.
Отговор в тема
Страница 145 от 233 ПървиПърви ... 4595135141142143144145146147148149155195 ... ПоследнаПърви
Резултати от 3 601 до 3 625 от общо 5802
    И аз да изразя мнение относно фимозата.Трябва да си разпъвате пишките редовно.Това е начина да се предотврати.
    Сега искам да попитам нещо пък не ми се отваря нова тема.Значи на края на пикочопровода (от където излиза урината безповратно :] ) ми е червено и малко подуто...така от доста години.Какво е тва по дяволите.

Отбой.Променяме датата за Понеделник сутринта. :/ Исках да се свършва вече..

Цитирай Първоначално написано от eliyiy
    kato mi kazva6 ima6 infekciq pone mi obqsni kakva e tazi infekciq.

Здравейте мисля че и аз имам фимоза . Почти на 15год. съм и искам да отида на лекар да видя дали със сигорност имам и да ми даде направление за нужната операция . Но проблема е там че незнам как да кажа на наще че маи имам фимоза ... Разбирам се с тях споделям им но как да им кажа ... ооо тате ко пр амм междудругото маи имам фимоза .. дайте съвет моля ви

Цитирай Първоначално написано от drakona73
    Здравейте мисля че и аз имам фимоза . Почти на 15год. съм и искам да отида на лекар да видя дали със сигорност имам и да ми даде направление за нужната операция . Но проблема е там че незнам как да кажа на наще че маи имам фимоза ... Разбирам се с тях споделям им но как да им кажа ... ооо тате ко пр амм междудругото маи имам фимоза .. дайте съвет моля ви

Еееее глупости няма да кажеш така. Когато си на саме с баща ти казваш ,че трябва да поговорите за нещо важно което за теб е проблем след като той те изслуша като всеки възрастен ще вземе нужните мерки. Няма от какво да се притесняваш този проблем трябва да бъде решен.Процедурата е следната първо се отива на уролог с направление от личния ( личния може да те прати директно при хирург ако прецени) след това след виждането с уролога той разпорежда нещата как ще са и кое как ще става няма нищо страшно нищо срамно хора сме на много от нас това нещо се е случило и трябва да се премине през това. УСПЕХ !

Такааааа. Минах и аз през операционната, вече съм 2-ри ден. Оперирах се във военна. Веднага след операцията пареше стабилно, но с 1 аналгин нещата се позакрепиха и оттогава положението е добре - няма болки, просто дискомфорт. През нощта беше доста тегаво с тия ерекции, но полу заспал полу буден някак си избутах. На сутринта на втория ден (т.е. днес) преди да ме изпишат сестрата ми смени превръзката, та ГО видях в целия му блясък грозна гледка, но нещата ще влязат в ред вярвам (може да прозвучи тъпо, но не знаех, че обязват само главичката ). При уриниране има съвсем леко парене, нищо особено.
    Преди изписването доктора ми каза единствено да си правя бани със смрадлика и нищо друго. Питах го за ерекциите - каза че няма страшно за конците, а пък болката да я търпя . Та, това е. Сега ще поразгледам темата за полезни неща.
    Като цяло - няма нищо страшно.

SK0RP10N, как беше чувствителността на главичката, като си махна марлите първия ден?

SK0RP10N
    Guest
    Не беше нещо страшно.Леко парване се усещаше, щом го докосна, но махна ли ръката от главичката болката веднага спираше.
    С каква упойка беше ?
    Помолих да разказвате за операциите си.
    Правете го, така помагате на следващите

Ами, операцията ми протече нормално. Преди нея ми се наложи да поседя 1 ден в болницата (отидох четвъртък сутрин, оперирах се петък сутрин), тъй като лекаря ми трябваше да прави спешна операция, и те направо ме настаниха. През това време ми направиха изследвания на кръв, урина, ЕКГ, като вече бях ходил и на алерголог.
    В петък сутринта, преди операцията, ми биха някакви противоалергични неща (имам сенна хрема) и ме свалиха в операционната. Там първо ме намазаха с дизинфектант, който щипеше здравата, и веднага след това ми биха упойка само в главичката (усетих едно боцване, но може и повечко да са били). От тук нататък не усетих нищо повече, само малко ми прилоша, сигурно заради упойката. Доктора си говореше със сестрите някакви простотии (всъщност не бяха простотии - обясняваше им колко е важно да се зашие правилно и т.н., даже като свърши викаше всички да видат колко добре го е направил ). За 20-на минути бях готов. След операцията вече съм го описал.
    Между другото, да чукна на дърво, 2-ри ден съм, а нямам оток или странен цвят на главичката и даже дори в този начален етап ми харесва как изглежда. Нагласата наистина е важна.

