- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Имате ли любима книга?
Хъм ами5 понеже аз си падам по холарите и криминалните романи най-любимата ми е "Бригада" тя не е холър но е криминале и много си я харесва тая книга.Иначе от по децките много си обичах книжката за Мечо Пух и това е най-любимата и първа децка книжка.Даже понякога си я препрочитам.По любовните романи не си падам толкова много дедазнам по сълзлива са и ме карат да плача в 8 клас четох Ромео и Жулиета и на места съм се скъсвала от рев.
Мммм....всички книги на Паулу Коелю ... като най-вече може би... "Алхимикът"![]()
![]()
"I`m the master of my fate! I`m the captain of my soul! "
Гордост и предразсъдъци-това е книгата,която колкото повече прерочитам,никога не ми омръзва.Историята,героите, ействието-всичко е страхотно описано от Остин.
От нейното творчество харесвам също и Разум и Чувства,Ема,Менсфийлд Парк,Доводите на разума,Абатството Нортангър-всичките съм ги изчела и всяка от нейните книги ме е оставяла без дъх.Друга любима ми е Братята с лъвски сърца на Линдгрен,завладяваща с невероятен край.Предполагам повечето са я чели,тъй като преди се изучаваше в училище,но препоръчвам на всеки да я препрочете пак.Някой бяха споменали и Шестото клеймо на Дан Браун-още една книга,която истински харесвам.Доста ме държа в напрежение и нямах търпение да прочета всяка следваща страничка...
Шифърът на Леонардо и Клетниците са също едни от най-добрите книги за мен.
Ми "Шифърът на Леонардо", "Квартеронката" и др. книги, които по горе са изброени!
От българските книги ми харесва "Рали" от Стефан Дичев!
If you do not tell the truth about yourself
you cannot tell it about other people!
Ами Хари Потър - всичките и Властелинът на пръстените - велика книга
в съзнателния си живот съм чела около 10-15 книгиама помня че много ми хареса Бариерата на Павел Вежинов,много хубава книга
![]()
Цял ш*бан живот дишаш прахта.
Цял ш*бан живот пълзиш в пепелта.
Започнал си да гниеш отвърте,
за теб няма да има `утре`.
Ти си човек,обречен да страда.
Хванал си влака за ада!
Дамз
HTML,CS,Java Script,Web Desing,Windows XP ...
Любима ми е поредицата на Признанията на Джорджия Никълсън ( няма точно заглавие защото всеки следващ "дневник" е с различно заглавие)
Много са.
Джоузеф Хелър-"Параграф 22"
Марио Пузо-"Кръстникът"
Ерих Мария Ремарк-"Време да се живее и време да се мре"
Оскар Уайлд-"Портретът на Дориан Грей"
Димитър Талев-Гласовете ви чувам!
Виктор Юго-"Клетниците"
...
още много,не ми се изброява в момента
На мен най-много ми допадат книгите от поредицата "Хари потър", също мн харесвам "Без дом" на Хектор Мало и "Тъмнтата страна на земята"( особено 3тата част) на Майкъл Майндкрайм (ако се броят книгите-игри)
Карай да върви, пък да става каквото ще!ROLL
Кама Сутра![]()
This is not a novel to be tossed aside lightly. It should be thrown with great force.
"Аз, Клавдий" и втората част "Божествения Клавдий". Това не е книга за мен, то е изповед. След всяка глава осъзнавах, че все повече опознавам един човек, който е живял преди 2000 години - страхотно усещане. И на края даже плаках.![]()
Препоръчвам двете части на всички. Чувството е, че все едно сте в Рим и сте част от всички тези заговори, че Клавдий и Ирод са ви приятели ... пък и има много неща да се научат от нея. Безспорет фаворит ми е
![]()
Memento moriendum esse!
