- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- Фимоза, или защо не мога да забеля главичката
привет!Първоначално написано от kalinin
при теб от самото начало нещата не вървят както трябва!
обрязването е съвсем елементарна операция, която извършена по правилата на Мед Изк рядко дава усложнения от този тип, АКО няма предиспозиран терен!
съобщаваш, че си бил резистентен на локалната анестезия - като начало...
ако ми докладват твоя случай или искат мнение по писмени док - първото, което бих казал е: търсете СТЕРОИДИ и/или амфетамини!
ендогенни или екзогенни!!!
и в двата случая класическият сценарий е изпълнен: резистентност на локална анестезия; последващо изразено локално възпалително огнище; безкрайни рецидиви....
(тук бях написал огромна статия касаеща биохимични зависимости, но като безпредметна за точи тип Форум я изтрих и преходих към
в тази простичка Тема има над 230 страници с над 3500 мнения от живи хора, четена от скромните над 315 000 човека.
и всеки имал Желанието да прочете Темата би разбрал защо НЕ бих препоръчал разтвор на Калиев перманганат никому! и обратно: ЗАЩО ПРЕПОРЪЧВАМ нещо просто и не скъпо като отварата от Смрадлика, каква е то и за що служи....
...досади ми да пиша и да трия прекалено обзорните си проф коментари касаещи твоят случай....
в резюме:
- имало е предпоставка компрометираща анестезията.
- в този случай предписаното пост оперативно лечение е погрешно!
- при рецидив едва ли въпросната "сребърна паста" - би била ефективна.......а някой да те тествал за чувствителност към йони на среброто, които са много агресивни ............ чак ме е гнус......
------ АКО СЕ НАЛАГА - мощен антибиотичен чадър локално И/ИЛИ системно + Тетра!!!
я пиши на ЛС
Подобно на БаткоДоки и аз многократно съм изразявал отвращението си към калиевият перманганат , както и към всякакви химикали , кортикостероидни и кортизонни помии , но за съжаление така сме научени - при най-малкото - да се нагълтаме с хапове .
В предишен пост бях написал , че не е важно пациентът да бъде излекуван , а е важно да изпие Н броя лекарства . Важното е фармацевтичната индустрия да върви.
След моята операция използвах Йодасепт само 2-3 дни , като срагах навърха на кречка за уши . През останалото време -Смрадлика , Невен,Арника - все билки , които по никакъв начин не вредят.
Но все пак всеки има избор .
някои може ли да ми препоръча добър уролог или херург по скоро за Пловдив става въпрос...от темата разбрах че имам късо гемче, но не знам след като взема направлението от личната къде да отидя.Претеснявам се от операцията,разбрах че не е кой знае какво ,но все пак не искам усложнения. на 17 съм и вярно ли е че след тва възстановителния период е поне 1 месец и има ли начин да се намали по някакъв начин.
Здравейте.
Първо поздравления за много полезната тема.
По въпроса: Днес бях на преглед във военна и другата седмица ми е насрочена операцията. Странно ми се видя обаче едно нещо: като попитах доктора след операцията дали ще пия нещо, някакви лекарства - той каза "Нищо, единствено може аналгин за болката". Та, така ли се процедира по принцип, при вас как е било?
В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ НЕ ОТИВАЙ ВЪВ ВОЕННА БОЛНИЦА ПРИ ТЕЗИ КАСАПИ!!!!!!!!! Не искам и да се сещам през какво преминах там.......
Еми късно, вече имам час за операцията...
В Уроелит на първия етаж ли си ходил?
късно след операцията споделям, но се надявам че ще е от ползапреди 2 дена навърших 1 месец от операцията и досега всичко върви нормално. имах 9 конеца, от които останаха 5, които, все още чакам да паднат и съвсем малко отток.
1-вата седмица може да се каже че беше отчайваща - превръзки, оттоци, кървене и тем подобни. При първите няколко уринирания след операцията щипеше доста но и това отмина. Справих се и с нощните ерекции с цената на съняТака че прясно оперираните младежи да не се притесняват за тези няколко ужасни дни - ще отминат.
2-рата ми седмица беше далеч по - положителнаоттока спадна малко, раничките почнаха да заздравяват и така. Сърдечно съветвам всички да си правят бани със смрадлика, не знам как но помага, изсушава кожата. На мен интересното ми беше, че като се ''топна'' в чая коричките ми ставаха на бяла течност и падаха, колкото и идиотски да звучи
![]()
3-тата седмица - прекрасна, но за съжеление хормоните не ме сдържаха и се позаиграх ...
