- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- Фимоза, или защо не мога да забеля главичката
Въпросът ти е доста неподреден и лично аз не разбирам за какво точно става дума - ""И също, като го забеля с ръка докрай и го пусна не остава така, ами се връща малко нагоре..? ""Кое се връща и къде е нова нагоре?
Ами просто като го забеля докрай не си остава забелен докрай, ами се вдига самата кожа.Мога да го забеля до край, но като го пусна се вдига на горе кожата - не си остава така.
продължавай с тренировките и този проблем ще изчезне . Той не е всъщнтост проблем . Като мастурбираш опъвай назад кожата , но внимателно все пак . Така хем гемчето ще с еотпусне , хем кожата няма да се връща толкова.
на ЕСЕН или на ПРОЛЕТ е най-подходящото време.Първоначално написано от Nikolaicho
и това няма общо с гледката на "къси поли и бели потничета..",
а с чисто физиологичното състояние на тялото съотнесено спрямо метеорологичните условия в които живеем.
- през горещото лято, потенето е нормално мн обилно, създава добра хранителна среда за патогени и условия за вторични инфекции.
- през студената зима кръвоносните съдове в "членовете на човешкото тяло" рефлекторно се свиват, кръвният ток намалява като дебит, това дава поле за изява на патогени и затруднява възстановителният процес.
на 12.07. операция, питане на 20.07. - тъкмо време за смрадликовата или ако тя изглежда страшна - с отвара от лайка баня ако няма усложнения.Първоначално написано от BankS
категорично съм против "пришиването за раната" на каквато и да било превръзка! това са отживелици и при положение, че си бил под антибиотичен чадър е меко казано странно. от 40 години не се прави защото:
- има антибиотици (под които си бил) осигуряващи на ента степен антибактериална защита по централен механизъм;
- пречи на спонтанните ерекции, които пък "калиброват" новият формат на пишока докато още не е напълно зарастнал по срезовете.
[понеже който е чел цялата Тема би трябвало и да знае, че в БГ практиката е да се преглеждат фимозните пишоци в покой. а дали 5 см в покой пишок ще се развие до 12 до 14, 16 или до 18 см в ерекция е въпрос на късмет. дали ще има силен ъглов дорзален или вентрален или латерален момент пак е "късмет". а ако огъването надолу, нагоре или странично е значимо точно тези ерекции донапасват неглижирането]
има цял куп медикаментозни средства, които спестяват този кошмар на Момчетата. защо не се предписват?! - вижте по-горе.
ако съм видял, мерил, МАРКИРАЛ пениса в ерекция и съм го оперирал - след това съм сигурен в резултата.
и няма нужда да го мъча със спонтанните ерекции и да се надявам чрез тях да "уравни" принудително несвършеното на операционната маса...
...ех...
поне за вашите деца ще бъде така..
ок, благодаряПървоначално написано от georgi12
![]()
Първоначално написано от mitkofr
е ако "не беше късо" а..."беше тръгнало да се къса " алтернативата е или остри зъбки или екстремни усещания - лошо няма. важно е проблема да е решен вярно.
а случайно през цялото време на възстановяване да си ползвал някакви мазила, бани или изобщо какво?
И
ВЪЗРАСТ?!?
ВЪЗРАСТ?!?Първоначално написано от mitkofr
и какво ползваш като мазила и бани?
хммм...Първоначално написано от qweewq
и ти не си чел цялата Тема.....
АКО е налице ТЕСЕН, ясно видим ФИМОЗЕН пръстен, дори главичката да се оголва принудително - говорим и коментираме някоя от многото форми на РЕЛАТИВНА ФИМОЗА.
най-често, ЗАД главичката се образува "вал" от кожичка, който ФИМОЗНИЯТ ЯСНО ВИДИМ ПРЪСТЕН ПОД НЕЯ препятства да се разгърне по пениса.
може да е съчетано с "КЪСО ГЕМЧЕ", може не.
до около 14 год възраст условно с мазила и упражнения може да се разшири този пръстен. после става проблематично. рано или късно се стига до хирург!
ДЕН 4 . СЛЕД ОПЕРАЦИЯТА
Всичко се развива чудесно. СМРАДЛИКА му е майката без нея ще зарастне по бавно.Поне по 3 пъти на ден, по 10 минути така правя аз, и е избила нова тъкан.Чувствителноста значително се нормализира не ме дразни толкова .Вече няколко конеца мисля, че са на път да паднат. Болки няма никога не е имало
. Започва да придобива нормалният си вид
моят приятел. Това е от мен за сега по нататък ще пиша за развитие
Поздрави![]()
Здарвейте!Не знам от каде да започна..Офф.Първо аз съм на 26Значи преди 1 седмица(19.07) ми првиха операция за фимоза-пълно обрязване.Самата интервенция беше с местна опойка и не знам защо ме болеше ,че се налагаше 4 пъти да спират и да ми слагат опойка.Операцията подължи малко повече от 1 час.Как да е изтърпях.Сложиха ми превръзка,казаха ми да го поливам с калиев перманганат след уриниране и ми изписаха едни обезболитени да пия първите 5 дни,ако се налага.Да обаче аз болки нямам(с изкл на нощните ерекции),пробела е друг-гавичката ми е свръхчувствителна и до сега!На 4тия ден махнах превръзката и започнах баните с калиевия.Не го мажа с нищо-не са ми казвали.Освен нечовешката чувствителност на главата кочто не спада нещото ,което много ме притеснява е ,че след като махнах превръзката продължава да тече няква мизерия-кръв няма.Супер малко но продължава.Нормално ли е?
