- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- Фимоза, или защо не мога да забеля главичката
Аз бях казвал как си я правех . Слагаш 2 марли и отгоре опаковаш с бинта , като пускаш един път зад мадурите да мине и лепваш отдолу , за да не се повдига превръзкатаПървоначално написано от vrata13
![]()
и аз нещо като спеед правих, 1 марла от долу и 1 от горе и залепвам с медицинско тиксо, лепа и малко от тиксото за саната кожа на пениса да не се изхлъзва.![]()
Който не ме харесва няма вкус, а който ме харесва не ме заслужава!!!
първо и много важно, което съм пропуснал в предният си коментар: избора на техника "с писалката" т.е. високочестотният скалпел в много разумно и целесъобразно! в грамотни ръце - ефективността и атравматичността му е в порядъци над конвенционалният такъв все в полза на пациента!Първоначално написано от Buki
с малко услилие и упорство от твоя страна + малко чист зехтин, много скоро предполагам ще спреш да пишеш тук, както повечето решили проблема си![]()
ВЪЗРАСТ?!Първоначално написано от theprodigy
толкова ли е трудно човек да отдели три часа да прочете 200 форумни страници касаещи пряко най-любимата му Играчка, вместо да се стреля в РС игрите?!
ако в ПОКОЙ пишокът не се забелва - вероятно имаш проблем.
ако в ЕРЕКЦИЯ пишокът не се забелва - имаш релативен проблем, функция на възрастта ти, анатомичните особености, невежеството КАК да си "играеш" и степента на мързеливост на ръцете ти! - за всичко това е писано многократно и подробно в тези кошмарно много уж 200 страници.
но е очевидно, че и 2000 да се изпишат с конкретни примери, коментари по всеки от тях+един опит за плавна промяна на манталитета изобщо, касаещ фимозата и свързаните с нея проблеми - винаги ще среща стандарта на консумативното общество: дайте ни сега, тук, веднага и вкратце РЕШЕНИЕТО!
Е НЯМА ТАКОВА НЕЩО, като "веднага, кратко и универсално" решение в Медицината!
НЯМА!!!
и е добре, че няма!
ето за това и има 200+ страници текст на споделен жив опит, не теоретични абстракции!
трудно било за четене? - деца, ако ви е трудно да четете, просто не го правете, но и НЕ искайте от четящите да бъдат като вас налагайки им своя стандарт на невежествен конформизъм!
разберете едно: предъвкани, готови, общовалидни решения - НЯМА!
решението на вс конкретен проблем е пряка функция на Личността дефинирала проблема.
и ако тази Личност няма упора в Мама&Тате, батко, кака, дядо, баба...etc.. се опитва да я замести с LCD авторитети, само заради благинката, че през LCD екрана няма как да те ошамарят от една страна, но пък от втора няма как и да ти помогнат.
един месец с конци?Първоначално написано от SpeedRacer
и то след бани със смрадлика?
трудно ми е да повярвам, но не е невъзможно!
играта с конците зависи основно от pH на средата в която пребиват като функцията е времезависима.
в 98% от случаите при стандартна циркумцизия, кончетата по шевовете се разграждат, както е редно, но в повърхностният слой на кожата остават краищата им+възелчето.
пациента смята тези остатъци за "конец" и охотно се подлага на платената процедура "ела да ти сваля конците".....пазарна икономика и МЕРЗОСТ е това!
един месец с конци?Първоначално написано от SpeedRacer
и то след бани със смрадлика?
трудно ми е да повярвам, но не е невъзможно!
играта с конците зависи основно от pH на средата в която пребиват като функцията е времезависима.
в 98% от случаите при стандартна циркумцизия, кончетата по шевовете се разграждат, както е редно, но в повърхностният слой на кожата остават краищата им+възелчето.
