- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- Фимоза, или защо не мога да забеля главичката
благодаря много за бързия отговор!!!Утре ще отида до клиниката да настоявам за обяснение.Надявам се всичко да е наред вече, защото доста болка изтърпях и на операцията и след това.
първо: важно е да се изясни дали НАИСТИНА се касае за "късо гемче".Първоначално написано от an0nimenn
второ: трябва да е абсолютно ясно - късото гемче "чисто" ли е или е съчетано и с друга патология, която то често маскира?!
70% от имащите проблем 16 годишни - го дефинират като "късо гемче", в 91% се налага втора операция понеже момчето е имало И реалативна фимоза.
различните частни клиники и центрове имат различни цени, по пътя на НЗОК би трябвало да е безплатно.
Окк днеска ми направиха операцията и всичко мина ОК и съм супер щастлив, че мина без проблемиКойто не му е ясно нещо относно операцията може да пита : )
the game
не е така разбира се, хапове си има и то много, грамотните ги и предписват и/или включват в премедикацията на пациента си.Първоначално написано от georgi12
Първоначално написано от georgi12
и това не е вярно! баните със смрадлика си имат алгоритъм, който е индивидуален разбира се, а това, че при теб е сработил случаен механизъм на лекарска немарливост не прави от случая практика!Първоначално написано от georgi12
сам помисли: ако кисненето в смрадлика предизвикваше "по-бързо изгниване на конците , разтваряне на раната .....Обикновено това се случва където е било гемчето .." - е защо ТОВА се случва при гемчето след като тъканите са едни, конците са едни и разтвора от смрадлика е един и същ?! защо според теб вентралните, латералните и дорзалните шевове не "изгниват" от смрадликата?! "изгнивали" само тези при гемчето и там се отваряла видите ли задължителна трудна за зарастване рана!
пълни глупости!!!
отваря се когато е налице това, което на жаргон наричаме "инструмент"! - т.е. когато с неподходящ или с неподходящо зададена мощност инструмент се "парва, пипва" някое особено чувствително място. най-често се случва при ползване на електр или лазерен или високочестотен скалпел по небрежност активиран в/у тъкани неподлежащи на отстраняване. ефекта е това, което описваш - образува се язва ( енергията умъртвява дълбоко подлежащи здрави тъкани без да засяга повърхностният слой, започва процес на разпад, намесва се имун с/ма която извежда разпадните продукти които не може да усвои на повърхността на тялото....пробива външният "здрав" слой на дермата и изхвърля мъртвата тъкан навън.
нищо ново и неизвестно. ако не съм ги изтрил поради препълване мога да ти пратя поне десетина подобни картинки от случаи на момчета в тази тема, с разликата, че при всеки от тях хирурга си е ПРИЗНАЛ, че се касае за "инструмент" респективно "страшно няма, не е проблем, ще мине"!!!
това твърдение изобщо НЕ желая да коментирам!Първоначално написано от georgi12
щом ВСИЧКИ уролози-хирурзи са "касапи" - просто сами с домашните ножици си решавайте проблема!
