страна отива там ,където има келепир!?Аз исках да помогнат и на медиците ,и на децата!Но........няма да стане!И да ви кажа ,че типична българска черта е да завиждаме ,когато някой има повече от нас!България няма да се оправи ,докато всеки не спре да мисли само за себе си и своите потребности в жалкия си животец!Първоначално написано от FernandoTorres`fan
Напълно съм съгласна.Първоначално написано от trt1989
Не мисля,че в случая може да се говори за завист.
Мисля, че всички искахме те да си дойдат невредими от Либия, но бях дълбоко озадъчена от реакциите им на летището в България. Все едно света работеше за тях...как пък една сълза не проляха, че са се завънали! А и не изглеждаха толкова сасипани, както ги описваха медиите. В крайна сметка държавата беше виновна единствено за това, че не ги изтегли от Либия преди 8 години, както направиха другите страни. Да не говорим,че преди това те са имали и други пререкания с властите.
В този ред на мисли исах да кажа, че трябваше да бъдат освободени от Либия, просто защото нямаше друго решение на въпроса, поради обществения натиск, друг е въпроса дали те го заслужават...
Без свинщина няма купон бе, човече
за т'ва ще я правим с пълен замах,
какво от това, че купонът отече
та ние сега сме напушени в смях.
На базата на какво смяташ така? Звездите ли ти го говорят?Първоначално написано от $ Angel $
![]()
![]()
а защо тия не целунаха българската земя ?!?!?Първоначално написано от $ Angel $
тая държава даде сума ти пари да ми идват тука и да ми се текжкарят !
плакала била .. ой милата, имаш много криворазбрано чувство за сантименталност
офф изпокарах се в нас с баба ми за та глупост тя горката се прибра от работа да ги види как слизат от самолета и за какво?тцтц нямам думи![]()
Аз също.. в началото си мислех.. "леле горките хора.. ебаси скапаната държава дето сме.. 8 години да ги мъчи.. и да не прави нищо за тях..."Първоначално написано от FernandoTorres`fan
Нооо преди 2 дни някъде.. научих информация.. на която мн трудно повярвах.. но все пак.. фактите.. показваха, че е истина..![]()
Хмм от къде да започна..? Каква мислите, че е причината за 8 години.. толкова мн пъти да ги осъждат на смърт.. и да не ги убият?? Звучи гадно да... ама не мислите ли, че ако наистина искаха да ги убият.. щяха да го направят.. ама се нещо се разминаваше... и защо.. защото даже и в тази ситуация.. са заложени пари... Чудя се как може държавата ни да е толкова коварна..?? Ама.. ето че може... в едно интервю.. майката на една от сестрите.. (не и помня името...) казва, че дъщеря й... за пари.. е готова.. на всичко.. а за долари.. даже човек може да убие... да трудно е да се повярва нали??? Защо мислите, че др страни толкова бързо си изтеглиха.. хората.. щото те не са толкова подли.. и не бяха сключили сделки.. да ги поизмъчат малко.. да си поиграят с тях.. и накрая да ги пуснат..![]()
А знаете ли.. че те там.. хмм.. как да го кажа.. едва ли не, не са били в затвор.. всеки е с спал.. в отделна стая.. и защо мислите.. че всеки път като ги снимат и дават по тв-то изглеждат.. толкова наконтени.. и добре изглеждащи... ако наистина ги бяха изтезавали.. както те казваха... нямаше да бъдат в този вид... и най малкото.. можеше да се разреват... като слязат от самолета... а не да бъдат толкова прозрачни... не да слизат... като манекени.. както слези оная.. ква беше.. Кристияна...Кой знае.. България.. колко се е оръсила пак.. за поредната.. коварна сделка... и не стига.. че там са ги гледали.. по добре.. и от папата в Рим.. ами като се върнаха и апартаменти им дадоха.. че и събрание.. на представителите на държавите от ЕС поискаха.. и не знам си кви.. още подаръци им напраиха... и на това... кой няма да завижда... хиляди деца.. без семейства и покрив над главата... си се скитат.. одрипани.. и огладнели... а умните ни политици... продължават.. да мечтаят.. за повече и повече... милиони.. егати държавата дето сме!!!
