- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- Фимоза, или защо не мога да забеля главичката
nutrition- при тебе оттока изчезна ли, при мене кожата под гемчето седи некакси набъбнала и мисля, че няма да спадне това, и тея дни ще требва да ида до доктора да видим що ще правим!
punto60
пръстена около главичката седи малко удебелен. Но оттока, който имах преди, мисля че го няма вече. В понеделник няма да съм на работа и ще отида при него. А ти не се колебай и ако имаш време отивай.
Някой знае ли колко пари е прегледа при уролог ориентировъчно
Здравейте, пичове. Налага ми се и на мен да се обрежа и ме вълнуват някои въпроси:
на първо място, колко отнема възстановяването т.е. след колко време ще мога да правя секс (ориентировъчно, знам че е различно при всеки)
също така, горе долу колко време трябва да си стоя вкъщи...
и на последно място, не толкова важен въпрос но все пак - по-малък ли изглежда след обрязването.
Мерси предварително.
fen4eto12- прегледа е някъде 20-25лв поне в Благоевград![]()
carburator- за да правиш секс, трябва да изчакаш минимум месец, желателно е поне 2-3 дена да я караш по-спокойно, но това зависи и от докторите(не знам, но аз след операцията едвам се движех, а един приятел го бяха оприрали в София и на вечерта си се прибра без проблеми!)
Ще изглежда по-голям, защото задния ръб на главичката е оголен!
punto6940, как така едва си се движел бе ?
Аз 2 часа след операцията си събрах партакешите и си тръгнах за вкъщи, като си ходех пеша (т.е. стигнах пеша до такси някъде около болницата, все едно нищо не бе станало).
И бях с пълна упойка - пропофол венозна система
И при мене беше пълна упойка, с красиво събуждане от страна на сестрите(изстресоха ме като чувал с картофи на леглото), до 1 час след операцията не можех да си намера место на леглото от болка. След това ми биха течен аналгин и оле, мале се търпеше. Малко се поуспокоиха нещата и почна некво кръвотечение, дойде доктора и пристегна там 1 конец и кръвта спря.
В 6 часа същия ден ме изписаха, едвам станах от леглото и по пътя за вкъщи, в колата усещах всяка неравност по пътя!
Кофти работа, при мен всичко мина като по вода, което е странно, имайки в предвид моя лош късмет.
Когато се събудих, нямах никакви болки, а усещах само леко затопляне по оная си работа, която бе бинтована като египетска мумия.
Само първоначално като ходех, ми бе трудно да пазя равновесие и движенията ми бяха леко сковани, но това отшумя бързо.
Преди да ме пусне на 100% упойката, се чувствах като добре подпийнал (без гадене, само приятните ефекти).
Как са ме преместили от операционната на носилката (която е като легло с колела), с моите 75кг, не знам.
Сигурно следващата операция в операционната е била назначена да оперират тоя, който ме е местил, от херния.
Като чета за тея пълни упойки направо настръхвам.моята беше локална .15 минути след операцията си тръгнах .
Здравейте. Аз имам фимоза от малък. проблемът ту се влошаваше, ту се намираше някаков успокоение отвреме навреме. Както и да е, в крайна сметка почнах да се мажа и разтягам с бетаматезон и след 10-15 дни нещата вървяха много надобре с доста голям прогрес в забелването, но изведнъж за около 48 часа нещо се случи, предполагам някакво възпаление, имаше зачервяване и пръстенът се сви обратно много бързо, като положението е значително по зле отпреди. Не мога да се занимавам повече с тези кремове и да си разтягам инструмента и реших че е крайно време да отида на лекар и проблемът да бъде радикално решен. Естествено, след леко болезнен и много некомфортен от психологическа гледна точка преглед, лекарят каза че трябва да ме обрежат. Вече съм се примирил с тази мисъл и всъщност се радвам, че ще си реша веднъж завинаги този отвратителен дефект. В темата е изписана много информация за периода на възтановяване. Аз обаче бих желал някои да ми разясни как протича операцията и как се слага упойката. Аз съм доста страхлив в такита ситуации и направо се побърквам. На всяка цена отказвам пълна упойка, четох за спиналната, но там също ми се струва някакъв ужас да не си усещаш долната част на тялото и да ти бият упойката в гръбначния стълб. Лекарят ми каза, че може да ме обрежат с местна упойка, която се биела в самия член и общо взето не би трябвало да боли и да се усеща нещо. Моля, който е минал по този път с този вид упойка, да ми разясни как се случват нещата. Боли ли при самото слагане, колко време държи, усеща ли се някаква болка изобщо или не и т.н. Освен това четох, че след операцията може да използвам спрейовете за задържане на ерекцията за да намалявам чувствителноста на главичката. Като опитен член в клуба на незабелващтите се, съм много добре запознат със въпросната свръхчувстителност на пениса и съм сигурен, че ако не се пръскам и не взимам мерки, ще се побъркам през първите дни и няма да мога да върша нищо. От друга страна пък ми се вижда пълен абсурд постоянно да си пръскам спрей в гащите като ненормалента може да ме посъветвате и в тази насока.
