- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- Фимоза, или защо не мога да забеля главичката
При мен предприеха по-различен подход за фимозата..Не е обрязване, направиха нещо друго, тъй като лекаря каза, че фимозата ми е лека и може да се размине без пълно обрязване..И тъй като нито аз, нито баща ми бяхме за обрязването решихме да пробваме така - в крайна сметка нищо не губя, ако няма ефект ще ме обрежат и съм готов.Таа, сега ми махнаха късото гемче и мога да кажа, че всичко се случва прекалено добре, за да е истина.Имах голяяям проблем с упойката - с голям зор ме хвана, тъй като през цялото време "сънувах" някакви тунели, странни преминавания и прочие..Бе направо си беше кошмар.Като се събудих още по-зле всичко в устата ми бе залепнало, тъй като не бях пил и ял нищо..Чак към 1 ми дадоха да пия..Та както и да е - това беше най-лошата част.Сега - 1-ви ден след операцията нямам никакви проблеми.Нито съм имал болка, само лек дискомфорт, но не е нищо особено.При уриниране също проблем нямам - освен, че първия път ме беше страх да се изпикая.. xD само леко щипе 5-10 минути след това..Бе като цяло се бях приготвил за нещо много много по-тежко..Сега съм само с марля, макар че след като се изкъпах преди малко и нея свалих..Абе как се справяте да не го мокрите като се къпите?Аз сложих найлонова торбичка, стегнах с ластик, че и с конец вързах и гледах да не мокря мн-мн там и все пак като излязох от душа марлята беше мокра..Бе като цяло всичко се развива много, ама много по-добре отколкото съм очаквал.
Първоначално написано от eliyiy
Колкото повече си пазите златоценните пишки, толкова по-дълго ще имате свръхчувствителност.Праве е като мен - оперираха ме на 5 март, на следващия ден вече ходех без марлите, директно в гащите.За 2-3 дена всичко си дойде на мястото, без да хленча.
Щом имате пишки, значи сте мъже.
А щом сте мъже трябва да се държите като такива.
Това си го повтарях нон-стоп около операцията и определено ми подейства
Напълно съм съгласен - и на мен ми се щеше да ги махна на 2-рия ден но се притеснявах заради раните. Вече от 2 дена се мандрахерцам без марли у нас и нещата се подобряват - неприятно е, но наистина трябва да се стиснат зъби и да се действа. Няма смисъл да се отлага... ще го чакам да заздравее 1 месец и после ще почвам да свиквам с чувствителността.
Въпреки, че наистина има хора, които ги боли адски, повече от нормалното... при тях е по-трудна ситуацията.
Здравейте, днес е 3ти ден от лазерната операция и нещата са почти нормални..има малко отток но ще се оправи.Няма болка освен при нощните ерекции но там няма как .. след малко отивам на превръзка и ще видим какво ще каже лекаря![]()
Абе пичове, тази сутрин като се събудих видях, че кожата между шефовете и главичката (тази, която принципно е от вътрешната страна) се е подула. Нормално ли е там да се образува оток? Как мислите?
Преди малко се върнах от превръзка.. лекаря каза че всичко върви нормално и след 5-6 дена отивам да махат конците![]()
![]()
Здравейте!Малка раничка на пениса може ли да доведе до преждевременна еякулация.Защото от 4 години водя полов живот и не съм имал проблеми с преждевременната еякулация ( винаги съм карал минимум по 5 минути), но от както ми се появи една мъничка цепка, която е много чувствителна свърших за около 20-30 секундиКакво мога да направя за по-бързото и заздравяване?Някой имал ли е подобен проблем?
Добро утро на всички! Днес е 4тия ден от операцията ми.Положението е по-добре .. оттока почти е изчезнал само отпред има нещо като някаква коричка и е на път да падне докато пикам,но не мисля че е повод за притеснение.И нощните ерекции вече почти не са проблем,няма болка няма нищо![]()
най-накрая,след 3 месеца страх и отлагане се оперирах вчера сутринта.Докторите и сестрите бяха много стабилни,постоянно се бъзикаха нещо да ми отвличат вниманнието.Беше с местна упойка,ама от време на време се усещаше бодване,ама кво да се прави,търпи се.До днеска носех някакви превръзки,който нз с какво бяха,от днес съм на превръзки с реванол,сестрата ми показа как се правят и ме изписаха(забравиха да ми свалят абоката или там кво се казва,ама кво да се прави,слетобед сигурно ще трябва да се връщам).Гледката след операцията не е особено приятна,но си бях приготвен за шокираща гледка,така че не се уплаших особеноИнтерсува ме другите след колко време можехте да ходите нормално,без превръзки,доктора ми каза следващия четвъртък да ида да видиме кво става с конците,а дотогава реванол и да избягвам движението.Между другото,не ми взеха пари за нищо,нито за операцията,нито за престоя в болницата
Нощта беше гадна,събуждах се през 1,2 часа от болки заради ерекция,това след колко време минава? Та,ако има някой който още се чуди,няма за къде да отлага,тъи като от това полза няма
Пичове, имам спешен ПРОБЛЕМ. Утре сигурно ще отида на лекар (въпреки че е събота), но моля който може да помогне. От дясната страна, зад главичката, където са шефовете, кожата е подута доста повече и има някакво образувание, където се събира жълт секрет (най-вероятно гной). Не става въпрос за мястото на гема, а за това при шевовете от дясната страна на пениса. Помощ. На няйкой случвало ли му се е? Нормално ли е?
