.
Отговор в тема
Страница 3 от 7 ПървиПърви 1234567 ПоследнаПърви
Резултати от 51 до 75 от общо 164
    Единствените неща, които не можем да контролираме са природните катаклизми и някои заболявания... От там нататък всеки сам кове съдбата си.

Супер фен Аватара на thefreak
    Град
    Пловдив
    Цитирай Първоначално написано от ^npocTo^a3^f^
    Единствените неща, които не можем да контролираме са природните катаклизми и някои заболявания... От там нататък всеки сам кове съдбата си.
    Чудно ми е тези толкова виновни хора дето са убити/осъкатени по пътищата, поради невнимание на шофьор, какво толкова са направили, че да го заслужат.
    Скорошен пример на магистрала Тракия май беше.
    Пияна майка с двете си деца кара с превише скорост по магистралата през ноща.
    Изпуска колата от контрол и прескача мантинелата чак, и се натриса в нищо неподозираща кола, която си кара от другата страна.
    Мисля, че едното и дете или и двете бяха загинали.
    Голяма беля са направили за да ги накажат така а?
    А тези от отсрещното платно?
    Кой знае колко са виновни те и какви злини са вършели, че така да бъдат наказани...
    С други думи "просто аз ФФФФ" говориш глупости.
    Човек има контрол над живота си в даден момент за определено време.
    Истински важните събития, които ти променят живота, нямаш контрол над тях.
    - Всички авто-части на едно място!

Голям фен Аватара на Juicy_Lucy
    Цитирай Първоначално написано от thefreak
    Толкова мнения изписани по различен начин, в които се различават основни 2 вида:
    1. Живота е такъв какъвто си го направиш.
    2. Сега си сдухана ще ти мине.
    Аз трудно хващам смисъла на мненията, макар да ги разбирам напълно.
    Но ето един въпрос: Никой ли не се е усъмнил никога в тези приети от обществото максими(извадки от вашите мнения)?
    Това не е вярно, има куп други фактори, които могат да повлиаят на живота ти, замислете се малко.
    2. Живее се само веднъж.
    Това няма как да знаем дали е истина или не.
    3. Не търси смисъла в живота.
    Всяко нещо, което няма смисъл, няма нужда от него, следователно.... ?
    4. Живей живота в името на нещо/някой, с цел да радваш други.
    Значи отчаяно да се опитвам да заменя истинския си смисъл с нещо друго?
    90% от общо приетите истини за живота са напълно недоказани, а някои от тях и абсурдни.

ужас!!

1.Може да има и 2 купа други фактори,които да повлияят на живота ти,но сещаш ли се,че е естествено да не можеш да контролиташ всичко?!?!?!? Важното е как ще ги възприемеш и дали ще седнеш да се тюфкаш 100 дена за нещо или просто ще го приемеш и ще погледнеш напред.В такъв смисъл - Животът е такъв,какъвто си го направиш.Просто трябва да се научим да се борим и да сме силни..

2.Ми ти поне в момента сещаш ли се какво си правил предния си живот?!?!Щото душата на човек може и да се преражда,обаче едва ли ще си спомня,че е съществувала и преди.Така,че-да,живее се само веднъж ..с ценностите и недостатъците,които имаш в момента,със сегашното ти семейство,със сегашните ти приятели..

3.тази "истина" обаче може да се тълкува по 2 начина..донякъде е вярно това,което казваш,но от друга гледна точка може би просто човешките същества са прекалено елементарни,за да видят същинския смисъл.Аз си мисля,че това пък е яко,защото всеки сам си избира какъв е смисълът на неговия живот и какви са целите му,старае се да ги постигне и това осмисля цялото му съществуване..

4.Никой не те кара да да правиш нещо,което не искаш.Естествено,че ще следваш своите приоритети.Дори алкохолизирането по цял ден и нощ да ти се прави постоянно ,това пак е вид "живеене в името на нещо"
    get off.

Катеричка***
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от #Gravity Of Love#
    Цитирай Първоначално написано от ~*SILVER*~
    Цитирай Първоначално написано от #Gravity Of Love#
    Така ли???
    Не съм съгласна с твойто мнение и веднага щи кажа защо
    Ние.. обикновенните хора.. и ние разбира се рпавим грешки... и според теб когато.. ни се случи нещо лошо.. то е защото и ние сме направили нещо лошо.. да до тук има логика.. и съм съгласна.. но после следва въпроса... ами убииците??? ами крадците и изнасилвачите???
    Всички тези хора.. дето греховете им са колко по големи от нашите... те точно остават безнаказани... особено в България...
    Може би ще кажеш не е така.. но аз и за това ще ти дам пример.. сещаш ли се за момичетата.. (нз от кой град са..) дето ги отвлякаха.. и ако не се лъжа ги убиха с камъни ( )??? Наскоро казаха по новините.. че още не са открили виновника.. и ест, че няма да го открият.... та те въобще търсят ли го????? Ами полицаите??? Чух, че имало някъв.. дето блудствал с момичета... разбира се сигурно има и др като него... а тях кой ще спре??? Мн често се питам.. как може .. да сме толкова западнала държава.... чак полицаите да стават престъпници.. именно хората, които би трябвало да ни защитават....????

