- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- Фимоза, или защо не мога да забеля главичката
та в тази връзка не е зле да питам спийдрейсър или другите, за какво време горе долу мога да очаквам чувсвителноста да намалее дотолкова , доколкото да ми позволява свободно да си го слагам в гащите и да не ходя като разчекнат, както правя в момента..![]()
предполагам за рамките на седмица ще можеш
Аз още от първия ден си ходех нормално о.О
Аз ли съм машина, вие ли сте вся накакви кекави, не знам, но всичките случаи, които чета са, че не можели да ходят след операцията, че адски болки, кървене, свръхчувствителност и т.н.
Много сте изнежени![]()
ми не знам сигурно заради това че два пъти ме рязаха.. в началото си имаше доста кръв. днес, 4 дни след операцията, беше всъщност първия ден в който (почти) нямаше никакво кървене. иска ми се това да отмине по бързо и да забрявя. от 1 седмица не живея нормално заради тази глупост. не мога и да се наспя хубаво. ерекциите са болезнени и крият риск от прокървяване, което всъщност ми се случи на 2рата вечер... и сънувам само еротични сънища, в разгара на която се събуждам с изхръкнали очи и почвам да дишам тежко и да се опитам малко да си контролирам мислите, та да спаднеспоред мен си заслужих прекалено много новия пенис, така че дано следващите дни да се подобря значително, че вече почвам да забравям какво е да си ходи човек нормално, без да му мисли
![]()
Ако преди операцията не си подксачал и не си мислел , че едва ли не ще те убият , както , че няма да има и никакви проблеми по време на възстановяването - може би за това си се справил добре .Първоначално написано от SK0RP10N
Аз също не съм подскачал , не съм си мислел , че ще стане лошо и за това като теб бях ок , сизключение на една раничка от превръзката , която доста ме поизмъчи , но тя беше на 3 см от среза и не може да се третира като нещо , което е от самата операция.
Самоконтролът и самовнушението са много силни медикаменти .
За болките използвах Хомеопатия -нещо като народна медицина и болки не е имало.
Превръзката свалих на втория ден .
Пичове някой навит ли е да прати снимка на оная си работа преди и след обрязването (или поне след). Аз мисля да си направя пълно обрязване, не по медицински причини, а просто искам. Ако никой не се навие поне да даде линк към снимки, преди/след обрязване![]()
ВЪЗРАСТ?!
предполагам, че както мнозина и ти просто не си имал желанието и/или мотивацията да прочетеш внимателно и системно нишката на ЦЯЛАТА Тема...алтернативната хипотеза е да си самонадеян глупчо живеещ с илюзорното убеждение, че САМ може да се справи с проблема Фимоза. крайният резултат е крайно неприятната ситуация, която се е получила при теб!
нека се опитаме бегло да проследим последователността от причинно-следствени връзки довели до стряскащата ситуация в която си изпаднал:
първото, което се набива на очи, че не е посочена ВЪЗРАСТ, нито дали изобщо квалифициран спец те е гледал "на живо", не е ясно кой кога и по какъв повод е поставил диагноза Фимоза - но всичко това е простимо и обяснимо.Първоначално написано от mgmg9966
необяснимо е лекотата с която си подходил самолекувайки се с бетаметазоново-съдържащи мазила!
в нишката на Темата е казано почти всичко за тях: обяснено е че те имат своето място, най-вече при полово НЕзрели момчета, със съмнителен успех при съзряващи и с почти никакъв при зрели полово индивиди, като употребата му винаги се предписва след много ПРЕЦИЗНА преценка на съотношението "риск-полза"!
и пак някъде в нишката на Темата е обяснено, че всеки грамотен спец с достатъчно опит е наясно с един основен постулат: ако за всички останали лекарствени средства страничните ефекти са ВЕРОЯТНИ (но не задължителни!), то при лечение с препарати от Кортизоловият ред страничните ефекти ТРЯБВА да се очакват като ЗАДЪЛЖИТЕЛНА проява на действието на глюкортикоидните хормони, понеже няма система, орган или клетка нечувствителна към тяхното физиологично действие.
(в скоба: някъде трябва да е обяснено, че откриването и прилагането на кортикостероидите е велико достояние на Човечеството, сравнимо ако не и по-голямо от това на антибиотиците...)
