- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Не мислите ли, че животът е ш*бан ?
Чудно ми е тези толкова виновни хора дето са убити/осъкатени по пътищата, поради невнимание на шофьор, какво толкова са направили, че да го заслужат.Първоначално написано от ^npocTo^a3^f^
Скорошен пример на магистрала Тракия май беше.
Пияна майка с двете си деца кара с превише скорост по магистралата през ноща.
Изпуска колата от контрол и прескача мантинелата чак, и се натриса в нищо неподозираща кола, която си кара от другата страна.
Мисля, че едното и дете или и двете бяха загинали.
Голяма беля са направили за да ги накажат така а?
А тези от отсрещното платно?
Кой знае колко са виновни те и какви злини са вършели, че така да бъдат наказани...
С други думи "просто аз ФФФФ" говориш глупости.
Човек има контрол над живота си в даден момент за определено време.
Истински важните събития, които ти променят живота, нямаш контрол над тях.
Първоначално написано от thefreak
![]()
![]()
![]()
ужас!!
1.Може да има и 2 купа други фактори,които да повлияят на живота ти,но сещаш ли се,че е естествено да не можеш да контролиташ всичко?!?!?!? Важното е как ще ги възприемеш и дали ще седнеш да се тюфкаш 100 дена за нещо или просто ще го приемеш и ще погледнеш напред.В такъв смисъл - Животът е такъв,какъвто си го направиш.Просто трябва да се научим да се борим и да сме силни..
2.Ми ти поне в момента сещаш ли се какво си правил предния си живот?!?!Щото душата на човек може и да се преражда,обаче едва ли ще си спомня,че е съществувала и преди.Така,че-да,живее се само веднъж ..с ценностите и недостатъците,които имаш в момента,със сегашното ти семейство,със сегашните ти приятели..
3.тази "истина" обаче може да се тълкува по 2 начина..донякъде е вярно това,което казваш,но от друга гледна точка може би просто човешките същества са прекалено елементарни,за да видят същинския смисъл.Аз си мисля,че това пък е яко,защото всеки сам си избира какъв е смисълът на неговия живот и какви са целите му,старае се да ги постигне и това осмисля цялото му съществуване..
4.Никой не те кара да да правиш нещо,което не искаш.Естествено,че ще следваш своите приоритети.Дори алкохолизирането по цял ден и нощ да ти се прави постоянно ,това пак е вид "живеене в името на нещо"
get off.
Може да не го накажат,но да си има по-големи душевни терзания и други проблеми и пак да му се върне!Първоначално написано от #Gravity Of Love#
Пак съм съгласна...Първоначално написано от thefreak
![]()
И аз ще дам пример... една съвсем обикновенна жена си води съвсем обикновен живот... Тя е пенсионерка и работи в собствения си магазин с мъжа си.. (Правила е бойлери..) А техния в къщи е развален... капи...Един ден тя става... и отива до тоалетната... бойлера гръмва... тя е с 60% изгаряния... водят я в болница... Леглото, което поддържа... тялото й.. в реанимацията се разваля и я местят в долното отделение... Там пак има такова легло.. но и то се разваля... ( а е живото спасяващо..) Местят я на обикновенно легло.. (това става.. в едни големи жеги..) И жената след няколко дена си замина... (първо заради леглото, второ.. заради жегите.. но аутопсията показа.. че съсирек се е откъснал.. и е запушил кръвоносен съд или нещо такова...)
Може да звучи като измислена история ама не... случи се с една моя роднина.. и на мен сега ми е мн гадно... а аз какво съм направила за да стане так???? Имам ли аз някаква вина, че и аз да страдам.???
Съжелявам, че те занимавам.. с личните си проблеми.. но просто исках да ти дам един съвсем.. обикновен пример...![]()
Катеричке... той може и да си има душевни терзания добре... ама др, които са убивали повече от 1 път... на тях въобще не им пука затова продължават....![]()
is my religion
живота ми е песеен...нали знаете песните си имат припве и куплет![]()
![]()
През нощта е по-голям шанса да се натъкнеш на пиян шофьор (както и ти самият да си пиян), така че... пътуваш през деня.
Колкото до бойлера - кой е виновен за постоянното отлагане "утре ще го оправим" ден след ден? Съжалявам за роднината ти!![]()
Иначе съм съгласна с мнението на Juicy_Lucy по първата и точка и точно това се опитвам да кажа.
ПП. И чакайте малко не - казвам, че някой е направил нещо лошо, за да "заслужи" такова. А че почти всичко лошо в живота ни, ни се случва по наша вина, пряка или косвена, осъзната или не... Животът е поредица от решения и техни следствия. Решения, взети изцяло по наша воля или взети, притиснати от други хора и/или обстоятелства.
И още нещо - прекалено измествате темата и завъртате нещата.
