- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- Фимоза, или защо не мога да забеля главичката
Днес стават 10 дни след операцията.Първо ''малкия звяр'' не приличаше на нищо.Първата нощ изобщо не мигнах,както и 2-3 след това заради нощните ерекции.Всекидневно/и продължавам/ си правя бани със смрадлика.Отоците значително са поспаднали.Абе голяма мъка в началото ми се видя ама му се вижда края лека по лека
.Някой ако иска нещо да ме пита няма проблеми.
Браво, трябва си време за всичко. При мене има една малка раничка, чакам да се затвори, а оттока почти го няма вече!
Оф моя оток още си стои.. вярно е, че е по-малко от преди ама след 2 дена ще стане месец пък още не се е махнал на 100% :S Иначе отзад имах 1 раничка, която вече заздравя почти.. остана само т'ва.. и малко ме притеснява.. тука четох как някои са ги рязали повторно и съвсем си набих филмите. Според вас какво да правя? да си взема ли някакъв крем за успокояване на кожата или ? :s
Пичове до кой ден правихте бани ? При мен вече няма нито отоци, конци, зачервявания или каквото и да е. Пишока излгежда много добре в спокойно и в еректирало състояния. На 26 април ми беше операцията.
Значи ако да речем вчера не съм си направил за целия ден нито една баня, на другия ден ме сърби и ми е малко кофти като е в гащите. Като направя баня нямам никакви проблеми - дали си въобразявам или ?
На мене операцията ми беше на 21 април, бани си права още(имам една малка раничка, която чакам да се затвори). Мисля че си въобразяваш за сърбежа, при мене след смрадликата или като се къпя и след това се потсушавам с марля, от лявата страна на главата(точно под ръба) се събира малко власинки от марлята и тогава идва много сърбеш, като се махнат и спира да ме сърби!
Здравейте.Аз съм с частично обрязване преди 2 месеца.Нещата при мен са просто первектни.1 едно проблемче възникнало заради моита немърливост,чакам лс от батко доки и тея дни мисля да хода да го оправя.Някой ако има въпрости да пише.л
Здравейте. На 15 съм и преди 9 дена ме оперираха от фимоза в Пирогов и сега половината конци гопе долу са се разложили / моите са такива /. Вече свиквам с чувствителността, но когато пипам юздичката забелязвам , че малко ме понаболва. Докторката каза, че не ми я е махнала, защото там се били намирали най-много нерви и др. такива и удоволствието било най-голямо. Но като гледам тази юздичка мисля че е възможно по натам да се скъса..
Вие как мислите ? Моля споделете мнения, защото не съм много запознат.
Man United Forever
Няма да скъсаш юздичката, защото доктора щом я е оставил, значи няма проблеми!
Здравейте.. Оперирах се от фимоза на 6ти февруари, пълно обрязване. Не съм слагал нищо.. Само компреси 2-3 седмици без смрадлика и т.н.
Бях на контролен преглед и лекарката каза че е ок..
Проблема е че като правя секс, все още има оток където бяхя шевовете, и за да сложа презерватива тряа да го разтегна за да влезе и после като го смъквам кожата се опъва и цепва.. След секс винаги се подува и е кофти.. Ако е от значение отново почнах да правя секс някъде средата на март или по-късно.. Кажете какво да правя? Многократно питам лекарката дали да слагам нещо и тн и тя казва няма нужда няма нужда..
Дали този проблем ще изчезне, ако преди да слгам презерватива слагам лубрикант да се плъзга по-лесно без да опъва толкова кожата?
Имало и мислещи лекари в тая държава! Браво!Първоначално написано от cskavd
Относно френулума- в ерекция ако главичката не се накланя така ,че да изпитваш болка и дискомфорт - всичко е ок.
Имах сходен проблем около 3-4 седмици след обрязването. След по-продължителна ерекция мястото където беше рязано се подуваше - дори понякога напомняше мехур. Междувременно хирургът ми каза да се мажа с контратубекс и да продължавам промивките със смрадлика, които бях спрял още на втората седмица ( и според мен именно те помогнаха). Смрадликата е билка и няма да ти навреди.Първоначално написано от asdfghjk
Относно тези, които имат моя проблем с болката(чувствителността при допир на главичката на пениса). Който не ми е чел постовете на 31 год. и все още го имам този проблем, обиколил съм какви ли не специалисти и от никой макар и малко не съм научил полезно-напротив те се чудят за какво им говоря!!(по дяволите).
Аз ходя забелен от 9 месеца и има подобрение сериозно,но и има и сериозна болка все още.особено на входа на уретрата.
Ходих при поредния професор ,този в правителствена болница. Пълно разочарование. Обясних му подробно моя случай,обясних му и защо ходя забелен-за да ми загрубее главичката. Той ми каза-абе нямаш никакъв проблем,никакво възпаление няма.Аз му казвам, че ме боли,но нищо не можа да ми каже-просто не искаше да признае ,че НЯМА ИДЕЯ.Искаше да ми предпише Лидоакин маз да се мажа.Това съм го чувал и съм минал по този път,ама това какво решение е това-никакво. Ей така ,да ми предпише нещо да се махна от главата му.И аз му казах- то няма смисъл да се обрязвам, защшото си ходя забелен така и промяна няма да имам.Реакцията му-абе какво обрязване и не ходи забелен-я каква хубава кожичка си имаш. Какво ще кажете а?? Има ли смисъл да ходя при още лекари? Ходил съм при над 10 на брой и все специалисти!!
