- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- Фимоза, или защо не мога да забеля главичката
Здравейте,
моят проблем е следният, имам затруднение при ерекция,не мога да го заголя докрай,имам една част от кожата която ми стяга и ми причинява доста дискомфорт дори и при нормално положение.След консултация с уролог ми каза че не е точно фимоза,но ще се наложи да се премахне оперативно кожата.Та въпроса ми е някой може ли да ми препоръча къде да си направя операцията,тъй като чувам много мнения за различни доктори,ако може съвет от някой доволенпонеже вече съм решен да я направя,разбрах че в частните клиники се заплаща,но като чета разбирам че минава и през здравната каса.
Ако може ми пишете на лични или на мейл sasheto_@abv.bg,ще съм ви мнооого благодарен.
Забравих да добавя че съм от София на 25 г.
Здравейте! Вчера ме оперираха от фимоза - 18.11.11,Петък.До колкото разбрах, били "пипнали" и някаква къса юздичка (гемчето, сигурно). Самата операция мина много добре, без непосилни болки, местна упойка. Предписаха ми крем "Фусидин", с който да мажа главичката. Сложиха ми превръзка, която ако не се лъжа е напоена с Риванол, и ми казаха да отида във Вторник (22.11.11) да я махнат. Не са ми предписвали бани със смрадлика, нито нищо по-специално.
В момента превръзката е върху шитото място, точно под самата главичка. Под превръзката имам найстина много голям оток, върху който се сменят отенаци на синия и лилавия цвят. Самата превръзка е изцапана с текла кръв. Това, което ме притеснава е чувствителноста на главичката - при секи отделен допир с боксерките или ръката ми ме боли. Надявам се batkodoki да даде компетентен отговор, защото очевидно е наястно с нещата![]()
Искам да питам:
- След колко време трябва да намелее отока? Разбирам, че при всеки организъм е различно, за това питам горе-долу кога.
- Чувствителноста на главичката след колко време горе-долу би трябвало да намелее достатъчно, че да мога да вървя нормално. Трябва ли да я мажа със специален крем?
-Когато уринирам, урината излиза на тънка и мощна струя, като опикавам всичко, но не и тоалетната. Това предполагам ще се оправи с времето?
- За къпането вазбрах, че трябва с пресерватив, като целта е водата да не достигне до раните/главичката. Въпроса е, че не мисля че съм в състоание да нахлузя пресерватив, докато не намалее значитлно отока, и не ми махнат превръзката (демек 5 дена о.о).
Ще съм благодарен на всеки, който може да отговори компетентно! Прочетох голяма част от страниците, както и погледнах други сайтове. На 14 години съм, Декември правя 15.
They never deserved this in the first place!
къде се обряза пич ? в коя болница при кои спец.?
Честито!Първоначално написано от Fibzproblem
-Ще започне да намалява поне след два дена, но няма да спадне изведнъж.Ще спада бавно и постепенно, както и цвета ще се нормализира бавно... дотолкова че ще ти се струва че нищо не се променя.Не се панирай.Ако не изпитваш силна болка, не си в спешно състояние.
-Чувствителноста ще намалее до към седмица, а до две седмици вече ще си почти напълно свикнал.За кремовете-лекаря трябва да ти е предписал мазила и помагала, ако не е, специално го попитай.
-Да ще се оправи.До няколко дена, ще пикаеш като пожарен кран и не само няма да уцелваш, ами и ще рушиш...
Ще му свикнеш, спокс.
-Презерватив е лоша идея.Тапицирай с найлонови торбички и уплътнявай с връвчици или ластици.Презерватива е омазнен с лубрикант все пак, освен това на мека пишка се изхлузва... или предпочиташ да се къпеш надървен, ама тогава ще те бодат шевовете.