пациента смята тези остатъци за "конец" и охотно се подлага на платената процедура "ела да ти сваля конците".....пазарна икономика и МЕРЗОСТ е това!
batkodoki,
надявам се си още тук. Нормално ли е след 6-тия ден да имам раничка там където е било гемчето, да ми е подута вената и целия ствол да е син. Много съжалявам, но изчетох 50 страници за около час и нещо и намирам, че информацията е много размита. Всеки е писал нещо и не мога да отсея кое е правилно. Благодаря ти!
ПС: махнах превръзката преди час.
възраст:20
Зарастнала рана или отворена имаш на гемчето? да не си правил нещо, по принцип ако е само коричка няма за какво да се притесняваш. Подутата вена може да ти изглежда така заради отока, а за синината не знам, при мен не е било така. Ако много се притесняваш отиди при лекаря, за вената не съм сигурен, може и при некадърно направена операция нещо да са ти притиснали не както трябва и да се събира много кръв, не знам, не съм лекар, пък и Баткодоки вече го изпусна за съжаление, а и не се знае дали той щеше да може да ти помогне. Друго си е да отидеш при лекаря![]()
Ами аз баните ги правих 2 седмици и спрях , защото обстоятелствата са такива , че не мога редовно да ги прая . Те са на път да паднат , така че това не ми е проблем . Само че имам въпрос : Защо ръбчето на главичката е още синьо на цвят ?! Това не е нормално според мене .Първоначално написано от batkodoki
Може ли да ми кажете,ориентировачно...на кой ден патката ми трябва да заприлича на патка..а не на прегоряла лионска наденица на скара...![]()
Иначе нощта беше доста тежка при мен..на 3-4 пъти като ставах той беше станал преди мене и си наболяваше сериозно,имах чуството,че ще пръсна концитено с малко клякания,сгъвания и молитви става работата.Вчера попитах но никой не ми отговори,та юе попитам пак с риск да стана банален,нормално ли е конците ми да се виждат съвсем малко и като забеля главичката тъкмо се показват конците и започва да си боли сериозно ???
![]()
утре ще ходя на изследвания и дано всичко да мине ок да не се откажа за операцията,която трябва да е в четвъртък.Доста се панирам,а незнам защо...
КАЖЕТЕ МИ ТОВА ДАЛИ Е ФИМОЗА - НЕМОГА ДА СИ ЗАБЕЛЯ КОЖАТА ДОКРАЙ... ВСМИСЪЛ СТИГА ДО НЯКАДЕ .... НАТАТАКА ЗАПОЧВА ДА БОЛИ И НЕМОГА ? ПЛС ПОМОГНЕТЕ
И аз съм с същия случай...излиза до някъде главЪтЪ и после започва да боли...отидох на лекар и се оказа,че не само фимоза имам ами и късо гемчеПървоначално написано от maksimal
![]()
отивай на лекар,страха е по-голям от болката
![]()
И моя е като изгоряла лионска наденица.![]()
![]()
Не боли ама нещо местата където са конците много ме дразнят. При два лекаря съм бил. Единия ряза и ши, другия само ми смени превръзката. При смяната на превръзката направо ми скъсаха нервите и щях да припадна от болка. До този ден не бях изпитвал такива болки. Втория измънка нещо за баните и каза да си сипвам ривано върху превръзката като засъхне, а първия каза като ида на контролен преглед тогава щял да ми каже какво да правя нататък. Най-лошото е, че като си махнах превръзката не можах да заспя, та се наложи да си направя нова, ама сложих повечко йодасепт ми се струва и малко съм го позапекал.
![]()
![]()
![]()
Мога ли да правя бани със смрадлика например и колко време трябва да кисна. Мерси!
Хора, какви бани, какви 5 лева...
Незнам за вас, но аз излязох на втория ден от болницата, а конците ми паднаха самички на втората седмица..