Edit: Сега се връщам от ВМА и понеже е събота и нямаше дежурни уролози ме прегледаха двама хирурзи в спешното, разчоплиха корите, промиха раната и казаха, че нямало нищо страшно. Нещо много почнах да се филмирам последните дни.
Още от вторият ден съм същия..Поне при ерекциите нямам болки, ама зат'ва пък до вчера се събуждах с доста голям оток, който до вечерта постепенно спадаше..Сега, гледам - тоя оток е намалял значително, но пък ерекциите се върнаха доста по-често /първата вечер нямах ерекция, да не повярва човек/, абе като не го тормозя му е добре.Първоначално написано от pe6666kata
При мен отляво ми се струва, че е набрало има някакво беличко покрай раната, ама засега не ме притеснява и не съм ходил на доктор за него..Кой го знае кво е.Аа, от вчера съм без превръзка /беше просто превръзка, колкото да не се търка в гащите/.По-яко е![]()
Първоначално написано от eliyiy
абе,някой свалял ли е превръзките преди да спадне отока?Че аз заради него не смея да ги свалям,нали има риванол в тях.А,и се усеща доста гадна миризма вече,като не е мит от няколко дена,някакви идеи?
Преди малко ми падна превръзката и се наложи сам да си я сменя но не се справих мн добре и сега разбирам какво ще ми е като я махна напълно..дразненето е ужасноУтре съм последно на превръзка и във вторник ще ми махат конците
Положението е добре,няма отток само има отгоре на главичката малко лилав цвят но и тои ще изчезне скоро
![]()
Здравейте : ) На 17 год. съм и като бях по-малък имах слепване на кожичката със пениса, от което ме оперираха, но въпреки това дори и до сега мога да забелвам главичката само в нормално положение (тоест когато съм в ерекция стигам до половината). Това би ли ми попречило да правя секс и дали евентуални "упражнения" биха ми помогнали да избегна нова операция ?
Здравейте, на мен пък ми се появиха едни червени петна по главичката и някой са мн ярки направо като кръв червени и сега много сам се притеснил. Четох за Баланит и Еритроплазия на пениса . Ето и нещо повече за тях:
Еритроплазия на пениса
Заболяването се характеризира с яркочервени кадифеhttp://www.teenproblem.net/forumни плаки. леко изпъкнали, с рязко очертани контури. Засяга предимно главата и е безболезнено. Еритроплазията може да вещае злокачествено заболяване и ако не се излекува, съществува риск от рак на пениса. Когато е поразен само препуциумът, лечението е обрязване. По отношение на глаhttp://www.teenproblem.net/forumвата се прилага локална радиотерапия или силни цитоток-сични кремове.
Баланит
Възпалението на главата се нарича баланит. а на препуциума - постит. Ако и двете настъпят едновременно, става дума за баланопостит. Баланитът предизвиква зачервяване, възпаление и сърhttp://www.teenproblem.net/forumбеж на главата на пениса. Страданието засяга около 4% от момчетата в предучилищна възраст, но и по-възрастни мъже. Причинява го най-често гъбичката Candida albicans, от която се получава млечницата. По главата на пениса се появяват малки червени точици, а под препуциума се събира смегма. Препоръчва се незабавно изследване на урината, за да се изключи вероятността от диабет, чийто първи симптом е твърде често баланитът. Други причини за заболяването са инфекция с най-обикновени кожни бактерии, венерически заболявания и химическо дразнене. Профилактиката на баланита се изчерпва главно с под-държане на хигиена и често измиване под препуциума. В по-леките случаи промивките със соден разтвор два пъти дневно бързо ликвидират симптомите. Едно проучване е доказало, че сапунът е противопоказен и честото измиване само с вода е за предпочитане. Сапунът има свойството да повишава рН на кожата, което изостря възпалението, причинено от лека инфекция. В някои случаи баланитът може да се дължи на алергия към перилни препарати или просто на протриване. Когато е в по-силна форма и се дължи на гъбична инфекция, баланитът трябва да се лекува с антигъбични кремове като Клотримазол. Ако инфекцията е бактериална, трябва да се прибегне към антибиотичен крем или таблетки. Появи ли се в тежка форма, със силно подуване на препуциума, или с чести рецидиви, налага се обрязване.
Въпросът ми е на някой друг случвало ли му се е това ?
В сряда отивам да ми свалят концитеи искам да попитам боли ли и какво е усещането за да знам с каква нагласа да отида и какво да очаквам
![]()
В дискотека ако го напраиш ще е много глупаво от твоя странаПросто се съберете у вас яжте , пийте и се веселете пък и може някъде по улиците да скиторите
![]()
Който нож вади , от нож умира!