Но разбира се и за тея разсъждения.. има отговор: "Живота е несправедлив" (Отдавна съм го разбрала )
    Ти не знаеш, дали те ще останат ненаказани. След няколко дни може и тях да ги убие някой. Всичко се връща... естествено, не съм убеден в това. Може би просто живота понякога наистина е несправедлив, но предпочитам да вярвам на мойта версия, защото е по-удобна и лека за приемане
    Да наистина нз... но в тази България ти как мислиш??? Ще ги накажат ли.. и да ги накажат за колко ще е .. 2-3 години.. толкова ли струва един живот????
    С това, че всичко се връща пак не съм съгласна... и в това съм се убедила..
    И не трябва да вярваш в нещо само, защото ти е удобно.. или по лесно за приемане... щом вярваш в нещо.. значи.. наистина смяташ, че то е така... и трябва да го защитиш със всички аргументи
    Може да не го накажат,но да си има по-големи душевни терзания и други проблеми и пак да му се върне!

Град
    Варна
    Чудно ми е тези толкова виновни хора дето са убити/осъкатени по пътищата, поради невнимание на шофьор, какво толкова са направили, че да го заслужат.
    Скорошен пример на магистрала Тракия май беше.
    Пияна майка с двете си деца кара с превише скорост по магистралата през ноща.
    Изпуска колата от контрол и прескача мантинелата чак, и се натриса в нищо неподозираща кола, която си кара от другата страна.
    Мисля, че едното и дете или и двете бяха загинали.
    Голяма беля са направили за да ги накажат така а?
    А тези от отсрещното платно?
    Кой знае колко са виновни те и какви злини са вършели, че така да бъдат наказани...
    С други думи "просто аз ФФФФ" говориш глупости.
    Човек има контрол над живота си в даден момент за определено време.
    Истински важните събития, които ти променят живота, нямаш контрол над тях.
    Пак съм съгласна...
    И аз ще дам пример... една съвсем обикновенна жена си води съвсем обикновен живот... Тя е пенсионерка и работи в собствения си магазин с мъжа си.. (Правила е бойлери..) А техния в къщи е развален... капи...Един ден тя става... и отива до тоалетната... бойлера гръмва... тя е с 60% изгаряния... водят я в болница... Леглото, което поддържа... тялото й.. в реанимацията се разваля и я местят в долното отделение... Там пак има такова легло.. но и то се разваля... ( а е живото спасяващо..) Местят я на обикновенно легло.. (това става.. в едни големи жеги..) И жената след няколко дена си замина... (първо заради леглото, второ.. заради жегите.. но аутопсията показа.. че съсирек се е откъснал.. и е запушил кръвоносен съд или нещо такова...)
    Може да звучи като измислена история ама не... случи се с една моя роднина.. и на мен сега ми е мн гадно... а аз какво съм направила за да стане так???? Имам ли аз някаква вина, че и аз да страдам.???
    Съжелявам, че те занимавам.. с личните си проблеми.. но просто исках да ти дам един съвсем.. обикновен пример...

Катеричке... той може и да си има душевни терзания добре... ама др, които са убивали повече от 1 път... на тях въобще не им пука затова продължават....
    is my religion

живота ми е песеен...нали знаете песните си имат припве и куплет

През нощта е по-голям шанса да се натъкнеш на пиян шофьор (както и ти самият да си пиян), така че... пътуваш през деня.

Колкото до бойлера - кой е виновен за постоянното отлагане "утре ще го оправим" ден след ден? Съжалявам за роднината ти!

Иначе съм съгласна с мнението на Juicy_Lucy по първата и точка и точно това се опитвам да кажа.

ПП. И чакайте малко не - казвам, че някой е направил нещо лошо, за да "заслужи" такова. А че почти всичко лошо в живота ни, ни се случва по наша вина, пряка или косвена, осъзната или не... Животът е поредица от решения и техни следствия. Решения, взети изцяло по наша воля или взети, притиснати от други хора и/или обстоятелства.

И още нещо - прекалено измествате темата и завъртате нещата.

