- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- Фимоза, или защо не мога да забеля главичката
Въпрос към batkodoki,ако можеш отговори,но и не само към него ако някой знае нещо по въпроса да помага ето и въпроса:Момче на 20 години съм и скоро имах операция на късото гемче е всичко мина добре дори без кръв сега 2 седмици след операцията съм се възстановил напълно но мисля че има проблем и искам да се консултирам с теб.. когато е възбуден максимално пениса и кожата от задната страна на главичката ( не където беше гемчето а от другата) не се свлича максимално надолу и стои плътно по ръба на главичката дори не слиза под ръба й , и не може да се свали по-надолу пробвах..... а в предната част където беше гемчето е смъкната кожата и има дори 1 см разстояние между кожата и главичката но в задната част не е смъкната под ръба на главичката и мисля че самата предна част където беше гемчето не позволява и отзад и да се смъкне по-надолу. Искам да попитам нормално ли е да е така кожата в задната част на главичката или трябва да е под ръба на главичката в максимално възбудено състояние и ако не е нормално ще ми пречи ли при секс или няма проблеми , имам предвид ще трябва ли да се подлагам на други допълнителни интервенции?
Мисля, че имам фимоза и къс гем .. За фимозата не съм сигурен, понеже в спокойно състояние мога да забеля главата. Възможно ли е двете операции да се извършат едновременно, колко време ще е преиода на възстановяване и докато се правят операции члена в спокойно състояние ли трябва да бъде? На 14 години съм
Пълното обрязване разрешава и двата проблема едновременно.Периода на възстановяване, ако имаш предвид функционалноста му-след втората седмица ще можеш да го пробваш внимателно, а за около месец, вече ще е звяр.Докато правят операции, щеш-не щеш, си е в спокойно състояние, защото упойката ще го тушираТака и трябва да бъде
А пък по време на прегледа, няма да е лошо доктора да го види надървен, за да му е ясно какъв е проблема.Също така преди самата операция пък, за да знае как да му направи новата кройка![]()
Момчета , тези от вас които имат проблем със забелването могат ли да правят секс ? Не говора за фимоза , а за лека степен на frenulum breve , че се притеснявам за брат ми...
[quote="Гостенин"]Здравейте, значи и аз явно имам тази фимоза обаче не мога да определя в какъв стадии е...Сега като не ми е еректирал пишока мога да си го забелвам докато не започне да се опъва ципата, но пак тясното пръстенче си личи...Като ми е твърд пишока пък мога да я заголя кожичката до края на главата , но пак тая ципа ми пречи по надолу. И когато я заголвам е малко все едно си слагам презерватив (подвивам), ама това е съвсем малко. Обаче не схванах за тази парафимоза , как така да не мога да я върна кожата обратно...Не става от самосебеси все пак трябва да я бутна малко, но чак да не мога не е...Така ли е нормално?! Та значи знам че тази ципа трябва да се разтегне с масажи и лъскане по често. Обаче ще помогне ли за намаляване на тази фимоза , ако да кажем вечер спя с оголен пишок и нали когато съм в ерекция тогава да ми се поразшири малко кожата ?! Страх ме е да не е тази Парафимоза, да не остана без пишок докато спяВсмисъл тя кожата ми я стяга главичката, но е малко болезнено само като се напъна да го втвърдя на макс
И съм на 15...Ще съм много благодарен ако ми отговорите на въпросите...[/quote
Здравейте!
Аз съм на 16 год. и разбрах, че имам Фимоза и късо гемче.
Не съм много радостен, а и ме е срам да кажа на нашите.
Но съм решил тези дни да кажа на майка ми. Ако кажа на баща ми - ще ме пребие, че не съм му казал по-рано.
И така... Не знам какво ще става с мен, но е ясно, че без операция няма да мине.
Не мога да си забелвам главичката напълно. Само когато е спаднал. А успея ли - виждам, че главата ми е посиняла. Четох, че при парафимозата главичката посинява? Да не би, да ми е синя, заради лошата хигиена..?
