- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- Къде да даря кръв
ami da popitam nqkoi znae li v plovdiv kade moga da ida da darq krav za da mi dadat pari i za kolko krav stava vapros
Не знам къде може да дариш кръв... има такива центрове по Хемотрансфузия.. предполагам, че там!
Даваш 300-500мл кръв! но има едно условие... трябва да тежиш над 51кг
"...И все пак, всичко е Истина..." - казала Лъжата!
В центъра по трансфузиология и хематология...Ако не знаеш къде се намира попитай в БЧК Пловдив те ще знаят....
Трябва да не си анемична , да нямаш ниско кръвно , да нямаш доптър над 0,25 и да си над 51 килограма...
Количеството кръв е 300-400мл...
...Всички лъжат....но това е начин да спечелиш войната...
Първоначално написано от belerofone
защо да нямаш диоптер над 0.25??? какво общо пък има това??
Във всяка държавна болница има кръвен център! Отиваш там и казваш,че искаш да дариш кръв! Кръвта е около 500 мл. А парите са от 6 до 8 лв... и ти ги дават с купонче доколкото знам и можеш да си купиш само храна или нещо за пиене.
Защото при намалено количество кръв спада очното налягане и това може да доведе до засилване на една миопия примерно...Когато аз реших да даря кръв предвид , че съм с остра прогресираща миопия и астегматизъм не ми позволиха да даря кръв...В последствие открих , че допустимостта е 0.25....Но това е инфорлмация от миналата година...Може да има промяна....Първоначално написано от J|egeHa^cTpacT
Поздрави...
Oсвен нещата изброени горе има и още нещо - трябва да си над 18 години и в последната половин година да не си дарявала кръв. Освен това има вероятност да ти дадат само големи количества сладки неща, за да си вдигнеш кръвното.
никога не съм чувала това... но и не съм ходила да дарявам... нямам необходимите килограми... а и аз съм с голям диоптър тъй че... вече ще знам![]()
Мои близки даряваха, но не съм чула да дават пари.Само шоколади.Първоначално написано от DIVINE_TIME
За софиянци има един начин:
Отиваш и почваш да висиш пред центъра по кръводаряване.Когато дойде човек, който иска да дари за да дадат от центъра на негов близък (тук е така за др градове не знам), но човека не може поради някаква причина, ти даряваш вместо него, даваш му бележката която доказва че е дарена кръв и той нелегално ти плаща стотина лева
Само че тоя бизнес е много популярен сред циганите и пред центъра е пълно стях![]()
Raindrop,майка ми е специалист по трансфузионна хематология и работи точно това! Не знам как е в София и не споря,но при нас е така!
За кой град говорим и как по-томно е при вас.....Първоначално написано от DIVINE_TIME
Говорим за Ямбол! Тук дават купончета,поне доскоро беше така! От 6 до 8 лв. не съм сигурна точно на каква стойност бяха. Можеш да ги използваш за да си купиш храна и нещо за пиене!
Ami ako nqma6 18 godini ne moje6 da dari6 i po4ti na vsqkade davat lakumstva a ne pari ami pitai maika si kade da dari6 ili nqkoi rodnina az nz 4esni ina4e bih pomogna![]()
la