- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- Фимоза, или защо не мога да забеля главичката
само направлението ти тря 2.40 е прегледа сруго сичко е безплатно като си здравно осигорен
И аз имам проблем, но не мога да го определя като никой от изброените. Изчел съм всичко къде що има из нета, но нищо не отговаря на моя проблем. Не съм ходил на лекар и реших да пиша тук с цел да се опитам сам да си оправя проблема. Значи, самата ми кожа е извъртяна, усукана или както искате го наречете наляво... демек юзчето не е точно между двете полукълба на главичката, а част от него е върху лявото полукълбо. Опъвам, разтягам (както пишеше във всички сайтове които съм чел) и какво ли още не правя с кожата си но не иска да се покаже главата но стига само до малко над ръбчето но не и да се покаже цялата (това е при ерекция). Плюс това кожата е стегната (въпреки всички разстягания) в края си и не иска да покаже цялата глава отвън. Даже се опасявам че ако това стане ще е доста зор и болка да се върне обратно. При покой се показва цялата главичка но самата кожичка се обръща с вътрешното навън в края си. Не мога да определя пробема ми нито към Фимоза нито към Синехиите а що се отнася до късото гемче да наистина е малко късо защото се криви цялата глава при опит да я "покажа". Ако някой знае нещо по въпроса да пише на лично. Благодаря предварително.
Щом бива, значи ще бива.
ВЪЗРАСТ ?!Първоначално написано от chochkoo
опасявам се, че сам - за жалост - няма начин да си поправиш проблема, съдейки за него по беглото и хаотично описание споделено по-горе.
най-вероятно се касае за фимоза релативна (щом позволява забелване в покой), а дали гемчето играе водеща или вторична роля в това състояние е трудно да се прецени по няколкото написани реда. във всички случаи то е ангажирано в този процес и за ролята на този ангажимент може да има много равновероятни хипотези. инфото не е достатъчно за да се верифицира която и да е от тях.
това изчерпва и въпроса относно "извъртяната или усукана кожа".
а това "При покой се показва цялата главичка но самата кожичка се обръща с вътрешното навън в края си. " - само потвърждава написаното по-горе. кожичката се обръща понеже точно под нея остава много тесен впит в корпуса на пениса кожен пръстен, който не позволява тя да се разстила.
при всички случаи рано или късно ще се наложи хирургична интервенция.
Здравейте ! Миналия петък се оперирах от късо гемче. Минаха 1 - 2 и сега като отидах в банята като го измих и видях че има кръв по него ! И сега като излзам докато се изсуша , той пак беше целия в кръв ! Искам да питам това някво възпаление ли е или е нормално след операцията ? Мажа го веднъж на ден с ДЕФЛАМОЛ ! На 15 години съм и забелязах че нямам жевове на гемчето ! Най вече се обръщам към batkodoki!
ако се опитваш да го заголиш нормално е да карви а на гемчето не се слагат шевове мисля аз сам 6 ти ден а несам го заголвал да видя отдязаното гемче а ти на 1-2 ..
Винаги да ходя до тоалетна го забелвам , когато пикая . Може да е заради това
Не се притесняваите толкова!Аз имах проблем при забелването в ерекция,но правих тренировки (топях го във вода,заголвах го) и сега след 2 месеца мога да си го заголвам почти целия,задната част където е гема ми се открива и остава лицевата съвсем малко.Така че успех и повече тренировки!
Здравейте. Искам малко насока за това дали ми е нужно някакво хирургично третиране. На 16 съм 178 висок и тежа 65 кила и пенисът ми е 14см. В спокойно състояние мога да го забелвам до край без проблем, но в ерекция мога до средата и ме пристяга. Ако искам да се оперирам задължително ли е родителите ми да знаят защото не искам да споделям с тях това, знам че те са хората, на които трябва да кажа ама си имам причина за да не искам. Също така колко скъпо ще ми излезе и има ли избор на различни техники на опериране или има само 1 начин, по който се извършват тези хирургически намеси. Искам да знам и много ли са грозни белезите, които остават.
по това което описваш имаш фимоза. начина е само кела хирургическа интервенция (операция) белезите се махат друго ако те интересува питаи. ама отиди на уролог по добре да ти обясни подробно.
ДЕН 16 ти повече от половината конци ги няма![]()
![]()
. С ерекцията вече започва да се разкрива готината гледка.