Упойката , която ми поставиха беше точно такава , която визираш -локална .Една в пениса и една в самата главичка .
Болката е малка и много особена .По-скоро е като леко ужилване.Иглите са много тънки , което позволява да бъде безболезнено.Упойката отпуска след няколко часа .
След неяима малка болка , която не е силна а тъпа . В първите дни носи превръзка , докато главичката свикне . За около месец ще се обезчувстви.
След операцията не са ти нужни спрейове .Ще видиш , че ерекцията ти ще е много по-продължителна .
Надявам се да си избрал какво обрязване да бъде - пълно или частично .
Ако ти е все тая - избери пълното.
мерси за отговора. за спрейовете имах предвид да ги ползвам за да намая чувствителноста на главичката при триенето в гащите, защото се опасявам, че ще ми е голям проблем в началото![]()
Докато трае възстановителният период и по-сокро докато се затворят напълно раните ерекцията е нежелана , тъй като е леко болезнена .а и не е добре да я има , защото се получава напрежение и среза се отваря наново , дори се стига и до скъсване на конците .
За чувствителността - ще му правиш чалма , като излизаш , като спиш в началото махай чалмата , но спи с бельо . След като заздравеят раните спи без бельо , когато си в къщи не слагай превръзка , като излизаш слагай .Постепенно намалявай носенето на превръзка и до 20-30 дни чувствителността ще е ок.
благодаря жоре. тази седмица ще гледам да си уредя операцията и дано не се паникъосам докато ми я правят...![]()
Споко бе, мен ме оперираха с пълна и за яд на много хора, още съм на този свят.
На мен малко ми бе напрегнато като започна операцията, но от 5 двишвания на райски газ, отнесох плувката.
После, като ссе събудих, нямаше никаква болка, както и часове по-късно - също.
Превръзката си я свалих още първата нощ, докато съм спал (т.е. на сън).
на следващия ден е малко странно чувството, все едно усещаш леко парване по главичката, когато се добре по-силно до бельото, но не е нещо страшно.
Аз на 3тия ден след операцията си ударих първата чекия
а фактът, че допреди броени дни съм го мазал здраво с бетаметазонови кремове, дали ще е проблем за самата операция. мен не ми казаха нищо затова, ама то лекарят не е от приказливите така и така..... .
Здравейте. От 1 година горе долу следя темата и благодарение на нея установих, че имам фимоза. Престраших се, казах на наще, взех си направление и отидох на уролог ( кйто ми постави диагноза фимоза - каза, че има 2 решения - едното е обрязване, а другото някво мазило, което уж щяло да помогне ( контрактубекс ). Аз, естествено, предпочетох мазилото и ето ме година по-късно без никакво подобрение. Сега съм се решил на операция и всичките ми въпроси са към тези с частично обрязване - като за начало препоръки за уролог, хирург и болница в София. Благодаря ви предварително.
ПС на 18 съм.
Контрактубекса е за зарастване на рани(белези по точно),следоперативни козметични белези,изгаряния,нараняван ия...
Как може да ти го изпише,за да ти се оправи Фимозата?![]()
На мен ми го предписаха,след пълното обрязване за да се махнат белези и да зарастнат по добре раните.Макар,че според мене не върши работа...