Нямам думи....![]()
is my religion
Тва не беше правилно...ок, прибраха си ги, няма лошо след като са били невинни, но защо трябваше толкова да афишират с помилването им-защо просто не ги събраха във преидентството и тихомълком да ги помилват и да им оправят живот акато толкова искат-въпреки че твърдо не одобрявам всички тези пари които се пръснаха по тях-все едно"мерси че избягахте от българия от родината си пред игодини" нещо не ми се връзва...те отишли на райна си майна...да изкарват пари-не само да "спасяват живот" ами на сичкото отгоре българия не само ги приема с отворени обятия, но и обижда всички онези семейства които чакат всеки момент най-скъпото им-децата да умрат...нищо че медиците "уж" не са виновни...това че са осъдени малко или много бе разплата за семействата-имаше някой наказан, но ние едва ли не се изгаврихме с тях като толкова комерсиано ги освободихме и възнаградихме-защото дори и да не са виновни, онези семейства вярват че трябва някой да е виновен и ние се съгласихме това да са медиците, нали? А какво направихме-възнаградихме убийците на децата им-защото точно това си мислят те! Не беше никак правилно и не го казвам от завист-а от здрав разум!
Хвърлиха ме в Пирифлегетон а сега преплувам Ахерон. После ще се гмуркам в Мнемозина. Следва Кокит а след нея Стикс. Сетне ще се давя в Лета, докъто изтезаната ми душа се моли за водите на Еридан...
http://bgpentagram.bulboard.com
като ги видях що за хора са.. вече и в това силно се съмнявам!Първоначално написано от aniezina
колко нагъл трябва да си да кажеш : Ааа, не ме интересува, аз си се прибрах.. като те питат какво мислиш за намерението на Кадафи да изгони всички българи от Либия ?
да не говорим, че винаги, особено тая червенокосата, беха гримирани, боядисани, нагласени
изобщо ама изобщо нямат вид на мъчени хора..
а това, че на едната и скачал 120 килограмов мъж са пълни измишльотини -> как ги сметна, пък и на такава жена ще и се строши гръдния кош веднага от такова тегло
Спирам да пиша в тази тема, за мене това освобождаване и средставата, които се дадоха беше голям удар за държавата
Беше поредния... и кой знае още колко такива ще има...![]()
is my religion
и намен ми направи впечатление че винаги бяа с прическите, даже си сменяха цвета на косата-оформениет фежди и дори новите дрехи-това не ми приличаха на затворнички...
Хвърлиха ме в Пирифлегетон а сега преплувам Ахерон. После ще се гмуркам в Мнемозина. Следва Кокит а след нея Стикс. Сетне ще се давя в Лета, докъто изтезаната ми душа се моли за водите на Еридан...
на мен ми е безразли4но ...ама ми се струва ве4е малко нахално..дадоха им апартаменти,измъкнаха ги от доживотни присъди,дадоха им пари,всичко им оправиха и сега какво...ще съдят държавата? е ве4е наистина са нахални!![]()
то бива бива ама вси4ко си има граници! малко са неблагодарни,можеше и никой да не ги погледне!
за кво ще съдят, аз тва не съм го разбрала я дай малко инфо...оле вече ги мразяПървоначално написано от bqsna_teenagerka
неблагодарни кучки!
ами искали още обезщетение,по незнам си колко хиляди евро на месец...(при положение 4е ве4е държавата им беше дала)Първоначално написано от aniezina
държавата им била длъжна,за тия осем години! живота им се бил обърнал наопаки. и сега искат още пари! а ги уредиха вси4ките със хубави апартаменти,като дойдоха ги настаниха в луксозен хотел "да се освестят"
и още куп неща им дадоха и паспортите им оправиха и още какво ли не и сега ще съдят държавата!![]()
излязоха ни солено тези медици! скоро ще ни карат да даваме от джоба си пари за тях!![]()
нахални същества!
Какви привилегии са получили тези хора. Дали са им апартамент и пари,с които да започнат от начало животът си. Това ако сa привилегии,аз съм трамвай. Тези хора са били подложени 8 години на адските мъки,далече от родината си,далече от близките си,в една непозната държава,обикаляйки от затвор в затвор и търпейки мъчения. След толкова време те се връщат в родината си без нищо. Евала на тези,които им дадоха апартементи и пари,за да стъпят на земята. Нз защо,но българите са толкова завистливи хора,а това не трябва да е така. Уж всички много страдаха за тях,концерти,инициативи и много подкрепа и най-накрая какво резултатът от всичко това беше положителен,а отзивите отрицателни. Лицемерие ли е,злоба ли е,не знам,но е жалко това,което става....
sinful`girl въобще не си права... съжалението те заслепява... и не ти позволява да видиш какво наистина всъщност става... прочети ми коментара... и ще разбереш че не е така както си мислиш...
