- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- Фимоза, или защо не мога да забеля главичката
дееп,
казваш две три седмици.![]()
![]()
Че топим дорде умрем.
![]()
![]()
![]()
![]()
Здравейте.Току що се пребирам от София.Вчера около 12 часа бях опериран от фимоза.В Пирогов беше операцията при д-р Пеев.Частично съм обрязан.Не съм се будил от ерекциите през ноща и нямам никакви болки.Сутринта ми махна превръзката проми ми пишока с 2 лекарства.Не ми е слагал превръзка и не ми каза да правя.Каза ми от утре да почвам бании в смрадлика сутрин и вечер слад който бании да го мажа с 2 мехлема (единия сутрин другия вечер).Някой ако го инт какви са да пише ЛС.
Доколкото за операцията най-неприятното беше когато с баща ми обикаляхме по кабинети и правехме някакви документи.После ме настаниха в ведна стая.Дойде една медицинска сестра и ми даде да пия някакво лекарство.СЛед 10-15 минути бях като пиян (няма да ви лъжа че не беше приятно(до сега не се бях напивал))И изобщо не обръщах внимание на това че ще ме оперират.Беше ми супер весело.Качиха ме на една носилка вкараха ме в операционната (не беше нищо фрапиращо,не е като по вилмите или поне не ми изглеждаше така
.Дойде един човек дето отговаряше за упойката.Беше спирална ли или нещо от сорта(в гърба изобщо не болеше или след онова лекарство не съм обръщал внимание).Сестрата постоянно говореше нещо успокояващо,което ме караше да се чувствам още по-приятно.За 0 време от кръста на дол овсичко ми изтрупна и не усещах че ме пипат дори.Една сестра каза искаш ли да спиш.Казах и да и в абоката ми сложиха нещо и съм заспал.Събудих се съвсем накрая на операцията.Нищо не усещах.Отнесоха ме в стаята и това беше...
сега съм без превръзка незнам дали е редно...Главичката ми е покрита цялата с издута кожа не изглежда много добре но...надявам се да се оправя.
И още нещо Доктора каза че съм закъснял 4-5 години с операцията...Главичката ми била зарастнала с кжата или нещо от сорта (зле е била работата),но операцията била доста успешна ...и сега незнам да се притеснявам ли за това(можа ли да не оздравее както трябва)или да се радвам че няма никакви болки...
Това беше.Извинявам се че е малко с размерите на роман,но аз съм си такъв подробен![]()
.Някой ако има въпрости да пише
Аз съм на 12 и искам да попитам на колко годишна възраст трябва да се подложа на тази операция ??
quantum satisПървоначално написано от deep94
Sp1n33r,
Може да не се наложи да те оперират. Първо трябва да идеш на лекар, за да се види има ли ти нещо и какво точно ти има. Препоръчвам ти да минеш през няколко лекара и чак тогава да правиш каквото и да е. Първо обаче ще кажеш на родителите си, че има нещо което те притеснява.![]()
![]()
Банята в Смрадлика няма няма негативни последици .Това е билка и тя няма как да навреди , когато разбира се е приготвена по рецепта .Първоначално написано от batkodoki
Това не значи обаче , че 2 месеца трябва да се ползва , например .След като паднат шевовете и се затворят всички рани може да се спре .
Смрадликата е природният еквивалент на Калиевият пермантганат.
Разбира се всеки сам решава дали да си сложи химикал на пениса или билка .
ne sum v nas i zatova se izvinqvam 4e pi6a na latinica.Iskah da pitam 4asti4noobrqzanite,imate li nqkvi snimki sled operaciqta da se orientiram dali i pri vas vurvqt po su6tiq na4in ne6tata ?pi6ete LS
Здравейте. Преди десетина дни ми направиха обрязване (предполагам че е частично, но не съм сигурен - не съм и питал). На 26 съм. Имам проблем от който не прочетох друг да се оплаква и това е което ме притеснява (признавам не прочетох всички коментари, но ще продълавам да чета докато не намеря отговор или не се оправя). При уриниране оставам с усещането че краят/началото на уретрата се "запушва" един вид. При отпускане на урината няма отпушване на момента и вследствие се появява силна болка от струята в уретъра. С времето чрез съкращения започнах да контролирам силата на струята/налягането, така че да се получи слабо, но достатачно такова, че да пропуска капки урина и с постепенно отпускане лека струйка, която пускам постепенно. Така, това е временно решение т.е. не е нормално (+ това се притеснявам отворът да не се стегне още с времето - няколко часа след операцията вече чувствах този дискомфорт, но много слабо изразен и се надявах до ден два да мине, но явно не се получава). Днес минах през контролен преглед - хирургът каза че обрязването по никакв начин не би трябвало да засяга уретрата и препоръча с пръсти лекичко да отварям каналчето докато съм в перманганат, така че ако има секрет който го запушва да се отмие, но вината тук е моя тъй като аз го подведох със секрета който отделям от гемчето (или поне квото е останало там) въпреки че секрета го споменах в друг контекст а в момента на разговора не ми мина наум че може да е на чисто физиологична основа както съм убеден в момента (на външен вид няма видими изменения). Възможно ли е да е някакво възпаление, което по някакъв начин води до натиск на споменатото място и впоследствие да се оправи?