Почти всички корички и люспички ми бяха паднали и почти му се наслаждавах
![]()
4-тата седмица беше окуражаващата седмица, чак тогава си върнах всички вярвания, че ''малкия приятел'' ще се върне във форма отновоКакто казах работата при мен е беше малко по-сложна - имах 9 конеца и след 3-тата седмица започнах леко да ги подръпвам след душ или след баня със смрадлика (защото тъкънта тогава е омекнала) та така си извадих 3 конеца
В смисъл да не звучи като мазохизъм, още веднъж казвам НИКАКВО ДЪРПАНЕ И БЕЛЕНЕ НА КОРИЧКИ САМО ПОДПОМАГАНЕ !
Самите ми конци си направиха дупчици и станаха като обици
после конецът се развръзва и пада сам или ти си го изкарваш
Това е засега ако имате въпроси пишете на ЛС
![]()
![]()
Здравейте момчета,
На първо място бих искал да поздравя администратора и всички участници в темата. Наистина има много информация. Аз съм на 25 г. от София и бих искал да попитам някой, който е извършвал процедурата фимоза с лазер моля нека да сподели някакво мнение и доволен ли е от лекаря, при който е ходил?
Благодаря предварително.
Привет отново от мен![]()
22 Дена след операцията чувствам се прекрасно нямам никакъв проблем имах 8,9 конеца от които остана само 1. започнах мастурбация още на 12 13 ден. От Велико Търново съм оперираха ме в нова болница " Д-р Стефан Черкезов " Доктор Иван Манчев завеждащ втора хирургия ме оперира човек с дългогодишен стаж препоръчвам ви гоаз бях опериран от фимоза и късо гемче ( ХОБОТОВИДНА)
А относно калиева перманганат пълна простотия дори там ме съветваха да не слагам и найстина не се тровете с химия смрадликата е достатъчна от природата лично на мен много ми помогна да се справя с чувствителноста и спомогна за падането на конците както и БатДоки е казвал тя прави една покривка под коята се забързва оздравителния процес.
А за тези които имат колебания или се притесняват може да ме намерят на Лично съобщение отговарям на всякакви въпроси.
Също така и тези които се страхуват наистина няма от какво никаква болка просто една манупулация викам аз защото това е нещо просто.
Няма срам та от това нещо зависи поколението ни напред![]()
Всичко хубаво ще пиша скоро за нови впечатления и относно химиите наистина недейте!!!! да се тровите природата си знае работата
ПОЗДРАВ!
Имам 1 въпрос.Мисля,че имам фимоза.Четох,че понякога това се оправя в пубертета и може да се забелва.Признак за това е и надуването на част от онази работа при главичката като балон при уриниране.Вярно ли е това?На 13 години съм.
от Пловдив в Темата са писали мнозина, включително и момче - работещ наследник на просперираща и добра фармацевтична компания, който редовно сътрудничеше с преживяният си не малък личен опит, но както повечето беше до време и това е нормално!Първоначално написано от kakkkkkk
а дори и днес на ЛС имам съобщение от момче, рапортувало за успешен изход от възстановителният период, точно от Пловдив и готов да оказва помощ
т.е. на ЛС вече би трябвало да си затрупан с "истории" на вече минали през това.
един съвет към ВСИЧКИ!
много внимавайте да не се окажете жертва на рекламата!
тъй като се стремя да не допускам такава в груба форма в нишката на Темата - предполагам, че на ЛС атаките за обработка на всеки "клиент" са достатъчно агресивни.
винаги проверявайте инфото!!!
никога не съм отказал и аз лично да драсна два реда дали "познавам" пациента и неговата история.
нароиха се твърде много "специалисти" резултата от скъпо платената им "работа" има място и във воплите на пострадалите пишещи в Темата.
е със сигурност съвсем без "нищо" - няма да се мине!Първоначално написано от pe6666kata
както и всеки възстановителен период И при тази хирургична интервенция има комплексен подход способстващ оздравяването, още повече, че се касае за толкова специфично във всеки смисъл място.
тази комплексна терапия включва: промивки/бани, мазила локално и/или при нужда и таблетки и/или инжекции за системно повлияване.