Аиде де някои няма ли да ми каже как е с конците боли ли не боли ли ... ?![]()
и аз това се чудя,на мен в четвъртък май трябва да ми ги свалят,ама гледам навсякъде по ръба на кожата има нещо черно,там дето са конците,някой да има представа какво е това![]()
ми може да е нещо от самата рана по добре попитаи лекаря си..аз нямам такива защото моита операция беше с лазер и няма никакви рани,но сега ме притеснява конците как ше ги свалят но утре ще разбера :P
xxxxxxxxxxxxxxxxxxx,разкажи как мина,свалиха ли ти конците и как точно става
За сваляне на конците лекаря ми каза да отида днес след 3 часа и когато се прибера ще разкажа как е минало а ако питаш за операцията как е минала 1-2 сртаници по назад съм описал всичко![]()
![]()
за конците ме интерсува![]()
Преди малко се прибрах от лекаря,свалиха ми конците.Всичко мина добре няма болки няма нищо,усеща се само нещо като поддръпване.Цялата работа траеше около 5-6мин. след което ми сложи превръзка и каза че утре мога да я сваля и да се изкъпа без притеснение че ще се намокриИ каза че след 15-20 дена вече мога да го ползвам по предназначение
![]()
Здравейте, днес в 5 часа се прибрах от болницата, и за всички, които се притесняват, сега най-подробно ще обясня как протече всичко.
На 16 години съм и ме оперираха в Пирогов, и отначало, както всеки друг, имах известни притеснения.Само да отбележа, че аз имах лека форма на фимоза и се нуждаех само от "цепване" на пръстена, т.е. малка интервенция.
Вчера отидохме с нашите в болницата за изследвания.Първо ме пратиха за кръв и урина.Взеха ми кръв от пръста, няма нужда да обяснявам как се дава урина, и оставих пробата на гишето.След 15 минути резултатите бяха готови.После отидох на ЕКГ(електрокардиограма), което беше възможно най-простото нещо.Лягаш, слагат ти разни щипки по краката, ръцете и гърдите и за 30 секунди резултатите са готови.Най-накрая трябваше да се срещна с анастезиолога(човекът, който отговаря за упойките) и да ми направят тестове за алергии.Сестрата прави леки драскотини с едно "ножче", ако мога така да го нарека(излгежда като одраскване от котка), на ръката ви, след което от различни шишенца с някакви течности в тях слагат на всяка драскотина различна течност.Така се проверява дали ще се прояви алергична реакция, каквато аз нямах, за щастие.Този тест за алергии е важен за упоиката.Също така, ако преди това сте боледували или нещо такова, трябва да го споменете на анастезиолога.
И така, разбрахме се да дойда днес сутринта в 7, гладен и жаден.Казаха ми и да си нося пижама.Така и стана, настаниха ме, и чаках до 9 часа.След това ме извикаха в манипулационната.Там сестрата ми даде някакви хапчета, след което ми сложи абокат във вената(това е една игла, върху която има една пласмасова част с дупка, в която се вкарват лекарства и преминават право във вената).После се върнах в стаята, чаках до 9 и 30, когато сестрата влезна в стаята ми и ме сложи на инвалидна количка, отведе ме до операционната и там свалих пижамата.Анастезиологът беше печен, разпитваше ме за бившата ми приятелка, бъзикаха ме, и това някакси сваляше напрежението.Сложиха ми апарат за кръвното, разни неща да ми следят жизнените показатели, и ми вързаха ръцете и краката.Упойката беше венозна, и ми я инжектираха чрез този абокат.Почувствах се и странно, и яко, сякаш бях на 5-6 водки, и след 2-3 минути тотално се замаях и неусетно заспах.Когато ме събудиха всичко беше минало и бях в някакъв полусън и помня, че докато ме караха в стаята, в която ме настаниха, сестрите непрекъснато се оплакваха колко много тежа
Това е ставало към 10 часа.След това спах 2-3 часа, хапнах на обяд, пак поспах малко, и към 5 вече можех да си ходя.През цялото време, докато спах, си бях с пижамата, не усещах болка, щипене или нещо друго.. и тука съвет от мен - носете си по-широка пижама, за да ви е по-свободно за раната.Дори нямах марля, казаха ми, че не е сериозна раната и няма смисъл, но като я видях не беше токова хубава гледката..има малко засъхнала черна кръв, малък оток и 2-3 шева, но се надявам скоро да спаднат.За огромно щастие нямам боли докато уринирам.Не ми предписаха обезболяващи, само ми казаха да му слагам реванол и да правя бани в смрадлика.Ходя си нормално, за нощните ерекции не знам, сигурно тази нощ ще разбера
Иначе знам какво ви е, но просто разберете, че няма нищо страшно, ако сте попаднали на правилните хора.Бях много нервен, особено към 9, но сега разбирам, че няма нищо страшно, но все пак всеки се страхува от неизвестното.Успех на всички, които ще се оперират, не се притеснявайте, а на възстановяващите се - приятно възстановяване
Дано да съм бил полезен !