Хора имам проблем, но не знам дали е точно фимоза. Значи забелвам без проблем когато не е еректирал пениса. В ерекция след 2/3 от главата започва малко да стяга.

Имам проблем. Като станах тази сутрин и махнах марлята, видях че главичката ми вече не е на цяло заголена, т.е. кожичката покрива ръба отгоре, за разлика от първите два дена. Ако се опитам мисля, че мога пак да я издърпам за ръбчето, но не ми се рискува.
    Това нормално ли е? Помагайте моля

Edit: С леко дръпване се върна в начална позиция Кожичката изглежда малко набръчкана зад главичката.

SK0RP10N
    Guest
    imjsfd, по думите ти най-вероятно имаш фимоза, но още могат да се коригират нещата.Играй си повече с инструмента, забелвай го често, дърпай кожичката настрани и вероятно няма да се налага да минаваш през уролог, но следи ежедневно ситуацията, за да няма неприятни изненади.

Пешката, ти с какво си ?
    Пълно, частично ?
    Цепване ?

Пълно. По принцип, доктора ми каза че съм за пълно обрязване.
    Преди да ме изпишат, сестрата ми сменя марлята и аз го поглеждам и викам: "Значи, това било пълно обрязване", а тя вика "Да...... почти пълно"... Странно И всъщност при пълно обрязване трябва ли кожичката да ти стои постоянно зад главичката и да не може да покрива ръбчето... което ако е така, значи май че моя хирург не си е свършил напълно работата. ??

Утре сутринта отивам на операция..Проблема е обаче, че според доктора имам лека фимоза и по-развито късо гемче..Въпреки това обаче, той е решил, че ще правим пълно обрязване..Не е ли по-добре частично при лека фимоза?Смисъл в покой забелвам спокойно, но в ерекция стига до някъде 1/3 и просто усещам напрежение и не смея повече..Усеща се, че се заформя пръстенче, което не пропуска главата..

Цитирай Първоначално написано от eliyiy
    kato mi kazva6 ima6 infekciq pone mi obqsni kakva e tazi infekciq.

Цитирай Първоначално написано от TykaSePisheNick
    Утре сутринта отивам на операция..Проблема е обаче, че според доктора имам лека фимоза и по-развито късо гемче..Въпреки това обаче, той е решил, че ще правим пълно обрязване..Не е ли по-добре частично при лека фимоза?Смисъл в покой забелвам спокойно, но в ерекция стига до някъде 1/3 и просто усещам напрежение и не смея повече..Усеща се, че се заформя пръстенче, което не пропуска главата..
    Доколкото научих от темата, желателно е да се обрежеш напълно, тъй като при частичното може след това пак да се наложи да минаваш под ножа. Все пак не съм експерт, но това е което научих.

Иначе, Ден 4 след операцията - тегаво спане през нощта иначе нещата са горе долу добре. Нямам оток (или по-скоро имам съвсем леко забележим), раните изглеждат стегнати и позаздравяли. Главичката обаче често ми пари леко и допускам, че това е от баните със смардлика - правих я по-силна от колкото трябва да е (от форума научих, че трябва да са 2 с.л. на 1 л., а мойта беше доста по силна - дано не доведе до някакви проблеми). По главичката има също на места бяло, прилищато на ципа или тънка кожичка. Пак от тук научих, че това също е нормално, просто главичката сменя кожа . Отдолу на пишока е леко грозна гледка (резнато ми е и гемчето), но и това е в рамките на нещата. Преди баните марлята я свалям като я топвам и нея във смрадликата... става лесно и не се разранява пишока. Мисля утре да пробвам малко да поседя без марля, да видя как ще е положението.
    Та така... до тук всичко мисля е по график, като изключим това парене на главичката от време на време.