За рождения ден предполагам вече ще можеш да го изпробваш...![]()
аз искам да споделя , че имах малко трудности при забелването , но успях да сизабеля члена , обаче малко ме стагя и койата зад главата като че ли стои много насабрана , дали е от късото гемче кето не посволява да се опъне до край , защото отдолу мога да опана кожата ама отгоре кожата стои зад главата и не марда
Здравейте, на 19 години съм. В петък си правих пълно обрязване. В събота се появиха леки усложнения (кървене), и ми сложиха още няколко шева (с упойка), след което всичко бе наред. Имам два въпроса:
1. Вчера лекарят ми махна превръзката с риванол и други вещества, които ми беше направена в болницата, и каза да слагам само марли, без нищо друго. Не е ли малко странно, имам в предвид, че повечето хора чувам се мажат с дефламол или слагат друго нещо под превръзката?
2. Лекарят каза да правя бани с калиев перманганат сутрин и вечер, срещу което аз нямам нищо против, но един приятел си прави същата операция преди около месец (при ДРУГ лекар в ДРУГА болница), а си прави бани на 2-3 дни, и въпреки всичко се възстанови нормално и нямаше проблеми. Как трябва да постъпя? Дали не е по-добре да си взема смрадлика?
Това е засега. Благодаря предварително![]()
Oбрязах се в една кожна клиника, близо до булевард България. Днеска ми махнаха превръзката - очевидно прага на болката при мене не е висок, защото адски много ме болеше на моменти, и изпуснах няколко сочни псувни. За сега изглежда поносимо, но все още ходя като насран, а бележката ми е до четвъртак.
Някакси не си го представям като приятно изживяване
.
Лекарят каза, че още няколко дни ще изтърпя без къпане. Конците трябвало да паднат до 2 седмици, ако не - да отида той да ги махне. Т'ва малко ме притеснява, както казах - не държа особено много на болка в това местенце, където той пипа. Нямам възпаления, само мястото, където е било гемчето, не е най-приятната гледка. Надявам се всичко да се оправи с времето - оток, чувствителност..
Специална благодарност на exteen за отговора, мерси пич. След няколко дена ще пиша отново, да споделя как е ситуацията
. Лека вечер!
Здравейте,
Да се присъединя и аз. На 16ти този месец се обрязах напълно. Доста време отлагах, или може би по-скоро не признавах пред себе си, че имам проблем. Сексуалните смущения ставаха все по-чести. Докато не реших, че трябва да мина преглед при уролог. И двамата стигнахме до решението фимоза почти еднозначно. Сега седмица след това, положението е поносимо. Правя бани със смрадлика и пръскам със заздравяващ спрей, изписан от доктора. Не съжалявам, определено. Просто този възстановителен процес ме изнервя адски много. Операцията както и при някои други момчета, не мина перфектно. Упойката не ме хвана напълно. Но така или иначе трябваше да се издържи. При усложнения, ще пиша тук.
Поздрави
Имам и още един въпрос, отдолу ми падна първият шев, още вчера, но след като правя превръзки там марлята или памукът (снощи пробвах с памук с риванол) се залепва, и като разлепя от раничката не изглежда да зараства. Майка ми ми препоръча само там да сложа една марля с Дефламол, но аз лично мисля да походя без превръзка - мисля, че така ще зарастне по-бързо, а и трябва да свиквам. Удачно ли е? Така се чувствам малко по-"дишащ".Първоначално написано от improvedjams
Първоначално написано от improvedjams
хората са различни и затова при всеки е различно, а и нагласата, самонавивката, очакванията са много важно нещо
- НЕ ползвай памук! влакънцата от него остават по раневата повърхност, което чисто механично възпрепятства зарастването на микро ниво от една страна, а от втора при по-бурно реагиращи индивиди създава допълнителен проблем.
- спрейовете, мазилата и смрадликата имат за цел от една страна да създадат "буферен" филм между превръзката за да не се случва горното, но също и повлияват активно организацията на раната стимулирайки възстановителните процеси чрез активните си вещества.
- дали да ползваш дефламол - сам решаваш. и пробваш дали и как ти понася.
- дали да ползваш смрадлика вместо перманганат - също. прдимствата и недостатъците и на едното и на другото са подробно описани и коментирани в нишката на Темата. аз съм привърженик на смрадликата, мотивите ми за това са иложени подробно пак там.
