Такааа... Не знам откъде да започна, но май най подходящо е да кажа, че и аз имах фимоза...И мислех че имам голям проблем, че съм болен и т.н. Така че искам да го кажа на всички в тази тема - ФИМОЗАТА НЕ Е БОЛЕСТ!!!Даже лекарите си го казват, че обрязването не е операция а интервенция!
Но не вярвайте мн на лекарите - за съжаление колкото и да ги уважавам (майка ми е лекар все пак) мога да кажа, че по отношение на урологията са много по-назад отколкото т.нар. "западни" страни. Но вие ще разберете защо имам такова мнение след като разкажа своята история. Започвам малко тъпо като приказка, но ми писна да чета по форумите колко ужасно нещо е фимозата и колко сериозен проблем е.
И така...Преди няколко години ми направи впечатление това, което и на повечето от вас - главичката ми не се забелва! Дълго не знаех това аджеба проблем ли е или не но не смеех да питам майка ми (по лични причини - малко особена е по отношение на секса) затова реших да проверя в нета - и о ужас има такава болест - фимоза какво ще правя сега. Бях се шашнал защото навсякъде по форумите пишеше колко страшно може да стане това говореха за парафимоза аз се шашках да не би да се събудя някой ден и да се наложи да ми разфасоват саламчето

Разбрах, че може да се обреже човек и вс да е ок - но оттук идват следващите проблеми - как ще се давам да ме обрежат (не че нещо но смятам че щом природата е направила нещо то трябва да си стои там а не при първото ох да се реже), как ще си го спонсорирам сам(както разбирате наште не трябваше да разбират както си мислят и повечето от вас), какво ще стане с още младата ми тогава връзка с гаджето ми когато се наложи да се доказвам с фимозиралото ми достойнство и т.н. Реших първо да отида при уролог и да видя какво той ще ми каже. Той видя, че имам и късо гемче и тъй като не можех да забелвам само в ерекция той ми предложи първо да ми резнат гемчето и след това ако не се поотпусне фимозния пръстен да ме обрежат. Реших се, отидох, резнаха ме. Но след като вс зарастна и не се оправих се попитах пак - нужно ли е още една операция. Опитах пак да потършувам в интернет но този път в немски страници (оправям се доста добре с тоя език и ако вие сте така ви съветвам и вие да търсите там инфо

) и о чудо - попаднах на една чудна статия където пишеше точно какво е фимозата, за видовете лечение и че повече от !70%! процента от случаите в Германия се третират неоперативно,обрязването за тях е твърде консервативен метод, а с помощта на кортикостероиден крем Дермоват (или друг). Така че аз си купих чудния крем и почнах да се мажа - и наистина след ок 3 седмици имаше видимо подобрение.След това се свързах с един аптекар и медик специалист по хомеопатията и той ми каза, че всички лекари ги учат че фимозата се третира само с обрязване и затова няма никой от тях да ми предложи алтернатива. След това ми даде една програмка с кремове за 1 месец после друга за още 1 и накрая за още 1 една последна. И се оправих. С гаджето ми още по средата на лечението вече се наслаждавахме на резултата без проблем останалото беше за да си стане както си е. А какво ми донесе операцията от късо гемче? Само образуване на някаква твърда тъкан която пак опъваше. Аптекарят и с това ми помогна и каза че е нормално, и че при повечето операции се получава така (включително и обрязването).Важното е че сега съм ок радвам се на пишока ми (и не само аз

) Това което искам да ви кажа е, че не трябва да се стряскате това е малък проблем и можете да не се подлагате на операции, както ви съветват повечето уролози.
Основното което трябва да знаете за фимозата е следното
- ВСЕКИ мъж се ражда с фимоза, после на повечето им се оправя (терминът фимоза по начало е доста широк)
- на тези които не им се оправя не трябва да се реже непременно! Само трябва да и се помогне да се доразвие
- има 4 "вида" фимоза (от най-леката до най-тежката форма): такава при която главичката не може да бъде забелена или частично само в ерекция;при която не може да се забели и в отпуснато състояние, но кожичката отгоре е свободна; когато въобще не може да се забелва кожичката е опъната, прилича на хоботче, но не пречи на уринирането; когато затварянето е толкова голямо, че спира уринирането (това е много рядко срещано, но много опасно!)
- на запад над 70% се лекуват неоперативно от фимоза, най-често просто с постепенно опъване на кожата назад със стремеж да се оголи главичката или чрез кортикостероиден крем
- не бъркайте кортикостероидния крем със стероидите в спорта - подобни са но в кремовете са в малко количество а и се прилагат локално, и практически нищо не влиза в кръвта и т.н. (казвам го защото много тук пишат че било вредно) - целта е да се помогне образуването на нови клетки в тази част на кожата и ктака да се разшири - същото става и без крема но значително по-бавно с години.
За тези които ще почнат да спорят с тази информация мога да кажа че съм се консултирал с лекари, медицински книги и различни сайтове (сега не мога да пост-на всички защото повечето дори и не ги помня), дори за кортикостероида пише и в сайта на детското отделение към Пирогов който иска да търси. А и има живо доказателство (АЗ

) че действа!
Който иска да му дам рецептите и лекарствата да ми пише ЛС.Не мога да гарантирам че ще се оправите но няма да навреди ако пробвате. Смятам че ще свърши работа особено за 1 и 2 вид фимоза

А и аз се оправих няма никаква причина и вие да не се.
Ай, лека от мен!