- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Не мислите ли, че животът е ш*бан ?
И аз съм била сдухана, и аз съм имала моменти на слабост, и на мен ми се е искало да изчезна, ама никога не съм обвинявала живота... Не знам за кой живот говорите, ама моя определено не е шибан![]()
Радвай се, че имаш възможност да живееш. Просто защото се живее само веднъж..
Както си има живота добри страни, така има и лоши. Защото..това е то да живееш..да можеш да се сблъскаш с живота, да опознаеш по-добре това, което ти предлага..и да умееш да го оцениш като му дойде времето.
Things will never be the same again
Стига си мислил/а за това дали животът е шибан или не,а започни да го живееш без да търсиш постоянно смисъл в него и да дълбаеш в това .Или пък да взимаш прекалено на сериозно най-малката трудност,изпречила се пред теб.
Жовотът си е живот.Не може да няма и някой и друг проблем..пък и щеше да е леко скучно в противен случай..
И да-животът е такъв,какъвто си го направиш сам.
get off.
Мне,не мсля ,че животът в период 13-18 може да бъде шибанОт части е така както ти си го направиш,а ако говоря в частност например за моят живот,мне само не е шибан,ами дори не съм си го представяла някога такъв...
![]()
Just Married
'Тогава бе светът. Изглеждаше огромен.
В самия край на лятото, тъй сладостно
беше открилото се време, неотменна светлината..'
ми, никой не умира девствен - живота преебава всички. това ли искаше да чуеш?Първоначално написано от bah bah
окей. но аз н емисля така. живота си е наред, пречат м ихората, които дотолкова са загледани в своите проблемчета, така ги драматизират, че нямат време да спрат за минута, да помислят, да видят своите грешки...ядосвам се как от слепота се нараняват един друг...но не живота е виновен.
Според мен понякой път е много шибан а друг път не всичко зависи от обстоятелствата и от настроението![]()
Ами и аз в момента мисля, че е шибан...нооо скоро ще ми мине..![]()
`There is just too much that time cannot erase ...`
Животът е много труден, но предлага и много красиви моменти, които осмислят болкатаАко всичките склоним глави пред трудностите и обвиняваме постоянно съдбата, губим. Трябва да се вземем в ръце и да се борим за това, което искаме.
Ако ме прогониш, ще изгасна.
Ала доближиш ли се, ще се стопя.
Да те имам е така опасно!
(Да те нямам значи да умра.)
еми зависи през какво оледало го гледаш живота...не знам дали е шибан за теб...а за тези, които нямат нищо и просят..какво да кажат...![]()
![]()
не е шибан.
аз съм доволна от моя.![]()
Ще ти подаря ядрена глава,
влажен динамит, тротил, цветя!
Ако бях това, което си сега,
мой приятелю, бих се взривил...
Толкова мнения изписани по различен начин, в които се различават основни 2 вида:
1. Живота е такъв какъвто си го направиш.
2. Сега си сдухана ще ти мине.
Аз трудно хващам смисъла на мненията, макар да ги разбирам напълно.
Но ето един въпрос: Никой ли не се е усъмнил никога в тези приети от обществото максими(извадки от вашите мнения)?
1. Живота е такъв какъвто си го направиш.
Това не е вярно, има куп други фактори, които могат да повлиаят на живота ти, замислете се малко.
2. Живее се само веднъж.
Това няма как да знаем дали е истина или не.
3. Не търси смисъла в живота.
Всяко нещо, което няма смисъл, няма нужда от него, следователно.... ?
4. Живей живота в името на нещо/някой, с цел да радваш други.
Значи отчаяно да се опитвам да заменя истинския си смисъл с нещо друго?
90% от общо приетите истини за живота са напълно недоказани, а някои от тях и абсурдни.
Всичко е моментно. Вчера ти беше зле, днес е страхотно, а утре не се знае какво ще е.
А относно тривиалната реплика "Животът е такъв, какъвто си го направиш".. някак си не мога да се съглася напълно. Някои неща просто не зависят от нас и се случват без значение дали го искаме или не.
Собственост на Canis_Dirus
Не е точно така, понякога се случват неща, които никой не ги иска.. а променят живота ти.. коренно..Първоначално написано от Аз съм БЪЛГАРЧЕ
![]()
Иначе и аз преди смятах, че живота е гаден и няма никъв смисъл... (тогава проблемите ми бяха мн малки.. и малко..)
А сега.. когато имаме толкова мн проблеми и ни е мн трудно.. аз успях да видя хубавото в живота и неговия смисъл..
Преди мн често.. мислех да зема да се гръмнаа сега нито веднъж.. радвам се много за което
![]()
Просто трябва да живееш.. независимо от обстоятелствата...
Човек се учи цял живот![]()
is my religion
животът не е шибан, животът е шибащ (:
слизам от тавана, бейбе, слизам от тавана
писна ми вече от тези беди
три коли мухи изяде и не се убеди,
че горе, на тавана, има само греди...