![]()
![]()
![]()
Имам въпрос кога човек има фимоза, когато при ерекция не се оголва главичката без да пипаш чудото ли?
Ако с ръка му помагаш да се забели и не ти стяга или опъва кожичката, и после се разстила равномерно, може да се каже че нямаш проблем.
Преди месец ме оперираха от фимоза с пълно обрязване но отокът още си стоиднес доктора ми каза да мажа с дипрогента? на някой задържал ли му се е толкоз отока?
Уви, не! Като е спокоен се забелва с малко зор, но като ми стане звяра, се издърпва с бая зор и се връща по същия начин.Първоначално написано от exsteen
Има още нещо: когато е в ерекция, отгоре главата си увеличава около 2 пъти, отдолу (където е кожичката, която придържа главичката закрита) главичката се увеличава много малко. Забелязвам, че главата е по-малка и в спокойно състояние, но при ерекция проблема сякаш се увеличава.
Годините са ми 14(почти) и искам да ви питам: Това второто още един проблем ли е или е в резултат от първото, което вероятно трябва да се оперира?
Ако ще те успокои - да , моят оток стоя 65 дни .Причината беше вторична рана , далеч от среза , причинена от превръзката.Първоначално написано от musha
Не го мажи с никакви химикали .
Спадането на отока е различно при всеки организъм.
Докато има вътрешна рана има и оток.
Това второто или не го разбрах правилно или искаш да кажеш че кожичката е толкова тясна, та чак пречи на пениса ти да се уголемява свободно.Съдейки обаче по това че все пак си успявал, макар и със зор да заголиш главичката, вероятно не е каквото си мисля.Първоначално написано от wutthefuck
Общо взето, проблем като цяло имаш, но пък е още твърде рано да лягаш на онази хоризонтална маса, където единствения източник на топлина е мощната лампа над нея.А и предполагам, самия ти чувстваш че е прибързано да търсиш помоща на скалпела... и вътрешното ти чувство е право.
Ето какво можеш да направиш-вземи си бебешко олио-гел.Примерно на Джонсънс, с лайка, продава се в 345, Билла, СБА и прочее.При всяка мастурбация, предварително го овлажнявай добре.След което се старай да при всяко движение с ръката да го заголваш максимално до долу и после да връщаш кожата обратно, като под максимално имам предвид, докато не те боли или опъва силно.Имай предвид, че се иска упоритост, като най добре е дори след постигане на резултат, да продължиш да мастурбираш по този начин.Той всъщност е правилния начин за мастурбиране, защото по време на секс, точно това се случва с пишката ти, но у нас, в България, тая тема е забранена и няма от кой да чуеш това.Затова и повечето деца, както и аз самия докато бях дете, при мастурбиране само го разтъркваме, без да го забелваме, а разбираме че има проблем когато вече кожата не се разтегля толкова лесно.Но на 14 години, не би трябвало да е трудно, стига да няма съпътстващи проблеми-примерно белези от предишни манипулации.
Ако поради някаква причина, не искаш или не можеш да мастурбираш така, обрязването до 18 годишна възраст е безплатно, но се иска съгласие от родител.Операцията не е сложна, не е задължително да те настаняват в болница.Възстановяването отнема около месец.
Препоръчайте ми в коя болница (при кой лекар) да се оперирам и аз. И също някой ако може да разясни относно процедурата с лазерната операция и кое е по-добрия вариант. На 18 съм
exsteen написа:
Това второто или не го разбрах правилно или искаш да кажеш че кожичката е толкова тясна, та чак пречи на пениса ти да се уголемява свободно.Съдейки обаче по това че все пак си успявал, макар и със зор да заголиш главичката, вероятно не е каквото си мисля.
Общо взето, проблем като цяло имаш, но пък е още твърде рано да лягаш на онази хоризонтална маса, където единствения източник на топлина е мощната лампа над нея.А и предполагам, самия ти чувстваш че е прибързано да търсиш помоща на скалпела... и вътрешното ти чувство е право.