Малкия не зарастна благодарение на него...![]()
Малко по- нагоре участник е написал какъв е ефекта от мазилата.Първоначално написано от snoopy123
утре ще ме обрязват.. така се оказа![]()
тази седмица имам няколко ангажимента и освен това трябваше да излизам малко по заведения, та мисълта ми е - според вас колко време след операцията ще бъда в състояние спокойно да си изляза от нас и да си ходя? смисъл ако утре сутринта ме оперират, вечерта дали ще бъда в състояние да се виждам с хора и да съм извън нас, или ще е прекалено тежко положението..![]()
Въздържай се няколко дни от ходене напред -назад.
Ако операцията ти е направена качествено, както при мен, 4 часа след операцията (с цел да ти е изчезнало действието от упойката) можеш да вървиш и тичаш, колкото поискаш, без проблеми![]()
Хора аз съм с частична фимоза лекарят ми каза да си сваря тетра и да го потопя в тетрата и постепенно да го забелвам с бебешки клечки за уши ... надявам се да помогне от малък съм така ...
ПриветОт доста време не бях влизал
Вече дори забравих кога ме оперираха , но минаха 4-5 месеца от тогава и положението е доста добро , но кофтито е , че още имам по-голяма чувствителност от необходимото
Примерно като го мушна под душа и струята го бие директно и ми е некомфортно , но се справям
Ако някой има идея да го тръкна със шкурка или нещо по добро , да пише
![]()
пръскал ли сиго с лидокаинов спрей? хора мен ме обрязха във вторник още преди 4 дни. пложението беше много на зле в началото в момента леко съм почнал да се оправям но оше имам проблеми и съм с превръзка и тн. значи проблемът при мен се оказа явно упойката която избрах. аз исках с местна тъй като ми беше обещано че боли само самото слагане. в последствие обаче сео каза че направо си усещам част от рязането там долу и така операцията мина много нервно и явно не ме зашиха добре. след операцията не спрях да кървя сериозно около 10-12 часа и накрая спешно извикаха отново лекаря и като махнахме превръзката беше някакъв ужас. не бяха зашили добре някакъв кръвоносен съд и целият ми член беше напомпан с кръв и беше дебел сигурно 3 пъти повече отколкот о по време на ерекция а болката беше неописуема и вече бях изтекъл с поне половин литър кръв за цялото това време.. свикаха спешно екип и ме оперираха отново вечерта. този път с пълна упойка което беше поредния голям ужас за мен. слава богу втората операция е коригирала нещата според лекарите и така от вторник вечер вече 4 денонощия се стабилизирам. първоначално имах силна болка при уриниране и течеше повечко кръв. вече кръвта е малко , макар че все оше прокървявам отвреме навреме и ходя с преръзката, която поливам през 1 час с риванол за дезинфекция. цветът на члена също се подобри съшествено така че напрактика при мен остават нерешени 2 проблема. кога ще спре изцяло кървенето и ше се затворят раните, надявам се да стане до няколко дни защото все още имам болки и пощипвания , а и ми писна от тези превързвания. вторият много по-голя проблем за мен е чувствителноста на главичката. моля ви дайте ми някакъв съвет, или поне някакво успокоение за колко време ще се намали тази чувствителност. не съм ходил много с дреих, но едвам си слагам нещото в гащите и то го навивам в марли и го пръскам здраво с лидокаин за обезболяване и пак е леко некомфортно. наистина се побърквам. възстановяването върви горе долу добре според мен а и според доктора , но нямам идея как ще изляза следващата седмица от нас с тази свръхчувствителност. дано не наплаша с горенаписаното хората, които са решили да се обрязват. надявам се, че всичко ше си дойде мн бързо на мястото и ще съм доволен от 'новия' ми пенис, но наистина не е толкова лесна тази манипулация и възстановяването, както бях прочел по форуми и други места. може би аз не съм имал късмет , не знам.. ще се радвам много на някаква подкрепа защото засега само в нас си стоя. дори не мога да се обръщам спокойно в леглото без да ме заболи от чувствителноста. чао засега![]()