И имам един доста гаден проблем - Късото гемче от едната страна се е слепила и вътре стои някаква бяла мръсотия. Няма как да я махна. Опитвам съм да скъсам кожичката да махна мръсотията, но не става.
Изобщо нямам думи. Целият ми пенис е за основен ремонт.
Значи доктора, който ми трябва е "уролог".
АКО недай си боже доктора е жена - се отказвам. ....
Моля ви, коментирайте, съветвайте, ако искате ми се смейте.
Но ми пишете. Всеки може да ми е полезен!
Благодаря предварително.
здравейте
има ли начин да се махне късо гемче без операция?
хора, преди малко се върнах от болницата, от повторна операция на късото гемче.Операцията мина като другата - без проблем,след няколко седмици ще видим какъв е резултата....
За тези който им предстои операция: няма нищо страшно и срамно операцията от късо гемче е супер бърза и безболезна/само се усеща първоначално иглата от упойката/
Неска влезнах в операционната в 9:30 в 9:40 бях готов, а в 9:50 си бях вече в колата за път към нас....
НЯМА НИЩО СТАШНО !!!
Здравейте! Момче на 14 съм! От лявата страна на главичката кожата ми все едно е слепена. В покой мога да го забелвам без проблем, но слепването си остава. В състояние на ерекция обаче не мога! До половината успявам, но след това боли. Успявам да го забеля до дясната страна, където НЕ е слепено, но от лявата не мога.Какво ми има и какво да напрая? Аз такова нещо на родителите не мога да кажа! Ще потъна в земята от срам. Много съм срамежлив като става въпрос за "там" и направооо... Моля отговорете, че направо не знам!
Приятелите ми се фукат(предполагам знаете с какво) и аз като чуя и млъквам веднага. Сериозно започвам да си мисля за самоубийство.
значи приятел , и аз имах проблем с забелването на главичката много отдавна примерно да съм бил 7-8 клас и можех само някъде 1/4 от нея да се показваше , беше ме много и мен срам от наще да има кажа така и така така и така и не можех.. и започнах лека да си бия чикий ,и като увеличах скороста и аз усещах болка и така някъде близо година докато веднъж в банята така се размазах и то се убели цялата .. изпитах лека доза болка пък и то си ме свиваше тогава околко патката и така бях много щастлив и ден по ден лека полека почнах да си я обелвам цялата и ми се оправи и вече мисля че ми е напълно нормално.Първоначално написано от destroy1511
Кое си требе, оно си го сака!
Понеже скоро и аз ще се подложа на операция от фимоза и искам да попитам колко време след операцията не трябва да се къпя/да си мокря пениса ?
ами докато не зарастне... къпеш се когато си поискаш обаче трябва да си слагаш пликче на пишката примерно с ластик за да не влиза вода да се мокри и възпали..Първоначално написано от wowow
Кое си требе, оно си го сака!
Здравейте .
Аз съм на 27 години . Имах фимоза но до преди година две не ми пречеше за правене на секс .
От няколко месеца си имам нова приятелка и нещо нещта не се получаваха при секса и отидох на доктор в пета градска болница без да си имам и най малка идея за фимозата .
Там доктора само като погледна вика това е фимоза и трябва да се оперира . Тогава казах добре и влязох за 3 дни и влязох за 3 дни за операция .
На първия ден ме изследваха , на втория ден ме оперираха и на третия ден ме изписаха .
Операцията според мен мина добре за кратко може би оклоло 20 - 30 минути максимум .
На другия ден ме изписаха като ми изписаха противо възпалителен антибиотик и гентамацин за мазане .
Мина вече една седмица от тогава . Конците почти изпадаха . Но има проблем . Най вероятно е станала инфекция и сега ме боли много и от под кожичката излиза гной .
Ходих на контролен преглед и им казах за проблема и от там нищо . Само ми казаха да продължавам да го мажа с гентамицина .