- превръзките НИКОГА не се свалят силом и на сухо! това винаги поражда нови микротравми. пак в нишката на Темата е описано и многократно препоръчано, че превръзката САМА пада или пада с много малко помощ след достатъчно дълго накисване на целият пишок със все превръзка в добре темперирана отвара от смрадлика.![]()
е дано да няма усложнения, но най-страшното всъщност вече е миналоПървоначално написано от someunknown
за да не те "хване" упойката винаги има някаква обективна предпоставка и възможните са коментирани в течението на нишката на Темата нееднократно.
тук само ще припомня двете най-чести такива:
- подлежащо възпаление, променящо реактивността на тъканите.
- пробване и/или употеба на психоактивни вещества. най-често амфетаминовият ред и всякаква "синтетика" дават подобни ефекти понеже променят физологичните прагове на чувствителност към блокерите. и пак някъде в нишката е коментирано, че преди операцията много, ама наистина много време - поне 8месеца не бива да сте вземали нищо.
друг въпрос е, че е абсолютно недопустимо независимо по каква причина оператора да допусне случването на ситуацията "не ме хвана упойката"!
правилото е просто: ако всичко е наред - следваш препоръките на оператора. ако има елементи, които не ти харесват или са проблемни - им търсиш решение, понеже в крайна сметка пишока си е твой и само ТИ обективно можеш да прецениш усещанията си и състоянието муПървоначално написано от Fibzproblem
по същество:
- за отока: много дълга и сложна тема. разисквана е на 290 страници в нишката на Темата. много различно е при всеки. при едни почти го няма, при втори е добре изразен, но преходен, при трети е драматичен, стряскащ, трае месеци и се налага чрез специални средства да наредим на системата да го подтисне. защо се получава така е предмет на цели науки.
- за мазилата: щом са ти предписани и ти понасят добре - ползвай ги!
- за къпането: описано е, става не с презерватива с проста найлонова торбичка привързана с ластиче около пишока и топките. идеята е, "да не се мокри раната" - ефекта е чисто психологичен, понеже тя все пак се мокри, а не зная някому това да е навредило до днес
още повече, че след 3-5 ден когато оператора обикновено сваля собствената си превръзка предписва някакви "мокрения" - я със смрадлика, я с калиев прманганат, я с друго - но във всички случаи водата е 99% от разтвора
т.е. идеята е не "да не се мокри", а да има стремеж към една а/антисептика.
- за уринирането "на ветрило". в нишката на Темата поне няколко пъти подробно съм обяснил каква е пряката прилика между нарезното оръжие и пениса и защо ние мъжете можем да уринираме прави и от високо, а жените не
- за повишената чувствителност : пак в нишката на Темата поне 30 пъти трябва да сум обяснявал защо аз лично при млади момчета след фимоза, при които проблема с тактилната хиперчуствителност на новооголената главичка е много остър съм привърженик на разумната употреба на отварата от смрадлика. обяснявал съм и подробно защо. ако повтарям всеки път всичко за всеки - тази тема скоро ще стане не триста, а 3000 страници.
- за изгледа и разни други неща : порови в нишката на Темата и намери някъде къде съм описал правилото за "Светите Седмици"
на финала: макар и на 14/15 си един от малкото, които са положили някакво усилие да имат ИНФОРМИРАН ИЗБОР, да са наясно за що иде реч, какви са вариантите и прогнозите, какво трябва да очакват и с каква проблематика ще се сблъскат - поздавления за това! поздравления и за липсата на предразсъдъци, условности и простотия маскирана като "срам" и "свян" - а това индикира едно изключително възпитание и манталитет, при което връзките с Родител са невероятно естествени и истински. точно и заради това от теб вероятно ще стане идеалният Баща един ден!
повече от сигурен съм, че всичко ще се развие по най-добрият начин, но при проблеми или въпроси - не се колебай да пишеш и питаш. тук или на ЛС.