Не съм искала да измествам.. темата.. исках само да кажа..: в последния пример, който дадох.. че вярно наистина работата с бойлера се отлагаше.. но моето семейство няма никаква вина за това.. а и ние страдаме..
Иначе съм напълно съгласна с Juicy_Lucy мн точно го каза![]()
is my religion
Не. Животът е прекрасен.
И преди да те срещна... пак теб ОБИЧАХ!
И дори един ден да не съм до теб... пак теб ще обичам!
Животът е такъв, какъвто сам си го направиш![]()
Отново един куп неаргументирани твърдения.Първоначално написано от Juicy_Lucy
Пак повтарям след като толкова не ти харесва живота може да му сложиш край, което от своя страна премахва твоето твърдение, че човек трябва да се бори и да е силен и т.н. Не е вярно, че ТРЯБВА. Правиш го ако искаш. Ако не искам да го правя, няма да го направя.
Отново няма доказателства за съществуването на душа, минали животи, бог, дядо коледа и т.н.....
А това, че си си определил някакъв смисъл на живота, който не съвпада със истинския, не прави живота ти смислен.
Да права си, няма катастрофи през деня.Първоначално написано от ^npocTo^a3^f^
Няма пияни шофьори през деня.
Няма убити през деня.
Опа май има а?
Та кога да пътувам викаш за да е моя вината, че са ме блъснали.
Извинявай исках да кажа за да НЕ е моя вината.
either way.....
мисля мисля ............ всеки ден си го мисляПървоначално написано от bah bah
и най тъпото е че стаа по-шибан
...което значи, че през деня е по-малък, а не никакъв.През нощта е по-голям шанса...
И повтарям - стига си извъртал/а и свеждал/а нещата до частни случаи. Живтотът не се върти около една катастрофа, която в при повечето хора дори никога няма да се състои. Ти, за да катострофираш ли живееш? Вече почваш да ме съмняваш...
Thefreak, песимистичното мислене за живота води, в 90% от случаите, и до песимистичен край. Много се вглъбяваш, а и отговори на въпросите, които задаваш няма. Няма и да има, поне не в скоро време. Така че си живей животеца и не мисли за такива неща. Така или иначе човешкият живот е толкова нищожен спрямо необятната Вселена, че затормозяването на човешкия ум с "фондаменталните" въпроси е напълно безмислен.
зависи...
It Is A Good Day To Die...By The Way...Every Day Is A Good To Die...!
http://lovestyle.org/ ... http://www.xnetbg.com/
Разбира се...както казва баща ми: "Животът не е честен"Лошото е, когато човек остане напълно сам...без семейство, без партньор, без приятели, дори без животно...ако не е сам, трябва да е щастлив с това, което има...да цени близките си хора и да изказва чувствата си към тях.
Възможно ли е да бъде по-красиво?
''jivota e hubav,zashtoto e prekrasen... !!! ''
makar 4e pove4eto pyti ne sam na tova mnenie
http://www.vbox7.com/play:6c61a679 БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО !!!!!!!!!!!!!!!
ako ne be6e 6iban nqma6e da interesno da se jivee bolite kura![]()
Karai Da E Veselo Boli Te Fara Za Drugite Ne6ta !
Мисля че животът е такъв каквто си го направиш, вземи пример от мен, отбълснах повечето си приятели и сега си "плащам за това"
Животът е толкова хубав колкото сам си го направиш
Да пушиш е вредно, да пиеш е гадно, да умреш здрав е жалко!!!
Първоначално написано от thefreak
Estestveno,che ,ako ne ti haresva jivotyt,moje da se grymnesh..
Mojesh da stanesh i narkoman i da se drusash po cql den.JIVEESH SI KAKTO SI ISKASH.Ako ne iskash da se prevyrnesh v nqkakva skapana otrepka ,a naistina da napravish neshto smisleno sys jivotyt si oba4e TRQBVA da se borish s vsi4ki trudnosti pred teb,da gledash optimisti4no i da ne ostavqsh nai-malkite problemi da sysipvat nastroenieto ti
ebati..stiga s tozi "istinski" smisyl.."istinskiqt" snisyl za vseki e razli4en.reshavash kakvo ti haresva da pravish,kak iskash da prekarash jivotyt si(ili dali iskash da go prekarvash) i se stremish da jiveesh po tozi na4in(ili se grymvash).
sorry,neshto mi se razvali Flex Type-a![]()
get off.
хаха , така е , ако не ти харесва животът хващай помпата и иглата и почвай![]()
С две ръце "За"...Първоначално написано от Shadow_Walker
Поставянето на предпазен колан отнема 7 секунди от твоят живот - изживей го целия!
Шофирайте внимателно! Нека кажем НЕ НА ВОЙНАТА ПО ПЪТИЩАТА!