Нека само спомена че ползвам само перманганат 3 пъти дневно за по 10 минути на топене - на 5ия ден го спрях за да хване коричка споменатото вече гемче което отделяше секрет с неприятна миризма, а самото то е жълто зеленикаво (днес хирурга ми каза да продъжа с него още 3-4дни).
Благодаря
Еми не бих казал нито жени , нито пари ... студент съм и нямам време да ги правя , а още повече , че имам съквартирант , но ти благодаря за позитивната мисълПървоначално написано от batkodoki
![]()
[quote=batkodoki]Що е тва бе "quantum satis"Първоначално написано от "deep94"Колко време да се Прават Баните в Смрадлика??[/quote
![]()
![]()
Който не ме харесва няма вкус, а който ме харесва не ме заслужава!!!
Croaker, мисля, че става въпрос за оток, който ти притиска уретрата и я запушва така, на много се е случвало и затова някои препоръчват след такава операция да се уринира в седнало положение заради неконтролируемата струя. Така мисля, много такива случаи са описани тук, но това не значи, че не може да е нещо друго все пак. Странно ми е, как така не си сигурен какво ти е обрязването? То си е очевидно просто.
Да предполагам, че си прав донякъде haidutin1, но с изключение на един неприятен случай около 50та страница (след 60та не съм чел още, но ще седна след малко) никой не се оплака от болки при уриниране (когато струята е силна), а само от посоката на струята (все щяха да се обадят момчетата ако беше нещо повече). Та на туй момче от 51ва стр му писах ЛС да питам как се е оправило ама случая от 2008 и може и да не разбере дори, че съм питал.
Колкото до обрязването при ерекция е зад коронката. След ерекция (покой) около 1/3та от главичката е покрита. Четох по рано, че пълното и частичното обрязване не винаги са ясно разграничими ако хирургът при пълно обрязване умишлено оставя малко повече кожа, така че да покрива ръба или ако кожата просто е в повечко и се набира. Но, това в момента не ме притеснява квото рязал - рязал дано не се налага отново и дано вс е наред в момента.
преди 2 дена ме оперираха(частично).Днес сутринта направих първата баня със смрадлика.ТОВА ЛИ Е РЕЦЕПТАТА???2супени лъжици смрадлика в 1 литър кипяща вода,вари се 5 минути и се оставя 30 мин на стайна температура.Обаче след тея 30 минути отварата беше доста гореща и се наложи да изчакам още около 35 минути за да изстине.Та мисълта ми е дали не си е изгубила своийствата след тоя 1 час при положение че на листовката пише 30 мин.И да питам съда в който я слагам трябва ли да го мия с някакви специални препарати или просто го изплаквам с топла вода...
Днес ми е 2-ри ден нямам никакви болки,при ерекции или нещо такова.Само главичката ми е доста чувствителна.Има малко оток като кожата ми е някак си по синичка (там дето има оток) нормално ли е ?
Нека някой който е използвал Дефламол да драсне едно Л.С.Ако е забранено да използвам името му ще го дел веднага щом направите забележка.
ПП: Доколкото разбирам действащ лекар - Баткодоки, също споменава, че има физически изменения в уретрата след операция така че е нормално, като че ли... 10 ден съм след обрязване и се надявам да мине скоро. Притесни ме факта, че няма никакви оплаквания в началото и реших, че проблема може да е изключение. Извинявам се но да се ровя с дни из форуми, за да търся евентуално оплакване не ми се стори разумно в случая. До 10тина дена ако не отмине ще пиша пак. Благодаря за отделеното време.Първоначално написано от Croaker
хора къде изчезнахте никакви ви няма да пишете по зададените по горе въпроси ...![]()
![]()
![]()
Абе момчета,я споделете,че започвам да се притеснявам![]()
9-ти ден съм,на гема имам една малка раничка,лигава бяла...![]()
и нормално ли е да не са ми паднали нито един конец...дори не ми подсказват,че искат да паднат...изглеждат както в деня на операцията..плс споделте нещо,че започвам да се пиртеснявам
![]()
vrata,
спокойно, при повечето е така. И аз имам и то не раничка, ами направо един участък там където е било гемчето, което е суперлигаво и като си сложа слипове ми се залепя и после боли на умиране като разлепям.![]()
![]()
![]()
На мен ми паднаха няколко конеца, вече ми е 12-ти ден, и то от тия къде са горе и за които личи, че хирурга се е справил безпогрешно.