поздрави![]()
Благодаря ти за изчерпателния отговор. Определено си изпатих от тази превръзка с памук (от махането и, по-точно). Сега си слагам Дефламол на марля и е в пъти по-добре, а и мястото, където е паднал първият шев изглежда доста по-добре. Вчера бях цял ден без превръзка, но мисля, че все още ми е малко рано. Имам още 2 въпроса:Първоначално написано от batkodoki
"- спрейовете, мазилата и смрадликата имат за цел от една страна да създадат "буферен" филм между превръзката за да не се случва горното, но също и повлияват активно организацията на раната стимулирайки възстановителните процеси чрез активните си вещества."
Дефламол е такъв тип мазило, нали?
И другото - вчера се опитах да си направя баня с калиев перманганат, но на мястото, където е паднал първият шев ми щипеше доста, и се отказах. Мисля да почакам до утре и да пробвам пак. Все пак - нормално ли е да ми щипе много/малко или въобще? (този опит беше преди превръзката с Дефламол, след която се чувствам доста по-добре)
Добър вечер![]()
Ако можете отново да ми помогнете, златни ще сте! Забелязвам, че каналчето от което уринирам (предполагам, че има термин, но не го знам) се запушва, или е запушено. Последният път, когато пиках струята тръгна малко по-трудно. Мястото около този канал е червено, и леко подуто ми се струва :/. Като намажа пишока с крема, след това слагам стерилна марля. Нещото, което ме нервира е, че когато дойде време да уринирам тази марля първо залепва за каналчето (на което има една леко издута/издигната част, точно за нея залепва марлята), и второ - това, което написах по-горе. Самото каналче изглежда запълнено с нещо. Предполагам че не съм се изказал особено точно, но все пак моля някой ако е имал този проблем - да сподели, или просто да ми каже дали това е нормално, ще мине ли с времето, трябва ли някакво специално внимание и т.н.
Благодаря![]()
-Да, такъв е.Първоначално написано от improvedjams
-Калиевия перманганат се разрежда много лабаво.Което ще рече, водичката трябва да стане блееедорозова, едва едва да розовее.Иначе става силен разтвор и може да те изгори.Както казваше Баткодоки, окото е лакомо-внимавай как го разреждаш.Впрочем, ето един минус на перманганата спрямо смрадликата.Абе по добре използвай смрадлика да ти кажа, личното ми мнение е че е по добро средство.
Абе не се заяждай са с пишката.Първоначално написано от Fibzproblem
Не се притеснявай от това, не си първия който го е забелязал, може да се каже че е нормално.Както ти бяха писал, трябва да се шашкаш само ако вземе да те боли.
имаше едно момче някъде в нишката, което се наложи два пъти да ляга "под ножа" от нежелание да се вслуша в Гласовете на многото минали "през това" преди него. първият път заради САМО късото гемче в което намираше проблема и вторият заради релативната фимоза налична изначално разбира се...та той образно и много точно беше описал коментираният проблем за каналчето:Първоначално написано от Fibzproblem
" като заварено е, не мога да се изпикая....помощ...."
това е нормално!случва се на 50% от момчетата и се дължи на комплексни причини. И мазилата имат роля, И самото връхче, края на уретрата реагира защитно като натрупва в него слузест ескудат като "запушалка" срещу "външната среда".
разберете - при един фимозен пишок по правило отворчето е денонощно добре скрито и защитено от натрупаната и набрана пред него кожичка. така той няма допир с нормалната микрофлора на околният свят. живее в една квазистерилна, или поне контролирана и позната среда.
когато премахнете защитната качулка на излишната кожичка - отворчето се сблъсква изведнъж пряко с реалният живот с милионите му най-различни видове и родове щамове микроорганизми в океана на които живеем. това е сериозен стрес и тъй-като е "входна врата", гранична застава в тялото ви - получава нареждане да я затвори срещу тези "непознати" за да опази всичко зад нея, т.е Вас.
и го прави като набъбва по обем,дислоциратт се защитните армии от левкоцити, дифундират и даже умирайки правят защитна "тапа" от слуз все в името да ви защитят от нашествие.