пак някъде Там е обяснено, че всяка употреба на кортикостероиди по правило дава незабавно драматично добър ефект на подобрение в началото, което е лесно обяснимо ако се познава механиката на физиологично ниво на този клас препарати. част от задължителните им физиологични ефекти е рязкото подтискане на имунните реакции на место или системно равнище.
от прочетеното мога да изградя следната до тук причинно-следствена връзка:
налице е Фимоза => бетаметазон локално (за неясен период от време и дозировка) => ефекта на драматично подобрение => задулжителният ефект на срив, понеже локалният имунитет е подтиснат и с нищо не е осигурен "чадър" срещу евентуални нашественици = > или нашествие на външен аген (секс или друго) или свръхколонизация от нормално живеещата по тялото флора => системата реагира по единственият достъпен за нея начи към оня момент - ограничава откриването на лигавицата на гланса чрез фимозообразен пръстен.
дотук вкратце това е повърхностното описание какво се е случило преди следващата фаза. тук е важно да запомним, че прехождаме в нея с два важни факта: 1/ употреба на бетаметазон за неясно по продължителност време и дозировка, на неясен по възраст и стаус пациент.
и
2/ сме на стадия, когато въпреки употребата на бетаметазон локално, пак локално имаме тъканна реакция на преодоляване инхибиращата роля на кортикостероидите и създаване да защитен механизъм за достъп до лигавижата на гланса от механичен тип.
т.е. налице е тъканна имунна реакция на "нещо", която преодолява "бента" издигнат пред имунн система.
на практика във всички случаи сме пред катастрофа на локално ниво и респондента избира да разреши проблема по възможно най-драматичният начин, поемайки - не зам защо - непомерни рискове!
ето какво се случва:
а се е случило нещо просто и ясно на всеки, който би имал желанието да прочете ЦЯЛАТА нишка на Темата ВНИМАТЕЛНО!Първоначално написано от mgmg9966
вече е било начлично възпаление, подостро, не манифестирано, маскирано от инхибиращата роля на бетаметазона => местната упойка е нямало как да сработи: та нали средата и биохимията на клетките е вече била променена не в полза на очакваното?! =>
(малка скоба: оня откачалник колегата д-р Хаус, който без съмнение е само филмов образ опира цялото си амплоа на фраза безусловно вярна - "пациентите ВИНАГИ лъжат!" - хиперболизирано това твърдение носи печалби на компанията сътворила Хаус, което не променя факта, че за жалост това е И самата истина, поне според моят няколко десетки годишен опит!!!)
=> не зная кой какво не е бил зашил при първичната операция, но зная, че кортикостероидите поддържат периферната реактивност към ендогенните вазоконстриктрни амини - катехоламините. и така е било предполагам. при отказа обаче от външното приемане се е получил срив в прага на чувствителност. който е нараснал до безкрайност на локално равнище. от там и стряскащият вътрешен кръвоизлив променил дори геометрията на пениса!
АБСУРДНО Е В ТАКАВА СИТУАЦИЯ ДА СЕ ЧАКА ЧАСОВЕ„ ДЕНОНОЩИЕ, КОНСУЛТИ и тути кванти дивотии - ревизията се прави веднага, от грамотен съдов хирург!!!!
(това в идеалният случай, когато не сме лъгали оператора за нищо - което просто не се случва!)
стана мн дълго и телеграфно ще се ориентирам към приключване:
- кога ще изчезне свръхчувствителността: ДО когато ползваш локален анестетик било то спрей, пяна, маз - НЯМА да изчене! напротив, ще става все по зле след всяка доза. интервала на анестезията ще се смалява и обратно - при всяко отшумяване на "упойката" - сетивността ще е повишена.
не е това пътя!
пътят за безпроблемен преход от НЕобрязан към ОБрязан е подробно споделен в нишката на Темата: бани със Смрадлика (след проба за чувствителност и ако няма лекарска забрана за това!), плавен и бърз преход от със кум БЕЗ защитни марлички по гланса, меки "галещи" памучни гащета със или без ликра, подстригване но не бръснене на космената покривка около пениса......
толкова,
но наистина си най-симптоматичният казус описан тук и касаещ потребата на бетаметазон!
ще се радвам да продължиш да споделяш, с каквото можем ще помагаме и ние!