Ето какво можеш да направиш-вземи си бебешко олио-гел.Примерно на Джонсънс, с лайка, продава се в 345, Билла, СБА и прочее.При всяка мастурбация, предварително го овлажнявай добре.След което се старай да при всяко движение с ръката да го заголваш максимално до долу и после да връщаш кожата обратно, като под максимално имам предвид, докато не те боли или опъва силно.Имай предвид, че се иска упоритост, като най добре е дори след постигане на резултат, да продължиш да мастурбираш по този начин.Той всъщност е правилния начин за мастурбиране, защото по време на секс, точно това се случва с пишката ти, но у нас, в България, тая тема е забранена и няма от кой да чуеш това.Затова и повечето деца, както и аз самия докато бях дете, при мастурбиране само го разтъркваме, без да го забелваме, а разбираме че има проблем когато вече кожата не се разтегля толкова лесно.Но на 14 години, не би трябвало да е трудно, стига да няма съпътстващи проблеми-примерно белези от предишни манипулации.
__________________________________________________ _____________
Май и ти не си ме разбрал, със зор значи със много зор опъва ми не стига докрая и освен тва откакто се помня е все така ....
Добре, опитай да направиш това което ти написах.Няма да стане по зле, просто докато ти стане навик, ще е странно.
Обрязването винаги е вариант, може още сега да отидеш и да поискаш да те обрежат-стига да няма усложнения, това ще реши проблема веднъж завинаги.Няма вече и да има инфекции по главичката и неприятна миризма.Но ако се колебаеш все още, опитай първо с "тренировки".
Ако ли пък не се колебаеш, стъпките са първо да кажеш на вашите.Без родител няма да стане операцията.После отиваш на преглед при уролог.Твърде вероятно е да ти кажат "нищо ти няма", но щом ти е дискомфортно, значи ти има нещо.Могат да ти предложат варианти с цепене, пластики, инцизии (общо взето едно и също нещо), с премахване на късо гемче... аз съм минал по тоя път, фимозата си остава.Със пълно обрязване е гарантирано че ще ти е решен проблема после.
Следва самата операция, след която си има един куп ритуали за по добро и бързо оздравяване.
Ти избери сам, ние сме тук да помагаме![]()
Здравейте.Имам въпрос.Когато ми е в ерекция се забелва без проблем,оаче там където е френлулума как да кажа се едно френулума издърпва кожичката малко и тя седи на 1 см от главичката..нали ..ако ме разбрахте...това френулум бреве ли е или...благодаря предварително
Препоръчайте уролог в София, моля?
здравеите оперираха ме от фимоза и късо гемче преди 22 дена имам 4 шева на гемечето другите сичките паднаха но когато го забеля в станало састояние там кадето е премахнато прастенчето от фимозата пак е тясничко и стяга стои по твардо ще се оправи ли и имам чуството че кожата макар и без гемече сега отдолу е по къса от колкото зад гладата там седи по сабрана зад главата и немога е опана назад има ли проблем или така трябва да е мерси ! на 21 год сам забравих да спомена че несам с пално обрязване а само ми е махнат крага кожата покрива главичката
здравейте на 22 съм и имам фимоза от първа степен и късо гемче значи когато ми е във отпуснато състояние успявам да забеля кожичката без проблем но когато е във ерекция това става доста трудно поради голямата ми главичка и тясния препумциум и след като я забеля препумциума който е отишъл зад главичката стяга яко там и ми се губи ерекцията също така забелязвам че след като успея да го забеля което става трудно френулума не ми се разпъва по дължината на пениса което най вероятно е късо гемче в началото на темата пише че фимоза плюс късо гемче се отстранява само със обрязване за което аз съм абсолютно против не искам да ме обрязват и искам да попитам към какъв лекар да се обърна защото тук половнината пишат уролог половината хирург и колко приблизително струват операциите за отстаняване на фимоза и късо гемче
лекаря е уролог операцията е безплатна може и без пално обрязване .... само отстраняване на прастенчето (фимозата) и махането на късото гемче
аз се притесних че ше трябва да ме обрежат заштото в началото на темата е написано ЛЕЧЕНИЕ НА КЪСО ГЕМЧЕ
Лечението е само оперативно. Нарича се френулотомия или пластика на гемчето. Изглежда приблизителноТАКА.Може да се извърши по различни способи и технологии.
Премахването ма късото гемче НЕ означава обрязване, ако не е съчетано с фимоза.
Когато проблема е само в късото гемче след френулотомия външния вид на пишока ви няма да се промени.
за тва се стреснах