Хари Потър,Властелинът на пръстените...ммм да велики са
Добър въпросМного обичам да чета,едни от любимите ми са:Белия зъб,8 год затворница на Кадафи,Тайната на светилиюето,Замъкът на страха,Парвюмът на страха,Проклятието на Миликан,Наследницата и...
мн мн други
![]()
ООо определено поредицата за Хари Потър!Знам,че е супер комерсиална,обаче просто съм влюбена в тия книги...Жалко,че няма да има повечеВластелинът съм я чела доста отдвана,интересна ми беше наистина,но някак си Хари ми е по-на сърце
А и поредицата за Ерагон е супер,жалко,че 3тата част не е написана още.Общо взето да живее фентъзито
![]()
Иначе и Граф Монте Кристо е страхотна,както и почти всичко на Ал.Дюма! Като се замисля това ми е любимият автор...Иначе се сещам още за О'Хенри-супер добри са разказите....
"Модата се купува. Стилът се притежава" Коко Шанел
Ne cheta mn,mnSamo ako gi davat ot daskalo i sa zadyljitelni
![]()
Джаки Колинс -"Шансове" и втората част "Лъки","Холивудски съпруги";Дан Браун-"Шестото клеймо" и "Цифрова крепост "![]()
Имам много любими книги.Може би най-любимата ми е "ХАРИ ПОТЪР" другите са:
"Чичо томовата колиба"-Хариет Бичър Стоу
"Хрониките на Нарния:Племенника на мъгьосника"-Клайв С. Луйс
"Хрониките на Нарния:Лъвът,вещицата и дрешника"-Клайв С. Луйс
"Хрониките на Нарния:Брий и ноговото момче"-Клайв С. Луйс
"Хрониките на Нарния:Принц Каспиан"-Клайв С. Луйс
"Хрониките на Нарния:Плаването на "Разсъмване""-Клайв С. Луйс
"Хрониките на Нарния:Сребърния стол"-Клайв С. Луйс
"Хрониките на Нарния:Последната битка"-Клайв С. Луйс
"Да убиеш просмехулник"-Харпър Лий
"Гробище за домашни любимци"-Стивън Кинг
Да - "Книга за черната джунгла".
Don't tell me what I can or can't do !
Хари Потър ми е наистина интересна,но като се замисля почти ВСЯКА книга,която съм прочела последно ми е любима.![]()
А от много време се каня да прочета на Дан Браун още някоя книга освен Шифъра....но скоро мисля НАИСТИНА да го направя.
и аз за да не остана по-назад, ще кажа, че много харесвам Хари Потър..
поредицата е страхотна и съм много недоволна, че свърши...![]()
![]()
Иначе любими книги нямам.. но ще кажа няколко, които наистина харесвам и имам в личната си библиотечка =]
- Последният валс на Матилда
- Непокорни момичета
- Внимавай какво си пожелаваш
- ЛЪКИ (СТРАХОТНА КНИГА)
- Мълчанието на агнетата (чела съм я най-малко 5 пъти)
- Двойствен живот
- Клетниците
- Задната къща (много хубава книга..страхотна.. чела съм я 3 пъти и още има да си я препрочитам)
Човек не обича истински, ако не обича вечно.19.06.2009
![]()
Нямам любима книга или по-точно тя не е една,но си спомням като малка колко плаках на "Фокер" от Емилиян Станев. Дълго време ми беше любимата книжка. Скоро ще си я препрочета обаче.
"Мемоарите на една гейша" най-вече заради изразните средства, които използва в нея. ето откъс, който ми се е запаметил от нея, тя завърша по следния начин: "Нашия свят не е по-постоянен от океанска вълна. Каквито и да са битките и победите ни, както и да ги преживяваме много скоро те избледняват като воднисто мастило върху хартия."
[23:35:32] Big toN каза: просто ти си си няква такава леко побъркана
Много харесвам поредицата Хари Потър. А сега и Драч. Страхотни са тези книги.Също така много обичам и романчетата на Мери Хигинс Кларк.
![]()