Така че моя съвет с момчета с моя проблем е да забелват и да ходят така и да стискат зъби в началото,след време ще отшуми и дано изезне-при мен не изчезва , но при всеки е индивидуално!
Ето виждаш ли Batkodoki като ти казвам ,че ти си ни надеждата? Отникде помощ не иде. Така че те умолявам,понеже виждам , че влизаш и отговаряш на стандартните въпроси: обърни внимание и на нас момчетата с този проблем. На нас няма кой да ни помогне.
Първоначално написано от Croaker
Мерси много.. Аз никаква смрадлика .. Тая лекарка само викаше няма нужда и тн..
И кога спря да се подува и тн?
Моля за помощ много съм притеснен... на 18 съм
Изчетох доста информация и мисля че имам фимоза, очертава ми се мехур като пикая и ми е невъзможно да го заголя докрай..... но вчера докато си вършех работата, беше ми влажен и някак ми беше лесно да го заголя, натиснах по силно и ми се оголи докрай само от дясната страна... от лявата страна имам нещо като "израстък", който започва от върха и не ми позволява да го забеля докрай ... на капак на всичко ми е много чувствителен. Смятате ли че е нещо много сериозно![]()
asdfghjk бяха ми необходими около 2-3 седмици след като започнах промивките наново, докато изчезне проблема напълно. През този период се стараех да не получавам ерекция, за да се успокои мястото. Предполагам, също така че смрадликата е спомогнала да се отпусне кожата един вид. Като се има впредвид, че операцията ти е била на 6 февруари т.е. отпреди почти 3-4 месеца вече (доколкото знам обикновенно пълното възстановяване след тази операция е около 2 месеца) съм склонен да предположа, че проблема е сериозен и ще е разумно да се въздържаш от ерекции по дълго време - по компетентно мнение и съвети може да ти даде Баткодоки ако прецени, че споменатото от мен е недостатъчно (ако проблема е от същото естество, като моя смрадликата би трябвало да свърши работа). Виж може да пробваш и контратубекс - той е за белези, но според мен надали ще повлияе на подуването (може и да бъркам).
fencheto12 - отивай на уролог веднага (обрязване като че ли му е майката - той ще ти каже).
.
Здр! Аз имах същия проблем.Късо гемче+фимоза, сега на 04.06 правя 1 година от операцията(пълно обрязване).Няма нищо страшно,отиди при някой хирург,уролог или андролог, за да се оперираш. Недей отлага, от само себе си няма как да се оправи, трябва външна намеса,защото вече си напълно полово развит.Първоначално написано от fencheto12
Аз съм момче на 17 години. Пенисът ми не е като нормалните. се едно препуциума е закрепен дирекно за главичката. Като еректира в дадени моменти боли Sad . Също така като еректира главичката не се заголва сама ами трябва на ръка, но стига само зад ръба на главичката, след това боли . Също така знам че като малък съм опериран от вродена фимоза или там как се казва. Писах на баткодки преди седмица две но не отговаря
Първоначално написано от a3rll
Според мене ходи да ти махнат гемчето, и мисля че няма да имаш проблеми!
Ако греша, поправетеме!![]()
Ако не ти е късо гемчето нямаш проблем.
А за това , че кожичката при ерекция стига зад ръба на главичката - както казва баткодоки - с повечко тренировка ще се оправи .
И аз на 15 като бях стигаше само зад ръба на главичката .
Това , че при ерекция не се заголва сам не е проблем .
Само не разбрах това - Все едно препуциума е закрепен директно за главичката .
Всъщност анатомично той е закрепен за главичката или по-скоро тя е закрепена за него .
Моля те уточни какво искаш да кажеш с това .
Днеска трябваше да отида на преглед, ама нещо съм болен и цял ден спах. Утре съм на работа и т.н., какво ще стане ако не отида.
Чувствам се добре, малкия другар и той така - изглежда и добре.
?![]()
георги я кажи с какъв сапун да се къпа и по-точно с какво да измивам хубаво главичката.Бях чул че с обикновен сапун не става...
Аз не използвам специален сапун .Ти си вземи бебшки .
И да те питам -не е ли гадно , като половината главичка ти е навън ?
nutrition - какъв беше точно твоят случай ?
значи аз съм опериран вече но ми се струва че ми е малак и нерасте аз съм на 14 преди 2 години ми го правеха и нямам кожа по главичката значи е тази с Ф. Забравих я как се казва , нещо да ми кажете за това че неми расте 6 см ми е от как се помня .... :@
Значи си бил обрязан 12-годишен, а "тази с Ф" се нарича ФИМОЗА.Няма смисъл да се притесняваш и да се комплексираш от нищо! Ти си в процес на ръстеж,предстои да претърпиш мн промени във физиологично отношение! Има време пишока ще порастне!Главата горе и смело напред!Първоначално написано от tupanara
![]()
пълно обрязванеПървоначално написано от georgi12