.
Отговор в тема
Страница 153 от 233 ПървиПърви ... 53103143149150151152153154155156157163203 ... ПоследнаПърви
Резултати от 3 801 до 3 825 от общо 5802
    ако никой не напише нищо, тоя бъг с 254 страница ще си остане...

Има скрити мнения в темата, затова е така.Написани от някой но не се виждат... повтаря се в края на всяка страница.

Относно твоя проблем-да, нормално е на втория ден.Нека минат две-три седмици.

Всъщност днеска хирурга набързо го забели... Не болеше чак толкова много, колкото очаквах. Каза, че вече трябва, защото и по гемчето е работено и трябва и него да го мажа с едно нещо. Същото се отнася и за баните със смрадлика.

OK, пак съм аз и съм притеснен.
    Понеже вече често започнах да имам ерекции и вече не можех да се владея.. Болеше от тях прекалено много и реших да предизвикам еякулация по възможно най-деликатния начин без допълнително да опъвам шевовете, без да забелвам докрай. Получи се, но не беше съвсем безболезнено и накрая имаше съвсем малко кръв(колкото да зебележа, че е имало) и мисля че беше от шева на френулума.
    Това повод ли е да се притеснявам?
    Повече срещи с хирурга няма да имам и няма как да го питам в скоро време...

Ако не тече постоянно, няма страшно... то там отдолу на гема си е деликатно и без това, пък какво остава като си го дървил мощно

Здравейте ето го и моят проблем,на 17 години съм,С момичетата немога да се облача,но проблемът ми е следният.Като ми е в нормално състояние члена мога доста да го заголвам.Но стане ли,става доста тегаво слизам на 1-2см от главата при това с болки,който се търпят.От тези описание единствено имам тези бели пъпки но ту се появят ту изчезнат.В секса ми е доста трудно,усобено с по-тесни.Случвало се е дори да се отказвам....Случвало ми се е да ми пада доста често -което предполагам че е от болката.

Имам няколко въпроса:
    -При ефентуална операция със сигурност ли ще ми се оправи проблема?
    -Опасно ли е?
    Доста съм наплашен,но искам да го разрешя този проблем,че немога да задоволявам приятелката ми

Аз нещо не разбрах-значи когато е в ерекция, не можеш да издърпаш кожата на повече от 1-2 см зад ръба на главичката, така ли?
    И пишеш, че не можеш да се оплачеш, но често ти пада от болка?

Пъпките засега, не ги мисли толкова.Предполагам, че само му развалят вида и това те притеснява-е, ако отделиш време да изчетеш цялата тема, ще видиш че и други имат същите проблеми.Ще изчезнат.

А за двата въпроса-първо трябва да се изясни има ли нужда от операция.А иначе всяка хирургическа интервенция крие риск.

Минаха 28 дена при мене.Конците паднаха до един.Отворения шев вече зараства.Значи за около 10-14 дена се изгради тъкан която да компенсира празнината.Първоначално изглежда като лигава течност, вътре в отворения шев, после започва да се покрива с бледа тъкан, бяла на вид.След всяка баня със смрадлика се покрива с белия налеп.Сутрин обикновенно раната е напълно затворена, през деня се отваря наново.Доколкото разбрах, това е напълно нормално, но крайната цел не е да се затвори, а да израсте тъкан в този отвор, който да компенсира.Когато е в ерекция сутрин, ясно си личи че там е зашито твърде късо.Имаше малко отворено и от другата страна, под един шев, но и там вече расте нова кожа Раничка отдолу на мястото на гемчето, също има, тя зараства значително по бавно и до ден днешен си кърви по мъничко.
    Това което предприемам е през деня да има тънка превръзка напоена с риванол.Всяка вечер му правя баня със смрадлика.При къпане е увит в найлони, внимавам въобще да не попада нищо в отвора, за да не се инфектира.
    И така, надявам се в скоро време да са се затворили стабилно всички рани.

Цитирай Първоначално написано от exsteen
    Аз нещо не разбрах-значи когато е в ерекция, не можеш да издърпаш кожата на повече от 1-2 см зад ръба на главичката, така ли?
    И пишеш, че не можеш да се оплачеш, но често ти пада от болка?

Пъпките засега, не ги мисли толкова.Предполагам, че само му развалят вида и това те притеснява-е, ако отделиш време да изчетеш цялата тема, ще видиш че и други имат същите проблеми.Ще изчезнат.

А за двата въпроса-първо трябва да се изясни има ли нужда от операция.А иначе всяка хирургическа интервенция крие риск.

Да точно така .Когаато е в ерекция немога да издърпам кожата на повече от 1-2см.Случвало се е това за което свързано гемчето да е зачервенява.Какво мислиш трябва ли да отида на херург?

Пак уточни, извинявай-1-2 см ЗАД главичката или 1-2 см без тя да може да се забели?