Прочети горният пост. Нещото ,което се слага се казва Упойка. Думата Опойка не съществува в българският език.
Нещото , което изтича може да бъде и нафта и мляко и боза и безалкохолно.
Упойка- да , sorry.Човече, не се бъзикай,че аз супер съм се спекал и не знам ко да си мисля .Звънях на хирурга ,който ме оперира обаче "няма връзка с този номер"
Упойка- да , sorry.Човече, не се бъзикай,че аз супер съм се спекал и не знам ко да си мисля .Звънях на хирурга ,който ме оперира обаче "няма връзка с този номер"
Ами кажи откъде и какво изтича . Ако изтича безцветна течност от раната - това е лимфна течност , ако изтича бяла течност може и гнойчица да е . Уточни.
Еми то не тече толкова,че да мога видя от каде точно излиза.Не знам
Просто се чудя дали някой друг е имал такъв проблем или е само при мен![]()
В смисъл виждаш , че по превръзката има остатъци от някаква течност - така ли ? Ако е така - това е лимфна течност , която заедно със съсирената кръв образуват коричка .
Ако са минали 5 дни от операцията - започвай с бани със Смрадлика .Калиевият перманганат го забрави .
Здравейте,
Имам молба към всеки от вас, който е останал доволен от операцията (пълно обрязване, в следствие на фимоза) да ми пише на ЛичноСъобщение (за да не правим реклама) името на болницата и хирургът, защото все още не съм решил къде да отида.
Поздрави!
![]()
Здравейте !
Искам да попитам мога ли,да си направа операция,без направление ? Каква е цената ? Къде мога да отида в София ?
Благодаря !
Има много места .Едното от тях е Милен Кацаров. Потърси инфо за него в Гугъл .Там има и адрес с телефон . Сестрата ще ти каже колко струва.
здравейте,днес правя една година от както ме рязнаха.Бях с придобита фимоза,незнайно как се появила.махнаха ми и гемчето.много сьм доволен,всичко е както трябва вече,Искам да благодяря на няколкото момчета който дават добри сьвети и окуражават тези който малко се притесняват.няма нищо страшно,само мисьлта за това е подтискаща.Успех на всички.
Благодаря, за добрите думи!Първоначално написано от Jones
Винаги е добре дошъл всеки, който има желание и възможност да помага!![]()
е хубава работаПървоначално написано от MP
навремето Левски казвал: "някой ходят да питат попа дали им е дошло времето да се оженят, други сами знаят де ги тегли."
та и ти така.
ТИ си този, който ще реши ИМА ли нужда от интервенция или НЕ!
това не могат, а не бива да вършат нито Форума, нито попа, нито Доктора.
ако описаното от теб състояние не ти причинява никакъв физически§психически дискомфорт, ако ти дава желаното самочувствие и ако ти носи полово удовлетворение в пълнота - тоест ако ти дава Качеството на Живот, който смяташ за удовлетворяващ - ти нямаш никакъв проблем!!!
p.s.
когато е налице "тесен пръстен" практиката показва, че в мнозинството от случаите рано или късно се стига до търсене на квалифицирана помощ, но тя може да бъде многообразна - от чисто психологическа подкрепа до хирургични интервенции като всичко зависи пак от ТВОЕТО възприятие на Качеството ти на Живот.
иначе желаещи още утре да те обрежат за срещу пари - без усилие ще намериш повече отколкото можеш да си представиш. а на мен ми омръзна да обяснявам, че обрязването е крайната фаза в един по-дълъг терапевтичен процес, в който нищо друго не е дало задоволителен повлияващ Качеството на Живот резултат в нужната степен.
10ти ден след операцията!
На 8мия ден получих някво възпалениеОтидох при най-близкия уролог и говедото ми каза ,че имам инфекция и да не го знимавам ами да отида при който ме е оперирал(такъв е реда наистина)и само ме разпитваше колко пари даде?Що не се оперира при нас?Успч да ме панира!Отидох при хирурга,който ме оперира, тои ме прегледа и ми каза ,че е възпаление .Каза ми да си правя превръзки с няква сребърна паста върху мястото и да правя бани в риванол. Надявам се всичко да е ОК скоро
![]()