поздрави!![]()
на 20 години съм. благодаря много за дългия отговор. ще се опитам да пиша отвреме навреме какво точно ми се случва в процеса на заздравяване. темата съм я започнал, но е много дълга и едва ли ще успея да мина дори половината. АКо може някой да ми постне линк как точно се правят въпросните бани със смрадлика ? Все оше не са ми заздравяли раните от операцията и съм с превръзка , така че мисля още няколко дни да си ходя с марлите като излзиам навън, защото и без друго още ме боли, щипе, боцка и каквото още се сетите...![]()
Купуваш си смрадлика от аптеката, отзад на гърба си пише как да се приготви, но да поясня, защото въпреки това е питано!
Аз го правих така, оставям да зъври за 5-10мин водата(200-300г), слагам 2 супени лъжици от смрадликата и оставам да седи 30мин докато изстине разствора, след това прецеждам през цедка и отгоре марля и държиш пишката 10мин. Това се прави 2-3 в дена! Това е от мене, ако имаш още въпроси питай!
Може би фактът, че съм се насочил към следване на медицина (сега завършвам 11 клас), от което следва, че съм запознат с процедурите в доста по-добра степен от останалите, ми е помогнал психически.Първоначално написано от georgi12
Аз като отивах към операционната бях ухилен до уши (без майтап), като си казвах "Аз имам проблем и трябва да го реша.след по-малко от час всичко ще е наред, лекарите си знаят работата."
Аз като легнах на операционната маса, почнах да си приказвам с екипа "това какво е, а онова, пък трето"
Бях леко напрегнат, защото ме изненадаха с факта, че ще минат на обща анестезия, вместо местна, както се очакваше в началото, но не се страхувах
Разказаха ми как след като съм се събудил съм им викал "е, ще ви *ба п*тката майна, дайте ми ракия, водка, ром или бира, че умирам от жажда", защото 12 часа вече не бях пил вода
и аз кандидатствах медицина преди няколко години и съм от лекарско семейство, но бях уплашен до смърт преди втората операция. за първата бях горе долу подготвен до моммента, в който се оказа че от местната упойка всъщност си усещам как ме режат. по-горе баткодоки е обяснил защо навярно се е получило така при мен. и пак всичко понесох без супер стрес, но следващите 12 часа ме изкараха от равновесие. преди втората операция бях загубил напълно чувствителност в члена, беше изцяло синя главата и напомпан с кръв и сменях марлите през 3 минути буквално, защото се напояваха толкова бързо. лекарите също погледнаха леко шокирано, когато ми го видяха и след няколко неуспешни опита да ме успокоят бях решил, че едва ли не ще ми го отрежат накрая ако нещата се объркат и изпаднах съответно в пълна истерия. не пожелавам на никого да преживее тази уж рутинна процедура по начина , по който аз я преживях. днес ми е пети ден след операцията. вече няма никакво кръвотечение, болката докато ходя с превръзката е доста по-малка, да се надяваме че раните зарастват добре. главичката обаче си е супер чувстителна и довечера ще се мокрят марли пак усещам това..поне на цвят вече повече го докарва. силно се надявам да се оправя максимално бързо. даже съм щракнал тук там някои снимки и може да ги кача тук след 2-3 седмици, когато напълно приключа с въпроса, за да могат хората да видят как изглежда с превръзка, после без и тн. това е засега от мен. имам един въпрос към баткодоки обаче - дали е приемливо според него да се пръскам с неомицинов спрей за избягване на възпаление. аз съм на аугментин, предписан ми от лекаря, като от болницата си взех и лидокаина и неомициновия спрей и не са ми забранили да ги ползвам, макар че не са ме и задължавали. вчера и днес сутринта имах леко парене от уринирането,което като че ли не бе толкова ясно изразено преди това и се плаша да не би да тръгва някакво възпаление, защото това вече би било тотален удар за мен. айде мерси и доскоро
здравейте
когато не съм в ерекция забелвам главичката но леко трудно(за първи път го напавих днес защото си мислех че е нормлано да не мога... на 17 съм)кожичката застнаа малко върху пръстенчето но за 30 сек я върнх някаде
когато съм в ерекция немога главата е твърде голяма имам чувството че ще скъсам кожата ако дръпна по силно
това значи ли че имам фимоза?