Цитирай Първоначално написано от ttl
    Такааа... Не знам откъде да започна, но май най подходящо е да кажа, че и аз имах фимоза...И мислех че имам голям проблем, че съм болен и т.н. Така че искам да го кажа на всички в тази тема - ФИМОЗАТА НЕ Е БОЛЕСТ!!!Даже лекарите си го казват, че обрязването не е операция а интервенция!

Но не вярвайте мн на лекарите - за съжаление колкото и да ги уважавам (майка ми е лекар все пак) мога да кажа, че по отношение на урологията са много по-назад отколкото т.нар. "западни" страни. Но вие ще разберете защо имам такова мнение след като разкажа своята история. Започвам малко тъпо като приказка, но ми писна да чета по форумите колко ужасно нещо е фимозата и колко сериозен проблем е.

И така...Преди няколко години ми направи впечатление това, което и на повечето от вас - главичката ми не се забелва! Дълго не знаех това аджеба проблем ли е или не но не смеех да питам майка ми (по лични причини - малко особена е по отношение на секса) затова реших да проверя в нета - и о ужас има такава болест - фимоза какво ще правя сега. Бях се шашнал защото навсякъде по форумите пишеше колко страшно може да стане това говореха за парафимоза аз се шашках да не би да се събудя някой ден и да се наложи да ми разфасоват саламчето Разбрах, че може да се обреже човек и вс да е ок - но оттук идват следващите проблеми - как ще се давам да ме обрежат (не че нещо но смятам че щом природата е направила нещо то трябва да си стои там а не при първото ох да се реже), как ще си го спонсорирам сам(както разбирате наште не трябваше да разбират както си мислят и повечето от вас), какво ще стане с още младата ми тогава връзка с гаджето ми когато се наложи да се доказвам с фимозиралото ми достойнство и т.н. Реших първо да отида при уролог и да видя какво той ще ми каже. Той видя, че имам и късо гемче и тъй като не можех да забелвам само в ерекция той ми предложи първо да ми резнат гемчето и след това ако не се поотпусне фимозния пръстен да ме обрежат. Реших се, отидох, резнаха ме. Но след като вс зарастна и не се оправих се попитах пак - нужно ли е още една операция. Опитах пак да потършувам в интернет но този път в немски страници (оправям се доста добре с тоя език и ако вие сте така ви съветвам и вие да търсите там инфо ) и о чудо - попаднах на една чудна статия където пишеше точно какво е фимозата, за видовете лечение и че повече от !70%! процента от случаите в Германия се третират неоперативно,обрязването за тях е твърде консервативен метод, а с помощта на кортикостероиден крем Дермоват (или друг). Така че аз си купих чудния крем и почнах да се мажа - и наистина след ок 3 седмици имаше видимо подобрение.След това се свързах с един аптекар и медик специалист по хомеопатията и той ми каза, че всички лекари ги учат че фимозата се третира само с обрязване и затова няма никой от тях да ми предложи алтернатива. След това ми даде една програмка с кремове за 1 месец после друга за още 1 и накрая за още 1 една последна. И се оправих. С гаджето ми още по средата на лечението вече се наслаждавахме на резултата без проблем останалото беше за да си стане както си е. А какво ми донесе операцията от късо гемче? Само образуване на някаква твърда тъкан която пак опъваше. Аптекарят и с това ми помогна и каза че е нормално, и че при повечето операции се получава така (включително и обрязването).Важното е че сега съм ок радвам се на пишока ми (и не само аз ) Това което искам да ви кажа е, че не трябва да се стряскате това е малък проблем и можете да не се подлагате на операции, както ви съветват повечето уролози.

Основното което трябва да знаете за фимозата е следното

- ВСЕКИ мъж се ражда с фимоза, после на повечето им се оправя (терминът фимоза по начало е доста широк)
    - на тези които не им се оправя не трябва да се реже непременно! Само трябва да и се помогне да се доразвие
    - има 4 "вида" фимоза (от най-леката до най-тежката форма): такава при която главичката не може да бъде забелена или частично само в ерекция;при която не може да се забели и в отпуснато състояние, но кожичката отгоре е свободна; когато въобще не може да се забелва кожичката е опъната, прилича на хоботче, но не пречи на уринирането; когато затварянето е толкова голямо, че спира уринирането (това е много рядко срещано, но много опасно!)
    - на запад над 70% се лекуват неоперативно от фимоза, най-често просто с постепенно опъване на кожата назад със стремеж да се оголи главичката или чрез кортикостероиден крем
    - не бъркайте кортикостероидния крем със стероидите в спорта - подобни са но в кремовете са в малко количество а и се прилагат локално, и практически нищо не влиза в кръвта и т.н. (казвам го защото много тук пишат че било вредно) - целта е да се помогне образуването на нови клетки в тази част на кожата и ктака да се разшири - същото става и без крема но значително по-бавно с години.