преходно е, понеже Генералният щаб бързо се ориентира, че тревогата в фалшива. и спира притока на жертвоготовни защитни армии.
отварата от смрадлика помага и за преодоляването на този проблем. тя е най-добрата. отварата от лайка има сходни качества, но по-слаби. разтвора на калиев перманганат е последен в моята схема: рисков е поради "лакомията на окото", обеззаразява добре, но няма способноста да продуцира оная биологична защитна мембрана под която да расте защитена новата тъкан както смрадликата го прави.
ЗдравейПървоначално написано от exsteen
аз разбира се не бих използвал толкова стряскащи изразни средства, като тебно сум категорично СЪГЛАСЕН с крайните изводи, които правиш!
у нас ПОЛОВА КУЛТУРА - НЯМА!
тя е улична такава, случайна, инцидентна.....тя НЕ се случва в семейна среда...
знаеш ли, страшното е, че 10-20годишните са склонни да споделят, да искат съвети, да търсят решението - и то съвсем открито, от нас, непознатите през интернет.
но никога, ама никога - в семейната среда!
и много пъти съм си мислил, мисля го и сега: толкова ли себични, егоистични, жалки материалисти, печалбари и елементарни станахме, че собствените ни Деца да ни презират като недостойни за доверието им?
....и разбирам, че Децата са прави!
но пък виновните сме НИЕ, не те!
.Batkodoki, много благодаря за всичките обяснения, който направи. Помогна ми страшно много и шапка ти свалям!Още днеска ще си направя отвара от смрадлика, досега само 1 път бях използвал калиев пер.
Като цяло отока е значително намалял, чувствителноста на главичката - също. Все още не е паднал нито 1 конец или шев, но ще чакам, какво да правя. Като ходя леко се клатя, подобно на пингвин, но започвам и да свиквам
. Снощи опитах да се изкъпя по начина, който вие ми препоръчахте - с чиста торбичка и ластик. Голям fail беше - накрая в торбичката имаше доволно количество вода, но не мисля че се е получил някакъв проблем
. Надявам се до 2 седмици всички конци да са изпопадали, главичката да е с нормалната чувствителност, утрета (мисля че така се наричаше) също да е нормален. За отока не се притеснявам вече
. Още 1 път благодаря за помоща! Ще следя темата, след няколко дена отново ще споделя какво е състоянието, а ако имам въпрос или притеснение - ще кажа
. Приятен ден на всички!
Здравей.Първоначално написано от batkodoki
Дали сме станали толкова себични и егоистични и така нататък... ами да, постигаме забележим напредък... но не това, по мое скромно мнение е коренът на проблема, по скоро е част от стеблото.Децата не смеят да се обърнат към родителите си, поради онази насаждана политика, че не е културно, не е прилично, да се говори и обсъжда онова което имаме в гащите си.Въпреки че всички хора имат там полови органи.Дори и да има родители, които да умеят да не създават такава нагласа, винаги ще се намери кой да коригира това-било то баби и дядовци, било то други.И аз съм отгледан в такова семейство, минал съм през "за такива неща не се приказва", дори и през "не си пипай пишката, не е прилично"... още по лошо, от втълпяване имам и паруреза, а да се боря с нея е изключително трудно.Стигал съм до стискане от по 6-8 часа...
Обществото ни е приело секса, половите органи, уринирането, дори и бельото за някакви неприлични неща.Всичко се маскира с думите-лично.В този форум имаше и тема за нудизма, отговорите на децата бяха потресаващи и ако ги питаш-да, те смятат че това е тяхното мнение, а след известно време част от тях откриват колко са се самозалъгвали.
Но що се отнася до форумите и интернет, той има изключително удобната екстра, да ни прави анонимни, да ни лишава от лицата и очите и да оставя само думите.Това е хубаво нещо, но за съжаление не отменя предимствата които има общуването в семейната среда и половата култура.Най малкото, не изтрива вклинената дълбоко идея, за неприличието.А по въпроса за самото неприличие, не мога да разбера, защо е толкова трудно на хората да поставят границата където и е мястото, като при все дори е определена със законите на тази страна.Предпочитат се двете крайности, от пълно разкрепостяване, до пълно пуританство.