както казах днес за пръв път опитах понеже си мислих че е нормално..
Имаш наченки на фимоза, издърпвай кожата по-често (всеки ден го упражнявай това), зада не стигнеш до операцията.
Ама и толкова да не си информиран за собствения си полов орган...
днес ми е ден 6ти след операцията. след малко отивам на предлег да ме види лекаря. кървенето отдавна е в историята, болезнените усещания от самата операция също отслабват все повече. остават 2 проблема - първо срвъхчувствителната главичка, с която едвам едвам се оправям и излизането навън е огромно предизвикателство, дори когато съм го обгърнал както трябва. вторият проблем са нощните ерекции. не мога да изкарам и 1 час сън без прекъсване. на всяка 20та минута се събуждам със силна ерекция, която опъва шевовете и болката е доста неприятна. за разлика от първите вечери, ерекцията ми вече е стопроцентова, не е частична, и освен това се овладява много трудно, като са ми нужни сигурно 5 минути за да изляза от нея в някои от случайте.. както и да е. аз лично бих избрал да ми е надървен нонстоп, но да не ме боли от триенето. айде на преглед...![]()
![]()
![]()
Пич , извинявай , че питам , ама защо си чакал да станеш на 20 за да се оттървеш от този проблем ?Още повече , че си от лекарско семейство.Извини ме , но е нормално ,като човек стане на 13 и започнат ерекциите и пишлето не иска да се покаже да разбере , че нещо не е наред.
георги какво ще кажеш за моя проблем ? струва ми се че все по лесно започвам да обелвам главичката но все още нестава от самосебе си обелването
дали ще мине или операция? утре мисля да ида при личния лекар да видим какво ще каже (на 17 съм)
проблемът беше различно проявен през годините. аз таих до последния момент надежда, че нещата някак си ще минат без обрязването. може да съм от лекарско семейство, но съм страхлив на такива теми и тази седмица беше доста голям ужас за мен. в крайна сметка , след като нещата през последната година две доста се влошиха , вместо да се подобрят, пробвах като поселден вариант бетаметазон и в крайна сметка реших , че искам да ме обрежат. Доста смелост се искаше да събера за да се навия да споделя на всички около мен за тези мои проблеми и да ги решавам по начин, от който ме е страх изключително много. И за капак на всичко вместо да мине относително спокойно, процедурата мина с усложнения и едно особено неприятно начало на възтановителния период. Прав си че е трябвало по рано да реша проблема, затова съветвам и всички останали, които са по малки от мен, въобще да не го отлагат и да не се замислят. Аз съзрях полово и както още се сетиш сравнително късно. На 13 години ми е било малко рано да го мисля , но определено преди 4-5 години можеше да го направя. Така и така органът вече е бил доста нараснал и кръвоснабден и не съм сигурен, че всичко щеше да е задължително много по-гладко отсега. Проблемът е единствено за мен, че се мъчих с този проблем повече време от живота си, но се надявам че сега всичко ще се оправи.Първоначално написано от georgi12
Днес бях на преглед. Лекарят каза, че всичко е много по-добре. Не ме беше виждал през уикенда. Кофтито се получи, че малко прокървях при смяната на превръзката. Обилно го поляхме с кислородна вода, но тази превръзка залепва много здраво точно в проблемните зони, кадето са правени шевовете. Имам едно местенце под главичката, което все още не е напълно зараснало. Но кръвта е само няколко капки по превръзката за целия ден и нищо особено не текло. Ходих дълго време днес. и усещането беше бая неприятно, но ми се струва че ще му свикнан за 1-2 седмици. Внимавам какво правя и се надявам всичко да завърши добре. Това е от мен за днес.
Аз съм на 24 с пълно обрязване.
При мен кръв нямаше-и капка дори.1 час след операцията имах работа и обикалях с колата и ходих дори из гората -без никакви проблеми изобщо!!!На втория ден след операцията бях на работа-без никакви проблеми.Работя в офис,но постоянно съм в движение.Малко кофти беше втората седмица защото тогава махнах вече превръзките и докато свикна 2-3 дена и после всичко се оправи.Ерекциите(вечер) бяха доста,но се свиква.Трудно но няма как.И въпреки това всеки ден бях в движение- всеки!!!Обрязването ми беше февруари.Сега съм супер.