]
За тези които се интересуват как протича всичко целия процес ще се опитам да разкажа подробно:
Емии начи аз съм на 14 и понеже от 1 година се опитвах, ако мога сам да го направя ама се не ставаше, и затова реших че трябва да отида на уролог, за да го види той. Иии издебнах момент в който майка ми я няма вкъщи и поговорих с баща ми така и така май има някакъв проблем затова ще трябва да ходим на уролог и той каза ок няма проблеми. И той познаваше някакъв уролог тук в града и отидохме при него направо при което уролога само ми хвърли едно око и каза че не е много зле фимозата и ще бъде лесна операцията, ама смисъл той го гледаше не пред баща ми много ясно щото и мене ше ме е срам да си го покажа пред баща ми... И доктора каза емии значи трябва да ходите в болницата, за да ти направат изследвания и ако всичко е Оок още на следващия ден ще те оперирам. И изследванията бяха само да дам урина, кръв и кардиограма ти прават и при мене всичко беше наред и затова днеска сутринта трябваше да ми е операцията.. Доктора нещо закъсня затова я направиха чак към 11 въпроса е че щом дойде и ми каза да отида в манипулационната и само да легна да го погледне преди операцията. Баща ми през цялото време само чакаше в коридора нищо повече. И доктора го погледна и започна да го опипва, за да види дали лесно ще може да се направи или ще трябва да се реже много от кожата отпред... Това малко заболя, ама съвсем малко и то щото той грубо натискаше.. Каза че не е много зле фимозата и затова лесно и бързо ще стане. Намаза ми го целия с някво лекарство дето се казва лидокаин и именно от него ще ми изтръпне, за да не усещам нищо по време на операцията. Този лидокаин беше като вода и аз нищо не усетих всмисъл изобщо не болеше това... След това ми напръска и главата и целия член изобщо с някакъв спрей който малко щипеше ама пак малко не е болка за умиране ... И след малко след 5-10 минути като ме хванаха малко тея лекарства отидох към операционната където само легнах на леглото, сложиха ми система, защото има шанс да ми стане лошо ии доктора ми напръска още малко със спрея при което вече той пръскаше, обаче аз изобщо не усещах че му прави нещо всмисъл тотално беше изтръпнал като чужд е. Иии тогава той ми каза ти легни назад аз ще го правя това и аз легнах и започнах да гледам на страни ама видях че той отново го натиска така грубо първо с пръсти точно както отдеве, само дето тоя път изобщо не разбрах че ме докосва... иии аз се успокоих и разбрах че нищо няма да усетя и затова го оставих да прави каквото прави и легнах на странии... След 10-15 минути доктора каза готов си и аз погледнах само видях че е превързан и навсякъде около него е жълто ама това е от йода за дезинфекция. Оттам ме закараха на леглото в стаята да полежа малко докато ме отпусне упойката и ми изтече системата. Обаче веднага щом ме сложиха там явно е започнала упойката да отминава и започна да ме боли и аз му казах на доктора а той ми даде един аналгин, от което вече се оправи.. И докато ми изтече системата минаха 2 часа и нещо които аз проспах и като се събудих вече бях много по-добре и направо си отидох вкъщи. Сега единствения проблем който имам е че малко пари при допир и пари когато пикам иначе изобщо не ме боли..
Надявам се да съм бил достатъчно подробен : )
the game
замени кислородната вода с отвара от смрадлика и няма да имаш проблеми с възстановяванетоПървоначално написано от Smug
![]()
Ааа и при мене имаше такова нещо, те понеже няколко доктора в залата и си говореха нещо по време на операцията, ама аз съм замаян от упойката и не разбирах много добре това дето говореха обаче само чух на 2-3 пъти "чекия"Първоначално написано от Smug
![]()
the game
здрПървоначално написано от darkage
при теб иде реч за т.н. придобита или травматична фимоза!
твоят случай е много показателен и ще те помоля да ни държиш регулярно в течение как се развиват нещата при теб.
да, в нишката на Темата има описани поне няколко случаи на придобита фимоза вариращи от 16 до 40+ годишни мъже. (да не обяснявам, че на ЛС има маса подобни).
от индивидуалните анатомически особености на пениса (форма, обем, дължина, кривина) и от локализацията на травмата зависи дали е възможно чрез пластика да се постигне добър ефект или се налага пълно обрязване.
за съжаление и най-малките ранички по препуциума предизвикват заместването на най-висококачествената еластична тъкан с неразтеглива такава фиброзна. по-лошото е, че на принципа "с какъвто се събереш - такъв ставаш" постепенно и околната тъкан се изражда от еластична във фиброзна. този процес е строго индивидуален но е неизбежен и се осъществява по два пътя: първият е горе описаният "по съседство";
вторият: раничката предизвиква свръхдърпане, свръхстягане на нормалната тъкан при фрикциите - с времето рефлекторно в тези тъкани настъпват необратими изменения.