Никакво внимание от доктора който ме оперира .
Не знам какво да правя . Тази болка и тази гной много ме притесняват .
Ще съм ви много благодарен ако можете да ми помогнете
За пореден път немарливо отношение от страна на лекуващ лекар , който изписва антибиотик , гентамицин и още какви ли не химикали .
Трябвало е просто да го киснеш в Срадлика и е нямало да имаш проблем.
Антибиотик се приема , когато има силна инфекция а не просто ей така - за превенция .
Не мога да те посъветвам какво да направиш - щом има гной - има и инфекция .Гнойта мирише на разлагаща се тъкан .Ако няма мирис - не е гной . Посети някой добър уролог - като д-р Милен Кацаров например.
Постепенно почна да се нормализира . Ходих пак при доктора който ме оперира на преглед и консултация . Той вика всичко е наред и ме изгони да не съм ходел повече там . Вика , че било нормално тази гной и раничките .
Между другото чета , че не трябва да се мокри , а той твърди точно обратното да го мия по 3 - 4 пъти на ден още от началото като ме изписваха .
Когато ме изписаха след операцията го попитах няколко пъти за лекарство против нощните ерекции , а той вика ние нямаме практика да изписваме такива медикаменти .
И докато ми паднат конците направо нощно време не можех да спя .
После ми вика ти си мислиш за такива неща затова ги получаваш ерекциите нощно време .
Като ги гледам изобщо не им се работи . Едвам ходят и мърдат .
А искат дарение . Било препоръчително , а не задължително .
Незнам какво дарение искат като никакво внимание не обръщат .-
А между другото и 40 лева за изследвания ме набутаха в някаква частна клиника , и ми изписана някакъв антибиотик за 32 лева , че съм имал някакви бактерии за изчистване . И после доктора който ми прави операцията каза , че нямало такова нещо .
За операция на фимоза в 5 градска болница не стъпвайте .
Лекара който ми прави операцията е доктор Младенов .
Впредвид възраста ти би трябвало сам да си се досетил , че една рана колкото повече се мокри , толкова по-зле за нея .
Просто е трябвало веднага след операцията да потърсиш в нета какво да правиш .
Освен този форум има още няколко , които дискутират този вид интервенция и с едно простичко въпросче щеше да избегнеш неприятности . Обикновената билка Смрадлика прави чудеса .
Надявам се да си си взел поука и да си разбрал , че така наречените лекарства не лекуват .Напротив - пречат и довеждат до много странични ефекти .
Идеята на алопатичната медицина е симптома да се подтисне а не болното място да се оправи .
Примерът с обезболяващите препарати -
боли ни нещо , пийваме си аналгин или аулин , болката преминава , но огнището в тялото остава - няма излекуване .
Народната медицина , Хомеопатията , Източната медицина и въобще всичко , което е от Природата лекува .
вече 11 ден след операцията.. няма и следа от гемчето, се още има лека раничка но за 2-3 дена е зараснала.. но пак има един проблемПървоначално написано от admin12
кожата която покрива главичката в ерекция пак застава плътно зад ръбчето на главичката/само отзад/ като я дръпна "ръчно" си се одръпва,няма болка няма нишо... да се надявам че вече с времето и тренивовки ще се опусне малко....
Когато съм в ерекция, немога да си забеля напълно пениса. Може би някъде 3/5 от главичката, опитам ли повече почва да ме боли. Нямам проблеми да го обелвам, докато не съм в ерекция, но когато съм немога. Като малък съм опериран от фимоза (мисля, че беше,неможех да си обеля никога главата, дори и да пикая). Мисля да посета уролог тия дни? На 18 съм..Срам ме така...Моля ако някой може да помогне да ме посъветва Smile .. сякаш има много коja, т.е. обелвам донякъде без проблем, обаче кожата не се издърпва назад ами става на пластове и аз незнам как точно да го кажа..