Изобщо никаква болка не съм изпитвал
Превръзката е махнах още на първия ден след интервенцията![]()
Да ти кажа и аз не виждам много смисъл от тея превръзки ама на не остана по назад и аз го УвивамПървоначално написано от pasho_pz
![]()
извинявам се че писах преди да прочета всичко.Та прочетох около 130 страници и явно имам фимоза,та да ви питам може ли първо да ида при личен и след това при уролог да ми каже точно какво имам без нашите да знаят,тъи като искам първо да разбера какво точно имам преди да говоря с тях,на 17 съм.Също така колко време след евентуалната операция не може да се плува......и нали няма проблем че мисля да я направя към юни,а не сега
rheprodigy,
направо отивай при личния лекар и му кажи, че малкия не го бива. После отиваш при вашите и им казваш така и така...![]()
![]()
![]()
Няма от какво да се срамуваш. Майка ти и баща ти ще те разберат най-добре, плюс това още нямаш 18 години и не можеш да правиш каквото и да е сам. То е ясно какво следва, макар че чувам имало и други успешни методи за решаване на подобни проблеми.
Страх ме... Не съм сигурен дали имам късо гемче или фимоза.На 15 години съм,момче.Значи когато съм в отпуснато състояние мога да си забеля главичката докрая без никакви проблеми,обаче когато съм в ерекция и не съм си наплюнчил пишока усещам дискомфорт (не е болка) просто лек дискомфорт,когато го наплюнча,мога да забеля докрай главичката без болка- т.е Това фимоза ли е ?
Другия проблем,в темата има снимки на гъсо гемче,оная ми работа изглежда точно както в първата снимка http://www.male-initiation.net/frenu...lum_breve.html
Проблема е,че незнам когато правя секс как трябва да ми е кожичката - опъната докрай или просто колкото да се покаже главичката ..
Не мисля,че имам късо гемче или фимоза,защотото когато мастурбирам или правя секс с презерватив изобщо не ме боли..
И имам още един въпрос! Ако имам фимоза трябва да ме боли при самото искарване на главичката когато оная ми работа не е възбудена или трябва да ме боли и в ерекция,както и това за секса как трябва да ми кожичката т.е дали има проблем когато не е опъната докрай а е опъната колкото да се показва главичката.Никакви смущения нямам когато правя секс с презерватив или когато ми правят свирка или когато мастурбирам.Просто изчетох толкова много и се притеснявам,с тия парафимози и фимози и късо гемче.Моля помогнете![]()
Еми брато трябва да отидеш на лекар,тука никой не може да ти каже на 100% какво ти има![]()
Иначе имаш доста интересни исказвания![]()
"Проблема е,че незнам когато правя секс как трябва да ми е кожичката"
............................................
"когато мастурбирам или правя секс"
Уш незнаеш,как трябва да ти е кожичката а вече си правил секс дори и свирка са ти правили...иначе се радвам,че на 15години вече си испитал толкова наслада от живота..някой бунаци като мен,чак на 17год видяха за сефте женски полов орган![]()
Е почти съм на 16 вече![]()
Просто искам да попитам когато правя секс кожичката ми не е напълно назад разбираш ли.Седи точно зад главичката и не е напълно опъната когато го правя.И въпроса ми е дали могат да станат някакви усложнения от това.
И дали всъщност при съсвсем лек дискомфорт когато оная ми работа не е овлажнена уи мога да си я забеля напълно - МОЖЕ ли да се говори за фимоза.
Съжалявам,че не сте ме разбра ли явно аз просто съм малко зле![]()
Някой ще обясни ли стъпките "от-до".
При личния лекар ли се ходи за някакво направление или какво.
Как ти поставят диагноза - фимоза и т.н. (че не можеш да го заголиш). Някой те гледа и т.н.
Как се стига до операция ми е въпроса.