иначе,... това със съденето.. вече преля чашата... толкова мн остискаха държавата.. че ся и ще я съдят... не ги е срам.... оляха се просто...![]()
![]()
is my religion
#Gravity Of Love#
Въпросът е,че въпреки всичко тези хора 8 години не са се прибирали в страната си. Казваш,че са били наконтени като ги снимат и тн и тн. Нормално е !! Ако не си забелязала лицата на вси1ко са адски изпити,със сенки и състарени. По вестници съм виждала техни снимки от преди да влезнат в затвора и 8 год по-късно. За 8 години е нормално да остареят,но то си им личи,че не им е било лесно.Нормално е като ги снимат поне малко да се приведат в свеж вид.
Другото,което е казваш,че толкова пъти са ги осъждали на смърт и все пак не са ги убили. Факт е ,че държавата е имала някакви отношения с Либия,които са били под секрет,въртяли са се някакви далавери,за които никой нищо нз,но се предполага. Какъв по-удобен момент Либия да започне да изнудва България като обвинява медиците ни,вкарва ги в затвора и 8 години нещата се протакват. Само че не мисля,1е тези хора имат нещо общо,просто са попаднали на неподходящото място в неподходящото време! След намесата на толкова много държави и сериозната подкрепа от тях,Либия може би се е уплашила,че далаверите,които върти с България ще излезнат на яве и решават да отпуснат края. Поне аз така си го обясням цялото това протакване на нещата и бързото освобождаване на медиците.
Казваш,че едната от жените е била готова на вси1ко за пари. Ами то кой не е? Ясно е ,че жаждата за пари е накарала тези хора да отидат там. Тази жажда кара толкова много българи да емигрират. Колкото и да е готов човек на вси1ко за пари,не мисля че е способен да продаде 8 години от живота си.....
Недейте съдете тези хора!! Апартаментитем,които им се отпускат доколкото съм запозната са от Мтел,така че те на са купени с парите на данъкоплатците. Другите пари не съм сигурна от къде са,но дори и да са от данъците...пак отиват за добра кауза. По-добре 10 000 лева да отидат за стабилизирането на един живот,от колкото за най-нов модел кола на някой политик!![]()
Ами никой не ги е карал.. да заминават.. по собствено желание са отишли там...Ест. че ще ги накарат да изглеждат съсипани.. и уморени от "изтезанията" нали иначе ще разберат... какви далавери се въртят
Малко във свеж вид??? Ти не ги ли виждаш какви са наконтени.. с грим.. с какви дрехи... и прическите им... извинявай мн.. ама мойта майка никога не съм я виждала... така... от къде пари.. за сичките тези грижи за външния им вид.. мислиш, че те имат там пари и ходят по магазинчета ли???
![]()
Държавата определено.. има няква сделка с Либия.. обаче става въпрос за такива пари дето и най големия милионер сигурно не ги е виждал.. затова.. се пази в тайна.. затова и ги пуснаха..![]()
Да възможно е.. парите да са ги завели в Либия.. но не виждаш ли, че собствената и майка казва... че тя човек може да убие... за пари.. а какво тогава са 8 години??????![]()
Няма значение от къде са тези пари.. важното е че само апартаментите им бяха достатъчни.. а тя държавата кво направи.. като принцеси почна да ги гледа... и те нахалетата.. още и още искат...а колко мн хора гладуват.. колко мн деца и възрастни са болни... колко ниски са заплатите.. и колко високи са цените на всичко... винаги съм си мислела, че държавата има пари.. да така.. ест... че има.. обаче ги дава за глупости!!!
![]()
И как няма да ги съдим и обвиняваме... сега заради тях още повече западнахме...![]()
is my religion
Не мисля,че ти ,аз или някой друг е пострадал заради тях. На нас не са ни направили нищо! Тази пари,наистина може да са от данъци и не би трябвало да им се дават,но пак казвам по-добре за добра кауза,от колкото за нов модел кола.