Децата ако не друго, поне се раждат със вродено чувство за горното и ако родителите им не го подтискат вероятно ще им е и по лесно.Между другото, за да не изпадаме съвсем от темата, чудел съм се, защо природата е решила да направи главичката на пениса толкова чувствителна и да я покрие с кожа?На мен примерно, не ми беше приятно да мастурбирам, напълно забелвайки пениса, точно заради тази чувствителност и неприятното усещане от допира.Също така, пристегната кожа също отнемаше част от удоволствието... в действителност, съм пробвал и по този начин, но не съм свикнал, точно поради тези причини.Дали няма по дълбока причинно-следствена връзка?Да, знам че обяснението е в това, че природата не ни е създала за да правим дълготраен полов акт, по скоро точно обратното... който не вярва, може да проучи как е при животните.Затова и вероятно главичката е толкова чувствителна.Но пък тогава, защо я има и фимозата и късото гемче?
Имам няколко въпроса.. Тъй като имам фимоза.
Първо на уролог ли трябва да отида? И след това хирург?
Можете ли да ми препоръчате добър хирург/уролог или и двете от София/Благоевград/Сандански или в този регион (не съм от София).
И последно, на 18 съм, но още уча(93), трябва ли да плащам нещо или.. ?
Здравейте,
Единадесет дена от операцията, и се чувствам съвсем нормално вече. Няма притеснения, няма огромни болки, няма нещо стряскащо, просто чакам да зарасне. Бях решил да ходя на контролен преглед при лекаря, направил операцията ми, но в последния момент се отказах. Бял получил нещо като възпаление, от конците. Онзи ден, отидох на контролен тук, в моят град, не чак в София. Оказа се, че наистина тези конци не са били от "самопадащите" или "саморазлагащите се". Като чуждо тяло, кожата е получила възпаление, но не толкова фатално. Докторът ги махна ръчно, е , леко болеше, но се изтърпя. Вече почти навсякъде е зарастнало, само едно място отляво, е като незашито, но се вижда как с всеки ден малко по малко се запълва и зараства. Без конци чувството е съвсем друго. Не знам защо, но докторът ми каза, че е трябвало доста по-рано да отида на контролен преглед... Както и да е, няма нужда да коментираме. Та, въпросът ми е, че този въпростният доктор от моят град, ми направи промивка 2 поредни дни , с кислородна вода. За да отмие микроби и инфекции. Искам да попитам, да продължа ли да го правя и аз, примерно през ден, или само някои дни, или само ако той прецени, когато ходя при него.
По 1-2 пъти правя бани със смрадлика всеки ден, и пръскам с Cikatridina. Всичко е наред, почти навсякъде гледката почна да става доста приятна. Останаха само леките болки при ерекция на моменти през деня. (чудно, тези през нощта изчезнаха)
Поздрави на всички, и ви съветвам, колкото по-рано откриете проблем, толкова по-рано се посъветвайте. Защото колкото по-късно направите този вид операция, толкова по-дълго и проблемно е възстановяването...
Ако не се лъжа смрадликата е точно с цел дезинфекция, и по-бързо да ти зарастне. От кислородната водя няма нищо да ти стане, не мисля че е проблем да го промиваш през 1 ден ако ти е на сърцето. 9 дена след моята операция и още не ми е паднал и 1 конец.. о.оПървоначално написано от someunknown
Поздрави!![]()
SIC!Първоначално написано от Fibzproblem
9-ти ден е рано все пак.
ще се зарадвам ако някой ако изрови от нишката на Темата Правилото за Светите Седмици - и да го репостне отново.
да е под ръката и пред очите на всички тревожещи се за "срокове".![]()
batkodoki, изпратил съм ти ЛС, може ли да го погледнеш и да ми пишеш![]()