дали пластика или пълно: няма еднозначен отговор без да се познава конкретният случаи е детайли - форма, вид, размер на пениса, възраст, наличието или не на заболявания като хемороиди, разширени вени, диабет и т.н...........
Татко ти нещо очевидно е изпаднал в заблуждение, но лошо няма.Първоначално написано от deep94
по въпроса за упойката: може всякак, но спец на итал колеги dite loro she continuino a scherzare.
доки искам да те попитам след като ми се премахне късото гемче дали ще има някаква промяна в размера на четала
мнозина питат за товаПървоначално написано от SpeedRacer
в общият случай кой знае какви големи кръвоносни съдове в оперативното поле няма по правило.
но това далеч не винаги е така!
както няма два еднакви пишока - така няма и два еднакви венозни рисунъка по тях, вс е много индивидуално...
много често в оперативното поле попада среден по големина кръвоносен съд - тогава той се лигира и колатералното кръвообращение поема неговите функции.
по-сложно е когато има венозен сплит попадащ в зоната на оперативното поле - търси се консулт със съдов хирург или се разчита на "майсторлъка" на оператота. при два и повече венозни сплита задължително се привлича съдов хирург.
Благодаря на Баткодоки за внесената яснота по въпроса с кръвоносните съдове
Ами ритуалното турско обрязване и липсата на кръв - нормално е да няма кръв или поне да бъде много по-малко. Все пак става въпрос за малко дете с много малки кръвоносни съдове, не може да се сравнява с тези при възрастен човек. На децата все пак възстановяването им е много по-кратко и понасят всичко по-леко.
И мене ме оперираха.. Няма нищо страшно, значи да ви кажа както казват по нагоре, страха е повече от болката.. Бях супер наплашен и тем подобни но сичко мина ОК.. Имах фимоза със късо гемче и операцията ми сложиха пълна упойка мисля, че защото заспах.. Който се чуди кво да прави да отива и да свършва работата, няма нищто страшно и всичко минава с времето![]()
Имам само 1 въпрос, понеже днес ме пуснаха от болницата за уйкенда да си седя вкъщи, и ми преписаха някъв антибиотик и валерияна за да ме успокой от ерекцията.. Само тя ми е проблема и моля някой ако знае някъв ефективен начин да се спре да сподели ..![]()
Това твърдение лежи както на собствен опит , така и на множеството прочетени постове и лични съобщения .Първоначално написано от batkodoki
На пръсти се броят тези , които не са имали някакъв проблем след операцията .
При положение , че отдолу , където някога , преди 10 години е имало гем се отвори дупка и моят оператор - знаеш кой е не му направи впечатление - каза - ще зарастне , като не уточни , че ще зарастне като си изгради наново тъкан , а дупката беше с диаметър 6 мм примерно и една година след това там е твърдо и грозно , след като отидох при още трима уролози и те съвсем пренебрежително казаха същото - ще зарастне .Разбира се на всички беше платено .
Допълнително от постове и пак повтарям от лични съобщения - ти какво мнение очакваш да имам за всички като цяло .И не само за уролозите .Досега имам три операции .И трите са успешни с изключение на малкото проблемче описано по-горе .Та исках да кажа , че до момента в който бяха взети парите и ми беше видян гърба всичко беше точно .После - все едно не сме се срещали .
Ето такива неща дават негативна оценка .
Аз не искам да ме носят на ръце - просто ,когато има проблем след това да ми бъде обърнато адекватно внимание и най-вече адекватно решаване на проблема .