За дрехите,които говориш....в затворът като си е позволено да близките ти да ти носят дрехи,ако не знаеш,да ти кажаВанко 1 също е в затворът,ама като ходи в съда с затворнишките си дрехи ли е или е с яки дрешки и ланци? Да не говорим,че ако е така както ти казваш,че всъщност са си живели като царе и не са ги изтезавали...ами защо тогава им трябва да се гласят. При положение,че се говори как са живели,няма ли да е по-достоверно да се появяват без грим,без прически и с раздърпани дрехи. Не забравяй и факта,че процесите в Либия се следяха от много телевизии и малко или много са имали привилегията да се понагримират и посрешат малко преди да се явят в залата
За бездомните хора и сирачетата не искам и да коментирам,защото това ми е много болна тема...Смешно е,че държавата се сеща за тях около коледа или около предстоящи избори. Замазват очите на хората,замазват и очите на децата като ги карат 10 дена да живеят като нормални хора и после ги отебават. За съжаление в България трябва или да ти се случи най-лошото или да те използват зазалъгалка,за да се сети някой,че съществуваш и за да ти обърнат внимание. Жалко,но факт!![]()
Напротив, поне на мен ми направиха-обидиха ме! Сякаш те са нещо повече от мен! все едно ако аз ида в друга страна инедай си боже нещо стане и имам проблем със закона а съм невинна някой ще му пука...да-данчо и жилищен кредит...Не мисля,че ти ,аз или някой друг е пострадал заради тях. На нас не са ни направили нищо!
Но не медиците лично са те обидили,а държавата! Държавата обижда всеки пък,когато потърсиш съдействието й за нещо. Обидно е това,че държавата се сеща за тебе,когато стане голям проблем и се разтръби навсякъде и има опастност мръсните ризи на повечето от политиците да излезнат на яве. Да,тогава се сещат,че има проблем и оправят всичко. В този случай всеки се чувства обиден. Сърди се на държавата,а не на едни хора,които идват в така наречено заварено положение. Нито те са искали тези апартаменти,нито парите.....като им дават ще взимат много ясно. Нещото,което можеха да направят и щеше да е хубаво....да не са толкова алчни и да дадат част от парите за благотворителност и по този начин да се отблагодарят по някакъв начин за оказаната подкрепа. Това е единствената им грешкаПървоначално написано от aniezina
![]()
Ама те не са само алчни, те са и нахални... не виждаш ли, че накараха представителите на членките на ЕС да се съберат.. за да искат и от тях... е това пък вече на какво прилича????Първоначално написано от sinful`girl
![]()
![]()
![]()
Колкото до по горното ти мнение... това, че още няма кой знае какви промени.. не значи, че няма да настъпят.. След като толкова мн пари тръшнаха за тях... няма да се учудя.. ако още намалят заплатите...А това.. с медиците... не е съвсем добра.. кауза.. така изглежда.. защото те уж са страдали мн.. и тъй като сега има избори.. и ест.. че ще се стараят.. да угодят на сичките им прищевки.. и те пък умните.. видели не видели, че им се дава.. и дай ся да искаме още...
![]()
Иначе това за дрехите... и аз съм го чувала... просто не се сетих тогава... но те са утишли в Либия за да работят.. значи нямат мн пари...близките им също.. не са богати... от къде тогава.. пари за толкоз хубави дрехи...?? А за гласенето.. гласят се защото са глупави... ще ти задам подобен въпрос... защо след като 8 години са били в затвора и са били мъчени по ужасен начин... когато слязоха от самолета.. не проляха нито една сълза.. а вместо това слязоха като принцеси... ами защото те така са ги гледали
![]()
И м/у др си противоречиш:
А те как се появяват.. точно обратнотоПри положение,че се говори как са живели,няма ли да е по-достоверно да се появяват без грим,без прически и с раздърпани дрехи.![]()
А за това, че мн тв-та са следяли.. да така е.. само, че те не се появяваха.. леко пооправено.. а мн пооправени... както ходят жените... на политиците точно така изглеждаха![]()
А за последния ти абзац съм напълно съгласна... тази България нз на къде отива...![]()
is my religion
Мне,не виждам къде си противореча. Ти твърдиш,че са живеели като царе,а навсякъде се тръбеше,че се държат с тях като кучета. Ако всичко това с мъченията е било спекулация и наистина е било така както ти казваш,кое мислиш е по-логично ...да ходят наконтени или да ходят като клошари? Ако живеят като царе,а в същото време се говори как ги мъчат,мислиш,че някой ще им позволи да се контят толкова. За да докажат,че "наистина" ги измъчват щяха да ги оставят с някакви парцали,без грим и без прически! Както и да е,много объркано стана и нз дали ме разбра...
Защо не са се разплакали като са стъпили в България. Та,те не са се прибирали тук 8 години. Посрещнаха ги толкова много хора,че суматохата беше пълна. Нормално е да са стреснати и да не знаят какво става....кое първо да направят...да прегърнат близките си,да се здрависат с политиците,да застанат за снимка или да дадат някое друго интервю. И ти ако беше на тяхно място,едва ли щеше да ти е до сълзи...
