- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- Фимоза, или защо не мога да забеля главичката
това е АБСОЛЮТНО НЕДОПУСТИМО!!!Първоначално написано от Mbio
кога ще разберете, че подобни диващни са възможни само докато сте пасивна страна, кротко гледаща как ненужно ви карат да страдате!?
що за безумия са това (чувам, че жена, на която само Господ знае как сме дали Специалност изявяваща се в скъпоплатена болница с японско звучащо име има такъв "новаторски и високотехнологичен" подход прикриващ очевАдна некадърност, липса на умел творчески подход и пълно отсъствие на съпричастна солидарност, което очевидно никак не е пречка да се "жънат" нови и нови "клиенти" измамени от звука на името на Заведението....")!
отока е последният проблем. той може лесно да бъде повлиян и дори да се обърне в градивна сила когато е правилно впрегнат в началните етапи на възстановяването.
пиши на ЛС!
мейлът ми е публикуван в нишката на Темата. прост е: ника ми в този форум ат най-попупярната .bg пощаПървоначално написано от Ronaldo7
![]()
точно така!Първоначално написано от replacer
хорааааа....по презумпция бялата престилка дарява перманентно "Здраве", а доктора е "Знаещ"...комбото е идеално, само дето е теоретична абстракция!
ако беше така изобщо от тази Тема не би имало смисъл!
и никой нямаше да влиза в нея.
и никой не би плакал покъртително как е бил "шит наживо" за отворени шевове след обрязване от Доктор...
и никой не би ми пращал на ЛС снимки на постоперативен оток, от който даже аз да се стряскам, че ще автоапутира гланса (т.е. стеснените шевове+халото от отока ще умъртвят главичката...) и цяла Катедра да обмисля и провежда героични спасителни мероприятия...
....с една дума защо изобщо да четете Тема със стотици постове, която би ви дала базова информация. това винаги е вредно....информираните пациенти са крайно досадни .....и нагли.....
я бягайте при "бялата престилка" на "чичо доктор" направо - така ще се сигурни, че когато ви отрежат пишока поради неблагополучие - ще сте благодарни, че не са ви отрязали главата.....
на 14 - все още да речем, че да, може!Първоначално написано от FSC_Chad
при всяка игра - максимално забелване колкото позволява, ДО границата на болката, БЕЗ напъване, насилие, натягане!
игра - всеки ден, ако може няколко пъти на ден, но ВИНАГИ със смазка!
ако си упорит и волеви - имаш шанс мн скоро да докладваш за подобрение и завинаги да се разминеш с описаните тук проблеми.
вечният проблем: " в Пирогов" или никъде!" - знам разбира се кой, кога и защо е внушил на хората, че в "пирогов" работи "елита" на медицината. но не желая да вдигам костите на д-р Петрана Кондова, която с желязна ръка създаде и утвърди Института Пирогов, като единственият и меродавен по онова време (1960-1971-1982) Център.Първоначално написано от ezrc
от там е тоя отглас-спомен........
не твърдя разбира се, че колегите от "Пирогов" са "металурзи" каквито слухове шевствуват, напротив: казвам че колегата проф Бранков е новатор с афинитет кум детската фимоза, ЕДИНСТВЕНИЯТ хабилитиран медик, признал публично медицинската несъстоятелност на "Аблациото" в БГ след дълъг добре документиран спор в който е защитавал обратната теза! Чест и хвала!!!
цялото това писане е само за да кажа, че винаги имаш възможност да протестираш решението на кой да е от екипа хирурзи пред Главата.
с неизбежното уточнение, че що се касае за пеленачета - в Детската хирургия на Пиригов правят чудеса!!!
но когато иде реч за съзрели биологически индивиди (но не и юридически) грешките им клонят към 100!
Първоначално написано от Jokerwuzhere
"НЕ СЕ СКЪСА.." и това е проблем?!
когато се храниш езика ти извършва движения ограничени от "гемчето" под него. отрежи го с цел свобода на движението - така поне окончателно ще дадеш повод на правоохранителните органи да те затворят в лудница
повторно рязани в Темата са поне 1/3. 99% от тях са били с "частично" на първа ножица.Първоначално написано от Mbio
защо се получава така на дълго и широко съм писал в Темата, в резюме: резач, който не види пениса в максимална ерекция и не отчете неговите идивидуални кривини и огъвания - няма шанс за успех!
ВЪЗРАСТ!?Първоначално написано от fuggly
и уточни как се държи в ПОКОЙ и как в ЕРЕКЦИЯ?
"Когато пенисът ми не е в ерекция мога да го оголвам.Но когато не е мога да го оголя до половината и после имам малка болка..." - това е противоречащо си безсмислено изречение
Здравейте!
BATKODOKI- тъй като си по-разбиращ отправям въпроса си директно към теб- в следствие на какво се получава некрозата!
При фимозата причината е кофти оросяване на тъканите
Кога мога да изкъпя 'малкия разбойник'?/3 дни и половина след операцията/.А също така и да ви питам-след колко време ви спадна отока който се получава до гемчето?С частично съм.