Чувствителност на главичката не съм имал никога.Сякаш винаги съм бил обрязан.Малко не съм доволен щото останаха маааалко белези,но доктора ми каза че е нормално.Аз не съм на 12....Един белег,който ме дразнеше ми го махнаха с ток(струваше ми 20 лв),много болеше но се махна(струваше си).И сега вече е много по красив(малкия приятел).
Е 100% от белезите причинени от рязането не могат да се махнат,но съм доволен.Ако някой има проблеми или знае как се махат дори и малки белези да пише.Това е от мен,не се сещам за друго сега.Ако някой се интересува ще пиша.![]()
mgmg9966, похвално е , че мислиш изключително трезво и осъзнаваш малката грешка .
От тук нататък мисли позитивно и ще видиш , че всичко ще се оправи . Всеки организъм е различен и различно се справя с травмите .
Голям процент от нормалното преминаване на процедурата е и самовнушението.
днес е ден 7ми : от сутринта всичко тругна доста надобре. Болки при движение вече нямам, чувсвителноста остава на макс, но малко по-лесно ми беше излизането навън за преглед. Също така ходя почти нормално вече. цветът на пениса е станал почти нормален. Виждам подобрение и при тестисите , които ми бяха доста сини, набъбнали и болезнени след операцията (явно доста кръв се е проляла) Сложиха ми още по-тънка превръзка и този път цялата процедура мина доста по нормално без да имам голяма болка или прекалена чувствителност. Вчера започнах добре известните ви бани със смрадлика, като здравата го накиснах. Може и това да е изиграло лек положителен ефект от вчера до днес. Продължавам си със смрадликата 2-3 пъти дневно. Надявам се , че ще се оправя бързо. Последната и най-дълга битка ще бъде със свръхчувстивтелната и емоционална главичка, която не се отказва да създава неприятности във всяко едно положение и при всякакъв контакт с каквото и да било
Това е засега момчета
Аз на 3тия ден лъсках бастуна, вие по седмица, че някои и по месец носите превръзки @_@
Момчета утре съм на операция от късо гемче.Ще ме оперират в Пирогов.Страшно много съм се шокирал, но от друга страна ми е спокойно защото ще знам,че след това малкия ще е наред. Пожелайте ми късмет, утре като се прибера ще пиша да разкажа.
Първоначално написано от SK0RP10N
![]()
Аз на 7мия ден го лъснах, не можах да издържа на напрежението!
![]()
![]()
не знам как си лъскал на 3тия ден бастуна, при положение че отнема 20-30 дни да паднат конците, а на 3тия ден би трябвало да не едобре зараснало и със сигурност не е нещо препоръчително. както и да е.
днес ми е 10ти ден след операцията. пишката вече има доста-приличен вид. нямам никакви оплаквания, като изключим чувствителноста, която все още е много много далече от поносима. дано да се понамали до една две седмици, че да ви кажа честно вече съвсем ми омръзна да се занимавам..
може ли някой да ми даде линк към пост за калиевия перманганат или директно да ми разкаже съвсем накратко преживяванията си и как се прави процедурата, защото лекарят ми го препоръча, но аз не разбрах много как да си го приготвя и колко да го топя. мерси и успех на тези, на които им предстои операция !
Някой път се изхвърляш като чикия на плочка. Интересно как си го лъснал на 3-ят ден?Първоначално написано от SK0RP10N
НЕ ТИ ТРЯБВА КАЛИЕВ ПЕРМАНГАНАТ . ТОВА Е ХИМИКАЛ , КОЙТО СЕ ИЗПОЛЗВА ЗА КИСНЕНЕ НА КРАКА ПРОТИВ ГЪБИЧКИ. В ПРОТИВОПОКАЗАНИЯТА МОЖЕ ДА СЕ ПРОЧЕТЕ , ЧЕ НЕ Е ПОДХОДЯЩ ЗА ЛИГАВИЦИ.Първоначално написано от mgmg9966
Вземи си Смрадлика от аптеката и си свари .Ползвай нея вместо този отровен химикал.
Естествено , че доктора ще ти препоръча перманганат - нали фармацевтичната индустрия трябва да върви.
http://www.teenproblem.net/f/viewtop...f730cb78a0564e
Прочети поста на НЕГАТИВ за да разбереш как се е изгорил с перманганат.