За тези които ще почнат да спорят с тази информация мога да кажа че съм се консултирал с лекари, медицински книги и различни сайтове (сега не мога да пост-на всички защото повечето дори и не ги помня), дори за кортикостероида пише и в сайта на детското отделение към Пирогов който иска да търси. А и има живо доказателство (АЗ ) че действа!

Който иска да му дам рецептите и лекарствата да ми пише ЛС.Не мога да гарантирам че ще се оправите но няма да навреди ако пробвате. Смятам че ще свърши работа особено за 1 и 2 вид фимоза А и аз се оправих няма никаква причина и вие да не се.

Ай, лека от мен!

Бих искал да ми помогнеш : ) но дай някви контакти плс pls
    Мс мн

Ами честно казано от няколкото страници, които прочетох от темата не успях да си "поставя" диагноза. Доколкото разбирам. при фимозата трудно става забелванете в нормално, камо ли в еректирало състояние. При мен малкия е изцяло покрит, обаче нямам някакви затруднения при забелването в нормално състояние. При ерекция, става по-трудно, но не бих казал болезнено, а ако го повторя 2-3 пъти всичко вече минава "гладко" На 20 години съм, ако има някакво значение.

Значи не ти е нужна диагноза.При всяка мастурбация забелвай, използвай и овлажнител и вероятно няма да имаш и за вбъдеще проблеми.

Град
    Шумен
    ...

Ако не те е срам, сподели снимка... този пръстен за които говориш, да не би при разлепването да е бил раничка или нишка от ранички?Имаш ли спомен?
    Също така, при разлепването, имало ли е силна болка, която да продължи дни?
    Кръвоизлива къде се появи?

Град
    Шумен
    ...

Така както е описано, звучи като фимоза и късо гемче.Изглежда не е тежка форма, щом си успял да се изпразниш както е забелен.Но че се е цепнало гемчето, не е нормално.
    За да заздравее раничката, прави му всяка вечер баня от смрадлика.После може да се опиташ чрез мастурбацията да разтеглиш кожичката и гемчето, докато кожата ти още е еластична.

Казваш , че си имал фимоза и си бил опериран.
    Възможно е точно този бял твърд пръстен да е мястото на среза .При частично обрязване обикновено се получава точно така .
    Хубаво е да отидеш отново при уролог.

Съгласен с теб, че вероятно произхода на този бял пръстен е от нараняване, оперативно или не.Причината е че тъканта, която се образува върху раната, не е със същата "еластичност" като останалата-баткодоки го беше обяснил по назад в темата.

За свое успокоение може и да посети уролог, но все пак има някои важни неща които трябва да знае:все още е в във възраст в която може да се опита да тренира кожичката си, да бъде по "разтеглива".Същото се отнася и за гемчето.
    -Но едно по едно, първо трябва да заздравее раничката.
    -После, задължително използвайки смазка, при всяка мастурбация да се опитва да забелва напълно главичката, доколкото му позволява кожичката, без да го боли силно.Малко болка, по скоро дискомфорт или неприятно усещане, е нормално да има.
    -Масаж на гемчето, тоест с пръст трябва да се разтърква внимателно, пак със доста смазка.

Здравейте На 16г. съм.Мисля че е възможно да имам фимоза...Когато не съм в ерекция,забелвам пениса без проблем,но когато съм в ерекция изпитвам затруднение със забелването.Свършвал съм със забелен пенис,обаче до като забелих инструмента,изпитвах затруднение.

Ами горе долу и тебе мога да те посъветвам същото.Използвай бебешко олио за да го овлажняваш и при всяка мастурбация забелвай колко се може повече.Масажирай и гемчето.
    Всеки човек си се развива индивидуално, за някои 16 години може все още да си помогне, за някои може да е късно, но в повечето случаи има шанс.Но преди да се решиш да оправяш проблема с помоща на доктори, нищо не ти пречи да опиташ.

Мерси за отговора.Ами аз ще изпробвам с олиото да видим какво ще стане и кой знае може да се подобри ситуацията.Като изпробвам ще пиша пак"

Град
    Шумен
    ...

Баните със смрадлика ще ти помогнат да заздравее раничката по бързо.Отиваш в аптеката и искаш смрадлика.После я вариш по указанията написани на опаковката.Изчакваш да изстине до стайна температура и топиш чушката за 10-тина мин.Цвета на отварата трябва да е зеленикав.Да не е кафяв.След банята около раничката ще се е образувал бял налеп-НЕ ГО МАХАЙ.Точно той е целта, от налепа заздравява по бързо.Спокойно можеш да го купиш, тъй като тая билка е с широко приложение.Лайката и риванола също помагат, но смрадликата е най ефективна.

За смазката, използвай бебешко олио.Продава се и по суперите.Но това-когато зарастне раничката, като докато това се случи, най добре остави чикиите и секса за известно време.

Град
    Шумен
    ...

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си