При мен отокът спадна за около седмица, а всичко (т.е. зарастване на рани, падани на конци и т.н.) стана за около месец
Първоначално написано от SK0RP10N
Демек е било невъзможно да се избегне!
Благодаря за отговора!
некрозата винаги е ефективният резултат от частично и/или пълно прекъсване на кръвният ток перфузиращ през дадена тъкан.Първоначално написано от punto6940
причините за това прекъсване могат да бъдат най-разнообразни: от чисто физическото такова, през сложни съдови процеси, до биохимични нарушения. в крайна сметка днес се приема, че и трите елемента са налице като етапи при настъпила некроза.
онто- и фило- генетично процеса на некроза е древен вид краен защитен механизъм цялящ крайното оцеляване на индивида при загуба на физическа част от него.
в наше време самият термин "некроза" внушава суеверен ужас и това не е лишено от основание. но също не е лишено от основание използването на този процес за медицински цели. най-баналното описание на сходен процес е превързването на пъпната връв на новороденото, всички носим този белег на некротично отпадане в/у телата си...
що се касае за фимоза и свързаните състояния, например в ислямският свят от години (обрязване по религиозни причини) се практикува едно уредче, вид клампа за еднократна употреба чрез която се постига точно некроза на прихванатите тъкани.
няма кървене, няма шевове, няма белези, няма отоци, няма болки, няма стриктури, няма постоперативни усложнения.........чудесна измишльотина....само дето не е подходяща за тийнове и + тях..
но в повечето случаи в медицината некрозата е нежелана, явява се неочаквано и отнема, нещо за което воюваме. тази битка е с променлив успех, като за сега 9/8 не е в полза на човека.
Благодаря за изчерпателния отговор!
Преди малко се връщам от първия преглед.Хирурга каза ''сууупер'',че всичко е точно. Питах го за шевовете каза,че ще паднат ''когато си поискат''
![]()
Здравейте хора, на 14 години съм момче и имам съмнения че имам фимоза - днес като пробвах да я забеля в ерекция - докрай, но малко ми стягаВъзможно ли е да се излекува ако примерно имам без операция?
Не. Отговорът ми идва от това, че прочетох темата, в която пишеш.(сори, че ви нарушавам мъжкото царство)Първоначално написано от kaspichanec
Естествено,че така никой няма да може да ти отговори ''какво ти е '',така че отиди на уролог и той ще ти каже.Няма нищо страшно,ще е по-добре за теб.Мисля,че повечето,които са писали в този форум са минали по оперативния път и не са съжалявали за резултата.Все пак става въпрос за мъжкото ти достойнство и проблема /ако има такъв/ не трябва да се проточва,както мисля,че повечето като мен на по 18+ години го решават.
na 17 sym i ot nqkolko godini sigurno zabelqzwam tozi problem sudeiki po napisanoto ne e to4no fimoza ili kuso gem4e ... nemoga da go zabelq celiq pri spadnalo polojenie idi doidi polowinata ... no pri erekciq prosto si mi opuwa i stqga ... nikoga ne sam chustwal parene draznene ili zacherwqwqniq ... wurpsoa mi e ako ne naprawa tazi operaciq krie li nqkqkwi riskowe ... i sushto taka ako si sloja prezarwatiw seksa shte mi e problem li ? zashtoto sam probwal s lubrikant da masturbiram i mi se struwa bez nikakaw problem dori kato stiskam powe4e![]()
Не разбрах само дали ти стяга, като го забелиш или не можеш да го забелиш докрай, защото ти стяга ... ? И в двата случая според мен първо трябва да пробваш с упражнения, като се има впредвид възрастта ти (без да се насилваш - при болка спираш и имай наум, че иска време). В краен случай - обрязване. Хвърли един поглед на предната страница.Първоначално написано от kaspichanec
Ogie - щом не можеш да го забелилиш и в спокойно състояние си е баш фимоза според мен и най - добре отивай на уролог.
Ami prodaljavai si taka. Interesno kak si go izmivach ,pri pologenie ,4e i v pokoi ne se zabelva. Smegmata kato ne se po4istva e predpostavka za rak na penisa.Edva li njakoja bi jelala va pravi seks ,pri polojenie ,4e organa ti ne e v izpravnost .100 procenta i smegmata ,kojato se sabira namirisva zdravo.Първоначално написано от ogie
Sam si otgovori na vaprosa dali krie riskove . Ako njama6e problem dali tezi ,koito sa pisali i spodeljali predi teb sa gi obrjazali ei taka.
Izvinjavai za tona ,no na 17 sam trjabva da usetish , che ti e goljam problema.
Otnosno napisanoto za problema - samo obrjazvane chte pomogne.
Виж ся във нееректирало състояние си го забелвам без абсолютно никакъв проблем, а в еректирало, с малко затруднение.Първоначално написано от Croaker
Кaspichanec здравей.Тук всеки може да ти даде някакво мнение и съвет,но най-добре за да не го мислиш повече,отиди на лекър.Колкото по-рано толкова по-добре за теб.
privileg50- как мина при тебе следоперативния период!