и това е коментирано и обяснявано многократно в развитието на Темата.
отварите и/или мазилата имат за цел да създадат от една страна противовъзпалителен чадър около срязаната тъкан, а от друга - да създадат условията за една бърза регенерация на увредените тъкани.
системните средства имат същите цели най-общо казано но ги постигат по различен механизъм.
хубав пост - поздравления!Първоначално написано от dakata95
ето че, описното правило някуде в Темата за "Светите Седмици" има съвсем реално потвърждение отново
радвам се, че при теб нещата вървят на ОКОНЧАТЕЛНО забравяне на наличието на този Форум поради ненужност![]()
това Момче е написало най-смислената поредица от ДВА поста, който съвсем целево избягвах да коментирам до сега.Първоначално написано от nOmoretears
МОЛЯ Ви - прочетете двата му последни поста!!!
и не му завиждайте! - той просто е следвал един прост алгоритъм: ПРОЧИТАМ ЦЯЛАТА ТЕМА, ИЗГРАЖДАМ СИ НАГЛАСИ„ ОЧАКВАНИЯ„ НАРЕЖДАМ НА ТЯЛОТО СИ КАКВО ЩЕ БЪДЕ„ но и си съставям ЛИЧЕН рецептурник КАКВО ДА ПРАВЯ СЛЕД ОПЕРАЦИЯТА ТАКА ЩОТО ВСИЧКО ДА БЪДЕ НАРЕД в кратко време!
от 500 или 1000 последни поста това е май единственият отделил нужното време и внимание да прочете ЦЯЛАТА Тема, и да си направи нужните важни изводи касаещи конкретният му проблем!
разберете: от една страна тялото следва мисълта - навивката, психичната нагласа, очакването, са ключово важни и те имат смисъл когато има информирано очакване.
да, в нишката на Темата ще прочетете и за не много ужасии - но нали това казвам - от собствената ви нагласа и очаквания зависи и перфектният изход, точно както при това Момче.
вероятно вече е проблем да се чете систематично и да се правят избирателно анализиращи и синтезиращи изводи прилагани към вашият конкретен случай?!
но тогава не питайте моля:
- защо пошока ми е ужасно подут
- защо е свръхчувствителен
- защо кърви и отделя "течност" от шевовете
- защо .................................................. ............................
- КАКВО ДА НАПРАВЯ ЗА НОЩНИТЕ ЕРЕКЦИИ
– КАКВО да правя с шевовете
- КАКВО да правя с възпаленията
- КАКВО да правя с .................................................. .................
– КАКВО ДА ПРАВЯ С БОЛКАТА?!
- ““““““““““““““““ ““““““““““““““““ ““““““““““““““““ ““““““““““““““““ ““““““““““““““
писането, четенето и осъзнаването на ОТГОВОРИТЕ на всички тези въпроси е свързано с ЧЕТЕНЕ в крайна сметка. няма начин да го избегнете.
идеята е - поставете въпроса си така, както го усещате, но поровете и в Темата вижте дали няма да намерите аналози, и тогава ПАК ЕЛАТЕ И ПАК ПИТАЙТЕ! защото и Медицината се развива към все по нетравматична методология. НО когато сте "чели" и знаете какво искате и какво очаквате!
мисля дори знам къде си чел лош, неадаптиран превод, но това в случая е без значение....Първоначално написано от kolpu
...на нашата географска ширина ако си на 13 БЕЗ пет месеца примерно....
по същество: това е МНОГО идивидуално, зависи от генетичната предиспозиция, от качеството на живот и др фактори.
на 13 АКО пишока не е започнал да нараства драстично - Ти истинска фимоза НЯМАШ!!! трудното или невъзможно забелване в тази възраст е съвсем нормално явление,
ДО МОМЕНТА в който успокоението стане лоша практика реализирана чрез "мързеливите ръце"!
истината е, че на 13 си играеш с пишока - и още как - е, при ВСЯКА игра ползвайки смазка се стреми максимално да оголваш главичката, но БЕЗ НАСИЛИЕ НАПЪВАНЕ И БОЛКА!
ДО границата на болката! ако не забравяш тези прости упражнения - след година/две всичко ще е наред![]()
Благодаря много!Първоначално написано от batkodoki
![]()
Само не разбирам защо трабва да се цитира собственият пост , заедно с отговора , за да се напише едно Благодаря много!