![]()
![]()
![]()
Мжд другото намерих суперкремче- http://www.aptekaslonik.pl/images/ca...c39ea73a29.jpg с което се мажа и си правя превръзка като излизам някъде. Всичко е нормално, не може да заздравее за два дена.
ссссааасссааа,
ми не знам при тебе човек. Аз си правя супер силен разтвор от смрадлика(8 лъжици на 2л вода) и топя за 15 минути по 2 пъти на ден при положение, че лекаря ми каза да топя веднъж за 5 минути.![]()
![]()
![]()
Нямам оплаквания дори напротив. После много хитро ходя в тоалетната и си изливам разтвора в който съм топил, върху члена. Доста боклучета заминават в тоалетната и дори по този начин отмих две кончета.
![]()
![]()
Но забележи, аз започнах баните в смрадлика на 7-мия ден, а ти ги правиш още на 2-я. Лекаря ли те посъветва така? И за дефламола по-добре питай доктора вместо нас. Направо си намисли 5, 6 въпроса лист за писане и му подпали телефона. Все пак говорим за мъжкото ти достойнство.
![]()
![]()
PS: разтвора от смрадлика трябва да е хладък, щото и аз така натопих във топъл и после половин час ми беше супер гадно. Трябва да ти е хладно на пръстите преди да топиш, иначе увеличаваш дискомфорта. На моята листовка пише 60 минути на стайна температура.
Абе ще го преживеем,но мен не ме притеснява толкова раничката колкото,че онея въжета не искат да падат![]()
Croaker, мисля, че е имало и други случаи с болка при уриниране, не съм сигурен, но ми се вижда логично ако има стабилен оток и притиска уретрата повечко струята да напира и може би малко да те боли. Все пак отиди на лекар, но се надявам тези дни да се оправи
vrata13, не се притеснявай за конците, ще им дойде времето.
ssaassaa, това, което си описал е напълно нормално. За смрадликата забравих честно казано каква беше рецептата, но пък и няма чак толкова голямо значение как ще я направиш. Не, няма да си изгуби свойствата, дръж я докато придобие приятна за топене температура, остатъка го слагай в хладилника за вечерта, по принцип си запазва свойствата за около 12 часа. За Дефламола - аз го ползвах след като ми зрастнаха раните с цел да отпусне местата на шевовете и тези издути места да се приберат. Не знам до колко ми е помогнал.
mersi na haidutin.
A be hora kajete kakvo da pravq s tova kupane be ve4e 4 ti den ne sum se banql,6ube me e da ne go zamursa ne6to.Moje li da se izkupq pri polojenie 4e ne sapunisvam malkiq i vednaga sled tova banq sus smradlika da ne se zamursi ne6to ??Probvah s 4anti4ka i lastik ama ne6to ne stavat ne6tata.
S 4asti4no obrqzvane sum pradi 4 dena.Vijda se malka 4ast ot glavi4kata ama me e strah da ne naprava belq ne6to.Pomagaite 4e neznam kakvo da prava.
Здравейте.И аз имам фимоза.Обаче не знам в какъв стадии е.Значи преди не можех да заголя главичката но след мн.Чекии мога,но не напълно.Вече не боли като опитам.Но гледайте сега.Като свърша и се изпразня вече мога до край.Иначе НЕ.Какво ще ме посъветвате хора.Дали ще трябва опреация![]()
eпа иди на доктор и му кажи какво ти е и така ....
Тука според мен никой не може да ти каже какво ти е на 100%...
Земи иди на доктор и готовоооО
Който не ме харесва няма вкус, а който ме харесва не ме заслужава!!!
четвърти срещу 5-ти ден след частичнот ообрязване ми е.Преди 1 час започна доста да ме сърби.Надявам се това да е защото почва да заздравява,а не защото не съм го мил вече толкова време...освен банийте с смрадлика по 3 пъти на ден по 7-10 минути.Страх ме е да се изкъпя да не му стане нещо.Кажете има ли от какв ода се страхувам при положение че няма да го сапунисвам...Притеснява ме това че ще си сапунисвам тялото и водата като се стича ще минава през него....Сещате се нали ?После веднага ще следва баня с смрадлика,но все пак ще чакам да пишете.
Нещата вървят добре при мен с изключение на мястото на гемчето.Не прилича на нищо...има някъква течност дето тече миришка...неога да определя има нещо дето виси или е кожа от белещата главичка или е конец или е нещо засъхнало нз...Сякаш всичко се е струпало на едно място и неможе да се види кое какво е?нормално ли е това.
Като ги изключим тея работи и чувстителността другото е ок![]()
sasa, не бъди мизерник и върви в банята да се къпеш.Нищо няма да ти стане, само не сапунисвай главата.Тялото може, както и топките.И не насочвай струята срещу патката (не че нещо ще и стане, ама е малко болезнено (то даже не е и болка, а е странно неприятно усещане, все едно се напикаваш в гащите))