от какви причини се образува късо гемче
Така си се родил . Няма причина - това са физиологични аномалии.
На 14 съм. В спокойно състояние няма проблем, в полу-възбудено става трудно, а накрая стигам до около 3/5 и започва да се опъва (кожичката е някак по-малка от главата). Не ми се иска да рискувам и да опъвам (имам чувството, че ще остане зад главичката и няма да иска да се върне).
Според мен е рано за операция, тъй като още не се е развил, но все пак някакви препоръки?
Моят проблем е следният,когато е в ерекция го забалвам но понякога ме боли и освен това малка част от кожичата е прилепнала за главичката (до пръстена)която е леко синкава на цвят.Това някакви симптоми ли са или какво,защото незнам дали да казвам на нашите да ме закарат до лекар![]()
![]()
И аз да се включа. На 20 години съм и от няколко години вече си водя активен (в рамките на нормалното) полов живот. Никога не съм имал проблеми с малкия, само като малък ме водеха при доктор да ми "разлепи" кожичката от главичката, но даже не си спомням. Обаче в последната година нещата се развиха по един не особено приятен начин :
Миналия август започнах да чувствам болка при ерекция и директно отидох при уролог. Той ми каза, че имам късо гемче и ме насочи за операция. Тя мина успешно, всичко 6, 3 седмици след нея бях като нов. Никакви възпаления, нито усложнения. Проведох операцията в Русе, не съм от там, но имам роднини, които горещо ми препоръчаха д-р Томитов. Той се справи с моя проблем наистина добре.
Октомври месец обаче получих възпаление на главичката и кожичката. Тук се описва като баланопостит, но никога не си поставям сам диагнози. Да кажем, че е било това. Причината ?... Не мога да определя, но предполагам, защото след операцията го третирах много(всеки ден) с интимен сапун и той се "изсуши". Лекувах го с разтвор от смрадлика и за седмица ми мина. Не съм се обръщал към лекар.
Декември - отново. Този път отидох директно на уролог в София (където следвам), който обаче се отнесе доста нехайно и ми изписа някакакво лекарство (не помня името, колкото и да се опитвам), което все пак ми помогна. Обаче сухотата се запази. Малко след това отидох на дерматолог в Кърджали (откъдето съм аз), който е един от най-добрите в своята област. Той ми предписа крем за хидратиране и за 3 седмици малкия беше като нов. И така до Март месец тази година. По малко глупави причини правих секс с кофти презерватив (някакъв евтин, но на пияна глава кой мисли...) и от тогава възпалението почна отново. Третирах го 2 седмици с интимен сапун (3 пъти в седмицата) и ми мина (горе доло). След това правих секс без предпазител и това отприщи една вълна от проблеми. Сухотата се върна, с нея едно мощно възпалние със смегма , сърбеж и червени петна. Обадих се на уролога в Русе и той ми каза - бани с Реванол 2 пъти на ден и мазане с Низорал Крем също 2 пъти. Също така каза да изследвам кръвната си захар, понеже баланопоститът често е в следствие на нейното завишено ниво - за щастие тя беще 4.0 ммол/л (само диабет ми трябваше...). Възпалението почна да ми минава още на втория ден от лечението, но се случи нещо друго.
Тук гледам, че е наречено релативна фимоза и по снимките, които видях в нета, може би е точно това. Накратко - забелвам без проблем в отпуснато състояние, но получа ли ерекция - кожата ми се стяга около главичката и точка. Няма мърдане. Нямам време да отида пак до Русе в следващия месец (в сесия съм), а в София не се доверявам на нито един уролог (каквото и да чета в нета, виждам противоречива информация за всеки). Но и не искам да отлагам, знаете сами как се чувстваш, като знаеш, че сексуално си неспособен ...
Моля, ако някой има информация относно този проблем, лечението му или се е лекувал да сподели. Благодаря предварително и се извинявам за романа, но така поне мога да получа адекватен отговор.