Град
    Варна
    Не съм искала да измествам.. темата.. исках само да кажа..: в последния пример, който дадох.. че вярно наистина работата с бойлера се отлагаше.. но моето семейство няма никаква вина за това.. а и ние страдаме..
    Иначе съм напълно съгласна с Juicy_Lucy мн точно го каза
    is my religion

Не. Животът е прекрасен.
    И преди да те срещна... пак теб ОБИЧАХ!
    И дори един ден да не съм до теб... пак теб ще обичам!

Град
    ^In the ObscurE FuturE^
    Животът е такъв, какъвто сам си го направиш

Град
    Пловдив
    Цитирай Първоначално написано от Juicy_Lucy
    Толкова мнения изписани по различен начин, в които се различават основни 2 вида:
    Но ето един въпрос: Никой ли не се е усъмнил никога в тези приети от обществото максими(извадки от вашите мнения)?
    Това не е вярно, има куп други фактори, които могат да повлиаят на живота ти, замислете се малко.
    2. Живее се само веднъж.
    90% от общо приетите истини за живота са напълно недоказани, а някои от тях и абсурдни.
    ужас!!

1.Може да има и 2 купа други фактори,които да повлияят на живота ти,но сещаш ли се,че е естествено да не можеш да контролиташ всичко?!?!?!? Важното е как ще ги възприемеш и дали ще седнеш да се тюфкаш 100 дена за нещо или просто ще го приемеш и ще погледнеш напред.В такъв смисъл - Животът е такъв,какъвто си го направиш.Просто трябва да се научим да се борим и да сме силни..

2.Ми ти поне в момента сещаш ли се какво си правил предния си живот?!?!Щото душата на човек може и да се преражда,обаче едва ли ще си спомня,че е съществувала и преди.Така,че-да,живее се само веднъж ..с ценностите и недостатъците,които имаш в момента,със сегашното ти семейство,със сегашните ти приятели..

3.тази "истина" обаче може да се тълкува по 2 начина..донякъде е вярно това,което казваш,но от друга гледна точка може би просто човешките същества са прекалено елементарни,за да видят същинския смисъл.Аз си мисля,че това пък е яко,защото всеки сам си избира какъв е смисълът на неговия живот и какви са целите му,старае се да ги постигне и това осмисля цялото му съществуване..

4.Никой не те кара да да правиш нещо,което не искаш.Естествено,че ще следваш своите приоритети.Дори алкохолизирането по цял ден и нощ да ти се прави постоянно ,това пак е вид "живеене в името на нещо"
    Отново един куп неаргументирани твърдения.
    Пак повтарям след като толкова не ти харесва живота може да му сложиш край, което от своя страна премахва твоето твърдение, че човек трябва да се бори и да е силен и т.н. Не е вярно, че ТРЯБВА. Правиш го ако искаш. Ако не искам да го правя, няма да го направя.
    Отново няма доказателства за съществуването на душа, минали животи, бог, дядо коледа и т.н.....
    А това, че си си определил някакъв смисъл на живота, който не съвпада със истинския, не прави живота ти смислен.

Град
    Пловдив
    През нощта е по-голям шанса да се натъкнеш на пиян шофьор (както и ти самият да си пиян), така че... пътуваш през деня.

Колкото до бойлера - кой е виновен за постоянното отлагане "утре ще го оправим" ден след ден? Съжалявам за роднината ти!

Иначе съм съгласна с мнението на Juicy_Lucy по първата и точка и точно това се опитвам да кажа.

ПП. И чакайте малко не - казвам, че някой е направил нещо лошо, за да "заслужи" такова. А че почти всичко лошо в живота ни, ни се случва по наша вина, пряка или косвена, осъзната или не... Животът е поредица от решения и техни следствия. Решения, взети изцяло по наша воля или взети, притиснати от други хора и/или обстоятелства.

И още нещо - прекалено измествате темата и завъртате нещата.
    Да права си, няма катастрофи през деня.
    Няма пияни шофьори през деня.
    Няма убити през деня.
    Опа май има а?
    Та кога да пътувам викаш за да е моя вината, че са ме блъснали.
    Извинявай исках да кажа за да НЕ е моя вината.
    either way.....

Град
    Пловдив
    Цитирай Първоначално написано от eternal_eyes
    Не.Мисля,че е хубав,само да знаеш как да си го направиш такъв.
    Цитирай Първоначално написано от mid_get
    Животът е такъв, какъвто сам си го направиш
    Две идентични мнения.
    Ето кой не следи темата....
    Мисля че спадат към Първа категория.

Град
    Изгубено

Re: Не мислите ли, че животът е ш*бан ?

Цитирай Първоначално написано от bah bah
    Ne mislite li 4e jivota e 6*ban?sorry za temata,no samo az li mislq taka ebati ?