В допълнение на горният пост искам да кажа , че съм изключително доволен от извършената манипулация .от отношението преди ,по време и след операцията .Но не останах очарован , когато проблемът (дали от моя немърливост , дали от някаква алергична реакция или нещо друго ) беше налице и операторът ми не обърна кой знае какво внимание .
Напълно го разбирам , че е зает човек - не е лесно да преподаваш , да оперираш и да приемаш в частен и държавен кабинет . Просто очаквах да каже нещо от рода на - ще залепим с лепенка , за да се затвори , ще сложим еди какво си и еди какво си или ако се наложи ще направим един шев или нещо такова .Отговорът беше - ще зарастне .Да , то зарастна , но както описах по-горе на мястото на дупката се изгради тъкан , около нея остана излишна тъкан , както и местото е все още твърдо и май няма шанс да омекне .
Много от участниците пишат , че не им се предлагат никакви медикаменти след операцията , не им се споменава за Смрадлика , имаше наскоро един , който му казали цяла седмица да не ходи на контролен и да си стои с превръзка .Ето за такава касапска история става дума.
Минаха 2 месеца, а чувствителноста на главичката ми е още силна ....
При всеки е различно . Не е казано , че при всеки трябва да се притъпи след 1 или 2 или 3 месеца.
Всичко е строго индивидуално.
А като ми е махнато гемчето, и половината от кожата на главичката(фимоза) и примерно само ако спра да го забелвам ли ще има вероятност пак да хвана фимозата. И др въпрос, при секс като самата кожа е без гемче, няма ли да има проблем при връщането на забелването, всмисъл няма ли да си седи зад главичката(венеца)? Щото още ми е с конци и марля и няам представа как става по натам![]()
![]()
най-трудното отмина![]()
незнам баща ми как е разбрал (сигурно се е ровичкал по мойте сайтове
)току що ме поразпита и сега във вториник или в четвъртак ще хода за направление.Оказа се че познавал добър уролог дано наистина да е добър и по скоро да се свършва с тоя проблем че ми е дошло до гуша.
при мен минаха 5 месеца и повечеПървоначално написано от elitfc
отдавна не бях влизал тук,защото така и не получих съвет от един човек на който много разчитах,но какво да се прави.
аз не съм обрязан,но от 5 месеца ходя забелен 24 часа и главичката ми е открита постоянно цялата.искрено се съмнявам, че ако се обрежа ще има някаква разлика.но 5 месеца и нищо.е имаше определено напредък в началото-не ме боли като ми е в гащите в момента.но при пипане и търкане на сухо си ме боли. Аз лично май ще трябва да се примиря със съдбата си,дано другите да се оправят![]()
marqnz,здр.поздрави.Наистина отдавна не си влизал... с интерес очаквах да влезеш,за да видя имаш ли подобрение.Ами трябва да отидеш в някоя болница(клиника) и да си направиш пълно обрязване(за кой ли път се повтарям)!При теб друг вариант за оправяне ми се струва, че няма!Първоначално написано от marqnz
Marqnz, мисля, че те боли и ти е неприятно точно защото е на сухо. Ако след баня го мажеш с олио-гел ще бъде по-добре. Трябва да се пази влажен за да е нормално. На мен също ми е много неприятно ако не си сложа и почне да се търка в гащите. Пък и така ще се запази чувствителността.
Аве набори, я кажете каква е процедурата със смрадликата.. Защото доктора ми каза смрадликата нали и нищо повече, а и аз изключих..
Отзад пише 2 начина на приготвяне ( 50грамаа е тая жълтъта кутия) и незнам кой от двата е за моя случай, частично обрязване зарадо пустата фимоза и гемчето..
Мерси предварително![]()
![]()
Смрадликата - 1,2 супени лъжици , 5 минути варене и т.н.
Като за вагинална промивка , жабурене и т.н.
Мерси.. Защото аз бях мернал някъде 1-2 лъжици там, но майка ми ми мисли, че трябва цялото да се свари ( като за бани и другото) .
Мерси пак : )