Ще ти кажа "от-до" как премина мойто лечения в рамките на 25денаПървоначално написано от nutrition
![]()
Престраших се да кажа на бащами,поговихме като мъжеи отидох до личния лекар и му казах "може ли направление за уролог" и човека даде...отидох записах си час за уролог..и отивам и доктора вика махай гащите
барна за 15сек. члена и каза,установена фимоза,оправя се с операция.
Аз-Може ли да отложим с 10-15 дена,че имам състезание по волейбол
Той-разбира се,не е фатално,като свърши състезанието ела да насрочим дата.
Когато бях готов,отидох и човека гледа гледа "кога имам свободна дата...днес след 3часа" и азказа ми да си обръсна добре члена и...
Отидох в болницата дадох направлението от доктора и една медицинска сестра "ме пое" през цялото време беше с мене..
1.отидох да ми земат кръв от ръката...НЕ БОЛИ
2.отидох да ми видят сърцето дали функционира нормално... НЕ БОЛИ
3.отидох да ми видят бъбреците и пикочния мехур...мажат те с гел,както бременние жени и доктора гледа на компа НЕ БОЛИ
Всичко това става за 30-40мин отиваш в единия кабниет,доктора ти казва иди в 204 отиваш там вършиш работата и ти казват иди в 803...
Накрая една мед. сестрами даде една нощница и ме прати в една стая да лежа и да чакам да дойде доктора и да дойде моят ред де...в стаята имаше още един мъж който също чакаше и гледахме жребия за ШЛ и ЛЕ...даже по едно време поспах 1-2ч... легнах в 12ч. извикаха ме чак в 18ч...
Сестрата вика айде идвай,отивам аз гледам 6 човека ме чакат![]()
И доктора вика събличай се (доста неприятно изречение,особенно ако ти го казва мъж)
Легнах аз..завързаха ми ръцете и краката и една медицинска сестра дойде,седна до мен и започна да си играе с косата ми и да ме занимава (добре,че доктора започна,иначе сигурно щеше да ми стане) и при мен както и при много други "колеги" мед.сестрата пита доктора с какво ще реже и 1мин търсиха "голяма" ножица...аз аз се молех да не е намерят
упойката беше местна...болеше си доста но от там нататък не усетих нищо,само както сестрата си играе с косата ми и ми говори..
базикаха се...ест на мой гръб..ест и аз не им останах длъжен...
рязаха правиха струваха,накрая доктора вика айде честито![]()
мед.сестра която си играеше с косата ми,дойде сложи ми боксеркитеи ми каза да се кача в една инвалидна количка..направих се на мъж и викам "а глупости аз мога да вървя" в момента който станах и ми прелоша мега стабилно и отново се посмяха на мой гръб...закара ме с количката до стаята и след малко викам...ставай и си отивай... слязох доло казах чао на всички и че искам да ги видя пак но този път в центъра... хванах си такси и се прибрах... на вечерта ест не можах да спа,не изпитвах болки но...нз защо така...
сега съм 4-ти ден и не изпитвам кой знае какви болки..само вечер като е станал преди мене...има бая клякани и молитви... тази вечер станах поне около 7пъти..ама то беше заради съня...![]()
Цялата работа ми излезе 2.40 за дето си запазих час :P
Сега правя превръзки сутрин и вечер...правя му баня с калиев перм. и го мажа с йодасепт... днес махнах превръзката и сега се разхождам без...доста некомфортно е с оглед,че главичката ми е мега чувствителна и като с опре до гащите и става "КОФТИ ПОЛУЖЕНИЕ"
но дано да свикна... днеска съм на преглед и...това е
Отивайте на доктор няма нищо страшно..ако имате нещо за лечение да се ликува ако не,живи и здрави![]()
Така аз имам един да не кажа странен въпрос на 22 съм и имах фимоза като бях на 5 ако не се лъжа и съм си обрязан нали..до тук добреОбаче незнам,защо получавам окосмяване около главичката абе да кажа почти целия пишок ми се окосмява без главичката.... много странна раота някой може ли да ми каже как и защо се получава така