Редактирано от ^npocTo^a3^f^
    2 и 7 точка от правилника!
    мисля мисля ............ всеки ден си го мисля
    и най тъпото е че стаа по-шибан

През нощта е по-голям шанса...
    ...което значи, че през деня е по-малък, а не никакъв.

И повтарям - стига си извъртал/а и свеждал/а нещата до частни случаи. Живтотът не се върти около една катастрофа, която в при повечето хора дори никога няма да се състои. Ти, за да катострофираш ли живееш? Вече почваш да ме съмняваш...

Повече от фен Аватара на Octofunk
    Град
    New Kind of World
    Thefreak, песимистичното мислене за живота води, в 90% от случаите, и до песимистичен край. Много се вглъбяваш, а и отговори на въпросите, които задаваш няма. Няма и да има, поне не в скоро време. Така че си живей животеца и не мисли за такива неща. Така или иначе човешкият живот е толкова нищожен спрямо необятната Вселена, че затормозяването на човешкия ум с "фондаменталните" въпроси е напълно безмислен.

Повече от фен Аватара на nellllly
    зависи...
    It Is A Good Day To Die...By The Way...Every Day Is A Good To Die...!
    http://lovestyle.org/ ... http://www.xnetbg.com/

Разбира се...както казва баща ми: "Животът не е честен" Лошото е, когато човек остане напълно сам...без семейство, без партньор, без приятели, дори без животно...ако не е сам, трябва да е щастлив с това, което има...да цени близките си хора и да изказва чувствата си към тях.
    Възможно ли е да бъде по-красиво?

Голям фен Аватара на Iviqna
    Град
    Stranata na 4udesata :Pp
    ''jivota e hubav,zashtoto e prekrasen... !!! ''
    makar 4e pove4eto pyti ne sam na tova mnenie
    http://www.vbox7.com/play:6c61a679 БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО !!!!!!!!!!!!!!!

Голям фен
    Град
    V Kra4mata .
    ako ne be6e 6iban nqma6e da interesno da se jivee bolite kura
    Karai Da E Veselo Boli Te Fara Za Drugite Ne6ta !

Guest
    Мисля че животът е такъв каквто си го направиш, вземи пример от мен, отбълснах повечето си приятели и сега си "плащам за това"

Фен
    Град
    На гъза на географията
    Животът е толкова хубав колкото сам си го направиш
    Да пушиш е вредно, да пиеш е гадно, да умреш здрав е жалко!!!

Голям фен Аватара на Juicy_Lucy
    Цитирай Първоначално написано от Juicy_Lucy
    2. Живее се само веднъж.
    ужас!!

Отново един куп неаргументирани твърдения.
    Пак повтарям след като толкова не ти харесва живота може да му сложиш край, което от своя страна премахва твоето твърдение, че човек трябва да се бори и да е силен и т.н. Не е вярно, че ТРЯБВА. Правиш го ако искаш. Ако не искам да го правя, няма да го направя.
    Отново няма доказателства за съществуването на душа, минали животи, бог, дядо коледа и т.н.....
    А това, че си си определил някакъв смисъл на живота, който не съвпада със истинския, не прави живота ти смислен.

Estestveno,che ,ako ne ti haresva jivotyt,moje da se grymnesh..
    Mojesh da stanesh i narkoman i da se drusash po cql den.JIVEESH SI KAKTO SI ISKASH.Ako ne iskash da se prevyrnesh v nqkakva skapana otrepka ,a naistina da napravish neshto smisleno sys jivotyt si oba4e TRQBVA da se borish s vsi4ki trudnosti pred teb,da gledash optimisti4no i da ne ostavqsh nai-malkite problemi da sysipvat nastroenieto ti

ebati..stiga s tozi "istinski" smisyl.."istinskiqt" snisyl za vseki e razli4en.reshavash kakvo ti haresva da pravish,kak iskash da prekarash jivotyt si(ili dali iskash da go prekarvash) i se stremish da jiveesh po tozi na4in(ili se grymvash).

sorry,neshto mi se razvali Flex Type-a
    get off.

Фен
    Град
    s0mewhere over the ra!nbow
    хаха , така е , ако не ти харесва животът хващай помпата и иглата и почвай

Мега фен Аватара на GossipGirl89
    Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от Shadow_Walker
    Ам...да, живота е какъвто си го направиш, но и какъвто ти го направят...
    Абе, шибан е.
    С две ръце "За"...
    Поставянето на предпазен колан отнема 7 секунди от твоят живот - изживей го целия!

Шофирайте внимателно! Нека кажем НЕ НА ВОЙНАТА ПО ПЪТИЩАТА!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си