Здравейте,на 17 години съм и съм от София... в 9ч.сутринта отивам на операция от фимоза(обрязване) само че с лазер в Хил клиник..когато приключи всичко ще напиша как е минало и ако някои има въпроси ще се радвам да помогна

Здравейте, през Януари писах в тази тема, защото мислех, че имам фимоза. Показах снимки и явно наистина имам фимоза, отидох на личен и той каза, че имам само някакво възпаление на отворчето и ми предписа някаква паста, която помогна до някъде. Но от няколко дни, като забеля и кожата някак си се забавя и трудно се забелва, а като тръгна да връщам кожичката обратно, в половината от случаите кожичката спира на половината "път" и трябва по-силно да бутна, за да се скрие главичката. А ако го оставя забелен за по-дълго, по цялата главичка се получават някакви бели петна, но само отвора е червен. Между другото, когато е забелен, кожичката(на главичката, която остава зад нея/главичката)се събира, а кожата на пениса(частта към космите) се сбръчква. Ето така изглежда моя пенис(това не е моя на снимката), когато не е забелен:
    http://upload.wikimedia.org/wikipedi.../Foreskin2.jpg
    Иначе, ето ви снимки от МОЯ, за да видите какво е положението при мен:
    http://i.imagehost.org/download/0751/Desktop
    (цъкате на Desktop.rar, това е най-отгоре дето пише Download Desktop.rar)

П.С: Ако е възможно и баткодоки да погледне, защото той коментира и през Януари, но нямаше възможност да види снимки.

Цитирай Първоначално написано от xxxxxxxxxxxxx
    Здравейте,на 17 години съм и съм от София... в 9ч.сутринта отивам на операция от фимоза(обрязване) само че с лазер в Хил клиник..когато приключи всичко ще напиша как е минало и ако някои има въпроси ще се радвам да помогна
    Успех дано всичко мине както трябва

Ден 5 - нощтта беше сравнително по-лека, не знам защо. Пак се будих на два пъти и станах към 5.30, но беше по-добре. Паренето от предните дни като че ли е изчезнало и това мисля, че се дължи на вече правилно приготвената смрадлика.... и на подходящата й температура .
    Марлите на обяд ги махнах супер трудно, бяха потопени в смрадликата почти колкото оная ми работа, но все пак успях въпреки че на едно място леко се разрани. След банята, бесен на марлите (а и не знам как щях да ги махам вечерта, ако пак ги бях сложил) , реших че е време да пробвам чувствителността - без бельо, само по долнище на пижама, което е сравнително мекичко. Очаквах да е по-зле... дразнещо е като се търка, но се търпи... може да се каже, че съм доволен. Надявам се малката раничка да не доведе доведе до инфекция, все пак тя не се търка в гащите.
    Това е засега, ще пиша пак
    Надявам се да помагам на някой с моите писания

Здравейте! Прочетох доста от написаното в темата, но не открих нищо свързано с моя проблем. От няколко седмици имам нещо като лека цепнатина, която се пада напреки на гемчето. При мастурбация започва да тече кръв, явно заради силно изпъване. Болка има, но не е чак толкова силна. Когато го мия и достигне вода до въпросната цепнатина, се усеща прорязваща болка, целият ми пенис изтръпва за момент. Да спомена, че нямам проблеми със забелване и.т.н. Въпроса ми е дали е възможно да зарастне това нещо, защото като го оставя известно време, вместо коричка на мястото на цепнатината се образува нещо бяло.. Нека ако някой е имал същия проблем да сподели какво да се прави и има ли смисъл от притеснение. На 20 години съм. Благодаря предварително за отговорите!

Принципно не съм запознат твоя проблем, но знам че това бялото се образува с цел да излекува и заздравее раната, така че не го махай. Все пак изчакай някой по-компетентен да ти отговори

Пичове имам важен въпрос.. тези от вас, които са се обрязали, епилирани ли са отдолу, защото сериозно се замислям да го направя, че нещо много нехигиенично с тия косми. И ако да, кой е най-добрия начин ?

Цитирай Първоначално написано от aha1aha
    Здравейте, през Януари писах в тази тема, защото мислех, че имам фимоза.
    И правилно си мислел. Имаш и фимоза и късо гемче вероятно , защото в покой не може ад се определи така от снимката.

