- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- Фимоза, или защо не мога да забеля главичката
хора кажете някой добър лекар ?
хора може ли някой да ми даде кординатите на някой добър лекар който може да ме обреже добре под добре имам предвид точен кръг ? ако може на лично мерси предварително
При мастурбация, явно не съм усетил кога е станало(понеже брулих яко, за което вече съжелявам), накрая видях по пръстите ми кръв(малко) погледнах пениса от долната страна на главичката имаше малко кръв
.. мамка му .. преди 16 дена ми направиха циркумцизия а преди 4 месеца операция от къс гем(така че няма шанс да се е скъсал късия гем - щот го немам)... Кръвта сега спря, но ме е страх. Видях, че препуциума малко повечко се е разширил
.. да не би да съм скъсал нещо или някаква кожичка
![]()
и дали довечера да правя бани със смрадлика (спрях ги преди 2 3 дена)
помогнете бързо моля![]()
Dream..
Think...
Do...
Live...
Be...
Първо се успокой.Не си първия, нито последния.През деня си слагай превръзка със стерилна марличка с риванол, вечер прави баня със смрадлика и бързо ще отшуми.Риванола ще подхрани, смрадликата освен че помага за заздравяване ще почиства.Така вероятноста да направиш инфекция се свежда до мин.
С мастурбирането задръж няколко дена, после внимателно действай, тва яко брулене... рано е още.На 16-тия ден и шевове не са паднали още.
Освен това на сухо не е добра идея, трябва смазка, бебешко олио, а пък с нея рискуваш да инфектираш.Затова ако брулиш, използвай бебешко олио, а после прави баня със смрадлика, за да елиминираш опасноста да се инфектираш.
Сега отивай да си вземеш стерилни марли, бинтче, риванол и лейкопласт и му прави превръзка поне няколко дена.На мен ми се беше отворила раната, ти за едно прокървяване се притесняваш-и все пак зарастна и заздравя, така че споко-организма си знае работата.
Да спомена, че нямам шевове. Направиха ми цепване на горната част на препуциума.Мерси за отговора
Dream..
Think...
Do...
Live...
Be...
Значи не са ти правили циркумцизия, а пластика.Както и да е, съветите ми си остават...
Успях!
Успях да се излекувам от фимоза без операция.![]()
Преди около 2 години не можех изобщо да забеля главичката, нито в ерекция, нито в покой.Започнах обаче да опитвам всеки ден и малко по малко успях да я забеля. В ерекция естествено не можех. Но започнах всеки ден да я забелвам и да стоя така със забелена глава. Дърпах и кожичката леко с цел да се разшири.
Отне много време, но ефекта е налице.Вече мога да забелвам главичката и в ерекция без никакви проблеми.
Само мисля, че гемчето ми е малко късо, но продължавам с упражненията!![]()
![]()
Д-р Доросиев ПИРОГОВ.За мен е перфектен.... ако искаш да се убедиш....google.bg пишеш Емил ДоросиевПървоначално написано от obrqzvane1
ако решиш мога и номер да ти дам
![]()
хора вече ми е 11 ден от операцията от къс гем има едно конче останало(то немпречи).Значи вече мога спокойно да го забелвам без никакви болки и опъвания, когато влезне в ерекция се заголва до половината(преди небеше така),аз го забелвам целия и кожата се събира плърно зат ръбът на главичката.Няма болки няма нищо,но виждам кадето беше гемчето има една много мъничка зипа дето играе същата роля като гемчето преди да ми направят операцията,неми позволява да се отпусне кожата до край/надолу.
След 1 седмица и малко повечко тренировки, ще се отпусне, дишай.
Значи има шанс да се инфектирам с бебешкото олиоПървоначално написано от exsteen
?
Dream..
Think...
Do...
Live...
Be...
Макс, изчакай още малко, мой. Търпение и дишай, не бой се, няма да останеш без секс)
Здравейте!
Имам разни опасения за късо гемче, да ги споделя. Забелвам кожичката, набира се зад главичката и гемчето опъва, чак когато опитам да опъна кожичката още по-назад. Не ми е правило проблем до сега при секс или мастурбация, но кожичката винаги седи набрана зад главичката и не е напълно опъната. Таа, късо гемче или просто много кожа? ;D Не съм чувствал дискомфорт до сега и не ми се занимава с операции, ако ще е само козметичен дефект, така че моля за компетентен отговор! Благодаря!
Компетентен отговор без снимки = няма такъв.
Имаш къс гем, който не ти пречи при секс, често срещано.
Но все пак трябва да отида да го оправят, иначе рано или късно ще стане лошо? Или поне така разбирам от постовете, които прочетох до сега [не всички, че те нямат край ;D].
Ммм, ако не ти прави проблем и ако нямаш дискомфорт, няма смисъл. Но усетиш ли разно напъване по време на акта или дращене, ходи да го махнат. 2,3 седмици след това не трябва да правиш секс, защото си е раничка все пак, но нищо страшно и напълно безболезнена манипулация.
Иначе има случай, в които гемът се къса, но то трябва да е много екшън в леглото и наистина да е некомфортно.
Наистина много ти благодаря! ^^
Дърпа ли го на една страна?
Дискомфорт при ерекция?
Dream..
Think...
Do...
Live...
Be...
Нямам дискомфорт при ерекция, нито дърпане. След нормалното опъване от ерекцията нали, се събира кожичката зад главичката, и ако продължа да я дърпам назад, тогава вече има.
Здравейте
3-ти ден след операцията от късо гемче...
Не знам защо но си мисля, че не са го отрязали колкото трябва...
Тая сутрин като се събудих пробвах да издърпам кожичката зад главичката... ок ама ми се стори накрая, че пак седи опъната, но явно от напъването леко текна кръв и си я върнах...
Гемчето го рязаха с лазер и сега се мажа с Йодасепт(хирурга ми го препоръча)
Та въпроса ми е: Дали има шансове да са го отрязали не достатъчно и дали може да се срастне наново?
Споко, 3ти ден... за 3 дена не може да ти мине рана, ако се пребиеш на пътя.
хора аз съм на 12 и не мога да разбера каква е тая болест значи това е да не можеш да си дръпнеш кожичката или не може да ти остане така без да го даржиш щото аз нали като малък ми казаха да си я дърпам и нали по едно време ми се скъса едно нещо около главичката щот да не става дума за онова нещо като си гледаш пениса отгоре онуй нещо като опънато въже отдолу благодаря моля кажете щот да знам ко да направя
Da jivota kratuk e zatova izjivei go kato za svetovno
значи: Аз питам какво представлява обрязването или тая операция да не е да ти дръпнат кожата назаде и да ти резнат едно нещо като важенце отдолу на пенисаПървоначално написано от georgi12
Da jivota kratuk e zatova izjivei go kato za svetovno
Пак неможах да те разбера... Едва от части схванах. Значи обрязването(циркумцизията) представлява отрязване на препуциума с цел да стане възможно безпроблемното оголване на пениса и премахване на Фимозата! Ако питаш това...
Това не е болест, а патологично състояние...
Ако неможеш да си заголиш пениса(или както ти каза "да си дръпнеш кожичката") вероятно имаш фимоза. Консултация с лекар/хирург/уролог би решила проблема...![]()
Dream..
Think...
Do...
Live...
Be...