.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 10 от общо 10
    Guest

Човекът, който най-много ме енаранил през живота ми

През целия ми живот най-много ме е наранил биологичният ми родител (т.нар. баща). Нашите са разделени, но не мисля, че това е от голямо значение - дори да не бяха, той нямаше да е повече Човек....Няма да навлизам в подробности, не е и нужно. Ето само 1 пример: в разговор по телефона, когато бях на 10, ми каза "Ако обичаш, махни ми се от живота." Очарователно, нали?

Днес ми се наложи да разговарям с него за двайсетина минути. успях да му кажа в очите нещата, с които толкова много ме е засегнал - че през всичките години за него бях "предмет", с който да се забавлява, когато поиска да се прави на баща, че реално ме е изоставил още преди да се родя, не е подходящ за приза "баща-мечта", ако ме разбирате.....Както и да е. Без истерии, с леден глас му обясних как именно защото ме е наранил, защото нито веднъж не се е извинил за обидите си, не желая да имам нещо общо с него. Никога вече.

Получих извинение с половин уста.

Когато се прибрах вкъщи...хм, изплаках си очите. Срещите с него винаги ме разстройват, предполагам, че той е моята "първична рана".

Но няма значение. Сълзите, размазаната спирала (ужасна гледка, хахха), болката...те са неизбежни, нямам избор - рано или късно намират проявление. Но имах избор - да проявя достойнство, да защитя себе си пред него..Може би това трябва да е все някакво успокоение, нали?

Може би това, което ще кажа, щее просто един напълно ненужен съвет, но може и да помогне на някой: Изблиците на чувства са неизбежни. Но тези, които ни нараняват, не заслужават да ни видят ранени, съсипани....Заслужават пред тух да се изправи един човек, който защитава себе си и своите позиции, човек, когото не могат да наранят. Дори това да е малко или много игра.

ПП Съжалявам, за грешките при набиране...Ноктите ме мъчат

Re: Човекът, който най-много ме енаранил през живота ми

Цитирай Първоначално написано от Deus ex machina
    Изблиците на чувства са неизбежни. Но тези, които ни нараняват, не заслужават да ни видят ранени, съсипани....Заслужават пред тух да се изправи един човек, който защитава себе си и своите позиции, човек, когото не могат да наранят. Дори това да е малко или много игра.
    Напълно съм съгласна - това е и моята стратегия, когато ме нарани някой... И браво ти казвам, мацко, че си се "опълчила" така да се каже на баща си и си му показала, че си нещо повече от "предмет", както ти се изрази.. =D>

Guest
    Наистина хората, които ни нараняват най много са тези, които обичаме и все пак съм напълно съгласна, че не трябва да се показваме слаби. Понякога е неизбежно, но колкото е възможно по-малко.
    Само напред и нагоре

Мега фен Аватара на Rofl4e
    Само напред и нагоре <-- точно така и евала че си му казала всичко което си чувствала!

sladkish_14
    Guest
    Ти си много силен човек или поне си се опитала да бъдеш такава =D> =D> =D> =D> =D> =D> Надявам се и аз някой ден да стапя на краката си

Guest
    Спокойно, всичко рано или късно идав на мястото си

Цитирай Първоначално написано от Deus ex machina
    Спокойно, всичко рано или късно идав на мястото си
    в последно време имам нужда да си вкарам акъла в главата, щото и аз мн се нервя за разни работи
    Хубаво си направила, че си му казала всичко - така трябва. Някои хора просто не знаят за какво правят деца........
    And now I make a spell,
    "forget I've ever been here"!
    Don't ask, I won't tell,
    may all of our pain dissapear!

^Sam90^ съм

Guest
    мен ако питаш, на някои хора не трябва да се позволява да имат деца, ама хайде сега, подробности...

Мега фен Аватара на Disrespect
    Град
    Варна
    евала
    Никой днес не е невинен
    избрахме бъдеще сами
    това, което ни очаква
    мъчително-жестоки дни

Супер фен Аватара на HopeLesss
    Град
    В. Търново/София
    И нашите са разведени, но аз никога не съм позволявала баща ми да ме нарани. Не съм го виждала от 3-4 години, а последната ни среща беше в съда. Към хора, които не полагат и минимални усилия да се правят, че им пука, проявявай безразличие. Поне на мен ми помага. Справих се и без баща благодарение на майка си и новото й/ми семейство. Дано и ти имаш същия късмет.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си