Здравеите момци.. сутринта ми правиха операция(обрязване) в Хил клиник.В 9 часа ме приеха и 12 вече бях вкъщи.Операцията ббеше с лазер под местна упойка и всичко мина идеално... няма нищо страшно само гледката не е мн приятна но ще се оправи ако някои има въпроси да пита,ще се радвам да помогна

100%

Цитирай Първоначално написано от pe6666kata
    Имам проблем. Като станах тази сутрин и махнах марлята, видях че главичката ми вече не е на цяло заголена, т.е. кожичката покрива ръба отгоре, за разлика от първите два дена. Ако се опитам мисля, че мога пак да я издърпам за ръбчето, но не ми се рискува.
    Това нормално ли е? Помагайте моля

Edit: С леко дръпване се върна в начална позиция Кожичката изглежда малко набръчкана зад главичката.
    Пешка,ако е пълно обрязване в никакъв случай нещо не трябва да покрива главичката.Тя си е винаги навън и около нея няма нещо което да я покрива.Аз съм с пълно обрязване и знам

SK0RP10N
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от xxxxxxxxxxxxx
    Здравеите момци.. сутринта ми правиха операция(обрязване) в Хил клиник.В 9 часа ме приеха и 12 вече бях вкъщи.Операцията ббеше с лазер под местна упойка и всичко мина идеално... няма нищо страшно само гледката не е мн приятна но ще се оправи ако някои има въпроси да пита,ще се радвам да помогна
    Хора, колко пъти да повтарям - разказвайте по-подробно, как са ви минали операциите, за да може всеки, който иска да прочете и сравни или да види, какво го очаква.Още повече, че твоята е лазерна и няма такава описана операция тук.Ще бъде добре да разкажеш всичко от-до, без да претупваш нещата.Благодаря.

Re: 100%

Цитирай Първоначално написано от mikity_sladky
    Пешка,ако е пълно обрязване в никакъв случай нещо не трябва да покрива главичката.Тя си е винаги навън и около нея няма нещо което да я покрива.Аз съм с пълно обрязване и знам
    Всъщност още същия ден съвсем леко я дръпнах назад и тя се върна в изходно положение и до момента си е така. Дано няма проблеми.
    Аз четох по-назад в темата, че имало лекари, които и при пълно оставяли малко кожа, която да покрива ръбчето, за да се запази чувствителността. Не знам дали е вярно.

Така сега ще разкажа съвсем подробно как мина операцията.. Значи отидох сутринта в клиниката и там ме посрещна сестрата и ми каза да се съблека и да облека някаква престилка след което ме заведе в операционната легнах и ми сложи система защото не съм бил ял и пил нищо цяла сутрин.След това ми направи тест за упойката и ми каза че всичко е нормално и трябва само да изчакам доктора и да започват.Почаках 5-10 мин и тои доиде каза ми че вси4ко ще мине нормално и ми сложи нещо като малка завеса пред очите за да не гледам,би ми упоиката (малко болеше но не беше болка за умиране) и след това започнаха да работят с лазера.За 7-8мин ме обрязаха и още 10мин докато сложат шевовете.
    Зашиха ме и доктора каза че е станало супер пишок ,превързаха ме и ми казаха да полежа още 5 мин след което съм свободен да си ходя.
    Днес е 2ри ден след операцията и гледката не е мн приятна малко е подуто и посиняло но се надявам скоро да си върне нормалния цвят.Нощните ерекции малко ме поизмъчиха но няма как .. И утре съм на превръзка и се надявам доктора да каже че всичко е нормално

Пожелавам ти бързо възстановяване

При мен - Ден 6. Плюсове и минуси:

+ подобряваща се чувствителност - днес е 2-ри ден от както го пускам за известно време да се мандахерца без марли и нещата видимо вървят към подобрение. Има само леко дразнение, това е всичко Дано отшуми за няколко дни.
    + вече не усещам никакво парене, болки или дори дискомфорт в нормално състояние с марли (единствено леко опъване на конците от време на време)
    + намалява паренето при пикане, като вече едвам се усеща (също така пикая в една права, здрава, силна струя още от първото ми уриниране след операцията)
    + нямам големи отоци, единствено малки синини отгоре и отдоло на пениса

- нощните ерекции остават без промяна - след като се събудя в ерекция, освен стягането на конците, изпитвам и пареща болка (не твърде силна де) за 15-20 мин след ерекцията. Това нормални ли е? При вас как е било?
    - все още има не напълно заздравяли рани, макар че нощната марля я махнах сравнително по-лесно отколкото вчерашната (просто топите по-дълго марлята в смрадликата и дърпате съвсеем леко)
    - от долната част не е приказна картинка, като от там продължава редовно да си пуска кръв и разни други мазни субстанции (особено през нощта). Това нормално ли е?
    - не съм епилиран отдолу и се притеснявам да не си докарам някакви инфекции Затова и не седя постоянно без марля.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си