ТЕМАТА Е ДОСТА ДЪЛГА И ПОНЕ 50 СТРАНИЦИ СА ОТ НЕНУЖНИ ЦИТАТИ!
Здравейте,преди бях писал че имам проблем.Оказа се късо гемче.Доктора ме видя,каза да изчакаме малко и наскоро направихме и сега го няма проблема.Но сега имам друг проблем.Главичката все още ми е чуствителна на пипане.Говорих с лекаря ми и той каза че е нормално и че трябва да се изчака защото не е хубаво да се маже и т.н. Е да ама аз немога да го трая,ужасно ме дразни,имам приятелка и го правим и с презерватив се трае но без немога...Моля ви кажете ми с какво да го мажа или да пия защото ще откача![]()
На 17 съм ако има значение де
I love you,Sis!![]()
![]()
![]()
![]()
Аз съм с пълно обрязване + премахнато гемче, тръгнах с нагласата, че не отивам на нещо страшно, а на едно хубаво място, където ще си реша проблема.
В операционната не се чувствах като в болница, а като в уютното легло, с напълно спокойна и позитивна нагласа.
Може би това отдаде ОГРОМНО значение на всичко около операцията.
Първоначално и аз имах свръхчувствителност, но редовно се мажех с един кортикостероиден мехлем "Дипрогента" и нещата бързо отшумяха.Първите 2-3 дена бе неприятно, докато го държах в гащите (свалил съм марлите още първата нощ, след операцията, както съм спал) - неприятно до толкова, че усещах като парване при всяко по-силно докосване до бельото, но всичко отшумя.
През цялото време гледах с позитивна нагласа на нещата.
Още на 3тия ден след операцията бях забравил, че съм бил опериран (бях с пълна упойка - окръжна болница, гр. Плевен) и си ударих първата злобарка (леко и внимантелно разбира се, но си бе чикия, защото бях в постоянна ерекция, а това бе леко болезнено, особено отдолу, където ми е махнато гемчето).
Болка след операцията нямаше, както и когато упойката ме пусна напълно.Само първите 1-2-3 нощи ерекциите бяха неприятни (болката е слаба, все едно някой те пощипва), но толкова.Чувствах си се пълноценен човек още след операцията, ходех си нормално, без каквито и да било затруднения (само като се събудих бях като предрусал - нищо (или почти нищо) не виждах и сбърках баба ми със Св. Петър - мислех, че съм леко поумрял, ама де тоз късмет).
На 5 март ми бе операцията, на 8 си ударих първата следоперативна и после излязох на кафе с приятели.
Болка при уринирането също няма - бъдете спокойни, защото мен само това ме бе леко притеснило в началото
Успех на всички, които ще преминат през това "изпитание" и една прегръдка от мен на всички, които вече са ми "братя по оръжие"
Ако имате нужда от съвет, подкрепа или имате какъвто и да било въпрос, свързан с тази манипулациия, не се колебайте и ми пишете на ЛС.Отговарям на 100%
А при това положение възможно ли е лечение и водене на нормален полов живот.Когато късото гемче бъде скъсано принудително - на мястото на разкъсването се образува фиброзна тъкан.Тъканта ръбцува и в този ръбец се въвличат нервните кожни окончания, които формират един нов, патологичен център на дразнене при полов акт, чийто краен резултат е преждевремената еякулация (често след 3-4 фрикционни движения).
Може да е начален стадий на фимоза.Лъскай по-често и нещата ще се оправятПървоначално написано от toto449
Брат, браво за тоя коментар. Дава ми сили. Утре и аз ще мина под ножа. Дано всичко е ок.
Ок, бъди спокоен и всичко ще мине тип-топ.Имаш моята дума.
Запомни - ти отиваш, за да си направиш живота по-лек и приятен от много на брой и много значими аспекти.
Стискам палци![]()
След 15 минути заминавам.Операцията ми е насрочена за днес - късо гемче и начална фимоза.Надявам се доктора да се съгласи на пълна упойка, тъй като не бих издържал на частична.И сега ми е достатъчно нервно.Опитвам се да не го мисля, ама уви..Айде с малко късмет довечера ще пиша как съм, що съм..
Първоначално написано от eliyiy
Ок.Стискаме и за теб тогава
Пиши, как е минало.
Желателно е в детайли, за да мога да сравня с моята, а и тези, на които им предстои, да са по-добре запознати с процедурата.