Това,което казваш,че искали нз си какво от ЕС за първи път го чувам....Не мисля,че може да са толкова алчни,че да ходят и да просят още пари.![]()
Мисля, че те разбрах.. и все пак нали ти казвам.. ако бяха в нормално състояние.. облечени.. като нормални хора... щях да бъда по склонна да се съглася с теб.. но те ги бяха издокарали като за модно ревюи това ме навява.. на мислите, които по горе споделих
![]()
С втория абзац... въобще не съм съгласна... чувствата са преди всичко... ако приемем версията.. която заблуждава цял народ.. а именно, че са били измъчвани и т.н. цял свят щеше да ги разбере ако се бяха разплакали... 8 години да си в затвор.. при положение, че си невинен.. 8 години да си далеч от родината.. и от близките.. 8 години.. да те подлагат.. на нечувани наказания... пак повтарям... щеше да е мн човешко ако се бяха разплакали... всички щяха да ги разберат.. всички щяха.. да се радват още повече.. на тяхното завръщане... а то какво стана... Стреснати от какво?От това, че се завръщат в родната си държава ли.. ако бях на тяхно място.. аз щях толкова да се радвам... че за стрес не може и да се мисли.. абсурдно е да са били стресирани.. в Либия може би да... но при завръщането си просто няма от какво.. Суматохата наистина е била голяма... но какво.. нима това би ги спряло да се разревът.. за да не се изложат.. защото цял свят ги гледа ли... това е глупаво... по вестниците щеше да има съвсем др заглавия.. ако се бяха появилин както трябва: "Медиците плачат от радост.. а с тях и целия български народ!" Не мислиш ли??
А за това, кое първо да направят... ами първо ест.. трябва да прегърнат близките.. тъй като семейството е на първо място.. после да се ръкуват.. с президента и политиците.. (нали те уж са ги "измъкнали" от затвора..) а в това време.. ще ги знимат.. всички знаят колко са нахални папараците.. и че през труп ще минат.. само за да документират нещо
Ако бях на тяхно място ест. че щеше да ми е до сълзи.. пак казвам.. 8 години без семейството и България.. 8 години в затвор.. аз ще се разплача още в самолета
![]()
А за ЕС... ест. че може да са толкова.. нахални и алчни.. нали майката на едната сестра го каза.. "дъщеря ми за пари е готова човек да убие" (вярно парите в днешно време въртят земята... но чак пък толкова..) аз лично гледах новините.. него ден... събранието било заради медиците.. защото искали още обещетения
![]()
is my religion
Както и да е,аз все пак си мисля,че малко или много са се зарадвали,че са се прибрали. Това че не са ревали не е гаранция за нищо. Много хора не плачат,но това не означава,че са безчуствени. Да,казваш,че първо ще прегърнат близките си,после ще се ръкуват с президента и тн и тн. Като ти дадох пример с това имах предвид,че са имали много неща,за които да мислят и е нормално да са объркани и точно тогава да не им е било до рев.....Въпреки че сега като се замисля....плакаха. Бих потърсила клишче,за да ти докажа,но сега ме мързи честно казано
Нз какви какви пари и колко ще искат,но това вече наистина ще е прекалено. Въпросът е,че не можем да кажем на черното бяло и да кажем,че е бил лек животът на тези хора. Не е бил лек и тези апартаменти и парите са им били като подарък за това,че стоически са изтърпяли всичко. Това,че искат още и още не говори хубаво за тях. Тука можем да ги обвинявам,че са алчни. Но не разбирам защо трябва да ги обвиняваме за това,че някой им е отпуснал някакъв бонус,с който да започнат от начало.
И понеже се сетих за пример. Албена и Максим след като станаха световни шампиони им подариха Хамър(Убиец,за съжаление),направиха ги почетни граждани на някакъв град и още куп неща и привилегии. А защо им ги дадоха...не само като благодарност,че са представили така добре България,ами и защото това е един вид награда за труда и усилията им!! Защо тогава да се дуем за това,че медиците са получили апартаменти и пари,ами това е наградата им за всичко,което са изтърпяли. Пак казвам,че ако наистина искат още и още пари просто вече нагло. Да взимат това,което им се дава доброволно и да бъдат благодарни. За това,че някой е искал да им помогне и им е помогнал,не можем да ги обвиняваме тях...може да ги обвиняваме за по нататъчните им действия (тука вече ще се съглася с тебе)![]()