всеки има такива моменти.....да LIFE IS A BITCH AND THEN U DIE ама не винаги е така
Живота понякога е мноого гаден.
"Защо аз? Аз не заслужавам". Но дали е така? Дали наистина не го заслужаваме?
"Нищо не е случайно" - умна фраза. Всеки път, когато нещо лошо ми се случи се запитвам "защо?", какво съм направил, че получавам наказание. И веднага изплува отговор - веднага изплува последния грях... и предпоследния... и този преди него... уау.. явно са много, а?
Ако се замислиш, ще стигнеш до извода, че има дооста неща, за които може да бъдеш наказан (поне при мен). А после се оплакваме, когато на нас ни се случи нещо лошо. Не мислим за лошото, което ние сме направили... не мислим за хората, които сме наранили... мислим само за себе си. Мислим за нашите чувства. За нашата болка. За нашата сътба.
Защо аз? Защото заслужавам...
And now I make a spell,
"forget I've ever been here"!
Don't ask, I won't tell,
may all of our pain dissapear!
^Sam90^ съм
Така ли???
Не съм съгласна с твойто мнение и веднага щи кажа защо![]()
Ние.. обикновенните хора.. и ние разбира се рпавим грешки... и според теб когато.. ни се случи нещо лошо.. то е защото и ние сме направили нещо лошо.. да до тук има логика.. и съм съгласна.. но после следва въпроса... ами убииците??? ами крадците и изнасилвачите???
Всички тези хора.. дето греховете им са колко по големи от нашите... те точно остават безнаказани... особено в България...
Може би ще кажеш не е така.. но аз и за това ще ти дам пример.. сещаш ли се за момичетата.. (нз от кой град са..) дето ги отвлякаха.. и ако не се лъжа ги убиха с камъни ()??? Наскоро казаха по новините.. че още не са открили виновника.. и ест, че няма да го открият.... та те въобще търсят ли го????? Ами полицаите??? Чух, че имало някъв.. дето блудствал с момичета... разбира се сигурно има и др като него... а тях кой ще спре??? Мн често се питам.. как може .. да сме толкова западнала държава.... чак полицаите да стават престъпници.. именно хората, които би трябвало да ни защитават....????
Но разбира се и за тея разсъждения.. има отговор: "Живота е несправедлив" (Отдавна съм го разбрала)
is my religion
Ти не знаеш, дали те ще останат ненаказани. След няколко дни може и тях да ги убие някой. Всичко се връща... естествено, не съм убеден в това. Може би просто живота понякога наистина е несправедлив, но предпочитам да вярвам на мойта версия, защото е по-удобна и лека за приеманеПървоначално написано от #Gravity Of Love#
![]()
And now I make a spell,
"forget I've ever been here"!
Don't ask, I won't tell,
may all of our pain dissapear!
^Sam90^ съм
Да наистина нз... но в тази България ти как мислиш??? Ще ги накажат ли.. и да ги накажат за колко ще е .. 2-3 години.. толкова ли струва един живот????Първоначално написано от ~*SILVER*~
С това, че всичко се връща пак не съм съгласна... и в това съм се убедила..![]()
И не трябва да вярваш в нещо само, защото ти е удобно.. или по лесно за приемане... щом вярваш в нещо.. значи.. наистина смяташ, че то е така... и трябва да го защитиш със всички аргументи![]()
is my religion
Всеки си има лоши моменти в живота си, но няма смисъл сега, като ти е гадно, да си мислиш, че целия е такъв.Има си ги и хубавите.![]()
Животът не опира само до това (дори в повечето случаи ВЪОБЩЕ не опира до това) някой да те изнасили или ограби и очевидно проблемът на автора не е в това. Въпреки че ... колко пъти майка ти ти казваше да не се прибираш сама след 10 часа вечерта, а ти и се изсмиваше?
Косвено за всичко сме си виновни сами. Дори и че сме били на дадено място, в определен (неподходящ) момент.
Но аз говоря за друго - проблемите с родителите, с приятелите, със срещуположния пол, с училището или работата (явно причините, които карат авторът на темата да си мисли, че животът е ш*бан) - тях сами си ги създаваме.
Не трябва да вярваш в такова нещо, което не е аргументирано, но е лесно за приемане, да.Първоначално написано от #Gravity Of Love#
Но виж какви огромни религии има, които хората изповядващи ги, сляпо вярват в неща, които са много лесни за приемане, обесняват всичко, а няма доказателства за тях....
Еми да,понякога е шибан.Но човек сам трябва да си го прави хубавРадвай се на малките неща в ежедневието...не очаквай бомбастични тържества
![]()
![]()
Абе радвай се ,че си жив!
[size=7][b][u]fosse cos
Именно затова се съмнявам с съществуването на Бог.. и не вярвам в църкватаПървоначално написано от thefreak
![]()
^npocTo^a3^f^ за това с вечерния час съм съгласна![]()
Но thefreak е прав.. има неща, които просто се случват.. за които не си виновен.. (но др може би са...) а.. пак страдаш.. (от личен опит го знам)
is my religion